Cs 1.6 map u bsp format

poruka: 54
|
čitano: 12.968
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Cs 1.6 map u bsp format
Djoko kaže...

sada mi usred igre izbacuje no free adicts

Misliš valjda "no free edicts"?

Opet ja googlam umjesto tebe:

http://forums.multiplay.co.uk/half-life-sven-co-op/63261-how-fix-no-free-edicts-error-once-all

https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=164721

0xBADC0DE
14 godina
neaktivan
Cs 1.6 map u bsp format

ok radi sada

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cs 1.6 map u bsp format

i ne pokrece mi igru u expert modu a imam $game_exe hl -dev -console -game cstrike +sv_cheats 1 +map $file

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Djoko kaže...

ok radi sada

Djoko kaže...

i ne pokrece mi igru u expert modu a imam $game_exe hl -dev -console -game cstrike +sv_cheats 1 +map $file

Pa daj se odluči, jel ti radi ili ti ne radi?

0xBADC0DE
14 godina
neaktivan
Cs 1.6 map u bsp format

radi napravi bsp ali ne pokrene kanter kad idem na run

0 0 hvala 0
17 godina
Cs 1.6 map u bsp format
Rust, ovakav trud je zaslužio TU za svaki tvoj reply, zato izvoli :)
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Djoko kaže...

Pa zašto u expert modu? To ne radim ni ja, a imam kudikamo više znanja od tebe. Expert mod se sa razlogom tako zove.

Ok, evo ti vodič u slikama, za tebe i buduće naraštaje.

Prvo skini i instaliraj Valve Hammer Editor (čini mi se da je verzija 3.5 posljednja verzija namjenjena za originalni half-life engine, ali možda sam i u krivu). Dalje, pretpostavi da imam instaliran counter strike u d:\cs\ folder, pa postavke za Hammer editor izgledaju ovako:

Dakle prvo napraviš novu konfiguraciju klikom na "edit" tipku. Ja sam ju nazvao "counter strike", ime nije bitno, bitno je samo da imaš neko ime. Nakon što sam napravio konfiguraciju "counter strike" podesio sam ju kao na slici. Ključna stvar u ovom koraku je podesiti hammer da koristi pravu .fgd datoteku, više igara radi na half-life engineu, ova .fgd datoteka je namijenjena isključivo za counter strike. Druge postavke su podešavanje određenih lokacija tipa gdje se nalazi .exe od game enginea, gdje se nalaze data fajlovi od igre...

Zatim slijedi podešavanje build alata. U mom slučaju riječ je o zoner's half-life tools koji sam otpakirao u d:\zhlt\ folder. Također sam podesio hammer da kompajlirane mape odmah kopira u folder gdje counter strike drži svoje mape. Ovo je jednostavan korak, samo uputiš hammer na svaku konkretnu izvršnu datoteku (ne moraju nužno biti zonerovi build toolsi, mogu biti i originalni valveovi, pa čak i oni od id softwarea).

Nakon toga je vrijeme da hammeru pokažeš gdje može pronaći teksture koje kaniš koristiti, ja sam dodao samo cstrike.wad jer nisam htio komplicirati. U slučaju da kaniš koristiti još tekstura samo nabacaš sve .wad datoteke koje ti trebaju. S time smo onda gotovi možeš se baciti na izrađivanje mape.

Zadnji korak je kompajliranje i pokretanje mape u normalnom modu. Koristeći samo "-game cstrike" kao dodatni parametar. Ovaj korak proizvodi .bsp datoteku iz .map (univerzalni format koji čitaju i zapisuju svi editori za sve Quake engine igre) ili .rmf (valveov vlastiti format za nekompajlirane mape) datoteke.

Procedura kompajliranja mape se odvija u četiri koraka:

1. Prvo se pokreće hlcsg koji za cilj ima pretvoriti operacije izvedene constructive solid geometry modeliranjem u klasične poligone.
  2. Zatim se ta takozvana "juha poligona" rasporedi u bsp stablo koristeći hlbsp.
  3. Pomoću hlvis programa se analizira mapa i izračunaju se visibility portali (ugrubo rečeno računa se koji sektori u mapi su vidljivi iz neke lokacije).
  4. Zadnji je na redu hlrad program, koji je u biti običan radiosity renderer koji stvara lightmape (sjene u mapi, odnosno računa odbijanje svjetla). Ovaj se korak može preskočiti, tada se lightmape ne izračunaju, i kao rezultat nastaje potpuno osvjetljena mapa (bez sjena), što je korisno na početku dok još nisu postavljena sva svjetla.

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 4:22 (rustweaver).
14 godina
neaktivan
Cs 1.6 map u bsp format

hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cs 1.6 map u bsp format

mape mi lagaju online

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Djoko kaže...

mape mi lagaju online

S time ti ne mogu pomoći. Može biti 101 razlog zašto se to događa, a može biti i samo tvoj subjektivni dojam.

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.3.2013 17:53 (rustweaver).
14 godina
neaktivan
Cs 1.6 map u bsp format

ne laga meni moji prijatelji na serveru govore da im laga

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Djoko kaže...

ne laga meni moji prijatelji na serveru govore da im laga

Reci frendovima da kupe bolja računala. :P

Kakav je to server? Unajmljeni ili ti hostaš igru na svom računalu? Ako ti hostaš igru na vlastitom računalu, onda ti moraš kupiti bolje računalo. Tj. CPU može biti prezaposlen jer punim kapacitetom mora opsluživati i lokalnog igrača (to jest tebe), i još vanjske igrače preko mreže.

Lag je termin kojim gameri nazivaju svakakve pojave, tako da se ne može puno iz toga zaključiti. Kakav im je ping?

0xBADC0DE
14 godina
neaktivan
Cs 1.6 map u bsp format

mora da im je do kompjutera imaju ping preko 100

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cs 1.6 map u bsp format

znas li gdje ima wad sa texturama od neba(sky texture) trazio sam ali nisam nasao nijedan osim skroz plave teksture

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Djoko kaže...

znas li gdje ima wad sa texturama od neba(sky texture) trazio sam ali nisam nasao nijedan osim skroz plave teksture

Ta se plava tekstura koristi, a u map propertiesu navedeš skybox koji želiš...

0xBADC0DE
14 godina
neaktivan
Cs 1.6 map u bsp format

kako da znam koji skybox imam?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cs 1.6 map u bsp format

svi rade drugacije tutoriale i koriste skybox texturu i onda upisu ime u map properties ali nemam kod sebe skybox texturu

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cs 1.6 map u bsp format

u tutorialima upotrijebljavaju skybox texture pa onda daju imena malo mi je tesko shvatiti jer nigdje nema skybox texture a svi je koriste u tutorialu

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Djoko kaže...

svi rade drugacije tutoriale i koriste skybox texturu i onda upisu ime u map properties ali nemam kod sebe skybox texturu

Ne, svi koriste specijalnu "sky" teksturu (to je ona plava, nalazi se u halflife.wad datoteci). Gdje nju staviš, u igri će se vidjeti normalno nebo. U map properties postaviš koju vrstu neba želiš u mapi. Imaš na izbor:

2desert
desert
backalley
badlands
blue
city1
cliff
cx
de_storm
Des
doom1
DrkG
dusk
forest
green
grnplsnt
hav
morningdew
office
show
showlake_
tornsky
TrainYard
tsccity_

http://www26.zippyshare.com/v/78199192/file.html

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 1:52 (rustweaver).
14 godina
neaktivan
Cs 1.6 map u bsp format

hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo i još nešto tutoriala koje sam upravo iskopao:

http://www.egir.dk/index.php?page=list_tutorials.php

sretno...

0xBADC0DE
14 godina
neaktivan
Cs 1.6 map u bsp format

neke entity-je nemogu koristiti kao npr. one AI Nodes za botove ili jos neke neznam napamet ili za vozila func_vehiclecontrols

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cs 1.6 map u bsp format

znas li mozda zasto mi se stvara buyzone iako je ja nisam kreiro sa triggerom?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne. Mislim da si (ako si u međuvremenu učio koristiti hammer kako treba), nadišao moja znanja izrade mapa za half-life.

0xBADC0DE
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice