Crytek propada zaključana tema

poruka: 45
|
čitano: 6.447
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Crytek propada ?!

Prešao sam cijelu igru (Crysis) i odlična je! za one koji nisu znali proglašena je najboljom i ima preko deset nagrada...

čini se da vise nece praviti nove igre za pc zbog piratizacije, ali ce dovršiti crysis naravno u  tri dijela za pc.

"Neki ga obožavaju, drugima je sjeo mlako, no nema sumnje da je Crytekov Crysis jedna od igara koje su obilježile prošlu godinu. Što se novoga kuha u Cryteku znaju samo oni, no prema riječima Cevata Yerlia, teško da će ikad više raditi ekskluzive za PC.

Kako sam kaže, piratstvo je uništilo prodaju Crysisa koji se četiri do pet puta slabije prodaje od sličnih igara na konzolama. Nadodaje kako su pirati ujedno i osnovni problem PC scene, jer piratstvo uništava tu platformu. Što se tiče samog Cryteka, idući će projekti podržavati PC, ali nikad više neće raditi ekskluzive za njega."

tekst sa buga http://www.bug.hr/master/vijesti/index.asp?id=87135

još jedan zanimljivi tekst http://www.bug.hr/master/vijesti/index.asp?id=88394

Ficho 94
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2008 21:40 (Ficho 94).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Crytek propada ?!

MMORPG ždere sve ispred sebe...

17 godina
neaktivan
Crytek propada

prešao sam crysis. dobra je igra.

Što se tiče samog Cryteka, idući će projekti podržavati PC, ali nikad više neće raditi ekskluzive za njega.

Netrebaju mi ekskluzive, samo da naprave dobru igru koju ću skinut sa torrenta Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crytek propada

Što bi oni htjeli? Da netko ide davati 500kn za igru koju sa piratebay-a može skinuti besplatno.

vulerious - technofreak
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crytek propada

Ako je već tako neka naprave bolju zaštitu, a ne da je ja kao ''totalni amater'' mogu crackirati.

vulerious - technofreak
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crytek propada

Igra je odlična. Za red veličine bolja od COD4 npr. Problem je što je nitko ne može igrati na najvećim detaljima, a rijetki na HIGH u trenutku izlaska. Ljudi su razmaženi.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Crytek propada
vulerious kaže...

Ako je već tako neka naprave bolju zaštitu, a ne da je ja kao ''totalni amater'' mogu crackirati.

Kao na primjer, onaj SecuRom s mass effecta koji ti dopusta da samo 3 puta instaliras igru? To ce sigurno sprijecit pirate (trebalo im je tri dana) i zasigurno nece ostetit one korisnike koji su platili igru (ljudi platili igru i sad nemogu igrat zbog toga jer igra ne dopusta vise od tri instalacije).

Mislim da je put Sins of Solar empire-a puno bolji, nemaju prakticki nikakvu zastitu, a imaju preko 200 il 300 tisuca prodanih primjeraka u prvom tjednu (il je bilo mjesecu?) od izlaska. Neznam kako sad stoje.
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 MB OC 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz
17 godina
neaktivan
Crytek propada

bilo bi super kad bi prodavali igre ko u slobodnoj dalmaciji, za 50-ak kuna, čak za 100 kn bi dosta ljudi kupilo...

a ne za miljon kuna 1 običnu igru...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Crytek propada ?!
rashomon kaže...

MMORPG ždere sve ispred sebe...

nemoj se ljutit, ali MMORPG je za žestoke gamere. To se nemože igrat onako bezveze iz gušta, kao neki FPS, najčešće MMORPG-ovi stvaraju ovisnost (nažalost)
Meni je Crysis odlična igra, jer može se uvik zaigrat na 15-20min (ono iz gušta) [sad će neko reć: pa triba 20min da mi uopće učita igru... -> haha što si smiješan/smiješna]
i još nešto: Dosta njih pljuje po crysisu jer ga nisu mogli pokrenit ili nisu mogli na žešće postavke od LOW

OVO JE ZA ŽESTOKE MMORPG-igrače (pogotovo za WoW-fanove)
A vidi ovo: kad je crysis doša na tržište i neki zaigrali pa rekli "neš ti, običan FPS, samo šta imaš oni nano-suit", hmm možda ima ta osoba pravo (i oni koji tako misle), ALI (!!!) recimo kad izađe neki ekspanzion pack za WoW onda je to nešto skroz novo?!? mogu samo reć za one koji ko ludi čekaju novi ekspanzion pack za WoW) WTF??? Dobivate nešto novo??? aha! sad sam skužio! NOVI TROŠAK Smijeh

BTW: o ukusu se NE raspravlja!!!!! (->ali svakako sam mora ovo gori napisat, jer mi stvarno ljudi dižu živce sa ovon glupon temom)

intel dualcore e4500 2x2.4GHz 2GB ram 667MHz GeForce XFX 7950GT 256MB HDD 410GB, DDMX6fire audio-card 400W
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2008 0:14 (electrus).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Igra je odlična. Za red veličine bolja od COD4 npr. Problem je što je nitko ne može igrati na najvećim detaljima, a rijetki na HIGH u trenutku izlaska. Ljudi su razmaženi.

U potpunosti se slažem. U usporedbi s cod4 crysis je bio biser inovativnosti i puno zanimljiviji za igrati.
CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ 2 GB RAM 667MHZ ASUS 7300 GT @ 475/920
17 godina
neaktivan
vulerious kaže...

Što bi oni htjeli? Da netko ide davati 500kn za igru koju sa piratebay-a može skinuti besplatno.

svi vi kojima je igra dobra preporucam da kupite original i time podrzite ljude zasluzne za doticne! iako ja ne vjerujem da je za lose prodajne rezultate kriva piratizacija vec sami sistemski zahtjevi te igre, da su se potrudili bolje ju optimizirati ta piratizacija nebi bila tolko znacajna, ljudi jednostavno nisu kupovali jer nisu mogli vrtjeti na normalnom fps-u
I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
17 godina
neaktivan
Crytek propada

Opet o "optimizaciji". Kako ne kužite da se NE MOŽE optimizirati. Takva grafika jednostavno traži takav hardver i točka. Punto. Period.

Igra je izašla prerano za većinu. Ali nitko tu ništa ne može optimizirati, jednostavno je kako jest.

Zašto najavljuju da će Warhead biti "bolje optimiziran"? Vraga hoće! S obzirom da većina ne može skužiti da se tu nema što optimizirati, jednostavno tako zovu to što će u vrijeme izlaska Warheada hardver biti snažniji pa će i isti taj engine raditi brže.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
vulerious kaže...

svi vi kojima je igra dobra preporucam da kupite original i time podrzite ljude zasluzne za doticne! iako ja ne vjerujem da je za lose prodajne rezultate kriva piratizacija vec sami sistemski zahtjevi te igre, da su se potrudili bolje ju optimizirati ta piratizacija nebi bila tolko znacajna, ljudi jednostavno nisu kupovali jer nisu mogli vrtjeti na normalnom fps-u
 I onda zbog toga što nemogu igrat igru, počnu pljuvat po njoj. A jedva čekan da izađe nastavak (Crysis warhead -> valjda je to drugi dio od trilogije). Najviše me zanima to šta su rekli da će korisitit isti engine ali da će ga optimizirat
intel dualcore e4500 2x2.4GHz 2GB ram 667MHz GeForce XFX 7950GT 256MB HDD 410GB, DDMX6fire audio-card 400W
17 godina
naxeem kaže...

Opet o "optimizaciji". Kako ne kužite da se NE MOŽE optimizirati. Takva grafika jednostavno traži takav hardver i točka. Punto. Period.

Igra je izašla prerano za većinu. Ali nitko tu ništa ne može optimizirati, jednostavno je kako jest.

Zašto najavljuju da će Warhead biti "bolje optimiziran"? Vraga hoće! S obzirom da većina ne može skužiti da se tu nema što optimizirati, jednostavno tako zovu to što će u vrijeme izlaska Warheada hardver biti snažniji pa će i isti taj engine raditi brže.

I agree!
17 godina
neaktivan
Crytek propada

A naslov je posebno glup, pogotovo što su nedavno keširali milijunčić i pol otprilike za engine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crytek propada

Da da, propada. uništio ga "Razor1911"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MRK 22 kaže...

Da da, propada. uništio ga "Razor1911"

Aha... LOL

Jasno vam je da Crytek, ID Software i Epic žive od enginea, ne igara?
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

apsolutno se ne slazem, mozda je kriva rijec 'optimizacija' probat cu se drugacije izraziti: TREBALI SU OD POCETKA napraviti manje zahtjevan engine! po meni ima vec par naslova koji imaju dosta slicnu grafiku (govorim o dx9 jer dx10 jos nije uhodan kod mase) a engine im ju puno manje zahtjevan
I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2008 1:18 (AA-d00d).
17 godina
neaktivan

Volio bih da mi kažeš o kojim se to naslovima radi?

Uostalom, cilj im je napraviti next-gen grafiku, a ne prosječan engine.

17 godina
neaktivan
Crytek propada

eh sad si me ulovio u pola 2 ujutro da se sjetim, sto se tice next-gen grafike....to su fakat uspjeli, napraviti igru koja je par godina ispred trzista i onda ju plasirati na taj isti i ocekivati komercijalni uspjeh....

da me se ne shvati krivo, grafika super izgleda ali ja sam vise MP igrac i meni grafika nije vazna (stovise, na svim igrama smanjim detalje kolko ide da dobim najvise frameova da mogu ugodnije igrati) i zato mislim da je Crysis veliki promasaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crytek propada

Glad za hardverom ju je uništala što se prodaje tiče,  cod4 se isto piratizira pa opet ima dobru prodaju. Kako su postavili standarde s farcry-om i crysisom čisto sumnjam  da će se baciti SAMO na konzole jer prave toliku razliku u igrama da bi uz svaku novu igru morali praviti i novu konzolu.

Q6600, 3870 X2, 4*1GB Geil Black Dragon 800, Abit IX35 Quad, Big tower Thermaltake Kandalf
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nis cudnog da propadaju, crysis je bio prvi pravi next-gen naslov i normalno da ima ogromnu glad za hardverom, a posto vecina ljudi nije htjela dat novce da sazna da nemre vrtit igru svi su ju poskidali s torrenta, dok se cod 4 prodao u milijunskoj nakladi (iako vecim djelom na konzolama neg na pc-u) zato jer nije tolko gladan i jer ima odlican MP sto je proslavilo prijasnje cod naslove

17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

eh sad si me ulovio u pola 2 ujutro da se sjetim, sto se tice next-gen grafike....to su fakat uspjeli, napraviti igru koja je par godina ispred trzista i onda ju plasirati na taj isti i ocekivati komercijalni uspjeh....

da me se ne shvati krivo, grafika super izgleda ali ja sam vise MP igrac i meni grafika nije vazna (stovise, na svim igrama smanjim detalje kolko ide da dobim najvise frameova da mogu ugodnije igrati) i zato mislim da je Crysis veliki promasaj

Pa MP u Crysisu je čak i jako dobar. Malo težak jer nije samo shoot-em-up trčkaranje s dvije tipke (treba koristit mozak za odijelo npr.) ali vrlo zabavan MP.
17 godina
protjeran
naxeem kaže...
AA-d00d kaže...

Pa MP u Crysisu je čak i jako dobar. Malo težak jer nije samo shoot-em-up trčkaranje s dvije tipke (treba koristit mozak za odijelo npr.) ali vrlo zabavan MP.
 Ufff meni je lagan.
Uglavnom Crysis igraju neki n00bovi sa jakim kompjuterima koji nemaju pojma igrat FPS-ove pa ih je lako ownat
Imam najstariju verziju Crysisa i najgore je kad neki kre*eni pocnu varat i onda lete po zraku i sa jednim metkom me pogode i odletim negdje i mrtav sam...
No!tad sam JA otkrio sifre i onda sam ja malo ownao..
I sa siframa sam ih sve izownao jer meni tako ide na zivce to varanje i tako me zivcira...naravno kad su prestali,prestao sam i ja
Savjet:Nemojte varat!
I u Crysisu je sniping lagan!
Pre-lagan!
Ako vas admin uhvati da varate banirat ce vam IP adresu..a ako taj admin ima 5-6 servera...pozdravite se da cete igrat na njegovima serverima vise
I da kazem iskreno meni ta grafika nije nesto!
Bolja mi je grafika u far Cry-u ili u COD 4
http://s1.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=62731 Klikni puno ces mi pomoci!Server 1.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2008 9:03 (natan13).
17 godina
neaktivan
Crytek propada

Crysis je odlična i zabavna igra.

To što je Crytek dobio srednji prst, komercijalnu "bananu" od tržišta, tko im je kriv... Željeli su benchmarking softver i igru u jednom paketu prodati pod zabavu na tržištu zabave, pa su kažnjeni. E, ne može.

CoD4 je genijalni primjer zabavne pucaljke, izvrsne grafike i komercijalnog uspjeha zbog toga što su lakšim engineom omogućili masama da se zabave i imaju eyecandy grafiku.

Od masa se živi, to im je svima još Bill Gates poručio kada je nerdovsko računalo ušminkao Windowsima, istrgnuo iz ruku "pametnjakovića" i dao plavušama da klikaju po ikonama. Zvuči kretenski, ali je komercijalno pun pogodak.

A ovo što Crytek proživljava je "cijena slave" - želite naj-engine? Dobro, napravite ga, svi će vas slaviti i tapšati po ramenu, ali ne pitajte za lovu (evo, vam quratz!) dosta vam je slava...

Ja ću jednu srednju ćevapa i malo točeno. Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

"Ufff meni je lagan.

Uglavnom Crysis igraju neki n00bovi sa jakim kompjuterima koji nemaju pojma igrat FPS-ove pa ih je lako ownat
Imam najstariju verziju Crysisa i najgore je kad neki kre*eni pocnu varat i onda lete po zraku i sa jednim metkom me pogode i odletim negdje i mrtav sam...
No!tad sam JA otkrio sifre i onda sam ja malo ownao..
I sa siframa sam ih sve izownao jer meni tako ide na zivce to varanje i tako me zivcira...naravno kad su prestali,prestao sam i ja
Savjet:Nemojte varat!
I u Crysisu je sniping lagan!
Pre-lagan!
Ako vas admin uhvati da varate banirat ce vam IP adresu..a ako taj admin ima 5-6 servera...pozdravite se da cete igrat na njegovima serverima vise
I da kazem iskreno meni ta grafika nije nesto!

Bolja mi je grafika u far Cry-u ili u COD 4"

to je tocno da je jako jednostavan i lagan MP u Crysisu, al bas da je grafika bolja u CoD4 ili Far Cry-u, nebih se slozio, da si vidio Crysis sve na najjace (istina pri 20 fps-a) nebi to rekao sigurno

17 godina
protjeran
Crytek propada

Ne kazem ja da je lijepsa grafika od COD 4 i Far Cry-a(Far Cry mi se cini lijepsi!)

http://s1.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=62731 Klikni puno ces mi pomoci!Server 1.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crytek propada

ja sam igrao kod prijatelja i moram reč da mi se jako svidjela igrica,...

predobra je samo što je zahtjevna, mislim mogu je i ja pokrenut al mi se neda igrat na low postavkama!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

Crysis je odlična i zabavna igra.

To što je Crytek dobio srednji prst, komercijalnu "bananu" od tržišta, tko im je kriv... Željeli su benchmarking softver i igru u jednom paketu prodati pod zabavu na tržištu zabave, pa su kažnjeni. E, ne može.

CoD4 je genijalni primjer zabavne pucaljke, izvrsne grafike i komercijalnog uspjeha zbog toga što su lakšim engineom omogućili masama da se zabave i imaju eyecandy grafiku.

Od masa se živi, to im je svima još Bill Gates poručio kada je nerdovsko računalo ušminkao Windowsima, istrgnuo iz ruku "pametnjakovića" i dao plavušama da klikaju po ikonama. Zvuči kretenski, ali je komercijalno pun pogodak.

A ovo što Crytek proživljava je "cijena slave" - želite naj-engine? Dobro, napravite ga, svi će vas slaviti i tapšati po ramenu, ali ne pitajte za lovu (evo, vam quratz!) dosta vam je slava...

Lovu dobijaju od engine-a...

Što se COD4-a tiče, dobra je igra; zabavna za MP, zabavna jednom za SP. Ali debilnost dizajna mapa u COD4-u je tolika, da je bilo kakvo igranje SP-a nakon jednog puta, pravljenje budale od sebe. Crysis s druge strane ima nevjerojatnu slobodu i mape su nekoliko redova veličine bolje i u SP i MP modu igre.
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

..

Slažem se,a crysis nije po igrivosti ni do koljena recimo far cry-u...Bez obzira na grafiku.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice