Avowed

poruka: 21
|
čitano: 8.247
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
neaktivan
offline
Avowed

Nova igra Obsidian Entertainment-a je Fantasy RPG i smeštena je u svet Pillars of Eternity igre, međutim, osim lore-a ova igra ne deli više ništa sa PoE već je nešto sasvim novo, tj igra se iz prvog lica (otprilike kao TES ali ne postoji opcija za treće) i ima ogroman otvoren svet za koji kažu da će biti spektakularan, raznolik i veći od onoga u Skyrimu.

 

Važno je naglasiti da je igra "Next-Gen only" ali neće doći na PS5, tj bar ne day one, već dolazi na Xbox X/S i PC jer je Obsidian sada pod palicom Microsoft-a. Oni koji imaju pretplatu na Microsoft game pass dobiće igru free day one.

 

Igra je oko 3 godine u razvoju, preciznog datuma nema, ali se pominje kraj 2022.

 

Avowed - Reveal Trailer:

 

Jedna slika navodno iz igre

https://wallpaperscmscwm.azurewebsites.net/Power%20Your%20Dreams%20-%20North%20Sea%20/xboxone.png?download

 

Informacije koje znamo do sada:

  • Avowed will be "fully open world" and much larger than Skyrim, but not necessarily in total size. The world will be "denser" and "more contrasted"—which presumably means diverse.
  • The main setting will be The Living Lands region of Eora, which is a northern frontier not seen directly in either Pillars of Eternity game.
  • There will be a "big focus" on world reactivity, lighting, and next-gen AI systems.
  • There will be a real-time weather system.
  • Character creation is supposed to be very advanced and detailed.
  • Mod support is planned.
  • The world will have lots of factions, but they won't be similar to Skyrim's factions.
  • You will be able to enlist the help of companions, but it is supposedly very different to how it works in Obsidian's other recent RPG, The Outer Worlds.
  • The game will feature boss battles that happen on a very large scale.
  • Two large cities are being planned, with smaller settlements dotting the map and large areas of wilderness.
  • Creatures and wildlife will be based on Pillars of Eternity lore but will make new additions.
  • "Dynamic presentation of dialogue"—whatever that might mean.
  • Obsidian wants to make it possible to kill anyone in the game, similar to how Morrowind let players terminate the main plot by killing certain key characters.
  • Around 100 people are working on the game currently, and it's been in development for two years with seven months of pre-production.
  • The target release window is late 2022 or early 2023.

 

Moj komentar, prvo kao igrač, jeste da me je najava ove igre ekstremno obradovala jer je srednje-vekovna fantasy tema broj 1 za mene, no kako imam čudne kriterijume te ne volim izometrijske igre, ovakvih RPG igara ima jako malo. Drugo, takođe vidim da Obsidian na neki način imitira Bethesdu i definitivno želi taj deo kolača (love) zbog ludačke popularnosti Skyrima, a kad se samo setim kakav je Fallout New Vegas bio i kakvi su ga sjajni elementi krasili deluje mi da ova igra može sabiti a mi dobiti "TES pre TES-a", bar da kratimo vreme do orginala koji nažalost neće tako brzo.

 

Na ovom forumu me nije dugo bilo, odlučio sam se vratiti kao "nov", a kako volim da analiziram igre koje mi se sviđaju do najsitnijih detalja i ako bude volje od strane drugih članova naravno, spreman sam podeliti te informacije.

Imam nešto za Elder Scrolls 6 što može biti veoma zanimljivo, ali o tome u drugoj temi...

 

 

 

 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2021 20:16 (Dragonbane).
 
2 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Avowed

drago mi je da je ova tema otvorena, jako sam zainteresiran za igru. Obsidian dosad nije razočarao, jedino mi je glupo što nikako neće biti pogleda iz trećeg lica. Prvo jer je borba sa mačevima iz prvog lica gotovo uvijek loša i smotana, a drugo zašto će nam ta detaljna kustomizacija ako nikad ne vidimo svoga lika? 

 

Nisam znao da će biti u svijetu pillarsa, to mi je drago, bit će prilike da se produbi taj svijet i lore

3 godine
neaktivan
offline
Re: Avowed
Cansee kaže...

drago mi je da je ova tema otvorena, jako sam zainteresiran za igru. Obsidian dosad nije razočarao, jedino mi je glupo što nikako neće biti pogleda iz trećeg lica. Prvo jer je borba sa mačevima iz prvog lica gotovo uvijek loša i smotana, a drugo zašto će nam ta detaljna kustomizacija ako nikad ne vidimo svoga lika? 

 

Nisam znao da će biti u svijetu pillarsa, to mi je drago, bit će prilike da se produbi taj svijet i lore

 I ja sam zainteresovan još kako, budući da je Obsidian svojom kreativnošću pokazao da kopija može biti bolja od orginala (Fallout NV u odnosu na 3), Avowed bi mogao biti isto to samo u odnosu na Skyrim što mi se čini kao ekstremno luda ideja jer bi konačno dobili, tj trebali dobiti, vrhunske questove, frakcijske reputacije, svet koji je dinamičan i živ i zapravo reaguje na igrača i njegove odluke.

 

Što se tiče pogleda iz prvog ili trećeg lica - ebiga, uslov je pao na prvo. To naravno nikako ne treba da znači lošu stvar, pogotovo ne jer neće koristiti dodatne resurse i vreme da sređuju i animacije u trećem licu kao što to radi Bethesda, te su im borbe u TES-u malo traljave upravo zbog toga, ali ja sam za to da Bethesda zadrži isti pristup u svojim igrama.

 

Svet Pillarsa se čini totalno kul i raznovrstan je, međutim kako ja ne volim izometriju, još ako je potezna, nikad igru nisam igrao, od čitanja Lore-a naravno ne bežim.

 

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2021 14:10 (Dragonbane).
9 godina
offline
Avowed

aj neka meni netko objasni ovu logiku Microsofta, da najave outer worlds 2, a avowed koji radi isti studio i koji je već najavljen, o tome ni riječi???ž

 

edit: al ja sam isto glupan, pa najavili su TES6 2018., a nećemo ga vidjeti prije 2025, tak da se ne trebam ničemu čudit. Firma koja je nekad najavljivala igre 6 mjeseci prije izlaska, sada ih najavljuje 6 godina prije izlaska, uz visoku mogućnosti odgode

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2021 20:29 (Cansee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
offline
Avowed

Konačno se pojavio prvi članak o igri!

 

Ukratko, sve što je viđeno deluje obećavajuće i veoma uzbudljivo.

https://www.windowscentral.com/details-xbox-exclusive-avowed-obsidian-outer-worlds-meets-medieval-fantasy

 

Izdvajam:

"At least directly compared to the likes of Skyrim and Oblivion, Avowed seems to be a far more colorful game, reminding me far more of The Outer Worlds. Luminescent cave mushrooms, verdant forests awash with gigantic flora, and hulking sunlit temples complete with skeleton-infested depths and tombs are plentiful. It came as a bit of a surprise given the game's original trailer, which seemed like it was trying to strike a much darker tone, save for the neon spell effects."

 

Novi info:

 

  •  Uses the same engine as TOW, but more enhanced with action oriented combat and deep RPG elements.

  •  Will feature multiple class play styles (dual wielding knives etc).

  •  More loadout based than Skyrim where certain upgrades will be restricted to that class, I.E Caster will be given spells, while a warrior will be given more physical attacks.

  •  Avowed will feature multiple class playstyles and borrow from Skyrim's two-handed combat system.

     More colorful than expected.

  •  Weapon enchantments a “big feature”.
  •  The combat seems to be more loadout-based than The Elder Scrolls, which gives you mountains of spells in a gigantic list. Warriors will get access to more physical attacks like swordplay, powerful kicks, and shield bashes, while casters will be given a range of spellbook options to customize and tailor their combat style, with attacks bound to specific buttons.
  •  Has environmental interactivity like swimming, using spells to remove destroyed rubble that block pathways, etc.

  •  Reminds him of a more vibrant Skyrim, with a beautiful landscape.

  •  The spell seen at the end of the Avowed reveal trailer in 2020 was in the game exactly as in the trailer.

  •  First Person animations and spells overall are a big focus in Avowed.

  •  Deep RPG exploration and narrative systems.

  •  Good chance it’s shown off at E3 2022.
  •  If The Outer Worlds was Obsidian's take on a Fallout-style game, Avowed is undoubtedly Obsidian's take on The Elder Scrolls.

 

Znači hype mi je ogroman i stvarno imam ogromna očekivanja od ove igre. Bukvalno TES pre TES-a ebote! Još Next-gen što mi je vrlo bitno. Prema prvim informacijama sve mi se sviđa, jedino me plaši ovo da igra ne bude previše colorful u smislu da bude kao TOW jer mi onakva paleta boja nimalo ne odgovara vidu. Ipak, nadam se da će igra imati ozbiljan fantazijski ton, nešto poput fenomenalnog Witchera i da neće biti neki "crtani film".

Dakle, dobijamo Skyrim (ali samo u prvom licu) koji će konačno imati vrhunske dijaloge, dobru priču i questove, frakcijske reputacije... A ako je svet imalo nalik onom samo nabudžen, pa ljudi eto nam materijala za jednu vrhunsku igretinu!

 

Nisam igrao pilarse, nisam igrao ni TOW, tako da je većina vas možda više pozvana da da neko mišljenje, ali sam zato igrao fenomenalni Fallout New Vegas i mislim da to treba da bude vodilja ka tome šta Avowed treba biti.

 

 

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2021 15:22 (Dragonbane).
 
1 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
offline
Avowed

Jason Lewis, senior enviornment artist iz Obsidiana, kreirao je letos jednu veću open world mapu/level u Unreal Engine-u 4 koristeći već postojeće assete. Za ovu mapu koja je inače u tonu srednjovekovne fantastike trebalo mu je nekih dva-ipo meseca po par sati rada. Rezultati su zadivljujući i rad je navodno nastao kao vežba u slobodno vreme jer inače aktivno radi na igri Avowed.

Sada, mnogi se pitaju i na neki način možda priželjkuju da svet u igri bude sličan ovoj njegovoj kreaciji što je vrlo moguće, no budući da je Avowed ipak "prava" igra sa sopstevnim assetima treba očekivati neka odstupanja, a kako svaka igra ima svoj unique feel takav slučaj će biti i ovde.

Link njegove kreacije:

 
1 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
offline
Avowed

https://pbs.twimg.com/media/FBl_9D1XMAAEj66?format=jpg&name=large

https://pbs.twimg.com/media/FBl_9R3WUAEVCMO?format=jpg&name=large

Opisuje lik šta je video u igri i kakva je atmosfera i okruženje. Još od Witchera tražim neku novu "veliku" igru i nabrijan sam na ovo samo tako. Ako ne pokažu nešto o igri u narednim Xbox događajima, neko će dobit' po *****

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2022 13:48 (Dragonbane).
 
1 0 hvala 1
3 godine
neaktivan
offline
Avowed

Neko na 4chanu leakuje informacije o igri. Može biti i fake ali nikad se ne zna. Svakako zvuči super.

 

I got some great news for everyone who plays on xbox/PC. Avowed will launch arround holiday season this year. We are pretty excited since this is the game from the studio we work at that has the longest development line (Will be 5 years when it launchs) and the biggest budget. I warn you, the map will be a lil bit smaller than skyrim but it will have more dungeons, caves and ruins to explore. There are even some underground cities. Also I can confirm you that Pentiment (Josh Sawyer Disco Elysium) will probably launch this year too. Grounded 1.0 will launch on august too.

 

Verovatno ćemo videti igru na narednom Xbox događaju za 10-tak dana

Želim ovo više nego Starfield pa neka me sad forum linčuje

Ne bi bilo loše da malo fanovi pilarsa diskutuju.

 

Ovo me neverovatno podseća na foru kada smo imali stari Fallout 1,2 pa sa trojkom došla "modernizacija". Sad imamo 1,2 pilarse i dolazi Avowed

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2022 17:56 (Dragonbane).
 
1 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Avowed
Dragonbane kaže...

Neko na 4chanu leakuje informacije o igri. Može biti i fake ali nikad se ne zna. Svakako zvuči super.

 

I got some great news for everyone who plays on xbox/PC. Avowed will launch arround holiday season this year. We are pretty excited since this is the game from the studio we work at that has the longest development line (Will be 5 years when it launchs) and the biggest budget. I warn you, the map will be a lil bit smaller than skyrim but it will have more dungeons, caves and ruins to explore. There are even some underground cities. Also I can confirm you that Pentiment (Josh Sawyer Disco Elysium) will probably launch this year too. Grounded 1.0 will launch on august too.

 

Verovatno ćemo videti igru na narednom Xbox događaju za 10-tak dana

Želim ovo više nego Starfield pa neka me sad forum linčuje

Ne bi bilo loše da malo fanovi pilarsa diskutuju.

 

Ovo me neverovatno podseća na foru kada smo imali stari Fallout 1,2 pa sa trojkom došla "modernizacija". Sad imamo 1,2 pilarse i dolazi Avowed

 Ma mislim da ce ti se misljenje i prioriteti promijeniti cim izidje Starfield :D
P.S. Ili cak vec 12.06., kad izadje Starfield gameplay!

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2022 10:56 (BorgMater).
13 godina
offline
Re: Avowed
Mislim da su šanse oko 0% da ovo izađe 2022. Ali kad bude bude. Bolje od Starfielda će sigurno biti.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Avowed
Hexfire kaže...
Mislim da su šanse oko 0% da ovo izađe 2022. Ali kad bude bude. Bolje od Starfielda će sigurno biti.

 

s obzirom koliko si je Bethesda uzela vremena možda nas i iznenade. Imam dobar osjećaj oko toga. Naravno nisam lud prednaručiti ili tako nešto, ali nadam se dobroj igri.

 

Možda ispadne ko Jedi fallen order, toliko su svi željeli neki SW singleplayer da je prosječna igra dobila super reakcije. A Starfield je singleplayer 3d person igra u svemiru, a to nismo vidjeli od Mass Effecta. Možda bude prosječna i opet svi budu oduševljeni

11 godina
offline
Re: Avowed
Možda ispadne sranje kao fallout 4, pa se razočaramo. To mi je nekako najvjerojatnije
3 godine
neaktivan
offline
Re: Avowed
Hexfire kaže...
Mislim da su šanse oko 0% da ovo izađe 2022. Ali kad bude bude. Bolje od Starfielda će sigurno biti.

 Bilo je priče da će izaći krajem ove ili početkom sledeće godine, ali Starfield je pomeren verovatno za april tako da bi ovo moglo biti tu u januaru ili februaru, jedino ako ne odlože za kraj 2023  

Ono što je po mom mišljenju najbolje jeste da konačno dobijamo Skyrim sa vrhunskom pričom i questovima

 

I da, ove dve igre mogu doneti ogroman, ali ooogromaaan broj igrača na Xbox platformi ako ne budu shit.

13 godina
offline
Re: Avowed
Obsidian me dosad nije razočarao, a Bethesda si ne smije dopustiti još jedan fail nakon Fallout 76.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
9 godina
offline
Avowed

 

Bome jučer ništa o ovome ha? Čudi me to, pa jel nije igra prvi put prikazana 2020.? Osim ako ne planiraju još neki event ovo ljeto pa čuvaju za tada.

 

Možda sam u krivu, ali stekao sam neki dojam da je ova igra u kasnijem stadiju developmenta

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
offline
Re: Avowed
Cansee kaže...

 

Bome jučer ništa o ovome ha? Čudi me to, pa jel nije igra prvi put prikazana 2020.? Osim ako ne planiraju još neki event ovo ljeto pa čuvaju za tada.

 

Možda sam u krivu, ali stekao sam neki dojam da je ova igra u kasnijem stadiju developmenta

 I mene su malo iznervirali ali shvatam da je fokus juče bio na Starfieldu a da će sutra ipak nešto prikazati vezano za Avowed. Par minuta trejler kad već igra neće izaći za najmanje godinu dana ne bi bio na odmet. Rekoh ja kraj 2023 i to sve nogom u dupe da se udaramo. Nažalost...

9 godina
offline
Re: Avowed
Dragonbane kaže...
Cansee kaže...

 

Bome jučer ništa o ovome ha? Čudi me to, pa jel nije igra prvi put prikazana 2020.? Osim ako ne planiraju još neki event ovo ljeto pa čuvaju za tada.

 

Možda sam u krivu, ali stekao sam neki dojam da je ova igra u kasnijem stadiju developmenta

 I mene su malo iznervirali ali shvatam da je fokus juče bio na Starfieldu a da će sutra ipak nešto prikazati vezano za Avowed. Par minuta trejler kad već igra neće izaći za najmanje godinu dana ne bi bio na odmet. Rekoh ja kraj 2023 i to sve nogom u dupe da se udaramo. Nažalost...

 

sutra? u utorak? Mislio sam da je to samo jedan event, jedan dan, nekoliko sati i gotovo, nisam znao da traje nekoliko dana

3 godine
neaktivan
offline
Re: Avowed

Da, na kom će biti prikazano još gameplaya od igara koje su prezentovali juče ali postoji i šansa da ćemo dobiti i nove trejlere za ove next-gen naslove.

13 godina
offline
Re: Avowed
Šansa je minimalna i nikakva. Rečeno je da će taj drugi show biti za više informacija o igrama koje su prikazane jučer.

Inače Jason Schreier je izjavio: "Avowed has gone through some reboots and changed directors pretty recently" and "I wouldn’t expect to play it for a while"
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
offline
Avowed

E pa ljudi prva oficijalna slika iz igre
Jez Corden je potvrdio da je od verzije koja je stara par godina. Neko je valjda uspeo da je postavi ali je slika jako pixelated.
Baš sam hype! Na prvu podseća na Skyrim a okruženje mene lično na Witcher 3.
https://i.ibb.co/p3fPZvB/89bmniez0tu91-gigapixel-very-compressed-scale-2-00x.png

 
1 0 hvala 1
3 godine
neaktivan
offline
Avowed

https://m.youtube.com/watch?v=HvNw8a0ls3Q&pp=ygUGYXZvd2Vk

 

Kao neko ko je jako bio zainteresovan za igru evo mog prvog utiska.
Baš sam analizirao ovaj trejler. Imao sam velika očekivanja... Ogromna...

Izvor sledećeg pasusa je izjava Obsidiana, na PC gameru čini mi se.
Prvo. Igra sudeći po izjavama nije open world već je svet podeljen na zone poput Outer Worldsa.
Drugo. Ovo je bukvalno first person PoE.
Treće. Mogu se birati samo dve rase - Human i Elf.
Četvrto. Igra je very fantasy colorful. Mislio sam da će biti malo više "realističnija" u tom pogledu.

Dakle!
Najiskrenije sam očekivao open world, u najboljem slučaju nešto poput Skyrima ako se gleda veličina, moglo se ići i sa manjim tipa Fallout NV.
Očekivao sam da ćemo moći birati pet rasa (osim šeste Godlike - ko je igrao PoE zna o čemu pričam).
Očekivao sam neki prelepo i preludo dizajniran svet, odnosno nekakvu mešavinu svih regija Witchera na jednoj mapi sa UE5 u next gen Obsidian fantasy pakovanju.
Očekivao sam igru koja bi potencijalno postala novi RPG fantasy benchmark. Obsidian je krenuo u tom smeru ali je odustao. Šta je razlog?...

Rezime:
Dobićemo "manju" igru, poput Outer Worldsa podeljenu na zone gde im je izgleda cilj da snažno kontrolišu priču koju kako kažu žele da ispričaju preko companiona. Story i branching je prema tome najbitniji deo igre.

Jez Corden sve što je rekao ispostavilo se kao tačno. Tip nije ništa slagao.
Ne znam da li se neko još seća igre Risen 3. Mene kolorit ove igre baš podseća na nju.
Za ljude poput mene, koji su očekivali nekakav fantasy Fallout NV, nešto što bi dakle moglo ozbiljno da pomera dupe poput Witchera (i da zapravo pomeri dupe i samom Witcheru) - izgleda ništa od toga.
Igri svakako dajem šansu, mislim da će mi se i svideti, međutim za postavljanje nekih novih standarda Witcher 3 ostaje prilično nedodirljiv bar do nekog novog Witchera, ili novog TES-a, ili Dragon Age-a, ili neznamtinijačega.

Igra bi trebala ponovo biti prikazana i sutra gde ćemo dobiti još informacija.

 
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice