Stari AMD Athlon XP1900+ i overclocking? zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 607
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Stari AMD Athlon XP

Dakle, imam spomenuti jednojezgreni procesor, fbs mu je 133mhz, množitelj 12  i u biosu nemogu podići množitelj, već samo fbs i to na 138, 140 itd sve do negdje 155 mislim. 

No, već i bez overclockinga temperatura procesora u mirovanju se kreće oko 67 stupnjeva. A druga stvar: procesor radi trenutno na 1,75 V, a u Bugu sam pročitao da na 1,8 V procesor vjerojatno pregori. Istina? Zapravo ovim želim pitati dali ukoliko povećavam fbs moram povećati istovremeno i napon, ili se napon povećava samo onda kada više nemogu povećati fbs?

I na kraju, zapravo pitanje zbog kojeg sam i pokrenuo ovu temu: dal se može nešt ozbiljno dogoditi ukoliko promijenim fbs takt za 5 mhz (133 na 138)? iliti ukupno s 1600 na 1650 mhz?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Stari AMD Athlon XP

Ne, to ti je premala razlika da bi se nešto "dogodilo".

Potpis na potpis!
17 godina
neaktivan
RE: Stari AMD Athlon XP
Problem je u tome kaj se je ipak nekaj dogodilo. Zapravo, ništ se nije dogodilo, jer nakon dizanja fsb-a za 5 mhz, komp se nije htio pokrenuti. I onda ja restartam bios i sve proradi.
E sad, možda je do toga kaj mi je temp. procesora previsoka za idle (67 stupnjeva!!!!!) Bit će da je zato što nikad niasm mijenjao termalnu psatu, a komp imam već 5 godina, i drugi sam vlasnik, a ne vjerujem da je onaj prvi isto mijenjao pastu.

Jer 67 stupnjeva za idle a 75 stupnjeva kod punog opterećenja nisu normalne temperature!!! A kakve bi tada bile kod overclockanja... Jesam li u pravu???? Znači pravac u dućan po termalnu pastu.. I da, komp sam spuhao s kompresorom prije dva tjedna.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice