Phenom x4 955 BE OC problems :(

poruka: 35
|
čitano: 3.689
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima...
Imam gore navedeni procesor, star je oko pola godine kao i ostatak komp.

Problem je sljedeći: Ja odem u bios stavim ga na 3.3 (3.2 stock), ima opciju u o.c. tweakeru da se sve potrebne postavke same promijene za odredjeni postoak (5% = 3.3 ghz, 10% = 3.5...)
Nakon toga se komp ponovno upali i normalno radi, ali nakon desetak minuta se resetira.
Ja mslim da nije problem u cooleru (stock) , jer sam vidio da ima puno ljudi na netu kojima radi i na puno više locka na stock cooleru.

MBO: ASRock 770 Extreme3
napajanje: Corsair CX 600 (600W) 

RAM: Corsair 4 gb 1600 mhz
grafa: amd radeon HD6950 2gb

help! :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kolki ti je napon? jesi gledao temperature?

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!!

1 0 hvala 0
14 godina
Re: Phenom x4 955 BE OC problems :(
Fur1oso kaže...

Pozdrav svima...

Problem je sljedeći: Ja odem u bios stavim ga na 3.3 (3.2 stock), ima opciju u o.c. tweakeru da se sve potrebne postavke same promijene za odredjeni postoak (5% = 3.3 ghz, 10% = 3.5...)
Nakon toga se komp ponovno upali i normalno radi, ali nakon desetak minuta se resetira.
Ja mslim da nije problem u cooleru (stock) , jer sam vidio da ima puno ljudi na netu kojima radi i na puno više locka na stock cooleru.

Neclockaj preko tih automatskih sranja!! S druge strane, da se ruši pri 3.3Ghz, to je stvarno čudno kako ga god clockao !!

14 godina

meni se ruši jedino preko 4,3.. na 4,3  stabilan je s kojih 1,6 v  dalje nisam želio niti probat

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Fur1oso kaže...

Pozdrav svima...

1. kako je kolega već prije mene napisao ,možda mu treba još struje?manualno podesi napon.

bez obzira na druge i njihov OC ,ne mora i sa tvojim procom biti tako ,neki idu do 4ghz bez yebemti a neki s muče sa 3,5...

svaki proc je ipak drugačiji...

ako ne ide preko multyja ,probaj malo dić fsb. poigraj se ,OC nije za brzoplete nego za strpljive...

evo,baci oko tu ,malo prouči

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=596023

2. jesi li ugasio c'n'q u biosu?jesi li stavio u Win na maximum performance? to zna koji put zafrkavati pri OC-u. 

3. nemoj misliti !! nego nabavi kakav program za pračenje temeratura tipa Aida64 .

i pazi da su temperature oko 55c do 60c (pod opterečenjem! sa recimo Prime95) ,preko toga nije preporučljivo ,na duže staze.

4. nadam se da si svijestan da je stock cooler dobar ak je proc na defaultu ,ali vjeruj mi ,nebuš se naclockao s njim previše...

a da ne spominjem kakvu buku stvara na max okretajima.

Savjet: uloži 150-200kn u kakav Katana3 ili Xigmatek cooler ,proc ti bu zahvalan....

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 14:59 (vrx).
14 godina
neaktivan

Hvala svima! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ja sam svog uspio natjerat na 3.6 sa stock hladenjem, bez prtljanja po naponu i temperatura mi je 60-62 dok vrtim bf. To bi trebalo bit ok,ne? Tak radi vec 3 dana.

Ako bi ga stavio na 3.8 kolko povecanje temperature mogu ocekivat, onak ak netko mozda zna? I dali se temperatura povecava samo dizanjem napona, bez taktova? Znaci ako dignem samo napon dali ce to povecat temperaturu? To pitam cisto iz znatizelje.
The best way to be boring is to leave nothing out.
15 godina

Sve preko 60c nije dobro za proc....a što se tiče napona,što više dižeš više temp skače.....nemoj ni slučajno preko 1.5v;-))))

My way
15 godina
neaktivan

Što su kolege naveli, u BIOS-u preko multiplyer-a je najbezbolniji način, ako ne tako, onda putem podizanja FSB-a s tim

da onda moraš voditi računa i o taktu memorije, njezinom naponu i samoj matičnoj ploči.

Nadalje; CnQ,windows power managment, eventualno konfliktan OC klijent (ASRock tuner...) mogu biti problem.

Svaki primjerak procesora se razlikuje kao što je rečeno no pošto je BE i uz to na jako kvalitetnoj ploči, jedina stvar koja te koči jest stock cooler.

Osobno sam ga zamjenio u roku 15 dana od nabave procesora jer je nepodnošljivo bučan.

Temperature pratiti putem HW Monitora i stress test obaviti sa Prime95

Čak i na stocku bi tebao ići komodno preko 3.5 jer ako se ne varam, tvornički su na 1.4V što je itekako dovoljno za 4GHZ-a (moj slučaj) a kamoli manje.

Bring out your dead!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

Sve preko 60c nije dobro za proc....a što se tiče napona,što više dižeš više temp skače.....nemoj ni slučajno preko 1.5v;-))))

Kako za koji procesor, pojedini model i marku. Postore različiti pragovi tolerancije za temperature a uz to, auto-shutdown mu ne gine ako pretjera,

fail-safe sistemi odavno postoje mada naravno nije dobro izlagati ga duže vremena ne preporučenim temperaturama.

Inače autoru teme, 955 BE nebi trebao ići preko 62C.

Bring out your dead!
16 godina
@galinjo

Ne 60, nego 70.

Meni je Athlon x2 znao ic do 85c dok ploca nije rikla (dok sam stavio Hyper212 ocan nije isao preko 48c)
No one is ever truly lost...
15 godina

Ma kažem nije mu baš temp. preko 60c na duže staze...

My way
15 godina
8ax kaže...
@galinjo

Ne 60, nego 70.

Meni je Athlon x2 znao ic do 85c dok ploca nije rikla (dok sam stavio Hyper212 ocan nije isao preko 48c)

ma jok kolega,kakvih 70c ,bu spržio proc :)

za sve denebe i thubane je preporučljivo 55c do 62 max !

konkretno za njegov 955

http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20955%20Black%20Edition%20-%20HDZ955FBK4DGM%20(HDZ955FBGMBOX).html

napokon dočekao DNF!
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima! 

Jucer sam kupio novu maticnu plocu - ASUS M4A89GTD PRO/USB3.. Ploca je automatski postavila napon CPU-a i on varira od 1.8 od 1.9V. Da li je to previse i da li moram mijenjati napon, jer mislim overclockati procesor?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Almin94 kaže...

Pozdrav svima! 

Jucer sam kupio novu maticnu plocu - ASUS M4A89GTD PRO/USB3.. Ploca je automatski postavila napon CPU-a i on varira od 1.8 od 1.9V. Da li je to previse i da li moram mijenjati napon, jer mislim overclockati procesor?

Hvala!

jesi li ti to siguran max napon na zraku je negdje 1.5 v već je tu previše skini cpu-z program i onda postaj validaciju ovdje i si očitao toliki napon

15 godina
neaktivan

evo validacija, napon varira 1.8-1.9 V

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2096225

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Almin94 kaže...

Pa jesi li ti čovae ili što 

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2011 18:47 (Ivanjino96).
16 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

piše 1.38 :o  i to je normalno

15 godina
neaktivan

Snimio sam novi cpu-z i sad mi normalno prikazuje napon. Do koje granice bih smjeo podizati napon, je li ok da stavim 1.40V ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Almin94 kaže...

Snimio sam novi cpu-z i sad mi normalno prikazuje napon. Do koje granice bih smjeo podizati napon, je li ok da stavim 1.40V ?

je na tom naponu tvoj proc bi trebao ići na 4.0 stabilnih GHz

15 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...
Almin94 kaže...

hoce li 1.4V puno naskoditi procesoru u odnosu na defaultni napon?

16 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
Ivanjino96 kaže...
Almin94 kaže...

neće uz dobar hladnjak

14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
Ivanjino96 kaže...
Almin94 kaže...

Koji cooler imaš?

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Mikovic_xD kaže...

neće uz dobar hladnjak

donator_bubrega kaže...

Koji cooler imaš?

Imam Cooler Master Hyper 212+ .  Znaci velika voltaza nece smetati procesoru, dakle, samo je bitno da su temperature normalne? Jesam li dobro zakljucio ili?

14 godina
neaktivan

Sto veca voltaza, brze se degradira napojna sekcija maticne ploce. I procesor se degradira, ali ako su temperature pod kontrolom, to je zanemarljivo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2011 22:05 (Leopard_st).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Leopard_st kaže...

Sto veca voltaza, brze se degradira napojna sekcija maticne ploce. I procesor se degradira, ali ako su temperature pod kontrolom, to je zanemarljivo.

Kako to onda da se matične degradiraju sa visokim naponima na LN2 i DICE sesijama, a temperature se drže pod kontrolom?

Nebih držao napon OSOBNO preko 1.4V(u biosu, sa overvoltom to ide preko 1.44V) za 24/7 jer mi se cijela matična počne povišeno grijat.

There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no chaos, there is harmony. There is no death, there is the force.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2011 10:03 (Hyperion).
15 godina
neaktivan

Sada ne kontam sto i koliki napon oznacavaju brojke pri promjeni napona. Znaci, kada jednom kliknem +, odnosno da se podigne napon, dobijem ove brojeve 0.700000 (pogledajte sliku). Koliki napon oznacavaju ti brojevi? 

EDIT: Riješeno :)

Koliki napon predstavlja 0.700000 Koliki napon predstavlja 0.700000
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2011 14:58 (Almin94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Sada ne kontam sto i koliki napon oznacavaju brojke pri promjeni napona. Znaci, kada jednom kliknem +, odnosno da se podigne napon, dobijem ove brojeve 0.700000 (pogledajte sliku). Koliki napon oznacavaju ti brojevi? 

EDIT: Riješeno :)

0.7 volti, ali vjerojatno možeš jako fino uštelavat napon pa ima toliko nula

15 godina
neaktivan

E ovako, kada stavim napon procesora na 1.4V, winsi se dignu i naravno, prikazuju taj napon koji sam postavio. Medjutim, kada pokrenem Intel Burn Test ili Prime95, napon odmah padne na 1.28V-1.32V. Zbog cega se to dogadja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Probaj uključit LCC u BIOS-u. Kod mene se događa (ako je isključen) da mi ploča undervolta. Uključi pa vidi(meni malo overvolta kad je uključen ali ništa strašno). I da ovaj CPU/NB napon mi se čini nekako prenizak, mislim da bi default trebao biti 1.175 V !

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice