Overclocking Intel Sandy Bridge procesora
- poruka: 1.339
- |
- čitano: 243.846
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

ćudno je to,moj je na 5.6 i 1.6 nije isao preko 85 a hladjen je truljom
a na 5 nije prelazio 80 na 1.4 sa h80
inace na 4.5 sa 1.32 ne ide nikada preko 75
Ne znam sto bi rekao. Napon stvarno nizak ali temperatura totalno losa. Pod istim hladnjakom, na temperaturama koje su bile ovih dana moj treba veci napon za 4.8 (maksimalno sam ga dignuo na 5.2 ali to je bilo sa 1.45V, no to zalman ne moze dugo hladiti) ali temp ne ide preko 75-76 i prime 95 10h stabilan. U renderima koji jednako opterete procesor kao i prime95, doseze iste temperature a nikad se nije srusio ni na renderima koji su trajali po 24h.
Sat i pol sam ga testira s prime 95, temperatura prostorije je 23c a procesor je bija između 76-79c. Nije prijavija nijedan eror.
Napon mu varira između 1,35V do 1,52V( za vrijeme testa ). Ajmo reć da je stabilan na 5200MHz al malo previše vruć za moj pojam.
Bacija sam oko na vodeno hlađenje pa me zanima vaše mišljenje za ova dva:
- COOLERMASTER EISBERG 240
http://www.links.hr/?naziv=vodeno-hladenje-coolermaster-eisberg-240-cpu-hladenje-s-2011-1366-1156-1155-1150-775-fm2-fm1-am3-am3-am2-am2&option=artikl&id_artikl=051.003.045
- CORSAIR HYDRO H110
http://www.links.hr/?naziv=vodeno-hladenje-corsair-cooling-hydro-h110-cpu-hladenje-s-1155-1156-1366-2011-am2-am3-fm1-fm2&option=artikl&id_artikl=051.003.040
Sat i pol sam ga testira s prime 95, temperatura prostorije je 23c a procesor je bija između 76-79c. Nije prijavija nijedan eror.
Napon mu varira između 1,35V do 1,52V( za vrijeme testa ). Ajmo reć da je stabilan na 5200MHz al malo previše vruć za moj pojam.
Bacija sam oko na vodeno hlađenje pa me zanima vaše mišljenje za ova dva:
- COOLERMASTER EISBERG 240
http://www.links.hr/?naziv=vodeno-hladenje-coolermaster-eisberg-240-cpu-hladenje-s-2011-1366-1156-1155-1150-775-fm2-fm1-am3-am3-am2-am2&option=artikl&id_artikl=051.003.045
- CORSAIR HYDRO H110
http://www.links.hr/?naziv=vodeno-hladenje-corsair-cooling-hydro-h110-cpu-hladenje-s-1155-1156-1366-2011-am2-am3-fm1-fm2&option=artikl&id_artikl=051.003.040
Cekaj, ti si ostavio dinamicki napon za 5.2 overclock? Ja se ne bi zahebavao s tim jer ako ti ploca na trenutak "poludi" moze ti poslati procesoru napon koji ovaj nece podnijeti.
Napon stavi na manual, imas uputstva za ostale postavke na pocetku ove teme. Pocmi sa 1.4 na 4.8 pa dizi mnozitelj za po 1x dok god je stabilan. Kad ti se prvi put srusi dizi napon za po 0.05V dok mu ne dobijes stabilnost a onda opet digni mnozitelj za 1x. Sa tim vodenim hladjenjima ces eventualno dobit 0.2-0.3GHz u odnosu na performu, za 1100 kn. procijeni koliko ti se to isplati.
U biosu sam namjestio voltažu na 1,385v takt proca je 4800MHz izdržao je 15min LinX testa bez problema.
HWMonitor je pokazao da je najveća voltaža 1,400v Kome da vjerujem.
Temperatura proca je došla do 68c a u prostoriji je bilo 20c za vrijeme testa.
Kako vam se čini sve zajedno?
U biosu sam namjestio voltažu na 1,850v takt proca je 4800MHz izdržao je 15min LinX testa bez problema.
oprosti ali jesi li ti siguran u ovo????
Mozda je mislio na 1.385?
U biosu sam namjestio voltažu na 1,850v takt proca je 4800MHz izdržao je 15min LinX testa bez problema.
Cini mi se da ti pokusavas sprzit procesor a on se neda :)

Ljudi, može mala pomoć, ne mogu nikako da nateram svoj Sandy 2600K na 5 Ghz stabilno, probo sam maltene sve živo, čak sam potero i 1.55 v na core ali nije pomoglo, smrzne se pod Intel Burn Test-om, potencijalan problem može radit to što ima 4 stick-a RAM-a, dali bi trebao dić napon na još nekem postavkama i dali postoje neke postavke na koje trebam obratit posebnu pažnju, zasad sam probo ovak ali bez uspijeha:
50x101,00
1.55v vcore
Auto VCCSA
1,2 VCCIO
1,9 pll
1.65v DRAM
Sruši se nakon 5-10 minuta pa eto, molim pomoć ako se uopće može išta napravit, inače i za 4,5 Ghz mu treba 1,4 v na "core", RAM stavim na 1,65 dok ostalo stavim na auto!?
Za 4 Ghz mu treba 1,25 v na "core", RAM na 1,65, ostalo auto, stabilan skorz!?
5.0 nije frekvencija na kojoj ce svaki SB proci stress testove. U biti, vecina ih nece.
5.0 nije frekvencija na kojoj ce svaki SB proci stress testove. U biti, vecina ih nece.
Misliš, ja sam vidio dosta primjeraka da rade tako, vidio sam čak dosta da rade i na većem taktu i to Prime stabilno, al vjerovatno je do tog, čini mi se da nije baš neki primjerak, a probat ću još malo nešt promućkat, ak ne ide, onda na 4,5 i to je to!?
PS: Vidi da je netko opalio TD, hvala mu na pomoći, nije trebao bit tako konstruktivan!? ;)
....
Sruši se nakon 5-10 minuta pa eto, molim pomoć ako se uopće može išta napravit, inače i za 4,5 Ghz mu treba 1,4 v na "core", RAM stavim na 1,65 dok ostalo stavim na auto!?
Nije isključeno da CPU nije malo i degradirao jer je na 4,5 GHz mnogo 1,4 V. Kod mene radi stabilno na 4,4 GHz sa 1,285 V (100% load, 24/7) a doduše nisam imao vremena da se pozabavim finijim tuningom i da vidim može li držati još nižu voltažu. Ja sam svoj model veoma kratko testirao na 5,1 GHz.
Misliš, ja sam vidio dosta primjeraka da rade tako, vidio sam čak dosta da rade i na većem taktu i to Prime stabilno, al vjerovatno je do tog, čini mi se da nije baš neki primjerak, a probat ću još malo nešt promućkat, ak ne ide, onda na 4,5 i to je to!?
PS: Vidi da je netko opalio TD, hvala mu na pomoći, nije trebao bit tako konstruktivan!? ;)
Zasto sa 5.0 na 4.5? Ako ga uspjesno hladis zasto ne pokusas sa 4.9 pa ako ne ide sa 4.8...?
Osim toga nisu iskljucivo vcore napon i mnozitelj uvjeti za stabilan rad. Igraj se malo i sa VRM frequency a probaj i sa offset VCORE.
....
Nije isključeno da CPU nije malo i degradirao jer je na 4,5 GHz mnogo 1,4 V. Kod mene radi stabilno na 4,4 GHz sa 1,285 V (100% load, 24/7) a doduše nisam imao vremena da se pozabavim finijim tuningom i da vidim može li držati još nižu voltažu. Ja sam svoj model veoma kratko testirao na 5,1 GHz.
Je isključeno, jer ga nisam družao na tim postavkama samo sam testirao, držim ga na 4 ghz jer je jedino tu napon "normalan" (1,25v)
Pa i mene to dosta čudi, boot-a on s nižim naponom ali odma čim ga opteretim sruši se, ne mora ni bit nikakav CPU test, video na jutubu i takve stvari ga odma ruše, jednostavno je valda loš primjerak iako ću se možda još mal poigrat jer mi se trenutno baš i neda!?
Zasto sa 5.0 na 4.5? Ako ga uspjesno hladis zasto ne pokusas sa 4.9 pa ako ne ide sa 4.8...?
Osim toga nisu iskljucivo vcore napon i mnozitelj uvjeti za stabilan rad. Igraj se malo i sa VRM frequency a probaj i sa offset VCORE.
Jedino što nisam dosad probo je VRM frequency, to sam mislio kasnije probat kad malo istražim o tom, čini mi se da je to dosad jedina stvar koju nisam probo, offset Vcore-a ne pomaže, još prije se sruši!?
A zato što je već na 4,5 ghz na 1,4v i temperaturu se već tu oko 70 stupnjeva, mogu probat možda dobit još koju stotku al više mi se ni neda, znam da je ovak stabilan i to je to, zadnji dana se mal igram s tim pa mi je već dojadilo, testiranje, čekanje, rušenje, itd, već se par dana mučim, treba mi mal odmora!? :)
1.25v za 4 GHz je strašno puno!!!
I ja mislim tako. Treba provjeriti zbog čega se ruši, možda ne zbog napona...
1.25v za 4 GHz je strašno puno!!!
Visoka voltaža. Moj radi na 4GHz na naponu od 1.160v stabilno pod svim mogućim testovima.
Visoka voltaža. Moj radi na 4GHz na naponu od 1.160v stabilno pod svim mogućim testovima.
Ako je tako dobar za 4GHz, zašto ga onda trenutno pržiš na 1.37v za 4.3GHz?
Di si ti vidija 1.37v kad na slici lipo stoji 1,27v. kupi si naočale
Bez uvreda, ako nekome trebaju naocale to si ti, pogledaj Max VID napon... 1.37V!
A kako se štela taj max vid napon njega nemogu nać u biosu. J cilo vrime pratin CPU VCORE
Bez uvreda, ako nekome trebaju naocale to si ti, pogledaj Max VID napon... 1.37V!
nemora znaciti da mu je to maximala, mogao se desiti skok u milisekundi i da mu je zabiljezio tu vrijednost...neobaziri se previse na te komentare bugovci su jako osjetljivi na napon ali sto je,je imaju oko za svaku sitnicu!
LP svima!
Pa napon je najbitnija stavka kod OC,nek opali stres test i vidi koliki mu je napon u full loadu!!
Skokove u milisekudnama nece zabiljeziti pa skoro ni jeda softwer, i dobar multimetar je diskutabilan, tako da mu je napon 1.37V.
Naravno to uvelike ovisi o postavkama LLC, nepisano pravilo da su skokovi veci sa agresivnijim nivoima LLC-a, ali opet je sve u sigurnim dozama, skok ne ide nikada do 1.3-1.4V, skokovi idu do 1.6-1.7V.