Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)
- poruka: 5.818
- |
- čitano: 961.842
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Imaš hladnjaka za te novce koji su i tiši i bolje hlade.
Pa zašto ne bih mogao ? Možeš instalirati bez problema, jel hladnjaci idu na AM3 socket.
proc mi radi stabilno za BF3 na 3,7GHz sa SAMO 1.285V! ne da se hvalim al ovo je uspjeh za mene pošto mi cooler za k...c :D stavil CPU NB na 2400MHz sa 1.2V i radi
EDIT: igral sam od podneva do sada, mislim da je nakon ovog stabilan za bilo koju igru, prime nije prošel (BSOD nakon kojih 20min)

Moj radi P95 stabilno sa 1.28V na taktu 3.6Ghz.
ak ne dignem NB ne mogu igrat ni 5min, ovako šljaka bez beda, na NB temp ne prelazi 33C, a sumnjam da ce ljeti više od 40C... da, radi al ako mogu na 3.7 s istim naponom zakaj ne :D
Moj radi bez dizanja ili ikakvog diranja NB-a na 3.6 sa 1.28V ili 4.0 sa 1.4V. Ako se clocka dizanjem samo množitelja, nemaš uopće potrebe dirat NB niti išta drugo osim napona procesora. Odakle tebi uopće temperatura north bridge-a ?
220x19 aka. 4180 MHz i stabilan na 1.387V, varira od 1.368V do 1.42V, max temperatura "bijednih" 56C na stock cooleru.
Ne ide mi u glavu zašto su ga stavili na tih vražijih 1.45V, samo se bezveze pregrijava.
Enivej, još da nešto valja ovaj procesor, bilo bi super.
Jesi testirao malo u igrama. Jel ti gura 90+% GPU usage CPU ?
CPU jedino na BF3 preko 90% sve jezgre ove dve igre tjeraju do kojih 40-50%
Zanima me da li mogu otkljucati 4 jezgru na amd athlon x3 445
maticna biostar mcp6p m2+
Na toj krami ne
Zanima me da li mogu otkljucati 4 jezgru na amd athlon x3 445
maticna biostar mcp6p m2+
Ne,ne podržava UCC/nCC
Moze pomoc oko clockanja ??:
PROCESOR: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4400+ 2.30 Ghz ?
MATICNA: ga-ma74gm-s2
Moze pomoc oko clockanja ??:
PROCESOR: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4400+ 2.30 Ghz ?
MATICNA: ga-ma74gm-s2
Jednostavno sročeno:
ZABORAVI!
.
Uspješno sam otključao četvrtu jezgru amd athlona x3 455 te je sada x4 b55... Testirao sam ga na "prime 95" 30 min i nije pokazivao nikakve greške, međutim temperatura mi je dosegla do 72 C. Zanima me dal da ostavim ovako ili da vratim na X3 dok ne kupim bolji hladnjak, te koji mi hladnjak preporučujete ?
meni otkljucana 4 jezgra oc-an na 3.6 ghz i full load 60 stupnjeva.
Hej ljudi,dokle bih mogao klokati svoj Amd athlon X4 640 3.00 ghz uz stock hladnjak i napajanje Ms fsp- 400W.
Uz to imam matičnu Asus M4n68t v2
Propusi idu na lošim pločama oko 3.6Ghz,a sa boljim i do 4.0Ghz možda potegnu. Nemaš ama baš nikakve potrebe clockat taj CPU.
Napon ti je malo visok ! Koju imaš ploču ? I rekao sam jedno 100 puta da idle temperatura NIJE važna.
zato ste tu..a i ja sam newbie na ovom forumu...
smanjim napon pa vidim...
mbo je asrock... n68 ucc
zato ste tu..a i ja sam newbie na ovom forumu...
smanjim napon pa vidim...
mbo je asrock... n68 ucc
čudo da već nešto nije explodiralo zaplailo se na matičnoj na njoj je rizično i otključavanje jezgra a kamoli oc
uspio sam snizit gotovo nista...na 1.5250...jbga na manje je netsabilan...rusi se...
tak vec radi dosta dugo cca 2 mj... imam napravljeno dobro hladjenje pa mozda zato nis ne gori...sta ja znam...hehehe