Htio bi overclockati grafičku Gainward HD4870 GS. Problem je što na 800 MHz počinje se rušiti. Terenutne postavke su 790 MHz za GPU i 1100 MHz za memoriju. Koji program koristiti za podešavanje voltaže.
RivaTuner, ACCC...
Se može u njemu dizati voltaža
AtiTool - po meni najbolji program za clockanje i najjednostavniji.
Dakako, tu je još i RivaTuner.
Jesi li siguran u dizanje voltaže, znaš li uopće kliko dignuti da bi ti bilo stabilno?
Morao bi malo jer mi neda preko 800MHz
Morao bi malo jer mi neda preko 800MHz
BTW moja referentna ide do 830 i na 830 uspjesno odvrti 3dmark06, i memorija ide na 1200MHz. Uglavnom brzo se sruši i počnu pucat teksture nakon završetka 3dmark-a 06. Na 800/1000 radi stabilno i tako ju držim.
To je 2,4GHz proc? HAhahah neces nista dobit oc-anjem grafe, taj proc je preslab za tu graficku, treba ga barem na 3,2-3,5GHz stavit da bi upogonio grafu kak treba.
A, da najuže grlo mi je on (5,3 index)
A, da najuže grlo mi je on (5,3 index)
Imam i to tu (3D mark ventage); zadnji post
E da danas cu si lijepo instalirat vistu x64 da vidim hoce mi radit igrice ove starije ,a i mislim da je stvarno vrijeme ostavit se xp-a, pogotovo sada kada imam 4GB ram-a, te triple core na 3,4GHz.
Evo na jednoj particiji imam zauzeto samo 11GB pa cu to premjestit na drugu particiju i ova ce mi biti slobodna i tu ide vista x64

Koji onaj 7xxx koji si imao. Nije valjda samo 500-ak bodova brži?
Koji onaj 7xxx koji si imao. Nije valjda samo 500-ak bodova brži?
E tako može već, zato namjeravam kupiti onu ploču ASUS
E da danas cu si lijepo instalirat vistu x64 da vidim hoce mi radit igrice ove starije ,a i mislim da je stvarno vrijeme ostavit se xp-a, pogotovo sada kada imam 4GB ram-a, te triple core na 3,4GHz.
Evo na jednoj particiji imam zauzeto samo 11GB pa cu to premjestit na drugu particiju i ova ce mi biti slobodna i tu ide vista x64

ma je vraga 32bit vista je shrot, x64 cu dati priliku da se pokaže! Ja sam dobio vistu 32 bit ultimate for free i danas vistu x64 for free(neznam jel je ultimate, vjerovatno je!).
Ja imam original Vistu 32-bit Ultimate skupa sa Office 2007 Pro
Idem reinstalirati drivere jer me zezaju (ati)
nakon sta sredis bios jos ga trebas i flashat!
Pazi šta radiš sa flešanjem....ako flešaš sa winflashom radi to samo na xp-ima, nikako na visti ili 7-ci, da ne bi bio BSOD
Pazi šta radiš sa flešanjem....ako flešaš sa winflashom radi to samo na xp-ima, nikako na visti ili 7-ci, da ne bi bio BSOD
Ma držati ću je na 790 i 1100 i gotovo
SAMO SA NOVIM BIOSOM DOBIO BI VRLO MALO, OSTAVI SE TOGA, OSIM AKO NE MISLIŠ RADITI VOLTMOD NA VGA!
Neda mi se raditi voltmode, pa da izgubim garanciju. Izgleda da je ovo maksimum RV770 čipa, a uostalom proc mi nije baš naročito jak za tu grafu (naravno samo u igrama)
Ma držati ću je na 790 i 1100 i gotovo
Koliko je važan clock memorije? Benko vidima da imaš 950 pa pitam
Koliko je važan clock memorije? Benko vidima da imaš 950 pa pitam