Sa i bez overclocka FPS isti!

poruka: 25
|
čitano: 3.954
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
SA i BEZ overclocka FPS isti!

Pozdrav!

Imam procesor AMD Athlon II x2 240. Default radi na 2.8GHz, a ja sam ga overclock na 3.4GHz. E kada odvrtim benchmark u igrama, FPS bude potpuno jednak sa i bez overclocka (razlika pola fps-a, nekad vise, a nekad manje za pola). Sto bi to trebalo znaciti?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Znači da igra više ovisi o grafi nego o procesoru. A ovisi i o rezoluciji na kojoj igraš. Ako je niža, tamo ti možda neće ni doći do izražaja veća frekvencija procesora.

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

igram na maksimalnoj rezoluciji od monitora - 1440x900

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Sa i bez overclocka FPS isti!
Pero Dinamit kaže...

Znači da igra više ovisi o grafi nego o procesoru. A ovisi i o rezoluciji na kojoj igraš. Ako je niža, tamo ti možda neće ni doći do izražaja veća frekvencija procesora.

upravo suprotno...na nizoj rezoluciji povecanjem frekvencije proca dolazi do izrazaja u fpsovima...a na vecoj rezi kartica vodi glavnu ulogu...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
17 godina

Onda neka proba testirati u nekoj drugoj igri, neka koja više ovisi o procu nego grafi.

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Na nižim rezoluijama se vidi rezultat oc-a, na višim proc nije tolko bitan, a i za 4770 je sasvim dovoljan dualac na 2.8, da imaš neku 6850 ili jaču onda bi vjerojatno vidio pobojšanje oc-om i na većim rezama

14 godina
mrog 33 kaže...

Na nižim rezoluijama se vidi rezultat oc-a, na višim proc nije tolko bitan, a i za 4770 je sasvim dovoljan dualac na 2.8, da imaš neku 6850 ili jaču onda bi vjerojatno vidio pobojšanje oc-om i na većim rezama

jaka je to kartica...samo mislim da ce na manjim rezama profitirat ako ga oca...a na visim ne...

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 10:43 (zoharbizo).
14 godina
Pero Dinamit kaže...

Onda neka proba testirati u nekoj drugoj igri, neka koja više ovisi o procu nego grafi.

Mislim da takva igra ne postoji, ispravi me ako grijesim...

A ova 4770 je bottleneck i za Athlona II X2, tako da ce se OC procesora tesko viditi neki napredak...

17 godina
Re: SA i BEZ overclocka FPS isti!
Almin94 kaže...

Pozdrav!

Imam procesor AMD Athlon II x2 240. Default radi na 2.8GHz, a ja sam ga overclock na 3.4GHz. E kada odvrtim benchmark u igrama, FPS bude potpuno jednak sa i bez overclocka (razlika pola fps-a, nekad vise, a nekad manje za pola). Sto bi to trebalo znaciti?

To bi ti trebalo značiti da ti je usko grlo grafička kartica. a ne procesor te da ako hoćeš veće performanse u igrama da trebaš jaču grafičku, a tek onda možda profitiraš sa dizanjem procesora.

ili ti je negdje uključen v-sync pa se synca na frekvenciju monitora a ostalo vrijeme sve čeka :)

14 godina

http://www.mediaking.hr/recenzije/informatika/4103-ati-radeon-hd-4770-review nelosa kartica...al mislim da bi ipak neki x3 donia malo poboljsanja...jer je po testovima jaca od 9800gtx...hd 4850 i jos par njih ako je virovat ovoj recenziji

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

a sta mislite da odvrtim cpu benchmark sa i bez oc-a, da li bi se u njemu vidjela razlika

evo ima tema o cpu benchmarku na forumu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Tu bi se vidjela razlika naravno

15 godina
neaktivan

Uradio sam Benchmark:

Bez overclocka System Score iznosi  7259

Sa overclockom System Score iznosi  8688

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I sa novom konfom ista stvar... Kada stavim Cpu da radi na 4GHz, gejming performanse iste kao i sa stockom, odnosno 3.2GHz.. Stvarno nikako ne mogu skontati sta ovo znaci..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

I sa novom konfom ista stvar... Kada stavim Cpu da radi na 4GHz, gejming performanse iste kao i sa stockom, odnosno 3.2GHz.. Stvarno nikako ne mogu skontati sta ovo znaci..

Overclockom procesora imat ćeš veći FPS samo ako je bottleneck za karticu, a tebi to nije pa nećeš imati ni veće performanse.

15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Overclockom procesora imat ćeš veći FPS samo ako je bottleneck za karticu, a tebi to nije pa nećeš imati ni veće performanse.

Hvala. To sam i mislio, znaci on maksimalno vuce iz kartice sa svojih 3.2GHz ?

15 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Hvala. To sam i mislio, znaci on maksimalno vuce iz kartice sa svojih 3.2GHz ?

Da

13 godina
neaktivan
Almin94@aj ako hoces provrti neki benchmark na primer Crysis WARHEAD da vidimo kolika je razlika posto ja imam Athlon x2 a hocu da kupim 955 Phenom
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vane34 kaže...
Almin94@aj ako hoces provrti neki benchmark na primer Crysis WARHEAD da vidimo kolika je razlika posto ja imam Athlon x2 a hocu da kupim 955 Phenom

Na crysisu neces vidjeti razliku, jer crysis koristi maksimalno dvije jezgre procesora, pa ce ti sa dualcom i quadom raditi isto.. Ako zelis da odvrtim kakav drugi bench, samo reci.. :)

13 godina
neaktivan
Evo novi Batman Arkham City ima u sebi benchmark ako imas igru namesti sve na extreme bas me zanima koja je razlika.
http://i.imgur.com/CXSz8.jpg
pozz.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kod mene rezultati su ovi
min.32
max.60
avg.57
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
UnigineTropics Demo v1.3 proc i grafa na default frek.
http://i.imgur.com/JioiE.jpg
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vane34 kaže...
UnigineTropics Demo v1.3 proc i grafa na default frek.
http://i.imgur.com/JioiE.jpg

Izvoli moje rezultate:   http://i44.tinypic.com/rjgltv.jpg

Skoro pa da i nema razlike, ne znam zasto.. Mozda jer i ovaj benchmark koristi do dvije jezgre procesora, pa se vidi samo razlika izmedju tvoje i moje grafe, odnosno koliko je moja hd6870 jaca od tvoje hd5850. Dakle, razlika oko 5-6 frejmova.

EDIT: Kartica i cpu su na stocku dok sam odvrtio test.. 

Pozz!

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 12:01 (Almin94).
15 godina
neaktivan

To meni nije jasno kod overclocka grafe, po defotu je GPU: 860Mhz MEM: 1200Mhz i da raučno povisim takt ili stisnem auto tune u catalystu koji mi povisi GPU:950Mhz MEM:1435Mhz dobim možda 1fps više i to samo u nekim igrama (ista stvar i sa msi afterburner) što mi u konačnici znaći da nema koristi povećati taktove grafe, dok se overclock kod procesora osjeti {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice