Teorije zavjere

poruka: 1.884
|
čitano: 312.775
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Teorije zavjere

Sculls and Bones su zanimljiva priča, ajde pa čak bi je i mogao staviti u folder teorije urote, igra studenata moćnih roditelja se pretvorilo prestižno društvo koje je stvorilo moćan lobi ili centar moći (i u filmu, ako se dobro sjećam dijele Breitlinge). Za razliku od drugih tajnih društava ovi su samo više eksponirani. I kao što Blackdog kaže, po drugim US sveučilištima ih ima more. "Problem" kod  tajnih društava nije ništa drugačiji od političara/poslovnjaka sa figama u džepu koji nisu dio tajnog društva, dolaze u pozicije odlučivanja, a birači (dioničari, tko li) ne znaju njihove stvarne namjere. Kad razmislim i nadovežem se na Rustwaevera, više bi tu posla bilo za USKOK, nego za teoretičare zavjere.

iddqd
17 godina
moderator
Re: Teorije zavjere
dr. zlo kaže...

@mbaksa, evo ti link na Maharishiev efekt.

Jesi ti to uopće pročitao? To kao prvo oupće nije peer reviewed znanstveni rad (riječ je o pseudoznanosti). Kao drugo, kakve to veze ima s vanzemaljcima-gmazovima?

dr. zlo kaže...

Samo nemoj opet postavit neko glupo pitanje tipa "kakve to ima veze s teorijama zavjere?".

Nemoj pisati glupe, manipulativne komentare kojima pokušavaš izbjeći odgovaranje na pitanja.

17 godina
protjeran
Teorije zavjere

Legitimni i peer review linkovi/stranice o teorijama zavjere ? Legitimni ??? Ovo postaja tragikomično.

Izgleda da MK Ultra nikad nije ugasila hrvatski ogranak.

{#}

You are like the Michael Jordan of being a son of a bitch.
10 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Svijest je proizvod mozga.

Dokaz?

15 godina
neaktivan
ngtx kaže...

Dokaz?

Nalazi se u mozgu. Mozgom razmišljaš. Kada te netko tresne po glavurini izgubiš svijest, kada mozak ostaje bez kisika izgubiš svijest. Kada god ti se čudne stvari počnu događati s mozgom to se odražava na tvoje svijesno stanje. Budući da se još nitko nije vratio sa druge strane i posvjedočio da je njegova svijest preživjela moždanu smrt, a kako znamo da je naše svjesno stanje usko povezano sa zdravljem mozga, zaključak se sam nameće.

U najmanju ruku snažne indicije o direktnoj vezi svijesti i mozga.

A C program is like a fast dance on a newly waxed dance floor by people carrying razors.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 0:23 (rustweaver).
17 godina
moderator
ngtx kaže...
mbaksa kaže...

Svijest je proizvod mozga.

Dokaz?

Kreni na proučavanje članaka.

17 godina
protjeran
Teorije zavjere

Da se vratimo malo na temu.

Što kažete u MK Ultra programu, koji je dugo godina smatran kao izmišljotina.

Jer moram davat legitimne/peer review linkove ? {#}

10 godina
protjeran
rustweaver kaže...

Nalazi se u mozgu. Mozgom razmišljaš. Kada te netko tresne po glavurini izgubiš svijest, kada mozak ostaje bez kisika izgubiš svijest. Kada god ti se čudne stvari počnu događati s mozgom to se odražava na tvoje svijesno stanje. Budući da se još nitko nije vratio sa druge strane i posvjedočio da je njegova svijest preživjela moždanu smrt, a kako znamo da je naše svjesno stanje usko povezano sa zdravljem mozga, zaključak se sam nameće.

U najmanju ruku snažne indicije o direktnoj vezi svijesti i mozga.

mbaksa kaže...

Kreni na proučavanje članaka.

Ovakvih primjera (org. izvor) ima mnogo po svijetu samo neznam kako ih točno "znanost" naziva(možda neko pomogne).Što se kosi direktno s tim da je svjest u mozgu i da nestaje sa gašenjem mozga.

Čekam konstruktivan odgovor bez am n n n n n ljevih linkova otome kako su znanstvenici otkrili toplu vodu.

15 godina
neaktivan
ngtx kaže...
Ovakvih primjera (org. izvor) ima mnogo po svijetu samo neznam kako ih točno "znanost" naziva(možda neko pomogne).Što se kosi direktno s tim da je svjest u mozgu i da nestaje sa gašenjem mozga.

Odgovori mi onda kamo svijest odlazi kada ostaneš bez kisika? Zašto je nema?

Glede klinca, to se može jako lako provjeriti, jedno ispitivanje bi bilo dovoljno, i onda usporediti to što priča sa stvarnim događajima iz života mrtvog marinca. No kako samo majka priča o tome, a njoj je to sve nekako jezivo, ne bih stavljao ruku u vatru na vjerodostojnost te priče.

I ja sam imao jako bujnu maštu i dosta uznemirujuće i često jako stvarne/intenzivne snove kao klinac, to ništa ne znači.

A C program is like a fast dance on a newly waxed dance floor by people carrying razors.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 1:27 (rustweaver).
17 godina
moderator
ngtx kaže...
Ovakvih primjera (org. izvor) ima mnogo po svijetu samo neznam kako ih točno "znanost" naziva(možda neko pomogne).

Naziva ih bedastoćama. {#}

Jedan tabloid prenosi članak iz drugog tabloida. Neš ti izvora. {#}

ngtx kaže...
Što se kosi direktno s tim da je svjest u mozgu i da nestaje sa gašenjem mozga.

Kosilo bi se kad bi bila riječ o činjenicama. S obzirom da nemamo razloga vjerovati da je to slučaj...

10 godina
protjeran
rustweaver kaže...

Odgovori mi onda kamo svijest odlazi kada ostaneš bez kisika? Zašto je nema?

Čekam odgovor vrlih znanstvenika,ali nikako da dočekam.Moje mišljenje je da pređe u drugu dimenziju.Jer materija je "spresana" energija,a energija se nemože stvoriti niti uništiti, stoga se ni svijest ne može uništiti/nestati.Nego samo prelazi iz jednog oblika u drugi.

mbaksa kaže...

Naziva ih bedastoćama. {#}

Jedan tabloid prenosi članak iz drugog tabloida. Neš ti izvora. {#}

ngtx kaže...
Što se kosi direktno s tim da je svjest u mozgu i da nestaje sa gašenjem mozga.

Kosilo bi se kad bi bila riječ o činjenicama. S obzirom da nemamo razloga vjerovati da je to slučaj...

Kao i sve ostalo što ne može obijasniti "znanstvenim" putem.Da je tu vijest prenjeo sciencedaily.com to bi bilo legitimno?

Ako je sve dokumentirano onda je riječ o činjenicama.To nije rekla kazala.S toga nemam razloga da vjerujem tvojim uvjerenjima.

17 godina
moderator
ngtx kaže...
Kao i sve ostalo što ne može obijasniti "znanstvenim" putem.

Nema se tu što za objašnjavati. Znači, ako tabloid napiše da je farmerova žena rekla da su farmera oteli izvanzemaljci i gurali mu sonde u šupak, onda ćeš isto reći da se to ne može objasniti?

ngtx kaže...
Da je tu vijest prenjeo sciencedaily.com to bi bilo legitimno?

Ne bi bilo legitimno, naravno. No, ScienceDaily nije tablod i ne objavljuje izmišljene, iskonstruirane vijesti temeljene isključivo na rekla-kazala.

ngtx kaže...
Ako je sve dokumentirano onda je riječ o činjenicama.

Činjenica (vjerojatno) je da je ona tabloidu rekla to što je rekla tabloidu. Tu smo završili s činjenicama. {#}

ngtx kaže...
Ako je sve dokumentirano onda je riječ o činjenicama.

Što konkretno je dokumentirano?

ngtx kaže...
To nije rekla kazala.

Tabloid dakle prenosi ono što majka govori da je njezin klinac rekao. To ne samo da je rekla-kazala, nego je rekla-kazala-rekao-kazao.

ngtx kaže...
S toga nemam razloga da vjerujem tvojim uvjerenjima.

Ne razumijem što bi ti to trebalo značiti. Jesam li te ja igdje tražio neka ti vjeruješ mojim uvjernjima? Nisam. Upravo suprotno - dao sam ti link s gomilom članaka i rekao da sam istražiš! Dakle, nemoj manipulirati.

15 godina
neaktivan
ngtx kaže...

Čekam odgovor vrlih znanstvenika,ali nikako da dočekam.

Tko čeka taj i dočeka:

http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-13751783

ngtx kaže...

a energija se nemože stvoriti niti uništiti, stoga se ni svijest ne može uništiti/nestati.Nego samo prelazi iz jednog oblika u drugi.

Energija koja čini svijest, električna energija u mozgu doista i prijeđe u drugi oblik - kemijsku i toplinsku. Ta energija nije ništa više svjesna od one koja se nalazi u utičnicama.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
dr. zlo kaže...

@mbaksa, evo ti link na Maharishiev efekt.

Jesi ti to uopće pročitao? To kao prvo oupće nije peer reviewed znanstveni rad (riječ je o pseudoznanosti). Kao drugo, kakve to veze ima s vanzemaljcima-gmazovima?

dr. zlo kaže...

Samo nemoj opet postavit neko glupo pitanje tipa "kakve to ima veze s teorijama zavjere?".

Nemoj pisati glupe, manipulativne komentare kojima pokušavaš izbjeći odgovaranje na pitanja.

Nisam još pročita cili članak o Maharishievom efektu ali sam pročita di kaže kako je potvrđeno u više od 50 studija koji su bili objavljeni u peer reviewed znanstvenim časopisima.

Ma najlakše tako, samo reć da je pseudoznanost i prekrižit...

Ima veze sa zavjerom zato šta je zavjera da se to sakrije.

Reć da je svijest proizvod mozga je zapravo čista ludost. Pa to znači da nismo ništa više svjesni nego roboti!!! koji i nisu svjesni. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 13:29 (dr. zlo).
17 godina
moderator
dr. zlo kaže...
Nisam još pročita cili članak o Maharishievom efektu ali sam pročita di kaže kako je potvrđeno u više od 50 studija koji su bili objavljeni u peer reviewed znanstvenim časopisima.

Drugim riječima ne znaš ništa o tom efektu, niti isti ima ikakve veze s ljudima-gušterima, dovoljno ti je da netko na nekoj smiješnoj stranici napiše da je bilo objavljeno toliko i toliko studija u peer reviewd znanstvenim časopisima bez da si provjerio je li bilo objavljeno i u jednom jedinom legitimnom peer reviewed znanstvenom časopisu.

Dakle, ako zagovaraš taj Maharashiev efekt, o kojem očito nemaš nikakvog pojma, onda bi kao prvo bio red da uopće proučiš o čemu se radi i da provjeriš popis tih studija i navodno peer-reviewed znanstvenih časopisa u kojima su objavljene te da proučiš kritike tih studija.

I da konačno odgovoriš na temelju čega vjeruješ u izvanzemaljce-guštere.

Ponašaš se doslovce onako kako je Potholer prezentirao u svom videu. Koliko će još izmjena poruka morati proći prije nego odgovoriš na konkretno pitanje? Imaš li uopće ikad namjeru odgovoriti na konkretno pitanje ili će ova tvoja opstrukcija rasprave trajati unedogled?

dr. zlo kaže...
Ma najlakše tako, samo reć da je pseudoznanost i prekrižit...

Najlakše je iznijeti činjenice. {#} Nije moj problem što se tebi činjenice ne sviđaju.

dr. zlo kaže...
Reć da je svijest proizvod mozga je zapravo čista ludost.

To je ono treće iz Potholerovog videa - znanstvenici znaju nešto što ti ne znaš. {#} Sve upućuje na to da je svijest proizvod mozga. Svaki put kad izađe neko novo znanstveno istraživanje iz tog područja to samo još više potvrđuje.

Dakle, umjesto da na temelju vlastitog nepoznavanja znanosti i činjenica tvrdiš da je nešto čista ludost, bilo bi poželjno da se informiraš o tome.

dr. zlo kaže...
Pa to znači da nismo ništa više svjesni nego roboti!!! koji i nisu svjesni. 

Ne bi to značilo. Zaista ne znam kojim putem si došao do tog "zaključka".

Kad već pričaš o "robotima", doći će zaista do zanimljivih filozofskih/etičkih pitanja s napretkom umjetne inteligencije, odnosno hoćemo li jednog dana razviti umjetnu inteligenciju koja će biti na nivou čovjeka te hoće li to onda značiti da će imati ista prava kao i čovjek.

Dakle - knjige u ruke, prati znanost, prati filozofiju. Informiraj se, uči. A ne da s nekih jadnih straničica prenosiš smiješne tvrdnje.

17 godina
moderator

Friška PDF knjižica o teorijama zavjera, čiji je koautor Michael Shermer: http://www.skeptic.com/reading_room/conspiracy-theories-how-to-determine-true-conspiracies-from-false/

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Evo obećajem da ću odgovorit zašto virujem u ljude-guštere kad raspravimo ovo do kraja o Maharishievom efektu.

Evo ti peer reviewed! Ja mislim da u attachmentu ima i sama studija. Evo i još jedna.

A ovde su dokumentirane sve.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 15:07 (dr. zlo).
17 godina
moderator
dr. zlo kaže...
Evo obećajem da ću odgovorit zašto virujem u ljude-guštere kad raspravimo ovo do kraja o Maharishievom efektu.

Nećeš off-topičariti i dalje opstruirati raspravu. Odgovorit ćeš sad.

dr. zlo kaže...
Evo ti peer reviewed!

Jedna studija upitne kvalitete? Štoviše, čitaj malo. Sve se vrti oko tog jedno čovjeka koji promovira tu svoju tehniku (koju naziva tehnologijom, LOL).

dr. zlo kaže...
Evo i još jedna.

Zabunio si se.

dr. zlo kaže...
ovde su dokumentirane sve.

Nemam namjeru skidati doc fajlove.

Nadam se da si konačno proučio taj efekt kojeg spominješ (vidi i ovo) i da ćeš ga objasniti ovdje ljudima, da svi znaju točno o čemu se radi, te da ćeš objasniti kako studije (upitne kvalitete - jednostavno manipuliranje statistikom - ništa više od toga - ova za koju si dao link objavljena je u Žurnalu za razrješavanje sukoba!) jednog čovjeka, koji usput rečeno sam promovira TM, pobijaju sva dosadašnja znanstvena otkrića vezana uz svijest i mozak.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 15:55 (mbaksa).
13 godina
protjeran
dr. zlo kaže...

Evo ti peer reviewed! Ja mislim da u attachmentu ima i sama studija. Evo i još jedna.

A ovde su dokumentirane sve.

Na tvoje privitke ne bih obraćao pozornost nego me samo zanima taj tz. Maharishiev efekat.

On se uvijek dokazao u manipuliranju masama (to ti priznanajem; kao u vrijeme Hitlerova režima i uvijek lako izvlači iz ljudi "zlo") {#}

A njegov "masovni" utjecaj (kao što piše u tim idiotskim člancima) je minoran (ili nedokaziv) i reci mi kakve mi koristi imamo kao svijet od njega ??!!

★OMG! 了不起 NISPE !
15 godina
neaktivan
Teorije zavjere

Znači kad ljudi meditiraju to utječe na kolektivnu svijest tako da se smanji kriminal, nezaposlenost, sve šta je negativno, a poveća se pozitivnost, znači ljudi postanu sretniji i to. To se događa zbog te kolektivne svijesti, koje smo svi mi dio, taj svijest je svi mi skupa, ne svi ljudi nego sva živa bića sve šta postoji zapravo, sve šta postoji je u stvari svijest, to je ono šta mi zovemo Bog. I normalno onda kad smo svi mi dio toga jednoga da možemo jedni na druge utjecat i tako - telepatski, i od tu Maharishiev efekt, još Maharishi kaže da je potrebno da 1% svijetske populacije prakticira TM da se dogodi taj efekt, ili da korijen od 1% radi napredne TM sidhi tehnike ka šta je jogijsko letenje. Ako nevirujete, šta da vam kažem potvrdilo je oko 50-ak znanstvenih studija. Nadam se da sam dobro objasnia.

Evo jogijsko letenje. Svakome kome izgleda smišno neka pokuša tako skočit prekriženih nogu, samo uporabom mišića.

@mbaksa, šta da kažem za taj link koji si stavia.... TM je neprofitabilna organizacija, tečaj je skup ali to sve ide za potrebe organizacije, za njihove projekte i istraživanja. Ono di za Fairland piše kako tu uopće nije došlo do nekog smanjenja kriminala i tako... pa neznan, to je sad samo moja rič protiv tvoje, triba to malo dublje istražit. Orme-Johnson ipak nije baš u svim istraživanjima, nisam svatia zašto je ta studija koju sam linka upitne kvalitete, pa šta da je objavljena u Časopisu za rješavanje sukoba? ne spada li to u tu kategoriju? Ima još puno studija samo nisan uspia nać, tj. nisan uspia nać te časopise u kojima su ubjavljeni. Vidi, znaš šta, ti znaš sve te časopise zašto mi ih nebi linka pa ću se ja potrudit nać u njima te članke. Da sam link u prošlom postu di su sve dokumentirane.

@Budokai, pa neznan, nebi se baš složia da Maharishiev efekt ima mizeran i zanemariv utjecaj, pogledaj studije. A šta bi tek bilo da više ljudi meditira? Pa šta i da je mizeran utjecaj ako je dobar, znači samo da triba više ljudi meditirat. Kakve mi koristi imamo od toga? pa sad još ne velike, normalno kad nema dovoljno ljudi koji meditiraju, ili lete :).

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.11.2014 0:18 (dr. zlo).
17 godina
moderator
dr. zlo kaže...

Ako nevirujete, šta da vam kažem potvrdilo je oko 50-ak znanstvenih studija.

Svaka studija koju netko proglasi znanstvenom nije nužno dobra ili valjana studija, a niti znanstvena po uobičajenim shvaćanjima. To ti između ostalog govori činjenica da ih akademska zajednica ignorira. Zašto? Zato jer nisu objasnili mehanizam djelovanja, niti su ga dokazali/demonstrirali. Sve se svodi na manipulacije statistikom, cherry picking i sl., i takvi radovi se ne objavljuju u ozbiljnim znanstvenim časopisima, jer propisno ne slijede znanstvenu metodu, nego se objavljuju u časopisima poput onog kojeg sam naveo. To ti je isto kao kad netko ide tvrditi da je aspartam kancerogen jer su talijani napravili par studija kojima "dokazuju" kancerogenost i jer su te studije negdje objavljene. To što su manipulirali statistikom, to što su namjerno pogrešno interpretirali rezultate te studija čini neznanstvenima i trebalo bi ih povući. Recimo što se tiče jedne studije ovog tvog Orme-Johnsona:

The paper was criticized in 1997 by University of Iowa professors Evan Fales and Barry Markovsky, who took issue with the Maharishi Effect theory and with Orme-Johnson's interpretation of evidence. They complained that Orme-Johnson refused to share his raw data and concluded that the probability of the Maharishi Effect theory was "very close to zero".

Manipulacija statistikom, probiranje faktora tako da bi se dokazalo ono što se želi dokazati, skrivanje stvarnih podataka, moguće i krivotvorenje podataka. Tako se ne rade znanstveni radovi - tako se rade pseudoznanstveni radovi. {#} I možeš ti sad unedogled ponavljati "50 znanstvenih studija" - to i dalje neće pobiti činjenicu da je riječ o lošim radovima niti će pobiti neusporedivo veću količinu znanstvenih radova koji se ozbiljno bave ljudskim mozgom i fizikom.

Što se tiče jogijskog odskakivanja (kakvog "letenja"?!) - daj nas nemoj nasmijavati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.11.2014 0:40 (mbaksa).
17 godina
neaktivan
Teorije zavjere

oko cijele te Tm priče ne znam ništa, ali ovo "jogijsko letenje" sa videa...LMAO, baš sam se nasmijao... ko neki Montipajtonovski skeč sa paraolimpijade.... boink, boink,boink. Čovječe, pa ne lete.... skakuću na madracima.... hehe.... doing doing doing... valjda  se ovo "jogijsko" odnosi na glavnog sponzora. Dormeo će biti iduću sezonu.

iddqd
15 godina
neaktivan
Teorije zavjere

dobro, aj, objasnite kako oni uspijejavaju tako skakutat... pa to nijedan gimnastičar nemože

to sa istraživanjima, neznan triba bi malo dublje uć u to pa vidit koliko su kvalitetni ili nekvalitetni

17 godina
moderator
dr. zlo kaže...

dobro, aj, objasnite kako oni uspijejavaju tako skakutat... pa to nijedan gimnastičar nemože

Pa vidiš da mogu. Dobri su gimnastičari. {#} Ljudi se jako dobro ispraksiraju u onome što stalno rade.

dr. zlo kaže...

to sa istraživanjima, neznan triba bi malo dublje uć u to pa vidit koliko su kvalitetni ili nekvalitetni

Uđi. Provjeri. Počni prvo s gledanjem u kojem časopisu je objavljena koja studija pa provjeri reputaciju (impact) časopisa i broj citiranja tog rada. Onda pogledaj što točno govori zaključak konkretne studije i ocijeni ide li zaključak doista u prilog M. efektu. Ako ti je i to uvjerljivo, onda kreni na proučavanje metodologije.

U znanosti nije dovoljno dokazati korelaciju - treba se dokazati kauzalnost. Ni jedna od tih radova ne dokazuje kauzalnost, a i korelacija je upitna zbog ogromne mogućnosti manipuliranja s podacima.

EDIT: vidi što nestručno ili manipulativno korištenje statistike radi... Koje su sve to bijesne korelacije: http://imgur.com/gallery/yGL0y

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.11.2014 2:16 (mbaksa).
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

Tko kaže da ne mogu? Imaš neke reference za to? Uz pravilan trening i odgovarajuće fizičke predispozicije svatko to može.

Ovo je kao da sprintere na 100 metara nazivaš voodoo vračevima jer maratonci ne mogu trčati tako brzo.

17 godina
protjeran
Teorije zavjere
17 godina
moderator

Kad već stavljaš nešto što je ljudima nepoznato, bio bi red da objasniš o čemu točno se radi, gdje je teorija zavjere, što je tebe uvjerilo da vjeruješ u tu teoriju zavjere...

17 godina
protjeran
Teorije zavjere

O čemu se radi imaš lijepo opisano na linku.

A 'zavjera' je očigledna, jer nisi nikad čuo dosad za Hessdalen .. jel da?

Zašto?

17 godina
moderator

Nikad nisam čuo za to. Ne znam jesi li ti svjestan toga, no na forumu si, a ne na nekom servisu za razmjenu linkova. Stoga kad daješ link na nešto, red je da objasniš o čemu se radi.

17 godina
Teorije zavjere

Izgleda zanimljivo (ova svjetla) ali nevidim ni u članku ni snimkama nikakvih
teorija zavjere? Spominju da je zanimljiva (pišu, prirodna) pojava ?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice