Illuminati

poruka: 400
|
čitano: 146.564
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Illuminati
Nightcomer kaže...

Za one koji jos imaju sumnji...

1. Ovo sve sto si napisao nazalost zvucio kao losija Top shop reklama...

2. To su jos uvijek TEORIJE, a teorije su zato sto nema direktnih dokaza.

3. Kada bi postojalo dokaza, to vise nebi bila teorija, nego cinjenica.

4. Jesi li osobno provjerio sve informacije koje se u tim filmovima spominju, i navode kao nepogresive i provjerene? Isto kao sto se dogodilo i s prvim dijelom Zietgeista (onim o religiji), moguce je da ce se dogoditi i s nekim od ovih filmova, tj. da ce sam autor priznati da su neke informacije slucajno pogresne.

Da odma prekinem to da ti sad mene ides uvjeravat, reci cu ti da osobno vjerujem da ljudi koji nam se prikazuju kao vlast nisu zapravo oni koji odlucuju o vaznim stvarima. Ali napominjem, to je samo moje TRENUTNO misljenje, koje je proizaslo iz informacija na koje sam ja naisao, ali sam svjestan da je tih informacija premalo da bi ista tvrdio sa sigurnoscu, i isto tako vecina tih informacija nazalost dolazi sa interneta, a mislim da smo svi svjesni koliko su informacije na internetu provjerene. Pa cak i u nekim knjigama koje sam citao, informacije koje se predstvaljaju kao 100% provjerene i tocne su nazalost razlicite od knjige do knjige, sto jako dobro (nazalost) pokazuje da ni knjiga, koliko god "strucno" izgledala, nema neku veliku "nadmoc" nad internetom...

Nothing is true, everything is permitted...
15 godina
neaktivan
shimano kaže...
ismar89 kaže...

to je jasno ko dan da se svime upravlja, i to nije nikakva zavjera, to je prosto glupost medju ljudima..

Da li ti,uopće znaš što bi zavjera trebala biti i kako bi je ti definirao?

Dvije babe na placu ogovaraju treću jer im se ne sviđa,ili kad se u tajnosti skupe bogati i močni bakari,koorporacijski moguli i predstavnici vojne industrije?

Pa se ti isti dogovore i UROTE,protiv cijelog jednog naroda,da bi ostvarili svoje ciljeve kroz stvaranje cijele jedne nove zemlje.Znači tajno se dogovore,jer nije bilo javno da su oni to učinili.Pa kako to nije urota?Svašta!

Posljedice takvog poteza osjetimo i danas,jer se rodio pokret otpora kojeg se naziva terorizam.Što opet ide njima na ruku,jer su tako mogli zauzeti nove teritorije koje danas okupiraju,a sve pod izlikom terorizma.Pa je tako Kuvajt "oslobođen",Afganistan "oslobođen",Irak "oslobođen" (btw,nikad nisu pronašli oružje za masovno uništenje,zbog čega su kao i započeli rat tamo,čisto da se ne zaboravi ta činjenica),ali u kojem se to svemiru,jedna zemlja može proglasiti oslobođena,dok je strana vojna sila tamo?Paradoksalno!

Po tom bi se kriteriju,moglo reči,da su Njemci oslobađali Jugoslaviju,a ne je okupirali,jer ipak su oni bili bolji i napredniji,od Srba koji su tada bili na vlasti.Nebulozno i za pomisliti!

Prema tome,neki ljudi u svom neznanju i nemogučnosti logičnog razmišljanja,mistificiraju zavjeru,a ranije sam u jednom postu govorio o tome i naveo primjere,od susjeda pa do domaće politike.Zavjera je ono što je normalno i što postoji od kad je čovjeka.

I još jedna stvar,novac ne vlada svijetom kako si rekao,već oni koji ga imaju.Ne može ti komad papira govoriti šta smiješ a šta ne.Ali reči da je samo novac motivacija za one najbogatije,one koji ga tiskaju i imaju za 1000 pokoljenja,to je besmislica.Šta oni novo mogu kupiti što ne mogu sad s ovim što imaju.Motiv je moč,moč da se gospodari i vlada nad drugim čovjekom i zemljom,to je jedino logično.

novac=moc, znaci, ko hoce vise novca, hoce i vise moci, logicno valjda..

a drugo, nisam ja kriv sto su amerikanci toliko glupi i misle da napadaju Irak radi oruzja za masovno unistenje, a Amerika ima dovoljno atomskih bombi da raznese cijelu planetu..

na kraju krajeva, ne zanima ih, sto ide u korist Americi, bar ce 1% ic u korist njima, znaci njima svejedno..

ja to sve ne smatram zavjerom jer svak sa malo pameti zna zasto Amerika vodi ratove, radi profita..

i zar stvarno zelis bit toliko precizan pa me ispravit sto sam reko novac vlada svijetom ?

al ako hoces, ne vlada onaj sa novcem, nego novac, jer to cini radi novca, znaci novac kontrolise njega (tjera ga na sve da dodje do njega), tako da je moja izjava tacnija od tvoje..(isto bi bilo pricat dal narkoman vlada drogom il droga narkomanom)

po meni zavjera ne postoji, jer svak sa malo pameti zna sta je propaganda, kako se koristi, i zna je prepoznat..problem je sto je narod sve gluplji i gluplji pa se sad cudi otkud da Amerika to tako radi, otkud da bogati tako koriste svoju moc..

svak ko je malo razmisljo zna da nam je sistem prosto takav da ljudi ko oni mogu radit sta hoce, i da ce radit, jer je u ljudskoj prirodi da budu takvi (bar neki)..

dok nam sistem ostane ovakav, uvijek ce bit onih koji ce to koristit, a predstavljat se ko spasioci..

ko to tek sad konta nek prica o zavjeri

15 godina
neaktivan
Assassin kaže...
Nightcomer kaže...

4. Jesi li osobno provjerio sve informacije koje se u tim filmovima spominju, i navode kao nepogresive i provjerene? Isto kao sto se dogodilo i s prvim dijelom Zietgeista (onim o religiji), moguce je da ce se dogoditi i s nekim od ovih filmova, tj. da ce sam autor priznati da su neke informacije slucajno pogresne.

Da odma prekinem to da ti sad mene ides uvjeravat, reci cu ti da osobno vjerujem da ljudi koji nam se prikazuju kao vlast nisu zapravo oni koji odlucuju o vaznim stvarima. Ali napominjem, to je samo moje TRENUTNO misljenje, koje je proizaslo iz informacija na koje sam ja naisao, ali sam svjestan da je tih informacija premalo da bi ista tvrdio sa sigurnoscu, i isto tako vecina tih informacija nazalost dolazi sa interneta, a mislim da smo svi svjesni koliko su informacije na internetu provjerene. Pa cak i u nekim knjigama koje sam citao, informacije koje se predstvaljaju kao 100% provjerene i tocne su nazalost razlicite od knjige do knjige, sto jako dobro (nazalost) pokazuje da ni knjiga, koliko god "strucno" izgledala, nema neku veliku "nadmoc" nad internetom.1..

1.Losija top shop reklama???- slazem se, vjerovatno zato sto nisam bas neki lingvista;

2. Kazes da su to sve teorije, a zasto su teorije?, pa jednostavno zato sto ljudi ( kao sto si ti) hoce da to budu teorije i kada bi ti dali neoborive dokaze( kojih ima vec sada jako mnogo) ti bi opet rekao da su to teorije jer neces da vjerujes u to (kao sto ateisti nece da vjeruju u Boga i pored neoborivih dokaza).

Kazi ti meni, kakav je tvoj stav o 11. septembru. Da li i dalje tvrdis onako kako tvrdi Amerika (barem javnost, mediji)- islamski teroristi, i pored toga sto je javno  predstavljena "istina o 11. septembru"u kojem su izneseni (oprostite na ponavljnju ove rijeci) neoborivi dokazi o bas suprotnom tj da je zgrada jos prije bila minirana.

Kako na dan napada u WTC nije bilo ama bas nijednog jevreja (cionista), a kojih je inace bilo jako puno, jednostavno ljudi taj dan nisu dosli na posao.Kako zgrada jednostavno propada u zemlju nakon nekoliko minuta od udara aviona, iako se vatra nije ni vidjela nego samo dim. Kako su ljudi sa visokih spratova ispod kojih su avioni udarili prosli samo kroz dim , bez ikakve vatre ili tragova ostecenja zgrade (ljudi pricaju licna iskustva). Za informaciju vise te zgrade su bile projektovane(gradjene) tako da im aioni kao sto su ovi nisu mogli nista.Ostaje nam samo jedno a to je da su zgrade bile minirane ( ponovo su tu dokazi), i mi cemo i dalje pored cinjenica zatvarati oci ( "oni su i gluhi i nijemi i slijepi"- samo ce pojedinci znati o cemu ovdje govorim), i naravno to je i dalje teorija

Naravno ti ces ponovo reci, nakon nekoliko godina autor filma ce reci da je doslo do nekih slicajnih gresaka prilikom pravljenja filma, naravno reci ces "da li si provjeroi ove informacije"? (sta ja to imam provjeravat i kako provjeravat,te od koga provjeravat od prenapuhanih medija koji po ulicama skupljaju price ( ne bih sad da prozivam ali takvih primjera ima u Bosni)

Kao drugi primjer uzecu Darvinovu teoriju evolucije, u koju cak ni sam Darwin nije bio uvjeren, ali je to prihvaceno danas kao cinjenica, a zasto, pa jednostavno jer je tako ljudima odgovaralo ( ateistima- svi znamo da je balkanom u zadnjih pedesetak god vladao komunizam) jer ako pi pobili ovu teoriju oni vise ne bi vjerovali da je njihov prastari djed bio kamen, pa neke vodene zivotinje da bi se na kraju od majmuna pretvorili u covjeka, naravno bas smjesno, da nije bilo ove teorije ono ne bi mogli biti ateisti.

I evo okrenimo se malo obicnu teoriju koju su naucnici davno odbacili kao potpuno prolupalu, mi danas ucimo u  skoli  i djeci punimo glave, ispiremo mozak( da nije smjesno bilo bi zalosno), a ovamo pored ociglednih dokaza te stvari stavljamo u rubriku "teorija"

Slazem se s tobom da na netu ima svega i svacega, dosta neistinitih i neprovjerenih informacija, ali koje ljudi shvataju kao cinjenice, i koje naravno ne nose sa sobom nista dobro, ali takodje ima i dosta istine.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 0:07 (Nightcomer).
17 godina
neaktivan
Nightcomer kaže...
Assassin kaže...
Nightcomer kaže...

Da odma prekinem to da ti sad mene ides uvjeravat, reci cu ti da osobno vjerujem da ljudi koji nam se prikazuju kao vlast nisu zapravo oni koji odlucuju o vaznim stvarima. Ali napominjem, to je samo moje TRENUTNO misljenje, koje je proizaslo iz informacija na koje sam ja naisao, ali sam svjestan da je tih informacija premalo da bi ista tvrdio sa sigurnoscu, i isto tako vecina tih informacija nazalost dolazi sa interneta, a mislim da smo svi svjesni koliko su informacije na internetu provjerene. Pa cak i u nekim knjigama koje sam citao, informacije koje se predstvaljaju kao 100% provjerene i tocne su nazalost razlicite od knjige do knjige, sto jako dobro (nazalost) pokazuje da ni knjiga, koliko god "strucno" izgledala, nema neku veliku "nadmoc" nad internetom.1..

1.Losija top shop reklama???- slazem se, vjerovatno zato sto nisam bas neki lingvista;

2. Kazes da su to sve teorije, a zasto su teorije?, pa jednostavno zato sto ljudi ( kao sto si ti) hoce da to budu teorije i kada bi ti dali neoborive dokaze( kojih ima vec sada jako mnogo) ti bi opet rekao da su to teorije jer neces da vjerujes u to (kao sto ateisti nece da vjeruju u Boga i pored neoborivih dokaza).

Kazi ti meni, kakav je tvoj stav o 11. septembru. Da li i dalje tvrdis onako kako tvrdi Amerika (barem javnost, mediji)- islamski teroristi, i pored toga sto je javno  predstavljena "istina o 11. septembru"u kojem su izneseni (oprostite na ponavljnju ove rijeci) neoborivi dokazi o bas suprotnom tj da je zgrada jos prije bila minirana.

Kako na dan napada u WTC nije bilo ama bas nijednog jevreja (cionista), a kojih je inace bilo jako puno, jednostavno ljudi taj dan nisu dosli na posao.Kako zgrada jednostavno propada u zemlju nakon nekoliko minuta od udara aviona, iako se vatra nije ni vidjela nego samo dim. Kako su ljudi sa visokih spratova ispod kojih su avioni udarili prosli samo kroz dim , bez ikakve vatre ili tragova ostecenja zgrade (ljudi pricaju licna iskustva). Za informaciju vise te zgrade su bile projektovane(gradjene) tako da im aioni kao sto su ovi nisu mogli nista.Ostaje nam samo jedno a to je da su zgrade bile minirane ( ponovo su tu dokazi), i mi cemo i dalje pored cinjenica zatvarati oci ( "oni su i gluhi i nijemi i slijepi"- samo ce pojedinci znati o cemu ovdje govorim), i naravno to je i dalje teorija

Naravno ti ces ponovo reci, nakon nekoliko godina autor filma ce reci da je doslo do nekih slicajnih gresaka prilikom pravljenja filma, naravno reci ces "da li si provjeroi ove informacije"? (sta ja to imam provjeravat i kako provjeravat,te od koga provjeravat od prenapuhanih medija koji po ulicama skupljaju price ( ne bih sad da prozivam ali takvih primjera ima u Bosni)

Kao drugi primjer uzecu Darvinovu teoriju evolucije, u koju cak ni sam Darwin nije bio uvjeren, ali je to prihvaceno danas kao cinjenica, a zasto, pa jednostavno jer je tako ljudima odgovaralo ( ateistima- svi znamo da je balkanom u zadnjih pedesetak god vladao komunizam) jer ako pi pobili ovu teoriju oni vise ne bi vjerovali da je njihov prastari djed bio kamen, pa neke vodene zivotinje da bi se na kraju od majmuna pretvorili u covjeka, naravno bas smjesno, da nije bilo ove teorije ono ne bi mogli biti ateisti.

I evo okrenimo se malo obicnu teoriju koju su naucnici davno odbacili kao potpuno prolupalu, mi danas ucimo u  skoli  i djeci punimo glave, ispiremo mozak( da nije smjesno bilo bi zalosno), a ovamo pored ociglednih dokaza te stvari stavljamo u rubriku "teorija"

Slazem se s tobom da na netu ima svega i svacega, dosta neistinitih i neprovjerenih informacija, ali koje ljudi shvataju kao cinjenice, i koje naravno ne nose sa sobom nista dobro, ali takodje ima i dosta istine.

Laprdaš i melješ gluposti.

Svoja uvjerenja baziraš na "informacijama" sa YT kanala nekog besploslenog Amerikanca.

Prvo,"neoborivi dokazi" o miniranju WTC-a još uvijek ne postoje.Drugo:židov - nije jednako - cionist.Treće:dokaži da tog dana nije bilo nije jednog židova tamo? Daj popis žrtava i popis zaposlenika.

Darwinova teorija je ZNANSTVENO UTEMELJENA.Nije stvorena umjetno,zato da bi ljudi postajali ateisti.Ateista je bilo i prije Darwina.Mnogi kršć. danas vjeruju i u teoriju evolucije ali i u boga(kao njenog vrhovnog "nadglednika")

A oko "komunizma na balkanu" ću reći samo to da ne znaš o čemu pričaš.Pogledaj definiciju komunizma i onda nam soli pamet ovdje.

Ili dođi s dokazima-ili biž ća!

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 11:32 (Loz).
17 godina
Illuminati

Meni stvarno nije jasno da vi vjerujete u svakakve gluposti koje procitate na internetu. Sta ne kuzite da svaki kreten moze nadrobit tonu gluposti i publishat to na net? Btw muslimanski blog u kojem kenjaju po zidovima!? Nesto novo?

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
Nightcomer kaže...
Assassin kaže...
Nightcomer kaže...

1. Ovo sve sto si napisao ..

2. Kazes da su to sve teorije, a zasto su teorije?, pa jednostavno zato sto ljudi ( kao sto si ti) hoce da to budu teorije i kada bi ti dali neoborive dokaze( kojih ima vec sada jako mnogo) ti bi opet rekao da su to teorije jer neces da vjerujes u to ((3)kao sto ateisti nece da vjeruju u Boga i pored neoborivih dokaza).

(4)Kazi ti meni, kakav je tvoj stav o 11. septembru. Da li i dalje tvrdis onako kako tvrdi Amerika (barem javnost, mediji)- islamski teroristi, i pored toga sto je javno  predstavljena "istina o 11. septembru"u kojem su izneseni (oprostite na ponavljnju ove rijeci) neoborivi dokazi o bas suprotnom tj da je zgrada jos prije bila minirana.

(5)Naravno ti ces ponovo reci, nakon nekoliko godina autor filma ce reci da je doslo do nekih slicajnih gresaka prilikom pravljenja filma, naravno reci ces "da li si provjeroi ove informacije"? ((6)sta ja to imam provjeravat i (7)kako provjeravat,(8)te od koga provjeravat od prenapuhanih medija koji po ulicama skupljaju price ( ne bih sad da prozivam ali takvih primjera ima u Bosni)

(9)Kao drugi primjer uzecu Darvinovu teoriju evolucije, u koju cak ni sam Darwin nije bio uvjeren, ali je to prihvaceno danas kao cinjenica, a zasto, pa jednostavno jer je tako ljudima odgovaralo ( ateistima- svi znamo da je balkanom u zadnjih pedesetak god vladao komunizam) jer ako pi pobili ovu teoriju oni vise ne bi vjerovali da je njihov prastari djed bio kamen, pa neke vodene zivotinje da bi se na kraju od majmuna pretvorili u covjeka, naravno bas smjesno, da nije bilo ove teorije ono ne bi mogli biti ateisti.

1. Da, zvucis kao da prodajes neki proizvod, sa frazama u stilu "Ali to nije sve!", i slicnim...

2. Ljudi kao sto sam ja? Kako ti znas kakav sam ja? Kako si ti zakljucio da ja nevjerujem u to da su amerikanci sami srusili WTC? Ja to nigdje u onom postu nisam rekao. Kao sto sam na kraju svog posta rekao (a cini mi se da kraj bas nisi procitao), ja osobno mislim da napade na WTC (i ostale 9/11 napade) treba preispitati. Ali, za razliku od tebe, ne tvrdim nista, jer provjerenih informacija o tim napadima ima premalo (neprovjerenih ima previse).

3. Iskreno se nadam da sam krivo shvatio, ali mi se iz ove tvoje recenice ucinilo da ti imas dokaze za postojanje boga. Ako je tako, molim te (cak cu ti i platit ako hoces) da nam te dokaze ovdje izlozis, jer to dosad niti jednom teologu nije uspjelo. Samo, molim te, nemoj navodit bibliju kao dokaz, jer ona to nije. Ti ocito nisi svjestan da ateisti cesto puno vise proucavaju religiju, nego sami vjernici, koji valjda od straha da ne naidju na nesto s cime se nebi slozili, samo slijepo vjeruju u ono sto im lokalni svecenik propovjeda.

I nemoj sad reci da ja kao ateist nemam pojma o cemu govorim, jer nekako mi se po tvom postu cini da znam o religiji (i krscanstvu konkretno). Sto se tice biblije, procitao sam ju skoro cijelu, i smatram da je u nekim aspektima ona odlicno knjizevno dijelo, ali isto tako smatram da je sam izbor dijela koja ce se u njoj naci previse cenzuriran (posebno sto se izbora evandjelja tice).

4. Kao sto sam rekao, vjerujem da sve teorije treba preispitati. A za argumente koje navodis nemas apsolutno nikakvih dokaza. Oni su jednako vrijedni i provjereni kao i informacije koje nam dolaze iz medija. Zato zelim da shvatis da ja ne tvrdim da su te informacije pogresne, samo kazem da za bilo kakvu cinjenicu jos uvijek ima premalo dokaza. Sve ostalo je "rekla kazala".

5. Ja nekazem da ce autor filma to reci, ja samo kazem da se to moze dogoditi, i da nam to prikazuje koliko su i informacije na internetu neprovjerene, kao i informacije koje dolaze iz "sluzbenih" medija.

6. Informacije koje ovdje navodis kao cinjenice.

7. Trebas ih provjerit tako da uzmes jako puno izvora koji se ne bave direktno problematikom koja tebe zanima (i u kojoj ces kasnije te informacije koristit), i onda odredis koja je informacija tocna. Ni tada neces imat 100% sigurnu informaciju, ali ce ona biti puno bolja od one koju si nasao na internetu u samo jednom izvoru.

8. Sve sam ti objasnio u tocki 7.

9. Molim te, nemoj pricat o teoriji evolucije jer ju ocito nerazumijes.

17 godina
neaktivan
Illuminati

Samo pogledajte film Zeitgeist (hrvatski prijevod), film počinje negdje oko 10 min. Gledajte do kraja.

16 godina
neaktivan
Loz kaže...

Ili dođi s dokazima-ili biž ća!

Ima dokaza koje-kakvih, kao i spinova na lopate, ovisi samo u što želiš vjerovati.

Recimo možeš vjerovati Warren-ovoj komisiji u JFK ubojstvu kako je bio samo jedan metak koji je skretao nekoliko puta u zraku i pritom pogodio više ljudi.. Magic bullet. Službena je verzija, pa bi ti s svojim stavom trebao vjerovati u to. A sad je li logično i pametno vjerovati u takve zaključke, čisto sumnjam..

Da ne nabadam primjere dalje. Ako si uvjeren da zavjere i urote ne postoje i da je sve pošteno i moralno, onda si u teškoj zabludi.

16 godina
Illuminati

razlog zasto ja vjerujem u neke stvari je zato sto danas je nacin zivota prejadan,mislim ja se sjecam da sam ko klinac samo nogomet igro,skrivaca,a danas gledam klince,svi se nabrijavaju na huligane,onda imas isto tako i izlaske,iz osnovone cijeli moj razred je bio hip hop furka,obozavali smo svi tu muziku,a cajke mrzili,krenuli u srednju e sad je obrnuta situacija.Ne bi ja nista reko sta covjek promjenio stil malo,al kad ga mijenjas zbog drustva,znaci da te kontroliraju,kontrola drustva,izlasci su postali prejadni,u svaki   klub poceli klinci izlazit i radit gluposti...malo sam skrenuo s teme,al valjda kuzite sto hocu reci.Cijeli zivot cemo zivjet u iluziji i tek kad ostarimo vidjet cemo da smo zivjeli za krive stvari,poput NOVCA,al sta ces nemres bez novca.

15 godina
neaktivan
Illuminati

Eh da i ja jos malo prokomentarisem

Sad mi je zao sto sam gore pisao o komunizmu jer ruku na srce  nisam bas o tome upoznat i zapravo ne znam zasto sam ga uopste spomenuo i povezao sa temom

Dalje, drago mi je sto na ovom forumu ima ljudi koji  postuju tudje misljenje pa makar ono bilo i krivo, to je za svaku pohvalu.

Mislim da je vise dosta da slusamo i raspravljamo o masonima vec ima dosta misljenja, neko misli jedno neko drugo ali postujmo svacije uvjerenje, i ovim postom cu malo skrenuti sa teme.

Preko svega gore sto si spomenuo mogu preci (assasin), ali da presutim pored tvog izazova da dokazem postojanje Boga Iznenađen (mislim da cak ni ti nisi htio da sutim jer si me izazvao)- ja tu ne moram nista dokazivati jer su drugi dokazali a ja cu ti to predociti (ili to mozda nisu argumenti koji tebe zadovoljavaju)

Kao sto je  bio tvoj uslova da ne koristim Bibliju kao dokaz, pa da mi ti to nisi rekao ja bih opet tako postupio jer ja nemam nista sa Biblijom.

Pa da pocnemo

Prema tebi cu se odnositi kao prema ateisti jer si se tako predstavio u prethodnom postu

Kao sto je vec svima poznato ateisti negiraju Boga, vec danas slijepo vjeruju u nauku i tehnologiju (istina bilo je oduvjek ateista i dok jos nije bio nauke i tehnologije ali su se oni oslanjali na nesto drugo)

Recimo da ja sada pred tebe donesem najnoviji model nekog mobilnog telefona, koji jos niko prije tebe nije vidio ni cuo za njega, znaci nije bilo nikakvih informacija o njemu a ti si prva osoba koja ima kontakt s njim i ja tebe upitam mozes si mi nesto reci o ovoj stvarcici. Naravno ti neces nista moci reci jer ga vidis prvi puta. Zatim cu te ja upitati

, "a ko moze nesto reci o ovome?". Tvoj  ce  odgovor biti naravno njegov proizvodjac, i ti si potpuno u pravu. samo njegov proizvodjac nam moze reci nesto o njemu- tvoj tacan odgovor.

Drugo pitanje kako je nastao svemir?

Tvoj odgovor(koji je potpuno tacan): Svemir je nastao nekon velikog praska,pri cemu je doslo  do formiranja galaksija, sunca mijeseca zemlje  i cijelog svemira. naravno ovo je sve naucno dokazano, ali kada?- recimo 50 godina unazad

Ali pazi sada ovo U Kur anu( islamskoj svetoj knjizi), koja je objavljena prije 1400 godina Uviseni Allah nam je to predocio.

Zamislite kakva je danasnja tehnologija s kojom je to otkriveno a kakva je bila prije 1400 godina. Kako je to mogao napisat jedan obican covjek, mozda gledao samo u nebo i shvatio???- To bi sigurno bio tvoj odgovor, cista slucajnost- tvoje misljenje, postujem

Kada je nauka otkrila da mjesec nema svoju svjetlost vec je to refleksija od sunca- nedavno, ali to Kur an spominje 1400 godina prije

Sjetimo se srednjeg vijeka, i misljenja da je zemlja jedna ravna ploca, pa ako odes na rub zemlje mozes spast s nje (ali ta tvrdnju je pobio Sir Francis Drake 1597 kada je oplovio cijeli svijet) a Kur an je to spomenuo 1400( hiljadu godina prije otkrica) god prije. Nije li poslanik Muhammed s.a.w.s. imao neki satelit pa promatrao zemlju 1400 god prije???? ne bih rekao

Dalje, na plenti zemlji nalazi se 30 procenata kopna, a 70 procenata vodene povrsina. Ukoliko iz Kur ana povadimo sve rijeci koje se odnose na kopno i more (vodu), nihov procenat je 70% riijeci se odnosi na vodu a 30 na kopno (ovo sam nagrubo rekao ali iznosi tacno onoliko koliko su naucnici dokazali pa cak i sa zarezima), a kada je to dokazano- takodje nedavno. Kako je to mogao znati jedan obican covjek prije vise od 1400 godina. (sigurno i to slucajnost???)

Dalje, do prije 2-3 decenije po skolama se ucilo da je sunce nepokretno tj da ono miruje i da ne ne vrti oko svoje ose, ali nauka je dokazala bas suprotno, ali ponovo Kur an je to spomenuo 1400 god prije- zar je nas Poslanik a.s. bio toliko inteligentan???(" I NOC I DAN SU NJEGOVO DJELO,I SUNCE I MJESEC I ONI NEBESKIM SVODOM PLOVE") Odlomak iz Kur ana koji se na to odnosi

Nije ti dosta???????? OK idemo dalje

Nauka kaze da se svemir siri, a Kur an nam to potvrdjuje 1400 god prije

Kada je otkriveno da biljke imaju spolove Muski i Zenski - nedavno, ali nas je Poslannik a.s. o tome obavjesto 1400 god prije ( sigurno imao elektricni mikroskop)???

Jesi li cuo za medjusobno dodirivanje slatke i slane vode a  da se pri tome ne mjesaju ( naucno dokazano),

("On je dvije vodene povrsine jednu pored druge ostavio, jedna je pitka i slatka, a druga je slana i gorkal a medju njih je pregradu i nevidljivu branu postavi)- Kur an kaze prije 1400 god

Znas li zasto sluze planine, nauka kaze da stite zemlju od potresa, a Ponovo Kur an nam o tome govori 1400 god prije

Mozemo ovako u nedogled, u Kur anu postoji preko 1000 ajeta (stihova) koji ukazuju na stvari koje je danas nauka uz pomoc moderne tehnologije dokazala.

Pa kako je to mogao jedan obican covjekovo sve napisati prije vise od 1400 godnai. Jasno je da nam je ove informacije objelodanio Tvorac i Stvoritelj cijelog univerzuma. Ko bi nas drugi mogao obavjestiti o svemu ovome?? Allah, jedini pravi stvoritelj svega sto postoji

Zasto sam te pitao ono prvo pitanje o mobilnom telefonu, pa da jednostavno ovo sve povezemo i slozimo kockice, ko nas moze obavjestiti o telefonu- njegov proizvodjac, a ko nas moze obavjestiti o velikom prasku, sfericnoj zemlji, o slanoj i sltkoj vodi koje se ne dodiruju, polovima biljaka, o sjaju sunca, o kretanju mjeseca.........etc, pa onaj koji je TVORAC svega toga

I ovo tebi nije dovoljno??? Ti mozda hoces Boziju sliku, ili mozda da ga cujes kako te  opominje. Znas li kada cu ti ja poslati sliku Boga. Onda kada ti meni uslikas i posaljes sliku ljubavi , za koju znamo da postoji, ali je ne vidimo, onda kada ti meni posaljes sliku boli, znamo da postoji ali je ne vidimo, kada mi uslikas i posaljes razum, kojeg izgleda vecina naroda nema ili pak nece da ga slijedi., ali zanamo da postoji, kada mi posaljes sve apstrakne imenice u slikama

Ovo su jasni dokazi za one koji hoce da vjeruju, a za one koji nece sve su ovo samo slucajnostii?????

kaze Uzviseni. "Oni su i gluhi i nijemi i slijepi, zato nece da se povrate pravom putu")- barem hoce da budu i gluhi i slijepi i nijemi

Ovim postom stvarno nisam imao namjeru nikog uvrijediti, i mislim da to nisam ni ucnio i molio bih da se svacije misljnje cijeni, i molim bez uvreda.

Ovi gore svi dokazi koje sam naveo nazivaju se "Kur*anske mu*dzize", pa ako nekoga interesuje jos njih google je najbolji prijatelj

15 godina
neaktivan
Nightcomer kaže...

Eh da i ja jos malo prokomentarisem

na ovo imam samo jedno pitanje..a to je, ako sve pise u Kur'anu, zasto svi naucnici ne proucavaju Kur'an i iz njega vade zakljucke, sto se dzaba zanimaju za ostalo ?

zato sto u Kur'anu ne pise nista konkretno, kao ni u jednoj svetoj knjizi, nego zamagljeno, nejasno, i moze se interpretirat na hiljadu nacina...

sve je to ok, al ne vjeruj ni google-u o tome, radije procitaj u Kur'anu, jer mnoge od tih stvari ljudi izmisljaju da pise u Kur'anu..druga stvar, arapi su imali puno razvijeniju tehnologiju od evropljana u to vrijeme, a cak i u evropi su bili zakljucci o mjesecu, zemlji, suncevom sistemu, pa cak i jos davno davno, u egiptu..

u Kur'anu cini mi se pise i kamaru stvari koje su prosto sujevjerne gluposti, ko da oblacis uvijek desnu patiku pa onda lijevu (cuo sam negdje da pise, nisam siguran)

fora je, tek kad nauka nesto otkrije, jave se vjernici sa nekim dijelom iz Kur'ana i kazu pa evo vec pise..a prije toga nisu imali pojma sta znaci, i nisu mogli interpretirat...

ja ti nisam ateista, al ne volim takav pristup religiji..po meni je samo postojanje pakla dokaz da su sve te religije izmisljene..

a to za brojeve rijeci voda i zemlja, to ne vjerujem dok neko svojim ocima ne izbroji i izracuna (google zna sve, al google i laze cesto...)

i ne budi tako naivan, ljudi prije 1400 godina su bili po nekim stvarima daleko pametniji od nas..danas smo debili bez pomagala ko mikroskop, teleskop da bi nesto dokazali..prije su ljudi bili drugaciji, i pametniji sto se toga tice..

i jos nesto me zanima, da li su stvari iz Kur'ana i Biblije unikatni ?

il je to prepisano iz neke stare paganske religije..jer onda moras priznat i nesto drugo, mnoge ljekovite trave i ko zna sta jos je otkriveno jos davno prije Isusa, a kamo li Kur'ana..otkud su ti ljudi to znali ?

po tvom zakljucivanju, i njihovo vjerovanje automatski mora bit tacno..

15 godina
neaktivan
vidim ovu tvoju poruku i neke su stvari potpuno banalne, naprimjer da se nedavno dokazalo da se ne mijesaju slana i slatka voda, to indijanci sa obala amasone znaju vec stotinama godina, mjesec da ne obasjava svijetlost znao je vec i galileo galileji,
ja sam ateist, stara i sestra su mi katolkinje, stari mi je musliman, a ja sam ateist, tako da sam procitao cijelu bibliju i oko polovice kurana jer nisam imao vremena cijeloga, i daj mi molimte reci di pise da je svemir nastao velikim praskom pa da su se tako formirale galaksije,,,
muslimanski znanstvenici su uz kineske bili u to vrijeme najnapradniji na svijetu tako da se za on o zakrivljenosti zemlje ne cudim...
ulomak iz kurana koji se odnosi na sunce i mijesec jasno kaze "i oni nebeskim svodom plove" mjesec "plovi" ali sunce ne (bar ne u onome kontekstu o kojem mi govorimo...)
ono o planinama je upravo smijesno...
ako sam ja nesto pogrijesio ispravi me...
Samo su dvije stvari beskonacne, svemir i ljutska glupost, a za svemir i nisam posve siguran...
15 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
vidim ovu tvoju poruku i neke su stvari potpuno banalne, naprimjer da se nedavno dokazalo da se ne mijesaju slana i slatka voda, to indijanci sa obala amasone znaju vec stotinama godina, mjesec da ne obasjava svijetlost znao je vec i galileo galileji,
ja sam ateist, stara i sestra su mi katolkinje, stari mi je musliman, a ja sam ateist, tako da sam procitao cijelu bibliju i oko polovice kurana jer nisam imao vremena cijeloga, i daj mi molimte reci di pise da je svemir nastao velikim praskom pa da su se tako formirale galaksije,,,
muslimanski znanstvenici su uz kineske bili u to vrijeme najnapradniji na svijetu tako da se za on o zakrivljenosti zemlje ne cudim...
ulomak iz kurana koji se odnosi na sunce i mijesec jasno kaze "i oni nebeskim svodom plove" mjesec "plovi" ali sunce ne (bar ne u onome kontekstu o kojem mi govorimo...)
ono o planinama je upravo smijesno...
ako sam ja nesto pogrijesio ispravi me...

i sunce plovi, jer se krece u galaksiji..

a u Kur'anu pise da je Bog stvorio svemir iz nicega..i to je kao dokaz za teoriju velikog praska, sto se odma vidi da se moze interpretirat kako god..

16 godina
Illuminati

A ajd sad vi meni objasnite kakve ovo sve veze ima sa iluminatima ??

McLaren Mercedes
15 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

A ajd sad vi meni objasnite kakve ovo sve veze ima sa iluminatima ??

zato sto se arrivals oslanja na mnoge dokaze iz Kur'ana (iz tog razloga ja to smatram religijskom propagandom)

i jedno oko pripisuje Dajjal-u..zato

15 godina
neaktivan
Jesi. Mjesec nema tamnu ili ne obasjanu stranu. Svaka, ali bas svaka tocka na Mjesecevoj povrsini ima dan i noc. Isto kao i na Zemlji. Ljudi su jos uvijek toliko glupavi (bez uvrede, ne mislim na tebe, nego opcenito) da ne mogu sloziti 3D sliku planeta, satelita i njihovih gibanja u glavi. Ajde zamisli, kako li se prema cistoj logici rotira mjesec i dali se rotira i zasto uvijek pokazuje istu stranu. Ne moras biti nikakav fizicar za takav zakljucak -.-'

PS. Pukao sam na pogresnom mjestu. Sry
17 godina
neaktivan
Illuminati

Ok. Ispricavam se kao prvo sto sam pogresno pomislio da si krscanin, pa sam pricao o bibliji. Nadam se da mi ne zamjeras, jer iskreno, Islam i Krscanstvo su po meni jednako vrijedni.

Na svu srecu, znam jako slicne primjere ovima sto ih ti navodis iz biblije (jer Kur an nisam citao). Svi ti ulomci su zapravo slicni i ostalim svetim knjigama, kao i Nostradamusovim i mnogim drugim prorocanstvima. Svi oni budu "shvaceni" tek nakon nekog velikog otkrica. Npr. u bibliji krscani tvrde da se spominje DNA u ulomku koji ide nekako ovako: "I moji dani/buducnost bijahu zapisani u meni jos i prije nego sam se rodio" (neznam tocno kako ide, i nemam sad vremena trazit, ali taj je smisao).

Ovdje nailazimo na vjerojatno najvece razilazenje misljenja (konkretnog) sto se tice ateista (ili nevjernika u odredjenoj religiji), i vjernika. Ja mislim (a opet napominjem, zbog premalo informacija ne tvrdim da sam u pravu, i u potpunosti postujem tvoju cvrstu vjeru) da su se neke stvari jednostavno slucajno poklopile, jer su ljudi tocno odredjenu stvar trazili, i onda su ju "pronasli", iako su u istom ulomku vjerojatno mogli pronaci i 100 drugih stvari.

Sada smo jako otisli u OT, i zato nema smisla vise raspravljati. Niti cu ja promjeniti tvoje misljenje (niti mi je to cilj), niti ces ti promjeniti moje, ali drago mi je da smo ih izmjenili :)

15 godina
neaktivan
Illuminati

Bas mi je drago sto je ova tema aktivna, i sto svi ovako kvalitetno pisete

Ja cu se u sljedecem postu truditi da odgovorim na vasa pitanja i nejasnoce sto blize i sto je bolje moguce, istina, ja vam ne mogu dati odgovor na svako pitanje ali odgovor na svako pitanje  postoji, savjetujem vam da pogledate pokoje video predavanje od dr. Zakir Naik, koji je jedan od najvecih svjetskih islamskih ucenjaka koji se bavi ovim pitanjem koje je sada sporno, o dokazima postojanja Stvoritelja, Kur anskim mu dzizama, takodje on je i doktor medicine pa govori i iz tog aspekta

*ismar89*

Istina je da su arapi imali najbolju tehnologiju kao i proracune iz polja astronomije, zatim polje medicine - zasto??

Jednostavno zato sto su crpili podatke iz Kur ana

Zasto se tek danas Kur anske tvrdnje otkrivaju naucno, pa zato da bi to tebi i meni bio ocigledan dokaz postojanja Boga danas.Zasto se jednostavno ne prepisu otkrica iz Kur ana umjesto da se to otkriva? Pa zato sto je to ljude jako zbunjivalo. U kur anu ima primjer u kojem se cinilo kao da je to gramaticka greska, promjena roda subjektu (slucaj pauk koji plete mrezu), ali danas je nauka dokazala da iskljucivo zenski pauk plete mrezu,  i tako su slicne informacije koje su ljudima bile nejasne vijekovima prije zbunjivale muslimane, ali danas to nas ne smije zbuniti. Kur an se  100% slaze sa naukom, sto nije bio( i nije ni danas) slucaj sa biblijom koja je bila iskrivljena u to vrijeme(mislim na srednji vijek), a i danas je iskrivljena ( biblijsko ucenje zemlja je ravna ploca)- jedan od dokaza njene iskrivljenosti, da je ona Bozija rijec ne bi bilo nikakvih gresaka.

Kur anske tvrdnje su potpuno tacne i nema nista sto je netacno!!

Tebi je postojanje pakla dokaz da Bog ne postoji??-postujem, ali kako ti to moze biti dokaz?  Zamisli samo da nema pakla gdje bi bilo pravde. Mislis danasnji ustav je pravda?? Varas se. Zamisli situaciju da covjek pobije desetine hiljada neduznih ljudi, bude uhapsen( naravno zemaljski zakon), sudi mu se, bude zatvoren dozivotno, i to je sada pravda?? ne bih se slozio s tim. To ne bi bilo pravda ni da dobije smrtnu kazno, nego znas kada bi bila pravda? Kada bi doticnu osobu usmrtili 10 000 puta, tada bi bila pravda, ali kao sto znate to je nemoguce. ali zato ima pravda koja ce svakog stici. Allah s.w.t. kaze "Ko ucini koliko trun dobra vidjet ce ga, a ko ucini koliko trun zla vidjet ce ga" Ovim zakljucujemo da ce svakog stici ono sto je uradio. Mozemo li poredit nekog koji kocka, ispija se , cini preljubu, krade, ubija i da jos nesto ne nabrajam sa poniznim Allahovim robom koji se suzdrzava od onoga sto je On zabranio i cini ono sto je On naredio. Naravno neuporedivo. Kada bi vladao svjet u kakav ti vjerujes ljudski zivot ne bi imao nikakvog smisla?

To za oblacenje prvo desne patike pa lijeve. Istina Muhammed a.s. je uvijek davao prednost desnoj strani, desnom rukom bi jeo, lijegao

bi na desnu stranu, prvo oblacio obucu na desnu nogu, ali je lijevu ruku koristio za wc, i to je bilo tako uskladjeno, ja stvarno ne vidim kakvo je tu sujevjerje?? to nazivas sujevjerjem a nije sujevjerje da konjska potkovica donosi srecu, da kada ti crna macka presjece put, to donosi nesrecu i trebas tri puta pljunut da se to ne desi, nije sujevjerje horoskop?? Reci mi molim te kako nekoliko znakova horoskopa moze biti vazece za 6 milijardi ljudi?? stvarno neshvatljivo, i jos kaze evo pogodio mi horoskop?? Pa mora nekom pogodit, kad na svijetu ima 6 milijardi ljudi, tebi je pogodilo ali koliko ljudi je ostalo razocarano?? Zamisli samo..

Dalje, prije 1400 godina ljudi bili pametniji?? Tu ti ne mogu pomoci, mozda jesu bili pametniji ali nisu raspolagali sa informacijama do kojih je dosla moderna nauka- jednostavno za shvatit

Da li su stvari u Kur anu prepisane iz neke paganske Religije NIKAKO. Evo objasnjenje:

Allah s.w.t. je slao poslanike kao sto su  Nuh (Noa), Ibrahim (Abraham), Musa ( Mojsije), Isa (Isus), i Muhammed s.a.w.s.

Svakom poslaniku je bila jedna jedina zadaca, pozivati da se vjeruje jedan jedini Gospodar Allah, i da mu se nitko ravnim ne pripisuje.

Istu zadacu su imali svi od gore spomenutih, i muslimani vjeruju u sve njih, ali je vazeci samo zakon koji je objavljen Muhammedu  s.a.w.s., znaci ovo je jednostavno, pa cak kod nas, kada dodje novi zakon, stari postaje nevazeci- zar ne?

Da, muslimani vjeruju i u Isusa, ali ne na nacin kao sto vjeruju Krscani. Mi vjerujrmo da je on rodjen bez oca od djevice Marije ( Maryam), Allah samo kaze "budi i ono bude", vjerujemo da je ozivljavao mrtve, lijecio gubave, slijepcima vracao vid, imao neke nadnaravne moci koje drugi ljudi nisu imali, ali to sve Allahovom dozvolom. Ljudima su bila potrebna cuda kako bi povjerovali u njega, takodje vjerujemo da je jos ziv, ali on u nasim ocima nikako ne moze biti Kao BOG!! On je samo Boziji poslanik, nakon koga je dosao drugi poslanik Muhammed A.s. i zakon koji je objavljen njemu zamjenio je zakon koji je bio objavljen Isau a.s.(Njegov zakon je danas jako iskrivljen i malo tu ima istine). Isa a.s. ce doci pred kraj svijeta, ubit ce antikrista, te ce ljudima (krscanima) predociti da je ovo sve sto su dosad vjerovali bilo pogresno, ali tada ce biti prekasno. Kada sunce izadje sa zapada( pred kraj svijeta) vrata pokajanje ce biti zatvorena, i tada ce ljudi odbaciti njihova dotadasnja vjerovanja i pokoriti se Alalhu s.w.t. ali ce tada biti kasno.

*code_breaker*

Kazes da mjesec nema svoju svjetlost znao je "vec" i Galileo Galile, po tvom Muhammed a.s. je prepisao tvrdnju Galilea koji je zivio 1564-1642, ocito je nemoguce da je Muhammed s.a.w.s. to uradio, kako ja mogu prepisat isjecak iz neke knjige koja ce biti objavljena 2950. godine?? - ocito nemoguce, jedino ako bih mogao putovat kroz vrijeme. Za tvoju informaciju Muhammed a. s. je zivio u sestom stoljecu, a umro pocetkom sedmog., a kada je zivio Galilei?? Rodjen u 16. st, umro u SEDAMNAEESTOM. Kako mozes biti siguran da on tu informaciju nije uzeo bas iz Kur ana???? Idemo dalje.

ponovo *ismar89*

Allah s.w.t. kaze "budi i ono bude": Allah s.w.t. stvara iz nicega, prvo je stvorio jednu kako da kazem "loptu" koja je "eksplodirala", i tako  je nastalo ovo sto je nastalo ( i ateisti vjeruju da je sve zapocelo velikim praskom).

Daj molim te reci kakav je bio stav nauke prije 100 god, prije nego sto su znali ista o BIG BANGU, jedni su govorili da je svemir konacan prostor, dok su drugi govorili pak da je to beskrajni prostor, ali Kur an dolazi sa jedinstvenim odgovorom svemira koji se siri: Da nauka je dokazala da se svemi siri ( Za tvoju informaciju)

*dario*

Mislim da nisi shvatio sta je bilo u glavama ljudi prije nekoliko stotina godina ( idemo do galilea), ljudi su govorili da je mjesec isto kao i sunce , da ima svoj vlastiti sjaj i da obasjava zemlju, a ne da sluzi kao refleksija sunceve svjetlosti

Svi zadovoljni odgovorima??????

Ako sta nije jasno samo pitajte

15 godina
neaktivan
Ja sam siguran da covijek kojem sam odgovarao upotrijebio rijec obasjavati. A obasjavati znaci svijetliti u nesto s izvorom svijetlosti i zatim vidjeti refleksiu istog.
15 godina
neaktivan

nauka je dokazala sa se sve siri na osnovu frekvencije svjetlosti koja dolazi sa svih zvijezda, vuce na ljubicastu, sto znaci da se sve udaljava..a ako se bas sve od nas udaljava, to mora znacit da se svemir siri..

kazes da su arapi na osnovu Kur'ana bili toliko napredni ?

to je samo pretpostavka bez dokaza, a famozni arapski brojevi su ustvari indijski (koji tad nisu bili muslimani)

znam ja da je koristio lijevu ruku za wc, ali sta to ima sa oblacenjem patika ??

i sto je ta cinjenica toliko bitna da pise u Kur'anu ?

jesil se informiso kako je Kur'an nasto ?

smatra se tako savrsenom knjigom, sto znaci da je to trebo Muhammed sjest, i svaku rijec od Boga zapisat..ali nije nasto tako, nego zapisivanjem njegovih govora koji su ljudi pamtili, i buduci da se Kur'an smatra savrsenom knjigom, kako je onda mogo nastat na ovako, skoro nasumican nacin..nije Muhammed reko zapisite prvo ovo, pa ono, toliko puta ovo, ovaj ajet izbacite, ovaj ubacite..mislis da savrsena knjiga moze nastat nasumicno ?

teorija o stvaranju svemira je bilo i prije 100 godina jako mnogo, pa i big bang, ali je tek dokazana otkricen toga da se svemir siri, i otkricem radijacije u svemiru, koja dokazuje postojanje neke eksplozije...

znam za sve te poslanike, ali kako objasnjavas znanje paganskih religija ?

u horoskop ne vjerujem...

a zasto mi je psotojanje pakla dokaz da religija nije ispravna ?

pa pokusat cu ti objasnit, mada je to moje individualno shvatanje...

kazes da bez pakla ne bi bilo pravde ?

de mi reci koja je pravda u tome da covjek kojem je dosta religije koja ga okruzuje, koji nije vidio nista dobro u tome, bude ateista, mozda proklinje religiju, ali je jedan od najboljih osoba kojih ce njegova okolina ikad vidjet..covjek kojem je humanost bitnija od svega na svijetu, koji je pravedan, posten, vrijedan itd..taj covjek ce gorit u paklu jer nije prihvatio Allaha kao svog jedinog gospodara..

imamo mnogo ljudi koji su u svom djetinstvu kroz svasta prosli, imali pogresan odgoj, psihicki patili il su prosto glupi, i radi toga se ne znaju ponasat kao odrase osobe..slabi su, boje se i imaju potrebu jacat svoj ego da bi taj strah ubili, ili brojni drugi razlozi..

moderna nauka i drustvo bi pokusalo da tu osobu ojacaju, da mu pomognu da prihvati sebe onakvog kakav jest..medjutim, vjera ce ga poslat u pakao, zato sto je toliko glup i ne vidi logiku u Kur'anu nit onome sta mu hodza prica (sto moze znacit da je imo loseg hodzu, znaci nije on kriv)..

i jos brojni razlozi, koje mi je iskreno tesko objasnit..

a pravednost, pa cak i najstarije paganske religije, vjesticarstvo imaju dobre osnove za pravednost..sta god uradis, vraca ti se tri put...

sto znaci, budi los, vratit ce ti se lose, budi dobar, vratit ce ti se dobro..to nije Islam prvi reko, daleko od toga..

ali ti paganska religija dozvoljava da budes ko hoces, kakav god hoces, i ne vjeruju u pakao, nego samo da ti dusa nastavlja zivot...

jos jedna stvar koja mi nikako ne ide u glavu...

ako su Mojsije i Isus od istog Boga, ko i Muhammed, zasto tek Muhammed govori o paklu ???

Jevreji ne vjeruju u pakao..a Isus nikad nije prico o paklu, ti dijelovi su tek kasnije dodati u bibliju..koliko se sjecam (jer ne znam odakle mi informacija) Isus, ili stari zavjet prosto spominje mjesto na koje idu nevjernici, losi ljudi, kao neka praznina, il nesto slicno..prosto ne idu u raj, ne idu do Boga..pakao kao pojam, pa cak i djavo koji nas kaznjava dole je tek kasnije dodat od crkve, da prepadne ljude...

al i bez toga, reci mi prosto, zasto Bog tek od drugi il treci put spominje tako bitnu cinjenicu kao sto je pakao ???

ne zelim zapocinjat svadju, ovo su prosto moji pogledi na takve stvari...

jos sam se necega sjetio, na ono tvoje prvo..

otkud su egipcani crpili znanje, kinezi, maye ??

i jos mozda puno civilizacija koje jo nisu ni otkrivene..nisu svi iz Kur'ana

i da, reko sam pametniji, ne vise informacija, i mislio sam to sto si reko..

i mislim da nije religiji u interesu da se 'dokaze', ko sto kazes da Kur'an to sa naukom radi..

da smo svi 100% sigurni da postoji Allah kao takav, svi bi bili vjernici, prosto od straha radi pakla..

tako da, ljudi pokusavaju dokazat islam, sto je besmisleno..u religiju se treba vjerovat, jer inace gubi smisao..

i jos nesto xD

novi zakon, stari postaje nevazeci ??

da, kod ljudi, al kod Boga ??

Bog mijenja misljenje, ili spoznaje da je pogrijesio pa ispravlja svoj vlastiti zakon ?

krscani smiju jest svinjetinu, muslimani ne smiju, krscani smiju pit alkohol, muslimani ne..hoces rec da Bog mijenja misljenje ?

to je jedna od stvari koja ide protiv postojanja jednog Boga, bar onog o kojem nam religije govore..

i po tebi, covjek rodjen u krscanskoj porodici, koji cuva svoju religiju, i bude dobar covjek, na kraju ce ipak u pakao jer vjeruje u pogresno..

znaci, ide u pakao zato sto je rodjen u pogresnoj porodici, a zamijenit religiju, pa da, mogo je to, al to nam Bog zabranjuje, pa i u krscanstvu..znaci, samo je sluso Boga, i opet pogrijesio..

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 12:50 (ismar89).
16 godina
Illuminati

upisite gore u trazilicu itanimulli.com,znaci illuminati ali naopacke:)

i pogledajte di ce vas odfurati.

17 godina
neaktivan

Lol.To je obična zajeba*cija

As an owner of a domain you can redirect your website to anywhere you want. You dont even need the approval of the webowners that you are fowarding your domain to.

The owner of the website is listed below . I asked him what his intentions are by fowarding his domain to the NSA website.

Personally I dont think its a big deal. I dont see a "grand conspiracy " .

Those who want to know more just check into the owner of the site. If there is anything interesting to know please let me know. >> (UPDATED) i emailed him myself see below

http://snardfarker.ning.com/profiles/blogs/itanimullicom-ltlt-the-facts

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 14:06 (Loz).
17 godina
neaktivan
Nightcomer kaže...
...

JAOOO, drobljenja gluposti...  :facepalm:

I onda je došao taj neki jebeni zvuk koji je uništio cijeli svijet.!
17 godina
neaktivan

Jebački argumenti,zvjer...

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 15:47 (Loz).
16 godina
ismar89 kaže...

de mi reci koja je pravda u tome da covjek kojem je dosta religije koja ga okruzuje, koji nije vidio nista dobro u tome, bude ateista, mozda proklinje religiju, ali je jedan od najboljih osoba kojih ce njegova okolina ikad vidjet..covjek kojem je humanost bitnija od svega na svijetu, koji je pravedan, posten, vrijedan itd..taj covjek ce gorit u paklu jer nije prihvatio Allaha kao svog jedinog gospodara..

Po Bibliji nece ,sad za ove druge neznam.

McLaren Mercedes
17 godina
neaktivan

mhm, rekao sam otprilike isto koliko i quote-ani forumaš...

Ma žao mi je što sam uopće komentirao, sad vidim koliko je nezreo i destruktivan post bio, ali u tom trenutku nisam imao ni volje ni vremena za rasprave vrijedan komentar (i bio sam na mobu), pa sam samo sebično sažeo svoje mišljenje o rečenom...  (iza kojeg i dalje stojim)

Trenutno me predrasude i pretpostavke demotiviraju pri pokušaju obrazloženja tog negativnog mišljenja i ne vjerujem da će se to uskoro promijeniti. Nevinašce

Zato nastavljam čitati temu, ponekad uz smijeh, ponekad uz ozbiljno razmišljanje o napisanom. Namigiva

I onda je došao taj neki jebeni zvuk koji je uništio cijeli svijet.!
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 17:55 (zv'jer2).
15 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...
ismar89 kaže...

Po Bibliji nece ,sad za ove druge neznam.

nece ako nije upozno..ako upozna, al opet odbija da prihvati ko svoju religiju, onda hoce

15 godina
neaktivan
nightcomer
ja nisam rekao da se to prepisivalo vac da, kao i sto se biblija nesumnjivo mijenjala kroz povijest, sigurno i kuran nije apsolutno isti kao i prije 2XXX godina
a ono sto se tince sunca, zato sam i rekao u tom kontekstu, nase sunce se krece 90000km/h ili 250 km/h...
to iz kurana je isto kao nostradamus, njegova su se "prorocanstva" totalno vađena iz konteksa, jednom je prorenuto da ce se "na rajni dogoditi uzas" (nisu te rijeci samo takvo nekakvo znacenje) i onda su to preveli jer se hitler rodio "blizu" rajne...
nije da vrijeđam ili diskriminiram to je samo logicno zakljucivanje
Samo su dvije stvari beskonacne, svemir i ljutska glupost, a za svemir i nisam posve siguran...
15 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
nightcomer
ja nisam rekao da se to prepisivalo vac da, kao i sto se biblija nesumnjivo mijenjala kroz povijest, sigurno i kuran nije apsolutno isti kao i prije 2XXX godina
a ono sto se tince sunca, zato sam i rekao u tom kontekstu, nase sunce se krece 90000km/h ili 250 km/h...
to iz kurana je isto kao nostradamus, njegova su se "prorocanstva" totalno vađena iz konteksa, jednom je prorenuto da ce se "na rajni dogoditi uzas" (nisu te rijeci samo takvo nekakvo znacenje) i onda su to preveli jer se hitler rodio "blizu" rajne...
nije da vrijeđam ili diskriminiram to je samo logicno zakljucivanje

samo u jednom grijesis, Kur'an jest osto isti..zato postoji tradicija da se uci napamet, hafizi znaju Kur'an napamet i oni cuvaju tradiciju, da se ne napravi niti jedan Kur'an koji ima i jednu rijec drugacije napisanu..

15 godina
neaktivan
ali opet, to su ljudi a ne strojevi, on samo jednu rijec ili jedan napjev preskoci i vec nije isto, to se sigurno dogodilo mnogo puta u dvije tisuće godina...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice