Hardcore & Speedcore

poruka: 36
|
čitano: 11.915
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Hardcore & Speedcore

Evo otvaram novu temu, (gdije se mogu voditi rasprave) namijenjenu isključivo ovoj vrsti glazbe, pošto smo nas par forumaša raspravljali malo out teme po ostalim temama. Pošto vidim da ima zainteresiranih, možda se još netko javi, naravno dobro je  došao.

Stoga, ono što ja slušam i istinski uživam u vrsti glazbe bazirano je na: Hardcore, Speedcote, Terrorcore, Noisecore. Malo da pojasnim, glazbeni pravac, jačeg i bržeg ritma, melodičan (uglavnom u Hardcore izvedbi) i sa puno distorziranih zvukova, sve u svemu +5. Gdje BPM prelaze i 1000 BPM u noiscore-u, uglavnom se kod Hardcore kreču između 170 BPM do nekih 220 BPM, naravno kao što rekoh prelaze i 1000 BPM.

hcsc
17 godina
Hardcore & Speedcore

Što se tiče CD izdanja i ječih stvari iz tog glazbenog prasvca slušam:

Masters of Hardcore (MoH)

Always Hardcore

Darkcore

Terrordrome

Thunderdome

Hellraiser

Virus

This is Terror

to je ono značajnije + ostalo, možda ima još nešto što nisam stavio pa isprike (možda se sjetim).

za kolege forumaše 24v i DOPE (i ostale) probajte ako već niste poslušati koju kompilaciju Darkcore-a stvarno su jaku, super.

hcsc
17 godina
Hardcore & Speedcore

System of a down

jesti i spavati
17 godina
neaktivan
RE: Hardcore & Speedcore

Ta mjuza mi paše uz neku dinamičnu igru, recimo znal sam si metnut u Winampu dok sam igral WoW battlegrounds-e Belji se

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Hardcore & Speedcore

DRUM AND BASS, poslusat stvari od Counterstrike-a i Limewax-a

https://www.youtube.com/watch?v=bwhxKYVDTBU&feature=related

Ken leeeee
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2008 22:28 (kyx).
17 godina
neaktivan
Hardcore & Speedcore

Gabber

http://www.clubneophyte.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=15&Itemid=29

Ima  i  mp3  player  na  desnoj  strani

C2D@3360mhz@1,35V,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz@2,2V
17 godina
Hardcore & Speedcore

Evo, za sve one koji žele slušati i/ili čuti o čemu se radi neka posjete ovu stranicu: http://www.rige.net/  i nak odu pod Radio Player.

hcsc
17 godina
neaktivan

Rise Against

Muzika

Potpis bez imena, takozvani bezimeni potpis ili potpis koji nema imena...
17 godina
Hardcore & Speedcore

Evo jedne te iste pijesme u raznim remx verzijama:

original:

remix:

remix:

hcsc
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2008 20:18 (HCSC).
17 godina

ja sam odrasto na prvim thunderdom kompilacijama :)

dakle od 1992.

C2D E4300@3(333*9)3.0 Ghz/Gigabyte 965P-DS3/2 x DDR2 1GB DC SuperTalent @ 833Mhz/PIONEER DVD-RW DVR-111D ATA Device/Seagate-ST3200827AS SATA Device (200 GB, 7200 RPM, SATA-II)/Sapphire X1950XT 256Mb/Thermaltake Soprano/CHIEFTEC PFC -550W/Windows Vista x64 Ultimate/Samsung SM931BW
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2008 14:15 (4mal).
17 godina
Hardcore & Speedcore

aaaa... divni dani narandzastih kombinezona, srebrnih marti, zvizdaljka i kasine

jesti i spavati
17 godina
4mal kaže...

ja sam odrasto na prvim thunderdom kompilacijama :)

dakle od 1992.

Super, super... Ajde ja sam negdje od 97/98 na tome, nisam znao da takav glazbeni pravac postoju, mada sam nešto naslutio. Prije HC-a sam slušao RAVE.

Sada uglavnom HC i takav glazbeni pravac. Usput slušaš i danas HC ili...

hcsc
17 godina

ne baš često al si znam poslušat stare navedene kop.il setove ak nađem

od new core žarna mi je dobar breakcore i drill

C2D E4300@3(333*9)3.0 Ghz/Gigabyte 965P-DS3/2 x DDR2 1GB DC SuperTalent @ 833Mhz/PIONEER DVD-RW DVR-111D ATA Device/Seagate-ST3200827AS SATA Device (200 GB, 7200 RPM, SATA-II)/Sapphire X1950XT 256Mb/Thermaltake Soprano/CHIEFTEC PFC -550W/Windows Vista x64 Ultimate/Samsung SM931BW
17 godina
neaktivan
Hardcore & Speedcore

ooohohohoho ovo nisam ni vidio...

ja  sam  prvi  put  naletio  na  HC u jednom klubu u Portorozu davne 91... bili su to neki euromastersi (bar mislim da je tako, ostario ja malo)

i  od  onda  mi  je  sve  ostalo postalo,  sto se  tice  elektronske  muzike, MLAKO!

TADA,  sam  najvise  volio  slusat  MOKUM  Records,  al  ko  i  svi  ostali  ostale  Thunderdome  i  Terrordrome  kompilacije,  posebno  sam  obozavao

Rob  Gee-a  i  njegovo  "pjevanje"  ili  izleta  hip  hop  legende  Ice  T-a  u  HC, sto me je i kostalo

desnog  bubnjica  hahaha  pa  se  sad  smijem  i  placem  kad me  pocne  i  skakiljat  i  bolit  desno uho...

uglavnom  i  dan danas  nema nista ljepse od sjedanja u auto, odletit na 80km/h (200km/h ups haha) i odslusat lupanje oba dva suba u gepeku i to sve dok vise ne vidite CRVENU boju (over 150 db) ajoj!!!

soooo  keep  the  f**king  hardcore  basses  pumping!!!!

eeehhheem...
17 godina
Hardcore & Speedcore

ajde neka si se javio, mislio sam da si i prije vidio, ali dobro, tu smo Cool

Nego kad si se dotakao likova koji to vrte, da i ja stavim koji su mi ovako, sad trenutno jaki, ustvari dobri:

The Stunned Guys               RTC          

Nosferatu                            Endymion

Angerfist                              Digital boy

Negative A                           Frazzbass

Jappo and Lancinhouse       Paul Elstak

Noisekick                             Unexist

Tommyknocker                    Masters of Ceremony

Impulse Factory                  Evil Activities

Noizefucker                         Drokz

TerrorMasta                        Art of Fighters

ma svi su onu SUPER (i one koje nisam naveo)

usput ima Euromasters

a da se pohvalim bio sam i ja prošle godine privi put na HC party-u u Italiji (Breša), planiram i sada, ali ali... (naravno bilo je i velikih imena HC scene)

hcsc
17 godina
neaktivan
Hardcore & Speedcore

maaa meni je problem internet veza pa se i nemogu setat po forumu kako bi htjeo...pa sam ovu temu vidio tek slucajno....

u HR to vise nikad ni nece zazivit...bilo je prilike ali ljudi su vise manje panicno bjezali sa partija....

btw  prije  jedno  10tak  godina  je  jedan  dj  u  tadasnjem  Mirabelu  (Fontana  Vrsar)  pustao  HC...

al  to  je  bilo  po  pol  sata  samo  i  to  je  prasio  po  happyHC...  nesto  u  stilu  flinstonsa  hahaha

a znam da je i Fun znao zalutat koji (uglavnom japanski) dj koji je bio na granici HC-a, ali nikad bas pravo HC rokanje....

a  sto  se  tice  Hr  Hc  DJ-a.....  hmmmm  sta  nije  postojao  neki  DJ  Bubi  sa jednom strasnom stvari A B C????

mislim  da  imam  tu  stvar  i  to  jos  na  kaseti  hahaha

oooo  boze  vidi  se  da  sam  ostario  kad  se  usudim  kasete  spominjat  u  javnosti......

eeehhheem...
17 godina
Hardcore & Speedcore

Žalosno ali koliko je meni poznato i nismo imali neka DJ imena HC scena kao Italija, Nizozemska, Njemačka, ostali. Za DJ Bubu nisam čuo ali znam bilo je par imena na koje sam igrom slučaja naletio npr.: Sadista i Žabba iz Petrinje jedan i drugu, mada su mislim bili više na Speedcore-u ostalo se sad ne mogu sjetiti.

Žalosno je da nemomo ili smo nešto sitno imali HC scene, znam pred jedno par godina mi frendica govori da je u Puli bio jedan HC party pa ako sam bio, zna da to slušam ali ni ne pratim baš toliko naše prostore jer znam da je gotovo nemoguče naletiti na HC party. Istina je tu i tamo su na Techno party-ima znali potegnuti koju dionicu HC i to se znalo malo po Fanu čut i sitno po Coloseumu.  

Evo ja se krpam da bih otišao na to Italija (Breša) naj bliže od onog što bude skoro svaki mijesec ili se zna zalomit i u Ljubljani (Channel Zero). Istina bio sam svega par puta, pita love a i nije baš blizu. Ali svakodnevno slušam u sobi, autu i MP3 pa se punim....

hcsc
17 godina
Hardcore & Speedcore

... e usput baš me smijeh ulovo ali da su ljudi bježali kad su čuli happyHC ono stvarno odeš pa party pa zbrišeš Osmijeh mislim ono, ma Ok ne vole svi to. A što bi bilo da su čuli čisti HC ili Gabber ili nedaj bože Speedcore, Terror. Bi se "ubili" nedaj bože.

hcsc
17 godina
Hardcore & Speedcore

Evo dijeleć atmosvere s jednog Hardcore Industrial party-a u Slovenije, naravno bio tamo:

hcsc
17 godina
neaktivan
Hardcore & Speedcore

Zanima me jel tko ima za snimit thunderdome kompilacije kao mp3 u npr. 320 kbps???

17 godina
Hardcore & Speedcore

Meni je muzika iz Devil May Cry nastavaka i Blade filmova.

Inače to baš ne slušam, ali ovo gore mi baš nekak "leži"!

Gondor calls for aid! And Rohan will answer! Muster the Rohirrim! Assemble the Men at Dunharrow, as many Men as can be found. You have two days. On the third, we ride for Gondor� and war.
17 godina
neaktivan
HCSC kaže...

Gdje BPM prelaze i 1000 BPM u noiscore-u, uglavnom se kod Hardcore kreču između 170 BPM do nekih 220 BPM, naravno kao što rekoh prelaze i 1000 BPM.

Da mi je i to vidjet, tj. cut...
17 godina
neaktivan
ja sam recimo od 96-97 poceo da slusam bas masters of hardcore i Thunderdome.. od neke 95 sam poceo da slusam KoRn i slicne "metal" grupe

sad.,. vremenom ne mogucnosti nabavke MOH i ostale hardcor albume.. prersao sam 99% na metal i sada sam mrtvi DEATH metalac.. ali eto, u nazada nekih 5 godina kako sam poceo da skidam muzik usa neta, skuzio sam kako naci i HC albume ..nisam se mogao punio setati jer.. kasnim naj manje 8 gadin za HC i ne mogu nikako da se vrati i uletim u taj fazon.. ali sam odan ostao MOH, Thunderdome (nesto malo) i na jos par anonimusa..

dalje ne zemim da idem jer bi se izgubio, ne mogu sve nadoknaditi jer je toliko previse muzike.. cak sva 24 albuma MOH nisam kako treba preslusao.. a gdje su oni prvi sa starim logo-om lobanje i slicno

Znaci smatram se metalcem ali i HC elektronika mi je ostala u src
There is no pain or anger that I am not
17 godina
1domagoj1 kaže...
HCSC kaže...

Gdje BPM prelaze i 1000 BPM u noiscore-u, uglavnom se kod Hardcore kreču između 170 BPM do nekih 220 BPM, naravno kao što rekoh prelaze i 1000 BPM.

Da mi je i to vidjet, tj. cut...

Evo malo da se ufuraš pa možda i uđeš u taj svijet, sve u svemu evo ti odgovora:

prvi ti je školski primjer iz FL studia, čisto da čuješ i dobiš dojam: https://www.youtube.com/watch?v=ovS2H1nKn3w&feature=related

sad ti dam jedan Ok HC:

a ovo što ti slijedi ti je Speedcore, Noiscore: https://www.youtube.com/watch?v=9vGKeAiDT2k&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=H5rJQ0wY5-g&feature=related

i naravno ako te više interesira imaš sa strane prilikom svakog otvaranja klipiča, ma znaš i sam..Smijeh
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.5.2008 20:57 (HCSC).
17 godina
neaktivan
Hardcore & Speedcore

Evo za skidanje: imaju sve. SVE!

http://gabber.od.ua/

17 godina
Hardcore & Speedcore

Evo ovu subotu sam bio na Hardcore party-u u Italiji bilo je odlično, 3 flora (OldSchool, Hardcore i Industrial Area) + otvoreni bazen.

Ako ima itko zainteresiran za eventualni budući odlazak na HC party nek me slobodno kontaktira na PM pa mu se javim kad budem planirao otići. Inače odem jednom-dvaput godišnje na HC party što u Italy što u Sloveniju.

A za sve one koji žele malo poslušati takav vide glazbe evo dva linka gdje se 24h vrti Hardcore&Speedcore...

prvi link i drugi link.

هردسري & سبيدسري
14 godina
neaktivan
Hardcore & Speedcore

17 godina
Hardcore & Speedcore

Jappo & Lancinhouse: Exlxaxl

17 godina
Hardcore & Speedcore

Unexist - Cospiracy

17 godina