Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.361.325
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

vi cete sve zhivo otjerat u crveno!

oprosti im jer ne znaju sto chine...

Brajanov život
16 godina

evo gledao 530€ nema bas je jetina kupi je  jer ja sam svoju kupio za 430€ a iskreno nova ne vrijedi preko 400€ trenutno 

AMD AntiBoy
12 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
dreadmoore kaže...

Evo kod mene klokana boost ide do 2050mhz cim temperatura predje 75°C klok pada na 1970mhz

u čemu ide od 2050mhz?

meni klokana do ibera, dakle oc postavke (od 3 moguće - silent, gaming, oc) plus 160mhz dodano u afterburneru, drži 1911mhz u furmarku na 65 stupnjeva, ako stavim ventove ručno na max

u far cry 5 benchmarku drži 2050mhz

12 godina
Malo navratio da vidim šta je novo, kad ono:
14 godina
protjeran
Niti jedna ne drzi prek 2ghz to su gluposti, mozda tamo na vodi...lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
lav1000 kaže...
ibme74 kaže...

Malo change of topic

GTX1060 vs RX580 u 2018.

Patrick_cro kaže...
Koliko vidim usporedili su red rx580 sa custom nvidiom jer ref ima 1700mhz boost a ne 1900mhz, jedina koja je blizu tome da je custom je gigabyte g1 sa 1850mhz boostom.

evo tog testa i stručne izjave koja se na to odnosi

nekad Chaselol ni kriv ni dužan stvarno ispadne da je HW guru 

I sta ti tu nije jasno? jesi uopce pogledao test ili opet laprdas kao i obicno. Eto ti i link posto ga sam ne mozes naci 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2018 18:19 (Patrick_cro).
14 godina
Stjepanj kaže...

Nitko nije rekao jel drži nego dali boosta preko 2000mhz. Moja aorus 1060 kad upalim bench superposition 2025mhz. Znači boosta preko 2000mhz to je poanta. 

Do 59c 2025mhz onda ide 2012mhz preko 60c...

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2018 18:21 (mislioc).
9 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
lav1000 kaže...
ibme74 kaže...

Malo change of topic

GTX1060 vs RX580 u 2018.

Patrick_cro kaže...
Koliko vidim usporedili su red rx580 sa custom nvidiom jer ref ima 1700mhz boost a ne 1900mhz, jedina koja je blizu tome da je custom je gigabyte g1 sa 1850mhz boostom.

evo tog testa i stručne izjave koja se na to odnosi

nekad Chaselol ni kriv ni dužan stvarno ispadne da je HW guru 

I sta ti tu nije jasno? jesi uopce pogledao test ili opet laprdas kao i obicno. Eto ti i link posto ga sam ne mozes naci 

ovo što sam stavio je 1080ti FE i čovjek ju testira na 84°C da se vidi kako se ponaša kad lupa u temp limit ali to je za tebe kvantna fizika....

ti i dalje tvrdiš da je ovo neka opaka customica u ovom gaming testu gtx 1060 vs rx 580  ????

9 godina
protjeran
mislioc kaže...
Stjepanj kaže...

Nitko nije rekao jel drži nego dali boosta preko 2000mhz. Moja aorus 1060 kad upalim bench superposition 2025mhz. Znači boosta preko 2000mhz to je poanta. 

Do 59c 2025mhz onda ide 2012mhz preko 60c...

da ju natjeraš na 75°C, što je za aurousicu gotovo nemoguće bila bi na 1987Mhz, a koliko ono ima deklariran boost???? 1873Mhz, nemoguće da boosta i drži oko 2000mhz to je neka zavjera iz teama blue 

14 godina

evo i dokaz.

18 godina
odjavljen

Dokaz da to tvoja sa tri venta može a ne pravilo za GTX 1060 seriju. Ovisi o hladnjaku, naponskoj regulaciji, biosu...ovisi o novcima. I dalje ne vidim da je pogrešno to kaj proizvođač napiše da boosta do npr. max 1820 mhza na tvorničkim postavka, jer točno toliko i boosta u npr. furmarku. I to je to, filozofirate previše sa tim svojim preplaćenim modelima

14 godina
XXX kaže...

Dokaz da to tvoja sa tri venta može a ne pravilo za GTX 1060 seriju. Ovisi o hladnjaku, naponskoj regulaciji, biosu...ovisi o novcima. I dalje ne vidim da je pogrešno to kaj proizvođač napiše da boosta do npr. max 1820 mhza na tvorničkim postavka, jer točno toliko i boosta u npr. furmarku. I to je to, filozofirate previše sa tim svojim preplaćenim modelima

2 ventilatora.  Boosta preko 2000mhz. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2018 18:48 (mislioc).
9 godina
protjeran
XXX kaže...

deda dosadno ti je doma pa tu potpiruješ vatru na forumu 

18 godina
odjavljen

Pakj vam ja mogu kad ste ih platili ko suho zlato, pa non stop gledate u kut ekrana na koliko mhza radi i to branite krvlju

Ha ha dječja posla

9 godina
protjeran
mislioc kaže...
XXX kaže...

2 ventilatora. Pusti sad teorije i priče. Boosta preko 2000mhz .

proizvođač deklarira  taj default boost clock bez uračunatog dodatnog kloka od GPU boost 3.0 tehnologije zato jer je taj defaultni fixni, uvijek je takav pod bilo kakvim uvjetima a GPU boost 3.0 klock ovisi o temp, i nije fixni klok ali uvijek u normalnim uvjetima upotrebe je u rasponu cca 100-150Mhz dodatno na taj default boost clock, možemo mi tu raspravljati do sutra ali tako to je tako i nikako drugačije ma štogod neki gurui ovdje mislili... naravno u određenim uvjetima kartica ne može postići da taj GPU boost 3.0 radi pa se drži tih defaultnih klokova ali to u gamingu nije slučaj 

bitno da ja širim toksičnost po forumu, a to što drugi laprdaju gluposti, i šire dezinfomacije je sasvim u redu 

9 godina
protjeran
XXX kaže...

Pakj vam ja mogu kad ste ih platili ko suho zlato, pa non stop gledate u kut ekrana na koliko mhza radi i to branite krvlju

Ha ha dječja posla

i krv svoju za plavu boju!!!!!!!!!!!!!!!!!! i koji mhz i fps više 

17 godina

Covjece dragi ti neznas niti sam sta postas i sta su default postavke, daj pazljivije citaj a ne samo da trabunjas kao i obicno, ne govorimo ovdje o oc potencijalu, namjestanju fan curve, power limita i ostaloga. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
18 godina
odjavljen

Dušebriznici imaju ostatak foruma pa nek šire pozitivu

Moj moto je; sam i protiv svih

14 godina
Patrick_cro kaže...

Covjece dragi ti neznas niti sam sta postas i sta su default postavke, daj pazljivije citaj a ne samo da trabunjas kao i obicno, ne govorimo ovdje o oc potencijalu, namjestanju fan curve, power limita i ostaloga. 

Ajde ti nama objasni da ja ne trabunjam.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2018 18:57 (mislioc).
9 godina
protjeran

https://www.esportstales.com/tech-tips/overclocking-pascal-gpu-how-gpu-boost-3-works

da citiram prvu rečenicu od ovih dezinformatora

"Thanks to Nvidia GPU Boost 3, all Pascal cards automatically increase their core clock, and many of them are able to reach 1,900 - 2,000 MHz on their own.

How GPU Boost 3 works

• The MHz increase produced by GPU Boost 3 depends on the temperature of your video card. The best results are attained at around 60 degree celsius.
  • It requires no configuration.
  • It only increases the core clock, not the memory one."
18 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

https://www.esportstales.com/tech-tips/overclocking-pascal-gpu-how-gpu-boost-3-works

da citiram prvu rečenicu od ovih dezinformatora

"Thanks to Nvidia GPU Boost 3, all Pascal cards automatically increase their core clock, and many of them are able to reach 1,900 - 2,000 MHz on their own.

How GPU Boost 3 works

• The MHz increase produced by GPU Boost 3 depends on the temperature of your video card. The best results are attained at around 60 degree celsius.
  • It requires no configuration.
  • It only increases the core clock, not the memory one."

lutrija

Dezinformatori ste vi kaj nasjedate na reklame

9 godina
protjeran
mislioc kaže...
Patrick_cro kaže...

Ajde ti nama objasni da ja ne trabunjam.

mislioc, mislim da imamo novog kandidata za citiranje, materijala i previše je dao 

16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

I dalje ces lagat ovaj napaceni forum? Oces da jos jedan moderator ode? 

9 godina
protjeran
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

14 godina
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

Evo nije ga bilo ali ova je vrhunska.

16 godina
protjeran
XXX kaže...

Lazes i dezinformiras, ne boosta DO 1820mhz nego OD 1820mhz. 

Amd deklarira best case scenarij taktove a nvidija worst case koje vidis samo u furmarku...

9 godina
protjeran
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

deda daj nabrzinu osvrt tko ovdje priča gluparije za pascal boost clock...

18 godina
odjavljen

ja želim ovaj dokaz, tri sata snimljenog gameplaya u komadu u krizi 3 na max postavkama u DX 12 modu, pri sobnoj temperaturi od 24 stupnja, sa tvorničkim postavkam grafe.

Ajmo nek netko to snimi pa da pogledamo na koliko boosta nakon dva sata igranja bez pauze. Najviše me zanima boost između 2. i 3. sata. Nek taj video nabaci na jubito pa da gledamo svi skupa. Vent nesmije biti prek 1300 rpma a u kompu barem kava na 5.0.

16 godina
protjeran

Nego da se dotaknem procesora, ovaj 7640x trosi nevjerojatno malo, deklariran je na 112W ali tolko mogu povuc jedino sa primeom 29.4 na 5ghz 

Doduse onda je na 80-82°C vec, 5820K je na tolko kad vuce 230W....

14 godina

Dobro dosta smo o boostu dokazano da ide preko 2000mhz nema potrebe dalje o tome.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice