Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.377.869
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
chaselol kaže...

TR prve generacije je isao na 4.2ghz , druga gen moze samo bolje 

Dragi, TR prve gemeracije je kao i 1800x isao u prosjeku na 4ghz. Ja znam da bi ti radje da je 4.2ghz, al drzimo se stvarnosti..

A sta je s tim brojkama koje pokazuju kako mete pod s intelom? Imas sta?

13 godina
neaktivan

Ne da mi se raspravljati s tobom opet istu pricu, ti ili si zaboravan ili sta :D

Ptice na grani znaju ako uzmes intelovog teskasa sa 18 jezgri imaces najjace, ali ako ga clocknes ne daj boze, mozes spaliti ne samo procesor (koji moras delid mozda cak i na stock) moras posebno hladjenje na vrm staviti pa cak i napojni kabl na maticnu sto ide, jer to govance i po 1000W moze povuci.

Dok s druge strane TR ohladis bez problema, osjetno jeftiniji i nemas potrebe da se zajebavas kao delidatori 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ne da mi se raspravljati s tobom opet istu pricu, ti ili si zaboravan ili sta :D

Ptice na grani znaju ako uzmes intelovog teskasa sa 18 jezgri imaces najjace, ali ako ga clocknes ne daj boze, mozes spaliti ne samo procesor (koji moras delid mozda cak i na stock) moras posebno hladjenje na vrm staviti pa cak i napojni kabl na maticnu sto ide, jer to govance i po 1000W moze povuci.

Dok s druge strane TR ohladis bez problema, osjetno jeftiniji i nemas potrebe da se zajebavas kao delidatori 

Ne moram naglasavt da pises neistine. 7980xe nije problem hladit ako ces razumno clockat, na 4.2ghz je neproblematican i opet dosta brzi od 1950x. 

1950x se natjece sa 14-core 7940x-om....

14 godina
protjeran
Dezinformacije mucho grande?
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2018 3:34 (war3_tft).
17 godina
1950x je cca 3k kn jeftiniji od 7940x, a neznam sta reci na onaj tvoj izbor 7820x vs 1920x, cak i da ga natjeras na 5ghz opet nije ni blizu rippera, kada vec neki klinac usporedujes baci i cijene u usporedbu, jer isto tako se moglo tu ubaciti i epyc pa tako možemo do sutra.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
1950x je cca 3k kn jeftiniji od 7940x, a neznam sta reci na onaj tvoj izbor 7820x vs 1920x, cak i da ga natjeras na 5ghz opet nije ni blizu rippera, kada vec neki klinac usporedujes baci i cijene u usporedbu, jer isto tako se moglo tu ubaciti i epyc pa tako možemo do sutra.

1920x je 35% skuplji i u idealnoj situaciji (renderanje) max 30% brzi. Ne vidim sta hoces rec...

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2018 7:33 (ansha).
13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

To je istina, da je citava serija u banani ne zelis da priznas kao i ostali fanboji, TR je klasa za te delidatore.

Jbt trebao bi delid kit dolaziti uz tu seriju procesora 

14 godina
chaselol kaže...
war3_tft kaže...

To je istina, da je citava serija u banani ne zelis da priznas kao i ostali fanboji, TR je klasa za te delidatore.

Jbt trebao bi delid kit dolaziti uz tu seriju procesora 

To pričaš iz iskustva u radu s njima ili ?

18 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

Zadnji Batman, pokrpan, na privjesku srećom uz karticu od 6gb vrama, jer troši skoro 5gb pa neznam kak bi radila na onima sa 3gb vrama.

Ako se uključi nvidijin shitworks onda to pada na 55 fpsa prosječno, izgleda ponešto bolje ali za te opcije valjda treba gtx 1080ti za full hd rezu

Igrao sam ju po izlasku i bila je u kašastom stanju, sada je to skoro pa kako treba. Detalji na max i 50-90 fpsa...igra rođena za 50" ekran

Totalni gušt od naslova....hvata me konzolitis na najjače

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2018 11:27 (XXX).
17 godina

nasapunaj me i obrij, like it a lot, take my $ ahahahaha

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2018 11:52 (dery).
18 godina
odjavljen

Takozvani sapunari

14 godina

Pa taj Sandy Bridge je najkupovina svih procesora ikada  i dan danas je kompetitivan u gamingu. Jao šta ga nisam kupio i 5.5godina bio bez brige. I da stvar bude bolja klokako se kao nikad.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2018 12:03 (mislioc).
17 godina
ansha kaže...
Patrick_cro kaže...

1920x je 35% skuplji i u idealnoj situaciji (renderanje) max 30% brzi. Ne vidim sta hoces rec...

Onaj tvoj kombo je dosao isto kao i 1920x i odgovarajuca ploca tako da neznam sta ti zelis reci, evo za tebe jos jednom pa da se vidi kako je ta tvoja combinacija bolja

16 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Onaj tvoj kombo je dosao isto kao i 1920x i odgovarajuca ploca tako da neznam sta ti zelis reci, evo za tebe jos jednom pa da se vidi kako je ta tvoja combinacija bolja

Cekaj cekaj, usporedjujes najjeftiniju x399 plocu s jednom od najskupljih x299? 

Gledamo procesore, a plocu imas i za 200€ izvrsnu x299 extrene 4. Procesor je 33% (taj tvoj cjenik) skuplji i u savrsenoj situaciji max 30% brzi. 

A Apexicu ne bi ja ni uzeo da nije kostala koliko je kostala...

17 godina

Ne mozes gledati samo procesore nego cijeli kombo, a tu je ripper puno bolji izbor. Neznam zasto bi gledao samo procesor, gdje ces ga staviti? na stol pa se diviti njemu? Mislim usporedujes platforme bez ikakvih informacija o cijeni i koja platforma sta nudi. Usporedbe ti nemaju nikakvog smisla

16 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Ne mozes gledati samo procesore nego cijeli kombo, a tu je ripper puno bolji izbor. Neznam zasto bi gledao samo procesor, gdje ces ga staviti? na stol pa se diviti njemu? Mislim usporedujes platforme bez ikakvih informacija o cijeni i koja platforma sta nudi. Usporedbe ti nemaju nikakvog smisla

Alo, jel citas ti sta ja pisem? Ako ces usporedjivat najjeftinije ploce onda opet x299 ima i jeftinije ploce pa ukupna razlika bude minimalno 35% vise novaca za threadrippera. 

A da ne spominjem da ce u dosta workloada koji ne mogu opteretit sve threadove 7820x biti primjetno brzi procesor...

Dakle evo ti pa usporedjuj, isti ducan, najjeftinija kombinacija 7820x i ploce i 1920x i ploce, Threadripper je 37% skuplji. Ostavi se corava posla...

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2018 17:30 (ansha).
17 godina

Pises ti svasta bez pokrica, isto spominjes pun klinac skuplje procesore i usporedujes s ripperom, isto tako si usporedivao 7980xe koji je cca duplo skuplji od 1950x a nije toliko bolji. Ako vec radis neke usporedbe onda radi kako spada a ne samo zbrda zdola kako je intel bolji u svemu jer i vrapci na grani znaju da je ripper odlicna kupovina. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2018 18:07 (Patrick_cro).
16 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Pises ti svasta bez pokrica, isto spominjes pun klinac skuplje procesore i usporedujes s ripperom, isto tako si usporedivao 7980xe koji je cca duplo skuplji od 1950x a nije toliko bolji. Ako vec radis neke usporedbe onda radi kako spada a ne samo zbrda zdola kako je intel bolji u svemu jer i vrapci na grani znaju da je ripper odlicna kupovina. 

Sad kad vise nemas sta konkretno napisat onda malo ides opcenito trkeljat? Jesam ti dao usporedbu i jesi lijepo vidio sad da ripper izadje 37% vise za maksimalno 30% vise performanse? 

Tvoja usporedba je bez smisla i logike, ako ces stavit X299 Apexicu onda s njom usporedjuj Zenith-ku, a ne najjeftiniju x399 plocu...

14 godina

kad čovijek koji se bavi profi obradom videa switcha ryzena 7 1700x za i5 8600k tu nekaj ne štima stari moj!

14 godina
protjeran
chaselol kaže...

Tvoja istina jedino prolazi preko u lazima lijecim rane temi. 

dery kaže...

Steta sto nema Ryzena na tablici da se vidi kako ga Sandy sapuna. 

17 godina
ansha kaže...
Patrick_cro kaže...

Sad kad vise nemas sta konkretno napisat onda malo ides opcenito trkeljat? Jesam ti dao usporedbu i jesi lijepo vidio sad da ripper izadje 37% vise za maksimalno 30% vise performanse? 

Tvoja usporedba je bez smisla i logike, ako ces stavit X299 Apexicu onda s njom usporedjuj Zenith-ku, a ne najjeftiniju x399 plocu...

Ti si se poceo hvaliti sa cb scorom vs ryzen 2700 a to tvoje je doslo kao i 1920x i odgovarajuca ploca koji je puno bolja kombinacija, cak i da te ispalo 100eur jeftinija ploca opet je to losa kupovina, pogledaj si malo postove, ti si sam poceo govoriti kako je 7980xe puno bolji cpu a pritom si zaboravio spomenuti cijenu te platformu i nedostatke. Tko bi rekao da ces sa duplo skupljom platformom imati bolje perfomanse, zato sam i spomenuo da tako mozes i amd epyc usporedivati sta nema nikakvog smisla. 

13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
chaselol kaže...

Cudi me da te modovi nisu skontali za neko hladjeje, jer si poceo da kenjas ko luci, zreo za crvendaca od mjesec dana.

Sve moje izjave u vezi TR i intel delidator serije se mogu lako provjeriti, ali ti si postao zadrti fanboj koga je najvise povrijedio izlazak ryzena od 100$ koji je isti quad rang kao njegova precijenjena i5-ica.

Tehnoloski napredak, neki budu vise butthurt a neki manje.

Ti si  prvoj kategoriji.

P.S. Prodaji to sto si uzeo i predji na privjesak, neces osjetiti raziku ionako

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2018 18:53 (chaselol).
16 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Ti si se poceo hvaliti sa cb scorom vs ryzen 2700 a to tvoje je doslo kao i 1920x i odgovarajuca ploca koji je puno bolja kombinacija, cak i da te ispalo 100eur jeftinija ploca opet je to losa kupovina, pogledaj si malo postove, ti si sam poceo govoriti kako je 7980xe puno bolji cpu a pritom si zaboravio spomenuti cijenu te platformu i nedostatke. Tko bi rekao da ces sa duplo skupljom platformom imati bolje perfomanse, zato sam i spomenuo da tako mozes i amd epyc usporedivati sta nema nikakvog smisla. 

Kakav sad ryzen 2700 uvodis u pricu? Vidis da nije istina sta si tvrdio pa bacas prasinu i mutis vodu. I sad dalje nastavljas lagat, da rekao sam da je 7980xe dosta brzi cpu sta je istina, nisam govorio o omjeru ulozeno dobiveno. Al sad kad usporedjujemo 7820x i 1920x pricamo i o omjeru ulozeno dobiveno, i 1920x sa plocom je kao sta sam ti pokazao (a ti odbijas to vidjeti) preko 35% skuplji, a brzi je do max 30% u renderingu.

Kakav crni epyc? Samo skreces s teme kad ti se pobije argumente, smijesan si...

14 godina
chaselol kaže...
war3_tft kaže...
chaselol kaže...

Cudi me da te modovi nisu skontali za neko hladjeje, jer si poceo da kenjas ko luci, zreo za crvendaca od mjesec dana.

Sve moje izjave u vezi TR i intel delidator serije se mogu lako provjeriti, ali ti si postao zadrti fanboj koga je najvise povrijedio izlazak ryzena od 100$ koji je isti quad rang kao njegova precijenjena i5-ica.

Ti si  prvoj kategoriji.

poslušaj si

17 godina

Ti si smijesan, neznam koji klinac si bacio 7980xe u usporedbu sa ripperom kada to nema ama bas nikakvog smisla, a za ulozeno dobiveno je tvoje cisti ku.. nista drugo, ali glavno da je intel u kompu, a to sta intel ima samo 28pcie lanes to ne uzimas u obzir? 

Mislim znam da si fan intela ali bogami pretjerujes  sa svojim usporedbama koje nemaju nikakvog smisla, kao da vrapci na grani ne znaju da je 7980xe jaci cpu od 1950x pa si nam ti dosao to reci, napravi usporedbu kako spada ovako postajes neozbiljan. 

14 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ti si  prvoj kategoriji.

Nemaju sta skontati, uvjeren sam da imam vec ne znam kolko prijava samo s tvoje strane pa opet nista, ocito je da samo ti vidis problem u svemu skupa posto te istina boli. 

Stvar i je u tome sto se izjave mogu lako provjeriti, al kad se stavi sve fino crno na bijelo ti i tebi slicne junacine opet nastavite sa nekim pateticnim izvlacenjem.

Taj 6600k je po pitanju gaminga bio bolji od bilo kojeg ryzena, evo mali podsjetnik klik (rezultati 7600k). A ryzen 3 koji ti spominjes je u rangu g4560, samo sto je on u usporedbi sa privjskom najgora kupovina koju netko moze napraviti, moras uloziti u oc plocu i ram, natezati se sa biosima i oc-om samo da bi bi rang privjeska, tugo moja... Jos kolko tolko mogu shvatiti kad netko uzme malo bolju plocu da danas-sutra moze gore staviti neki bolji ryzen, ali onaj tko uz sve to uzme neku sroteks plocu u kombinaciji je pravi genijalac, pa to je kao da nekome pricas vic. 

Ja sam na 8600k isao iskljucivo iz razloga sto igram na 144hz, a za tu svrhu konkurencija nema nista u ponudi. 

16 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Ti si smijesan, neznam koji klinac si bacio 7980xe u usporedbu sa ripperom kada to nema ama bas nikakvog smisla, a za ulozeno dobiveno je tvoje cisti ku.. nista drugo, ali glavno da je intel u kompu, a to sta intel ima samo 28pcie lanes to ne uzimas u obzir? 

Mislim znam da si fan intela ali bogami pretjerujes  sa svojim usporedbama koje nemaju nikakvog smisla, kao da vrapci na grani ne znaju da je 7980xe jaci cpu od 1950x pa si nam ti dosao to reci, napravi usporedbu kako spada ovako postajes neozbiljan. 

Hahaha, poceo si linkat cjenike al onda kad si vidio da ti teorija sa omjerom ulozeno dobiveno ne drzi vodu nastavljas kenjat bez ikakvog pokrica. Zalosno.

Sad pcie laneove spominjes? Znaci kad vec ne daje vise perf/$, onda sam trebao uzet rippera radi laneova? Ajde reci mi sta ce mi laneovi? Za graficke - ne treba ima dovoljno, za storage - ima dovoljno. Tebi je bitno da ima vise laneova makar ne znao cemu sluze, jelda?

Dakle da ti ponovim jos par puta, ripper i ploca su vise od 35% skuplji a max 30% brzi, sad ponavljaj to u sebi dok ti ne dodje do mozga, ocito ti treba vremena da provaris informaciju...

17 godina
war3_tft kaže..
dery kaže...

Steta sto nema Ryzena na tablici da se vidi kako ga Sandy sapuna. 

War3_luci2 očekivano od tebe. 

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2018 20:33 (dery).
12 godina

Koga zaboli tko što kupuje, kupuje za svoje pare, isto tako to i može hvaliti bez pokrića, pa što. Procesori već godinama stagniraju za na vulgaris korisnike i nema ih potrebe mjenjati 5-6 godina. Već 4 godine vozim 4790k i neću ga mjenjati još bar dvije ali slijedeći je sigurno ryzen i to onaj na 7 nm.

17 godina
ansha kaže...
Patrick_cro kaže...

Hahaha, poceo si linkat cjenike al onda kad si vidio da ti teorija sa omjerom ulozeno dobiveno ne drzi vodu nastavljas kenjat bez ikakvog pokrica. Zalosno.

Sad pcie laneove spominjes? Znaci kad vec ne daje vise perf/$, onda sam trebao uzet rippera radi laneova? Ajde reci mi sta ce mi laneovi? Za graficke - ne treba ima dovoljno, za storage - ima dovoljno. Tebi je bitno da ima vise laneova makar ne znao cemu sluze, jelda?

Dakle da ti ponovim jos par puta, ripper i ploca su vise od 35% skuplji a max 30% brzi, sad ponavljaj to u sebi dok ti ne dodje do mozga, ocito ti treba vremena da provaris informaciju...

Tebi treba vremena da se sjetis sta si pisao par postaova prije, cemu uopce spominjes 7980xe kada te nitko nije ni pitao za usporedbu. Taj cjenik sam ti linkao da vidis da je onaj tvoj kombo sranje za tu lovu sta se i pokazalo. A sprdao si se sa ryzenom 2700 koji je dobrano jeftiniji od tvoje kombinacije, a nije toliko slabiji ako ces u %. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice