Sigurnost internet konekcije

poruka: 5
|
čitano: 2.315
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Sigurnost internet konekcije

Molim za odgovor unatoc tome sto je pitanje vjerojatno iznimno laicko: nedavno sam otkrio keylogger na racunalu i sada me zanima da li je mogucno da neko nadgleda i citavu moju internet konekciju (adsl/wi-fo modem) tacnije,.da li sam siguran u uporabi interneta sa nekog drugog uredjaja (primjerice mobitel) ili postoji neki softverski alat kojim se cijela konekcija moze nadgledati?? hvala unaprijed

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Sigurnost internet konekcije

e sad pitanje je kakav je to keylogger jel imas od najjednostavnijih pa do složenih tipa standard: Keystroke logging pa screen monitor,web cam, kernel,...
ako ti je bio neki srednji keylogger ta doticna osoba ti moze vidit samo osnovne(najvaznije) informacije(to jest sta si ti otvarao,šifre,...) ,ali kako sam rekao sve zavisi do keyloggera
a sad sta se tice (adsl/wi-fo modem) teško
ajde ako znas napisi ode koji je keylogger?
i bilo bi ti dobro onda da stavis neki firewall tipa comodo ili online armor
ili cak ovo Zemana AntiLogger (uzmes free trial pa malo pogledaj kako je)
ili za browser protection od keystroke monitoringa KeyScrambler

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 17:06 (Stux).
12 godina
neaktivan

sto se tice keyloggera bio je "obican" keystroke. zanimalo me je samo da li postoji softver koji bi radio na samom modemu ili uredjaj koji bi  se spojio izmedju modema i DSLAN-a; te nadzirao konekciju. hvala za preporuke zastite, bacam se na posao.

17 godina

Kreni od ovog clanka na wikipediji.

Uglavnom ako jos netko uz tebe koristi isti ruter on ili ona moze vidjet sve.

Instaliraj si wireshark i zapali ga, malo surfaj, nakon toga pogledaj sve sto si uhvatio.

Ako ti to bas ne lezi, ne ocajavaj, internet je pun tutoriala, recimo youtube https://www.youtube.com/results?search_query=Wireshark+Basics+Tutorial&oq=Wireshark+Basics+Tutorial&gs_l=youtube-reduced.3..0.33355.33355.0.33740.1.1.0.0.0.0.85.85.1.1.0...0.0...1ac.2.L1KU8cd2IKE

Ful jednostavno i ak isprobas sve ti bu jasno.

13 godina
neaktivan
pravnikbl kaže...

sto se tice keyloggera bio je "obican" keystroke. zanimalo me je samo da li postoji softver koji bi radio na samom modemu ili uredjaj koji bi  se spojio izmedju modema i DSLAN-a; te nadzirao konekciju. hvala za preporuke zastite, bacam se na posao.

upravo sta je rekao i Ante.nisam znao šta tocno hoces,zaštita ti je gore
a za ovo imas znaci Wireshark , IP-Sniffer i ode imas više njih za OS - Windows... ostali programi (uz deteljan opis za analizu mrežnog prometa)

recimo možeš stavit i Backtrack na laptop pa se onda malo igrat (jel on automatski ima preko 400 programa koji pozivas preko console)
,a možeš i probat Metasploit (ali sad ti vec treba malo puno više znanja i gledanja za ovo)
sretno sa zaštitom i ostalim stvarima {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 1:30 (Stux).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice