Imali tu kakvo rijesenje,i u bio su su postavke postavljene ovako CPU Q-Fan control,hm hm sta bi to mloglo znacit?
Imali tu kakvo rijesenje,i u bio su su postavke postavljene ovako CPU Q-Fan control,hm hm sta bi to mloglo znacit?
kad proc ne radi 100% onda automatika smanji brzinu venta. ne diraj nista, zatvori poklopac..ako ima jos utora i sarava ,montiraj koji usisni vent od 8 cm ili ispuh 12 cm i uzivaj.
Nemam vise utora ni sarafa,al kad zatvorim tu stranicu kom je bucan...
Što uciniti?
Nemam vise utora ni sarafa,al kad zatvorim tu stranicu kom je bucan...
sto...vibrira limarija?
pa uguraj gumiranih podloga na rubove...toga imas po kuci koliko hoces.
Mislis da nece bit bucan ako tako uradim?
Mislis da nece bit bucan ako tako uradim?
probaj vidjet ces
nista te ne kosta (valjda)
Ma ne kosta me nis,nego cim zatvorim stranicu nakom 5 min mi se ven pojaca na max....
Ma ne kosta me nis,nego cim zatvorim stranicu nakom 5 min mi se ven pojaca na max....
aha to je onda druga stvar
nije do limarije (haha)
trebo bi onda stavit si koji ventilator na kuciste
barem 2 (jedan da vuce a drugi da ispuhiva)
al neznam kolko ti se to isplati i kolko bi se buka smanjila
sam ti to onda otvoreno ostavi
meni komp sigurno vec godinu dana radi skoro pa besprekidno
i otvoren je cijelo vrijeme
Pa malo prije mi covjek kaze da se nakupi strasno prasine unutra!!
Jel bude u tebe puno prasine?
Pa malo prije mi covjek kaze da se nakupi strasno prasine unutra!!
neznam,al meni se ne na kupi
tu i tam malo usisam i to je to
(bolje neg da mi zuji komp i da se brinem dal mi se nesto pregrijava)
zaprav meni je sad komp bez kucista pa tolko o prasini
softwer,zamisli covjek zaglavi s tobom u liftu?
to je gore nego da mu ekrem pjeva kuca-poso na vjencanju.
boga mu imas cool&quajt ili kako se vec pise...hladi i budi tih tehnologiju...kada je toplije, vent se brze okrece na procu...kad si otvorio vrata ima zraka i ne treba mu ta brzina vrcenja.
Pa zato i pitam,meni nema toliko prasine u kucitu da sad kazem prasljivo..A tesko da ce tu usisivac is pomoc....
Pa zato i pitam,meni nema toliko prasine u kucitu da sad kazem prasljivo..A tesko da ce tu usisivac is pomoc....
a gle najbolje ti je ono po maticnoj cistit sam kistom,a ona rebra od hladnjaka sa usisivacem i to ti je to
mozes i kompresor ak ti je tolko do cistoce
ok ok...

To je malo teze pitanje na koje ja nezz odgovorit... :D

Koliko sam ja shvatio to mu se ucitalo s vremenom. Nakon 10 dana bez restarta. Znaci koristis sve normalno ali kompjuter ne resetiras. Mislim da ne postoji drugi nacin.
Uglavnom da ne pisem jos jedan post posto ne mogu visestruko citirat ako je na razlicitim stranicama to ti je, mislim, prvi post na 2. stranici pa procitaj jos jednom milim da ce ti bit jasnije.
EDIT: Inace, ako ne resetiram kompjuter 15 dana sav ram mi se napuni i sve mi je sporije. Mozda je i do toga sto imam previse procesa ali mislim da nije.
Na prvoj slici mi je ram zauzet i sve mi radi osjetno sporije nego kada resetiram.
Na drugoj slici mi je ram prazan i komp radi normalno.
Vodeno hlađenje je idealno za kompjutere koji rade 24/7 i svatko tko drži kompjuter stalno upaljen bi trebao razmisliti o prelasku na vodu. Prašina se tada skuplja samo na radijatoru, a njega se lako montira tako da bude jednostavan za čišćenje. Dodatno, radijator se može montirati i izvan kućišta (tako sam i ja napravio), a tad je čišćenje doslovce minuta posla. Samo kućište ne otvaram praktički i po godinu dana (osim ako nije neka nadogradnja u pitanju). I CPU i GPU su pod konstantnim 100% opterećenjem (BOINC)
Vodeno hlađenje je idealno za kompjutere koji rade 24/7 i svatko tko drži kompjuter stalno upaljen bi trebao razmisliti o prelasku na vodu. Prašina se tada skuplja samo na radijatoru, a njega se lako montira tako da bude jednostavan za čišćenje. Dodatno, radijator se može montirati i izvan kućišta (tako sam i ja napravio), a tad je čišćenje doslovce minuta posla. Samo kućište ne otvaram praktički i po godinu dana (osim ako nije neka nadogradnja u pitanju). I CPU i GPU su pod konstantnim 100% opterećenjem (BOINC)
Vodena hladenja su uglavnom skupa i ne dostupna u hrvatskoj. Inace ja bi vrlo rado presao. Pravit sam vodeno mi je prekomplicirano jer nemam alata i nisam bas neki ekspert sto se tice njihovog dizajna. Sto se tice rezanja i busenja to bi se jos nekako i snasao.
Ako imas neki prijedlog povoljnog vodenog hladenja koje je relativno tiho slobodno preporuci.
I molim vas da se susdrzite komentara da ako sam imao novaca za ovo racunalo da imam i za hladenje jer nije bas tako.
Hvala
Corsair H50, ovde se može naći za oko €65, pa pretpostavljam da je dostupan i kod vas i trebalo bi da nije preglasan. Druga mogućnost, koju doduše ovde nisam video u prodaji, bi mogao da bude CoolIT Vantage A.L.C., koji se u Quiet režimu ponaša slično kao H50 (prema reviewu koji sam video, hladi trunku slabije, ali i radi malčice tiše).
EDIT: I cena bi trebalo da im je slična.
Corsair H50, ovde se može naći za oko €65, pa pretpostavljam da je dostupan i kod vas i trebalo bi da nije preglasan. Druga mogućnost, koju doduše ovde nisam video u prodaji, bi mogao da bude CoolIT Vantage A.L.C., koji se u Quiet režimu ponaša slično kao H50 (prema reviewu koji sam video, hladi trunku slabije, ali i radi malčice tiše).
EDIT: I cena bi trebalo da im je slična.
Da, ali sta je sa ostalim komponentama. Vani sam vidio puno dobrih vodenih hladenja za cijeli sistem. Ako nema kompleta, ima bar dijelova za sastavit.
Vodena hladenja su uglavnom skupa i ne dostupna u hrvatskoj. Inace ja bi vrlo rado presao. Pravit sam vodeno mi je prekomplicirano jer nemam alata i nisam bas neki ekspert sto se tice njihovog dizajna. Sto se tice rezanja i busenja to bi se jos nekako i snasao.
Ako imas neki prijedlog povoljnog vodenog hladenja koje je relativno tiho slobodno preporuci.
Ponuda vodenih hlađenja u Hrvatskoj je nepostojeća, to je točno. Ja sam sve komponente uglavnom naručio zasebno, sa www.specialtech.co.uk (blokovi, pumpa, radijator, rezervoar, crijeva itd). Ali to je onda minimalno 150-200 € i daleko od povoljnog.
Vodeno hladenje je preskupo..A komp moze radit i na ovom postojecem hlađenju samo prasinu ispuses promjenis pastu na prcu i przi dalje.... :) Osobno nebi dao tako puno para za vodeno hlađenje...
Vodeno hladenje je preskupo..A komp moze radit i na ovom postojecem hlađenju samo prasinu ispuses promjenis pastu na prcu i przi dalje.... :) Osobno nebi dao tako puno para za vodeno hlađenje...
Ja bi dao ali meni nejdu voda i struja skupa.
Uvijek možeš isključiti virtualnu memoriju i na taj način natjerati Windows da isključivo rade s RAM-om. Ima još jedna mogućnost (malo kompliciranija): kreiraš virtualni HDD u RAM-u (postoji dosta programčića tog tipa, Googlaj malo), pa onda postaviš da Windowsi za rad s virtualnom memorijom koriste isključivo taj virtualni HDD u RAM-u.
Skupa voda i struja,hahah nista przi tako dok moze,kad nemogne uzmi drugi komp...(Da mogu i zrak bi naplacivali) :D :D :D :D
znam da dižem staru temu al bolje to nego bespotrebno otvarat novu, naime imam obicaj uopće ne gasit pc zadnjih mjeseci jer mi se sviđa takav nacin rada, mogu downloadat seedat torrente preko noći, ostavim upaljeno sve sto mi treba itd,otkad sam kupia 8gb ram-a cak i sa ugašenim pagefileom nema potrebe za povremenim restartiranjem... a znam i da je samim komponentama zdravije da ne doživljavaju konstantne promjene temperature, hlađenja/ zagrijavanja, naravno nemam brige oko ni jedne komponente,sve imaju garanciju, imam visokokvalitetno napajanje i znam da komponentama takav rad ne škodi, naravno sve je izvrsno hlađeno, (konfa u moj pc) , jedan problem me ipak zamara, naime hdd-ovi su mehanićki i znamo da im s sve više i više odrađenih sati pouzdanost pada,osobno mislim da neću mirno spavat nakon šta mi wd green 2tb sa preko terabajt kolekcije filmova,glazbe i slika odradi jedno 15 000 sati, raćunao sam i ako bi mi pc radio 24/7 izuzet 2 mjeseca ljeta kad sam na hvaru diskovi bi odradili oko 8000 sati godišnje, wd green mi vec sad ima 1000 sati a black 4500, dakle za jedno 2 godine bi pouzdanost bila kritićna, nije problem ako oni crknu jer imaju garanciju ali podatci na njima :/, šta vi mislite o trajnosti diskova, stvarno se pouzdam u wd-a ,pazim na prašinu oko njih i temperature, ni jedan nije nikad prošao 35c, green radi na 30 prosjecno, ali opet nakon sta se on 15 000 sati vrti na 7200 okretaja ja se ne bih pouzdao u to, pa pitam vas, oce li bit pametno nabavit nesto za backup nakon 2 godine ili cak stavit raid 1 polje, i šta mislite nakon koliko sati rada diskovima poćne padat pouzdanost? ima koji mjesec da su u serveru u školi odapela 2 velociraptora nakon 5 godina 24/7 rada, dakle to je mnogo više od onoga sta ja ocekujem,zato i pitam za misljenje.