WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.973.935
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
Sum_of_all_fears kaže...

Ovaj Edge je svakim buildom sve gori i gori. Osim što još nisu popravili problem sa address barom koji ostane "visjeti" i poklopi pola stranice koju pokušavaš čitati, počeo se ponašati ko retardirani IEov rođak. Probajte surfati npr. po ovoj stranici pol sata. Puno slika, videa a i reklama - nakon 10 minuta prestane učitavati sadržaj, pa ruši tab, pa scroll krepa i tako... Na desktopu u bilo kojem browseru stranica radi bez ijednog problema. Čak i na Edgeu. I nije jedina sa takvim problemima - dakle nije do sajta nego do glupog browsera.

U početku je bio odličan, brži od Chromea i Firefoxa na Androidu a sada..

IE na 8.1 je x puta bolji ali je zato ostatak OSa drlog. Katastrofa.

si se probao igrati sa developer postavkama Edge-a? upiši about:flags pod adresu

16 godina
WindowsPhone - Općenito

Ponekad primijetim da u pozadini neki servis pokreće GPS lociranje, iako je lociranje isključeno. Pojavi se gore na statusu onaj kružić. Ne znam koji mu je ku..c pa da zaobilazi ručne postavke. To bi bilo kao da uključim zrakoplovni mod i primam pozive.

Mogu samo zamisliti što sve vrti u pozadini i kakve podatke skuplja i šalje a da to nikada nećemo ni saznati.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ta ti je ikonica zajednička za GPS i motion senzore. Ne bi vjerovao, ali to ti koristi Lumia Motion Data (ono praćenje da li hodaš, trčiš ili voziš).

Ako te zanima što i kamo šalje, pali Wireshark i analiziraj. Ne pričaj napamet.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Poanta je da pokreće u pozadini servise koji su isključeni ili one za koje nemam instalirane aplikacije. Pri tome se desi da ne mogu koristiti navigaciju na Mapama zato što nešto koristi lokaciju. Tek nakon nekoliko pokušaja uspijem dobiti točnu poziciju.

Zašto bi koristio Wireshark kada se zna da TCP paketići idu na MS servere .

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

0 0 hvala 0
14 godina
Ja od uvijek imam problem s touchem edgeu, nakon nekog vremena pocne mi krivo registrirati pritisak tj. uvijek isto, neka dva cm iznad gdje zapravo stisnem registrira pritisak. Nakon sto se to pocne dogadat trebam samo minimizirat edge i kad se vratim opet radi normalno. Iritantno!

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
5220 kaže...
Ja od uvijek imam problem s touchem edgeu, nakon nekog vremena pocne mi krivo registrirati pritisak tj. uvijek isto, neka dva cm iznad gdje zapravo stisnem registrira pritisak. Nakon sto se to pocne dogadat trebam samo minimizirat edge i kad se vratim opet radi normalno. Iritantno!

Ista stvar mi se konstatno događala na Lumia 920 i 10586 buildu. Jako iritantno :/ 

Nego, ima li itko problema sa miracastom na 14393.67 (Lumia 950)? Ja od kako sam ažurirao na 14393.67 telefon mi se ne želi povezati sa miracastom. Na 10586 je radilo uredno, ali kad sam ažurirao na 14393 prestalo raditi. Mislio sam da će hard reset pomoći ali ni on ne pomaže :( 

Miracast sam isprobao sa drugim uređajima i radi, tako da nije do njega. 

www.windowsnovosti.com || WoT: zemo323
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Meni na l830 miracast ne radi već jako dugo. U početku testiranja win10 je radio, nakon nekog builda više nije i ne radi više nikako.

0 0 hvala 0
11 godina

L930, od zadnjeg sluzbenog update mob se smrzne kroz noc, ujutro samo soft reset pomaze, i tako vcec danima, pricekao bi AU ali ako nece skoro morat cu hard reset radit

10 godina
neaktivan
jaZey kaže...

L930, od zadnjeg sluzbenog update mob se smrzne kroz noc, ujutro samo soft reset pomaze, i tako vcec danima, pricekao bi AU ali ako nece skoro morat cu hard reset radit

mislim da ti je HR neizbježan... 

11 godina

To znam, ali bi rado pricekao AU posto mislim da ce i nakon njega morat HR, samo, nikako da dođe

13 godina
neaktivan
Može preporuka za neku igru da može za 8.1 po mogućnosti nekakav RPG ili nešto kompleksno?

0 0 hvala 0
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Ako može mala pomoć oko win mobile OS-a. U familiji mi stigla jedna Lumnija za starijeg člana pa kako je ovo prvi moj susret sa OS-om da pitam (rađe nego da skitam).

1. Ne mogu zakačiti kalendar (Outlook kalendar) na start screen, opcija mi je disable-irana, a kalendar nije 'već' na start screen-u.

1a. Kad jednom uđem u kalendar, event-i (rođendani, praznici) su na ENG jeziku iako je app na HRV?

2. Viber, kad primi fotografije ne mogu se pregledat sve primljene fotografije već se mora jednu po jednu (znači ne mogu odabrati recimo prvu pa listati kroz ostale, već moram zatvoriti tu sliku pa klik na drugu, pa opet Close itd). Također ukoliko želim fotografiju imati u galeriji moram za svaku posebno odabrat spremanje (nema mogućnosti da unutar galery-a ima mapa 'viber' ili 'media' ili sl. u kojoj su primljene fotografija sa Viber-a)?

Da li je navedeno normalno jer nemam takva iskustva sa Androidom ili iOS-om.

Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Za 1. i 1a. - nije normalno
Za 2. -ne znam jer ne koristim Viber
10 godina
neaktivan
nani kaže...

Ako može mala pomoć oko win mobile OS-a. U familiji mi stigla jedna Lumnija za starijeg člana pa kako je ovo prvi moj susret sa OS-om da pitam (rađe nego da skitam).

1. Ne mogu zakačiti kalendar (Outlook kalendar) na start screen, opcija mi je disable-irana, a kalendar nije 'već' na start screen-u.

1a. Kad jednom uđem u kalendar, event-i (rođendani, praznici) su na ENG jeziku iako je app na HRV?

2. Viber, kad primi fotografije ne mogu se pregledat sve primljene fotografije već se mora jednu po jednu (znači ne mogu odabrati recimo prvu pa listati kroz ostale, već moram zatvoriti tu sliku pa klik na drugu, pa opet Close itd). Također ukoliko želim fotografiju imati u galeriji moram za svaku posebno odabrat spremanje (nema mogućnosti da unutar galery-a ima mapa 'viber' ili 'media' ili sl. u kojoj su primljene fotografija sa Viber-a)?

Da li je navedeno normalno jer nemam takva iskustva sa Androidom ili iOS-om.

Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima

1. i 1a nisi naveo koja Lumija, koji software na njoj.... jesi li uopće se prijavio na microsoft račun, kako su ti postavljene postavke za regiju, jezik... jer ti možda imaš jezik postavljen na hrvatski ali regijske postavke su ti možda na USA

2. to je na viberu tako... ali primljene fotke se automatski spremaju pod folder Slike/Viber, ne moraš ih sam otvarati u viberu već iz galerije (tj. fotografija)... e sad da se vratimo pod 1. nisi naveo koji software na uređaju.. ako je stari onda je najvjerojatnije i stari Viber pa je možda i dio problema u tome

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2016 15:16 (dadn).
16 godina

OK, sorry na nepotpunim informacijama, kad dođem doma provjerim verziju Win-a pa javim. Također i za mob (mislim daje Lumnia 540, ali provjerit ću)

12 godina
neaktivan
Samo da dodam.. Za viber. Mozda je ukljucena usteda podatk prometa ili u Viberu da sam skida slike, pa zato moras kliknuti na svaku.
Npr. Imam L640DS, na Viberu imam u postavkama uključeno da ako sam na mobilnim podacima, ne skida slike, nego samo na WiFiju. U tom slučaju (mob.podaci) mlram kliknuti na svaku pojedinu sliku.

Mislim da slike s vibera budu vidljive pod Spremljene slike.
- Lumia 640 DS -

0 0 hvala 0
11 godina
WindowsPhone - Općenito

I nakon HR ne radi shazam, bojim se da je do FW posto sam jos davno stavljao talijanski da dobijem raniju nadogradnu na W10, mozda je tamo blokan il nesto, nego moze li mi netko procitat koji mu je FW u mobu od L930 Tmobile ili koji je na ovom popisu posto ga ne mogu nikako pronaci 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
jaZey kaže...

I nakon HR ne radi shazam, bojim se da je do FW posto sam jos davno stavljao talijanski da dobijem raniju nadogradnu na W10, mozda je tamo blokan il nesto, nego moze li mi netko procitat koji mu je FW u mobu od L930 Tmobile ili koji je na ovom popisu posto ga ne mogu nikako pronaci 

piše ti na tvojem uređaju koji je product code (ovaj broj što počinje sa 059xxx) . izvadi SIM karticu i onda izvuci sa držačem sim kartice ovaj dio koji se nalazi unutra kao na slici. na njemu su ti podaci o mobitelu i product code... sa tim kodom nađeš odgovarajući software

15 godina
Krenuo službeni update
14 godina
WindowsPhone - Općenito

Napokon! Downloading...

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Kam vam se tak zuri.....

👮

0 0 hvala 0
12 godina

Instalirano

14 godina
WindowsPhone - Općenito

Koristi li netko M-ZABU možda? Nisam siguran jel se token deaktivira kada se napravi update? Prije nekog vremena mi se to dogodilo pa sam morao na banku da mi ponovno aktiviraju pa sumnjam da je to isto bilo nakon nekog updatea.

0 0 hvala 0
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Ovaj Edge je svakim buildom sve gori i gori. Osim što još nisu popravili problem sa address barom koji ostane "visjeti" i poklopi pola stranice koju pokušavaš čitati, počeo se ponašati ko retardirani IEov rođak. Probajte surfati npr. po ovoj stranici pol sata. Puno slika, videa a i reklama - nakon 10 minuta prestane učitavati sadržaj, pa ruši tab, pa scroll krepa i tako... Na desktopu u bilo kojem browseru stranica radi bez ijednog problema. Čak i na Edgeu. I nije jedina sa takvim problemima - dakle nije do sajta nego do glupog browsera.

U početku je bio odličan, brži od Chromea i Firefoxa na Androidu a sada..

IE na 8.1 je x puta bolji ali je zato ostatak OSa drlog. Katastrofa.

Ako se ne varam, tu stranicu "cracked.com" si već spominjao, ili je netko drugi, i tad sam baš iz znatiželje otišao na tu stranicu da vidim gdje je problem (sve mi radilo normala). Evo i sad 15ak min surfam bez problema(i nema nešto pametnog sadržaja :D). L640DS.

Netko je spomenuo GPS, i meni se to događa, iako je isključen, pokaže se ona točkica, kao da je uključen. Totalno bzvz, ako sam ga isključio, onda sam ga isključio. I nema se šta paliti ni iz jednog razloga. Ne smeta mi jel me netko prati, bmk. Čak mi ne smeta ni što mi bespotrebno potroši i nešto malo baterije. Ali ako nešto isključim, onda ima da je isključeno sve dok ga ne uključim opet, pa makar svijet ovisio o tome.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2016 21:52 (BinHex).
16 godina
neaktivan
izzy007 kaže...
Krenuo službeni update

Koja regija, probao sam par i nem updatea...

10 godina
neaktivan
5220 kaže...

Koristi li netko M-ZABU možda? Nisam siguran jel se token deaktivira kada se napravi update? Prije nekog vremena mi se to dogodilo pa sam morao na banku da mi ponovno aktiviraju pa sumnjam da je to isto bilo nakon nekog updatea.

ne bi smio resetirati osim ako deinstaliraš aplikaciju... 

zar ne možeš preko web stranice Zabe napraviti autorizaciju novu?

meni na PBZ nikad nije resetirao podatke kod nadogradnje aplikacije... ali sam uvijek prek oweb stranice mogao napraviti novu autorizaciju kad bih radio hard reset

10 godina
neaktivan
esko kaže...
izzy007 kaže...
Krenuo službeni update

Koja regija, probao sam par i nem updatea...

samo za nebrandirane (otključane od operatera) uređaje... idi u postavke - dodaci - dodaci i informacije i pod Mobilni operator ako je 000-XX onda bi trebao ići update... ako umjesto nula je npr TMO onda još strpljenja

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2016 22:12 (dadn).
14 godina
dadn kaže...
5220 kaže...

ne bi smio resetirati osim ako deinstaliraš aplikaciju... 

zar ne možeš preko web stranice Zabe napraviti autorizaciju novu?

meni na PBZ nikad nije resetirao podatke kod nadogradnje aplikacije... ali sam uvijek prek oweb stranice mogao napraviti novu autorizaciju kad bih radio hard reset

A imaš li ti i fizički token ili samo na mobitelu? Jer ja imam samo na mobitelu pa ne znam jel mogu napravit novu autorizaciju prije nego što pokrenem update.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2016 22:30 (5220).
12 godina
protjeran
Pa ezaba ti uvjek dela, neovisno o mtokenu...i tamo delas verifikaciju ak ti se mtoken zblesira...

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
5220 kaže...

A imaš li ti i fizički token ili samo na mobitelu? Jer ja imam samo na mobitelu pa ne znam jel mogu napravit novu autorizaciju prije nego što pokrenem update.

imam čitač kartica pa sa njime se prijavim na mPBZ web

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice