WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.050.012
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

meni na win 8.1 je ovaj njegov internet explorer je fantazija,niti jedan drugi neču instalirati kad mi je ovaj brz i bez problema radi

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
Pa sigurno će biti kako se piše da će ići postepeno po uređajima a ne odmah za sve
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Ponovio se s L735 :D

5 0 hvala 0
16 godina
Osim sto je noviji uredaj, mislim da je to s konja na magarca... Neka me netko ispravi ako grjesim, al mislim da je 925 bolji od 735?!
17 godina
WindowsPhone - Općenito

i ja sam tako mislio ali nije slucaj. 735 je jednaka ili malo bolja od 925 (osim kamere koja radi manje slike).

0 0 hvala 0
16 godina
Pa neznam...
Ovako, na papiru i poznavajuci WP:

925 - kamera, premium dizajn, kapacitivne tipke

735 - jedino zbog micro SD, posto sam davno gledao usporedbu chipseta i vidio da nema neke razlike izmedu 2 i 4jezgri... Da su podjednaki, cak je cpu na 920(925) davao bolje rezultate od snapdragona 400...
Jedino ako novije aplikacije sada bolje koriste 4 jezgre (sto osobno na L630/535 vs 920 ne vidim...os je fluidan na svima, barem wp8.1)

Kako god, neka te sluzi nova Lumia! :)
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Ljudi se obicno zalete kada cuju quad core procesor, a zaboravljaju jednu bitnu stavku, barem meni veoma bitnu, a to je graficki cip koji dolazi uz napomenuti A7 "quad core" procesor. Naime adreno 305 kod 735/640/830...itd vs adreno 225 koji je zastupljen kod 925/920/1020. Slobodno mogu da kazem da se razlika oseti. Jer tu i tamo hocu da odigram i po neku zahtevniju igru a da to nije na "low" postavkama. Opet napominjem licna preferencija tako da sam veran svojoj sexy 925 :D

Edit malo off:

Sto se tice kamere evo vec nedelju dana uporedjujem slike sa S5 i 925. Slike po danu su definitivno bolje i sa mnogo vise detalja kod S5, dok recimo cim udjem u zatvoren prostor ili gde je manjak svetla 925 je dosta bolja, da napomenem sve na auto postavkama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 13:54 (animal4444).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Pa o tome sam gore i napisao!
Bas zbog toga se i mucim bi li ili ne ugrabio L830 kao nasljednika 920tke.
920tka me dobro sluzi, a osim veceg ekrana i garancije niti ne dobivam puno s 830tkom. Bolja kamera mozda mrvicu radi naprednijih algoritma. Mislim da cu ipak pricekati da vidim kako ce se stvar s W10M razviti, jer sam vec zbog aplikacija i losih poteza Microsfta poceo i razmisljat o prelasku na konkurenciju...
Nemojte me krivo shvatit, od pocetka sam na WP (omnia 7). Al vidim da m$ upropastava sve cega se primi. Ako Nokia ove godine prode na android, a m$ ne pocne stancat updatea na W10 i kvalitetnije aplikacije, najvjerojatnije cu proc na android.
Ne trazim neznam kakve aplikacije, al one osnovne bi mogli dovest na razinu s konkurencijom - inace nece biti puno ljudi koji ce ostat cekat i 6. Godinu da nesto naprave. W10 im je zadnji spas, a po potezima m$ kao da ih i nije briga (izdaju za konkurenciju bolje app nego za vlastiti OS). Inace, OS kao OS mi je odlican!

Ako sve bude kao obecano, cekam cjene 850tke ili cu neku rabljenu 830 uzet samo radi garancije!
Kolega iznad, slobodno uploadaj na neki servis slike da i mi usporedimo sta prastari uredaji mogu :)
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Uploadovacu slike sa S5 i 925 verovatno sutra ili danas u toku dana i dnevne i nocne slike cisto da se vidi neko realno poredjenje iz prve ruke bez placenih review-a. E da zaboravih da napomenem da je video zapis mnogo mnogo bolji kod 925. Pocev od zvuka koji je dosta bolji i puniji do naravno opticke stabilizacije koja je neverovatna, nisam verovao dok nisam video svojim ocima.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
animal4444 kaže...

Ljudi se obicno zalete kada cuju quad core procesor, a zaboravljaju jednu bitnu stavku, barem meni veoma bitnu, a to je graficki cip koji dolazi uz napomenuti A7 "quad core" procesor. Naime adreno 305 kod 735/640/830...itd vs adreno 225 koji je zastupljen kod 925/920/1020. Slobodno mogu da kazem da se razlika oseti. Jer tu i tamo hocu da odigram i po neku zahtevniju igru a da to nije na "low" postavkama. Opet napominjem licna preferencija tako da sam veran svojoj sexy 925 :D

Edit malo off:

Sto se tice kamere evo vec nedelju dana uporedjujem slike sa S5 i 925. Slike po danu su definitivno bolje i sa mnogo vise detalja kod S5, dok recimo cim udjem u zatvoren prostor ili gde je manjak svetla 925 je dosta bolja, da napomenem sve na auto postavkama.

ne znam, po meni, igre rade skoro identicno. pogotovo asphalt 8. tamo mi nema nikve razlike. inace ne igram igre ali ovu sam skinuo i probao i stvarno ne vidim da radi losije ili bolje.

13 godina
neaktivan

Stavi video settings na medium i high pa vidi 

17 godina
WindowsPhone - Općenito

jesam i isto je ili sam corav. oba uredaja umiru na high postavkama dok na medium 735 radi malo bolje.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: WP8 - Opčenito
Pa sta nisi napisao da si prodao 925 odmah cim si kupio 735? Kako sad mozes usporediti?

Mislim, bilo bi super da se prikaze realno stanje, bez onog sto citamo po netu i raznih placenih oglasa. Znam onu, svako svojeg konja hvali ali opet...
17 godina
WindowsPhone - Općenito

925 sam prodao jucer a 735 stigla u cet. vjerujem da je dovoljno vremena za usporedbe. ako nesto dalje nije jasno, nadi 735 i usporedi s 925 pa ces vidjet o cemu pricam.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 22:08 (Bass).

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Isprika na offtopicu, ali ako ima netko u okolici Siska za posuditi ili prodati torx T4 ili T5, treba mi za Lumiu 630. Relativno mi je hitno pa nmg čekati sa ebaya ili njuškala. Hvala!
- HTC 8S -

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Halo ljudi!

Sutra idem na put, pa sam htio zamijeniti moj i ženin telefon (zamijeniti kartice, jel). Riječ je o L630 i L535. To sam napravio, no pojavio se problemčić: račun za whatsapp i slične aplikacije su ostali na starim telefonima, dakle nisu se promijenili s promjenom kartice. Pokušao sam se odlogirati, no nigdje nisam našao takvu opciju na whatsappu, kao ni na viberu. Jedina friendly aplikacija se pokazala Fb - ondje u opcijama ima mogućnost odjave i ponovne prijave. Ostali ćorak. Možete li mi pomoći?

Unaprijed hvala!

Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

a deinstalacija i ponovna instalacija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Jel se zna kada će bit release-ane here aplikacije, prije mjesec dana mi se here transit pojavila kao slobodna za skinut u store-u, here maps i drive nema, here maps sam skinuo sa system app pusher aplikacijom, a here drive nemogu nikako nabavit, a ona mi najviše treba, imao sam ju prije i resetirao sam mob na tvorničke postavke zbog zamjene micro sd kartice, a nisam znao da su povukli te aplikacije iz store-a...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Jel se zna kada će bit release-ane here aplikacije, prije mjesec dana mi se here transit pojavila kao slobodna za skinut u store-u, here maps i drive nema, here maps sam skinuo sa system app pusher aplikacijom, a here drive nemogu nikako nabavit, a ona mi najviše treba, imao sam ju prije i resetirao sam mob na tvorničke postavke zbog zamjene micro sd kartice, a nisam znao da su povukli te aplikacije iz store-a...

probaj npr preko XAP fajle instalirati http://cdn.marketplacecontent.windowsphone.com/public/6cfc0363-0138-420d-8e87-082d0870c235?downloadname=HERE-Drive.xap

kopiraš ju na SD karticu (na 8.1 samo pokreni trgovinu i iz izbornika izaberi instalaciju sa sd kartice, na 10 uključi lokalno instaliranje aplikacija u postavkama za razvojne inženjere i preko fajl managera pokreni xap fajlu...

ako ne prolazi s tom, pogledaj ove

http://forum.xda-developers.com/windows-10/windows-10-mobile/interop-how-to-install-drive-maps-t3206739

ako to ne prolazi, možeš probati reinstalirati 8.1 sa Windows Device Recovery Tool a Here Drive već dolazi instaliran tako...

ako si na W10M, imaš microsoftovu aplikaciju Karte. zamjenjue ti Here Drive.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 1:06 (dadn).
17 godina
neaktivan
dadn kaže...

a deinstalacija i ponovna instalacija?

Pretpostavio sam da ću morati tako što učiniti, no nadao sam se malo elegantnijem rješenju. :(

Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.
17 godina
dadn kaže...
1BIT kaže...

ako to ne prolazi, možeš probati reinstalirati 8.1 sa Windows Device Recovery Tool a Here Drive već dolazi instaliran tako...

ako si na W10M, imaš microsoftovu aplikaciju Karte. zamjenjue ti Here Drive.

vjerujem da je ovo najbezbolnije i najsigurnije rjesenje ali, priznajem, zbog faktora lijenosti bi prvo probao s *.xap fajlovima.

13 godina
neaktivan
Molim pomoć, ako ima tko ideju ili zna. Imao sam neke apl.instalirane na SD, morao sam je izvaditi i format napravit jer mi je trebala za drugi mob nakratko. Sada kad sam je vratio, te aplikacije su mi onemogućene, a ukoliko ih želim reinstalirati u Storeu mi ih očitava kao instalirane. Iako sam odabrao opciju prije toga Deinstaliraj i u popisu ap mi se ne prikazuje.
Jel mogu negdje cache obrisati ili nešto?
- HTC 8S -

0 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Postoji li ikakva opcija za podešavanje glasnoće alarma?! Već dva jutra me nije probudio i malopre sam uzeo ad proverim o čemu se radi i svi u kući se slažemo da je mnogo tiši nego ranije. Pokušao sam klasično MS rešenje (isključi/uključi) i ništa.

EDIT: U pitanju je Lumia 640, WP 8.1.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 22:31 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Postoji li ikakva opcija za podešavanje glasnoće alarma?! Već dva jutra me nije probudio i malopre sam uzeo ad proverim o čemu se radi i svi u kući se slažemo da je mnogo tiši nego ranije. Pokušao sam klasično MS rešenje (isključi/uključi) i ništa.

EDIT: U pitanju je Lumia 640.

volume tipke na Lumiji i tu ti je za alarme podešavanje jačine... i promjeni si zvuk (melodiju) alarma na neki jači.

možeš probati i Realarm aplikaciju

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 22:12 (dadn).
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Zaboravio sam reći da sam još na WP 8.1, koliko sam uspeo da utvrdim, one ne utiču na glasnoću zvona.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
WindowsPhone - Općenito

Evo za W10M novo ažuriranje aplikacija koje nikad nisam ni pokrenuo.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ako ne pratite temu: instalacija Here aplikacija na W10M (950 i 950 XL, a pretpostavljam i druge)

http://www.bug.hr/forum/post/mobiteli/microsoft-lumia-950--950-xl-rasprava/4892594.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2016 11:49 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ivan(4) kaže...

Zaboravio sam reći da sam još na WP 8.1, koliko sam uspeo da utvrdim, one ne utiču na glasnoću zvona.

Kao što ti je kolega rekao, probaj promijeniti melodiju zvona, provjeri jesu li ti Mediji + aplikacije pojačani do kraja (i na 8.1 isto izgleda kao na W10). Krajnje rjješenje je Realarm aplikacija, meni daleko bolja od ugrađenog alarma. Također, probaj resetirati mobitel (power tipka dok ne zavibrira), možda se nešto zblesiralo. 

Btw. riskirao sam na Badnjak i iz EDigitala uzeo 2xDC-18 punjač (jedan meni, jedan frendici). Došli su u roku (na Badnjak naručeno i uplaćeno navečer, u pon im sjela lova, utorak poslano sa skladišta, u srijedu kod mene bilo u podne). S obzirom na kapacitet koji ima u sebi, vrlo sam zadovoljan sa količinom punjenja koju mogu izvući iz njega. Na mojoj 535 sa 20ak posto digne do 75-80%, ovisno koristim li mobitel ili je u idle-u. Ako netko ima mob s baterijom do 2k mAh, mislim da je ovaj punjač sasvim solina kupovina za zlu ne trebalo, neka stoji u autu torbi napunjen. (naravno, ako se negdje opet naleti na akciju). 

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2016 12:37 (WackyZG).
16 godina
To je onak link sta sam stavio i sta je bilo osudivanja...
Drago mi je da si narucio, odlicna kupovina po toj cjeni.
Samo me zanima kolko te postarina dosla?!
16 godina
x360gamer kaže...
To je onak link sta sam stavio i sta je bilo osudivanja...
Drago mi je da si narucio, odlicna kupovina po toj cjeni.
Samo me zanima kolko te postarina dosla?!

Poštarina mi je bila 30 kn. Gle, za tih 103 kn (što neki ljude potroše x2 u jednoj noći za cugu), i da nisu došli i da ne rade, ne bi mi bilo previše žao. Ne bih se zaletio uzeti nešto skuplje, prvenstveno jer volim skuplje stvari kupiti u samom dućanu i raspakirati na pultu, ali za ove "male" jeftine stvari mi nije bad. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice