Pc u mobitelu i buducnost je definitivno zagarantovana. Stima svima, mi slinimo a Microsoft trlja ruke :D. Bas se pitam da li su popravili problem sa push notifikacijama sa desetkom.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja na 8.1 i 640 nemam uopće problema sa notifikacijama... na 920 ponekad je bilo problema ali ne toliko da bih bio nezadovoljan...
Ono što će ova prezentacija pokrenuti, barem u mojem mišljenju, je slijevanje developera na Win10 platformu, te, posljedično tome, smanjenje "app gap" problema, pa čak i preskočiti količinom Play i Apple store.
Ko nije gledao live stream(kao ja) može sada da pregleda snimak (dio o Lumiama 950/90XL je od 0:30:40 do 0:50:35)
Mene znaju zezat notifikacije na whatshappu, al ne precesto.
Druga stvar, u trgovini mi je namjesteno automatsko azuriranje aplikacija, al rijetko se same azuriraju, pa kad odem provjerit ima li azuriranja pocmu se azurirat...
Inace, bi li imao problema na ovom modelu sa w10 da ga ubacim preko insidera? I koliko bi w10 memorije zauzeo mislim koliko bi otislo na "sustav"?
Vidio sam da su se mnogi vračali opet na w8... Mobitel je nov, ima garanciju, pa nebi htio da se sjebe sa ovim i on i garancija 
Prvi mi je windows mobitel...
Mobitel je odličan, jedino šta nedostaje memorije, dobije se samo 8gb, a pola otiđe na sustav..
Koju memorijsku karticu preporučujete?
http://www.links.hr/?naziv=memorijska-kartica-kingston-micro-sdhc-16-gb-class-10-adapter&option=artikl&id_artikl=300.900.288
http://www.links.hr/?naziv=memorijska-kartica-pqi-micro-sdhc-16-gb-class-10-uhs-i&option=artikl&id_artikl=300.900.363
http://www.links.hr/?naziv=memorijska-kartica-sandisk-micro-sdhc-ultra-16-gb-sdsdquan-016g-g4a-class-10-sd-adapter-memory-zone-android-app&option=artikl&id_artikl=300.900.332
http://www.links.hr/?naziv=memorijska-kartica-sandisk-micro-sdhc-ultra-16-gb-sdsqunc-016g-gn6ma-class-10-uhs-i-sd-adapter-memory-zone-android-app&option=artikl&id_artikl=300.900.367
http://www.links.hr/?naziv=memorijska-kartica-toshiba-micro-sdhc-16-gb-class-10-uhs-1-adapter&option=artikl&id_artikl=300.900.307
lumia 640
isto imam 640 LTE, nemam problema ni sa trgovinom i ažuriranjem aplikacija. svaki dan se ažuriraju same (kad ima novih ažuriranja)
jedina razlika je što je moja sa VIP softverom 8.10.15127.138, a tvoja je "country variant"
što se tiče SD kartica, preporučuju se Sandisk kartice. radit će i druge ali Sandisk su preporučene
i nemoj javno objavljivati IMEI svojeg telefona, ni ovako u slici...
U mene Kingston od 32GB class 10 radi odlično u Lumii 630(DS), preporučuju Sandisk vjerovatno što su dobre, ali i Kingston proizvodi dobre memorijske kartice, Toshibinu karticu nebi nikada uzeo jer nisam baš upoznat sa njihovim kvalitetom. Sandisk ili Kingston.
Pravo mi se sviđa što su ubacili camera button na 950-ku, to odavno nisam vidio, a korisna je to tipka ako hoćeš brzo da nešto snimiš ili fotografišeš, samo pritisneš tipku i kamera pokrenuta.
U mene Kingston od 32GB class 10 radi odlično u Lumii 630(DS), preporučuju Sandisk vjerovatno što su dobre, ali i Kingston proizvodi dobre memorijske kartice.
Pravo mi se sviđa što su ubacili camera button na 950-ku, to odavno nisam vidio, a korisna je to tipka ako hoćeš brzo da nešto snimiš ili fotografišeš, samo pritisneš tipku i kamera pokrenuta.
Stvarno ima tipku za kameru? Ovome se nisam nadao, još samo da su odlučili na fizičke tipke a ne na virtualne, to bi super bilo... Al vjerojatno su otišli na virtualne jer će se ekran moći rotirati. Jel ima XL verzija nekakan Pen ili tako nešto? Barem da se sa strane može kupiti neki kejs i olovka da se može spremiti ista u kejs...
Ako je bilo ikavih dilema oko Continuuma više ih nema. Dock ipak ne omogućava da slabiji telefoni rade u Continuumu ali opet potvrđeno je bežično spajanje, touchpad način rada itd. Link . Sad još dignuti kredit za nove Lumie :-)
Jel postoji aplikacija Gmail za WP, ili nešto slično ?
Nisu spomenuli Surface Phone?
Po meni je Continuum prerano izašao. Pravi potencijal će pokazati kada će se na uređaj moći instalirati standardne Windows aplikacije za desktop računala. I kad dockaš uređaj imaš funkcionalan "PC".
MetroMail je trenutno besplatan pa probaj s njim. Inače meni je i ugrađeni Outlook sasvim OK.
Pa mozda i ima ali ne treba ti. Settings/add an account/google. Tu ga dodas i sam se instalira google mail.
Ako je bilo ikavih dilema oko Continuuma više ih nema. Dock ipak ne omogućava da slabiji telefoni rade u Continuumu ali opet potvrđeno je bežično spajanje, touchpad način rada itd. Link . Sad još dignuti kredit za nove Lumie :-)
Nove lumie imaju usb 3.0 i s tim je veci bandwith naravno, dok 930/1520 imaju 2.0, pa je s razlogom izostavljen continuum za njih, nego ima li Lumia 550 type-c, nesto mi to umaklo
inace, poruka developera za najbolju YT aplikaciju :)
http://i.imgur.com/j4rPktp.png
Stvarno ima tipku za kameru? Ovome se nisam nadao, još samo da su odlučili na fizičke tipke a ne na virtualne, to bi super bilo... Al vjerojatno su otišli na virtualne jer će se ekran moći rotirati. Jel ima XL verzija nekakan Pen ili tako nešto? Barem da se sa strane može kupiti neki kejs i olovka da se može spremiti ista u kejs...
Da, evo je tamam na mjestu gdje i treba da bude
U mene Kingston od 32GB class 10 radi odlično u Lumii 630(DS), preporučuju Sandisk vjerovatno što su dobre, ali i Kingston proizvodi dobre memorijske kartice.
tijekom predstavljanja 950XL bilo je riječi o tipki za kameru i kako se s njom kontrolira kamera
jedini minus novih lumia su ove on-screen tipke. kaj je toliko teško na uređaju od 5500+ kn ubaciti kapacitivne tipke ispod ekrana gdje ima dovoljno mjesta?
jedini minus novih lumia su ove on-screen tipke. kaj je toliko teško na uređaju od 5500+ kn ubaciti kapacitivne tipke ispod ekrana gdje ima dovoljno mjesta?
Upravo tako. Nisam baš fan takvih tipki, doduše nikad ih nisam ni koristio ali ipak - ne. Evo malo detalja oko kamere, izgleda da će barem, po otvoru blende, ove lumie biti nasljednik legendarne 920-ke u pogledu nočnih snimki:
- ISO12800
- F1.9
- 5th gen OIS
- Nnatural pixel processing,
- RGB flash
- Content aware exp. times,
- Next gen dynamic exposure: Two exposure times in the same image. Short for moving and long for static part in Rich capture
ovisi kako gledaš na to... i ja sam sličnog mišljenja ali nakon navikavanja na 640, sad mi je neobično radit na kapacitivnim tipkama i čak ih polako mrzim :D
naročito mi se sviđa gašenje ekrana bez da moram pritiskati tipku već to obavim laganim tapkanjem po ekranu
imam ih i ja na 730 i nakon 10 mjeseci još se privikavam :D
nije neki deal breaker, posebno jer je 730 srednja klasa pa jasno da treba rezat negdje, al nešto tipa 950 ili još veći xl - ne bi baš to na takvom strojčeku, u najmanju ruku mogli su iskemijati kompromisno rješenje ko oneplus 2.
Upravo tako. Nisam baš fan takvih tipki, doduše nikad ih nisam ni koristio ali ipak - ne. Evo malo detalja oko kamere, izgleda da će barem, po otvoru blende, ove lumie biti nasljednik legendarne 920-ke u pogledu nočnih snimki:
- ISO12800
- F1.9
- 5th gen OIS
- Nnatural pixel processing,
- RGB flash
- Content aware exp. times,
- Next gen dynamic exposure: Two exposure times in the same image. Short for moving and long for static part in Rich capture
http://wmpoweruser.com/lumia-950-and-lumia-950-xl-cameras-comes-with-5th-gen-ois-natural-pixel-processing-and-more-new-tech/
to cekam vec skoro 3 godine! Nadam se da ce biti u praksi, kako je na papiru i da napokon 920tka se isplati zamjeniti (naravno, tek kada izade lumia 960 i 950 padne cijena na 2k kn
)
Windows 10 Mobile izlazi zvanično u decembru :( I što je još gore ,ovisi od operatora. Čekao sam 1 godinu za Denim,a kad izađe RTM build odmah skidam,ja neću čekati BHT jer su moroni .
Ja sam se na nedostatak kapacitivnih tipki navikao u roku 2 dana, zapravo su mi ove on-screen upaljene uvijek i nemam ih naviku "gasiti" kad mi ne trebaju, tako da mi zapravo dodje kao da i nema razlike jesu li on-screen ili kapacitivne.
Ja sam se na nedostatak kapacitivnih tipki navikao u roku 2 dana, zapravo su mi ove on-screen upaljene uvijek i nemam ih naviku "gasiti" kad mi ne trebaju, tako da mi zapravo dodje kao da i nema razlike jesu li on-screen ili kapacitivne.
sve je to individualno.. ja evo imam Xperiu Z vec preko pola godine i samo gledam da je se rijesim za nesto sa kapacitivnim tipkama.. jedina stvar koja mi smeta je to kaj mi je on-screen tipkovnica pomaknuta previse gore i ergononija pisanja mi je narusena
Windows 10 Mobile izlazi zvanično u decembru :( I što je još gore ,ovisi od operatora. Čekao sam 1 godinu za Denim,a kad izađe RTM build odmah skidam,ja neću čekati BHT jer su moroni .
RTM ne izlazi već je RTM verzija koja se isporučuje proizvođačima mobitela
MS će za 10ku preskočiti carriere, tj. operatere. Također, ukoliko želiš, vrlo lako je sa Nokia Recovery tool-om i NaviFirm-om flashati country varijantu OS-a, tj. promjeniti Product code iz onog vezanog za teleoperatera za onaj koji je mobitel ima u slobodnoj prodaji.
Isto kao što radi Google ?
Isto kao što Google radi za Nexus liniju, tako je.
Također, priče o RTMu za proizvođače tek u prosincu su neistinite. 550, 950 i 950XL dolaze na tržište 26.10.2015. godine, te će se isporučivati sa predinstaliranim Windows 10 Mobile sustavom, a ne 8.1, sa nadogradnjom kasnije u prosincu.
Znači, uređaji koji su do sada izašli, od 520 do 930, će dobiti WIndows 10 u prosincu, prema redoslijedu koji je MS već iznio:
- Lumia 430
- Lumia 435
- Lumia 532
- Lumia 535
- Lumia 540
- Lumia 640
- Lumia 640 XL
- Lumia 735
- Lumia 830
- Lumia 930
Ovo je prvih 10 modela koji će dobiti službeni Windows 10 Mobile. (dobiti će i drugi, naravno) Nakon toga, krenuti će drugi val nadogradnje, na modele koji će, kada dođe vrijeme, biti objavljeni.
Ukratko, Miscrosoft ponavlja upgrade ciklus koji je imao prilikom puštanja Denim nadogradnje. Išlo se u valovima, dio modela u ponudi, pa iza njih druga runda, itd. itb.
Također, treba imati na umu da Microsoft još uvijek nije precizirao hoće li ostali modeli sa 4GB interne memorije (63x)dobiti službenu nadogradnju na Win10, ili će, ako tko bude htio, moći staviti 10 preko Insider programa.
Isto kao što Google radi za Nexus liniju, tako je.
Također, priče o RTMu za proizvođače tek u prosincu su neistinite. 550, 950 i 950XL dolaze na tržište 26.10.2015. godine, te će se isporučivati sa predinstaliranim Windows 10 Mobile sustavom, a ne 8.1, sa nadogradnjom kasnije u prosincu.
Znači, uređaji koji su do sada izašli, od 520 do 930, će dobiti WIndows 10 u prosincu, prema redoslijedu koji je MS već iznio:
- Lumia 430
- Lumia 435
- Lumia 532
- Lumia 535
- Lumia 540
- Lumia 640
- Lumia 640 XL
- Lumia 735
- Lumia 830
- Lumia 930
Ovo je prvih 10 modela koji će dobiti službeni Windows 10 Mobile. (dobiti će i drugi, naravno) Nakon toga, krenuti će drugi val nadogradnje, na modele koji će, kada dođe vrijeme, biti objavljeni.
Ukratko, Miscrosoft ponavlja upgrade ciklus koji je imao prilikom puštanja Denim nadogradnje. Išlo se u valovima, dio modela u ponudi, pa iza njih druga runda, itd. itb.
Također, treba imati na umu da Microsoft još uvijek nije precizirao hoće li modeli sa 4GB interne memorije dobiti službenu nadogradnju na Win10, ili će, ako tko bude htio, moći staviti 10 preko Insider programa.
Evo ovdje sve : http://www.wpnovosti.com/2015/10/windows-10-mobile-stize-u-decembru.html
Ako i budu inicijalni 10 puštali preko operatera, kao što sam napomenuo, vrlo lako je preskočiti operatera. Malo potraži u temi, kolega je stavio detaljne upute, a i ja sam svoju 930 prebacio na skandinavski product code.
Edit: evo, u ovoj poruci ti je link kako promijeniti product code. Nije teško odraditi, ali ipak, sve radiš na svoju odgovornost. Dobrano pročitati prije kretanja u flashanje.