Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.507.206
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
bill_jobs kaže...

Mozda zato sto je to odlican mobitel, mozda zato sto udovoljava svim njegovim zahtjevima koje ne citas, mozda zato sto kosta 1500 kn novi u trgovini, a ne na njuskalu od nekog preprodavaca i to jos uz cijenkanje i to ako uspijes.

Ako ces gledati najnizu mogucu cijenu na oglasniku onda tog S3 moze kupiti za 1000 kn, a to je vec puno veca razlika.

Stvarno ne znam zasto bi uzimao G2 ako mu tako nesto ne treba?

Nije svima prioritet nabijanje besmislenih brojki po raznim benchmarkovima.

Kupio ga u protis-u za 1650kn, i skroz mi paše sve u ova 3 tjedna korištenja. Hvala!

17 godina
iv999 kaže...

Pozdrav,

kupujem smartphone, mislila sam naručiti neki kineski izvana, ali naišla sam na ovu akciju, Huawei Ascend G7.

http://www.edigital.hr/pametni-telefoni/huawei-ascend-g7-pametni-telefon-otkljucan-na-svu-mrezu-grey-(android)-p449238.html

Može savjet je li vrijedan tih novaca, obzirom da tu imam i 2 godine garancije, ili mogu bolje proći ako nešto izvana naručim?

Što se tiče mojih potreba, ne treba mi ne znam kakav mobitel - u smislu neću izgrati neke zahtjevne igrice i sl., ono što ću koristiti su pozivi, internet, glazba, aplikacije, kamera..., ali bi htjela da ga ne pogazi vrijeme u roku godine, i što se tiče baterije i specifikacija, koliko je god to moguće u današnje vrijeme.

edigital najpametnije da izbjegavat

a pogledaj mozda ovaj mob posto upada i opcija kineskih a domaci ducan

asus zenfone 5

14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela
Gledam malo po alzi i vidim da imaju u ponudi prstigio 7557 grace za 1400kn. Radi se o uređaju jako dobrog izgleda, kvalitete i veoma je tanak (5.5 mm). Ima i full hd amoled ekran. Nije ni to loš izbor, kod nas košta iznad 2000kn
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

U ponedjeljak naručen,danas prije 9 ujutro došao Zenfone 5 iz Alze,imam samo pohvale sve radi i prezadovoljan sam :)  Nego imam jedno pitanje,stara mi se znala žalit da bi htjela neki lošiji smartphone cisto da može imat whatsapp i fejs na mobu pa sam je mislio iznenadit za rođendan..Recite mi jel se da naći nešto povoljno?

Battlelog:cro1911
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

bok ekipa, ne mogu se odluciti sto da kupim, pa bih vas pitao sto je najbolje

5 lumia 535
14 zenfone5
1 xperia e4

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CoKsA kaže...

U ponedjeljak naručen,danas prije 9 ujutro došao Zenfone 5 iz Alze,imam samo pohvale sve radi i prezadovoljan sam :)  Nego imam jedno pitanje,stara mi se znala žalit da bi htjela neki lošiji smartphone cisto da može imat whatsapp i fejs na mobu pa sam je mislio iznenadit za rođendan..Recite mi jel se da naći nešto povoljno?

Imas galaxy pocket2 za 450kn na simpi,za to je valjda dobar sta ti treba,ipak neces majci poklonit polovan mobitel...btw imas i more kineza al ipak sta valje je bar oko 700 pa na gore..nezz koliko si mislio dat...

12 godina
neaktivan

Dobar dan!

Rasprodali mi onaj Zenfone sa Intelovim procesorom, pa ga nisam stigao naruciti. :(

Ali sad je zato to dobro jer mi bratic nasao ponudu ovog mobitela za 200 eura: http://www.gsmarena.com/asus_zenfone_2_ze500cl-7044.php

Na papiru mi se jako svidja. Ima vise manje sve kao i Zenfone 5 A501CG a i vise. Intel Z2560 Procesor, 16GB prostora, 2GB RAM-a. Podrzava cak i 4G, sto ovaj model Zenfona 5 ne moze. A najbolje od svega, jos i bolju bateriju.

Molim vas misljenje o tome mobu, dali da ga uzmem umjesto Zenfona 5?

Hvala!

5 Zenfone 5 A501CG sa 16GB ROM
1 Zenfone 2 ZE500CL
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2015 19:24 (Titanium).

0 0 hvala 0
13 godina

Prestigio i kvaliteta u istoj rečenici mogu biti jedino kao oksimoron...

Moj PC  
5 1 hvala 1
14 godina
maks0806 kaže...

gorilla glass 3 naprijed i nazad + metalni okvir. definitivno nije nekvalitetan uređaj

http://mob.hr/prestigio-grace-recenzija/

17 godina
Titanium kaže...

Dobar dan!

Rasprodali mi onaj Zenfone sa Intelovim procesorom, pa ga nisam stigao naruciti. :(

Ali sad je zato to dobro jer mi bratic nasao ponudu ovog mobitela za 200 eura: http://www.gsmarena.com/asus_zenfone_2_ze500cl-7044.php

Na papiru mi se jako svidja. Ima vise manje sve kao i Zenfone 5 A501CG a i vise. Intel Z2560 Procesor, 16GB prostora, 2GB RAM-a. Podrzava cak i 4G, sto ovaj model Zenfona 5 ne moze. A najbolje od svega, jos i bolju bateriju.

Molim vas misljenje o tome mobu, dali da ga uzmem umjesto Zenfona 5?

Hvala!

Ako je samo 250kn skuplji, a 4g i veca baterija ti igra ulogu onda odi na njega. U suprotnom uzmi Zenfone 5.

Jer moze link gdje si nasao samo za 200eur? Ili to racunas bez pdv?

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
neaktivan

Riječi su suvišne LINK!!

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
zuper kaže...
maks0806 kaže...

gorilla glass 3 naprijed i nazad + metalni okvir. definitivno nije nekvalitetan uređaj

http://mob.hr/prestigio-grace-recenzija/

Smece od telefona, prejeftine komponente idu u njega i prevelik % se reklamira zbog kvarova nakon par mjeseci.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
neaktivan

Koji mobitel bi mi preporucili da je cjenovnog ranga do max 170$ + troškovi carine 

Najbitnije na mobitelu mi je sljedecim redosljedom:

1. izgled, volio bi ako je mobitel 5.5 inca da bude sto manje plastike okolo ekrana

2. kamera, prednja i zadnja

3. multitasking(bar 2gb rama i pristojan proc, ako je 4 jezgre 2+ghz, 8 jezgri 1.7 ghz minimalno)

3.jacina baterije, tj da traje bar 1,5 dan

4. fhd ekran

4g pozeljan, dual sim ne mora biti

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Tražiš čuda za te pare. Možda Jiayu s3 advanced ili meizu m1 note, al oni su 30$ više od 170$. Ili lg g2 sa njuške

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 11:03 (molnyi).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
usbflash23 kaže...

Koji mobitel bi mi preporucili da je cjenovnog ranga do max 170$ + troškovi carine 

Najbitnije na mobitelu mi je sljedecim redosljedom:

1. izgled, volio bi ako je mobitel 5.5 inca da bude sto manje plastike okolo ekrana

2. kamera, prednja i zadnja

3. multitasking(bar 2gb rama i pristojan proc, ako je 4 jezgre 2+ghz, 8 jezgri 1.7 ghz minimalno)

3.jacina baterije, tj da traje bar 1,5 dan

4. fhd ekran

4g pozeljan, dual sim ne mora biti

Hvala

Lg g2 s njuskala.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
10 godina
neaktivan
Edge kaže...
 Lg g2 s njuskala.

Ima uzasnu prednju kameru, ugl granica mi je nekih 1500 pa mozda s nekim codom ili slicno da se nade neki mobitel

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 11:38 (usbflash23).
13 godina
neaktivan

Prvi put ovo čujem... A do 1500kn je best buy zenfone 5 sa alzashopa, ispadne oko 1300 te lg g2 sa njuške...

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 11:47 (molnyi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ima užasnu prednju kameru?

A traži onda za 2500 možda nađeš bolju

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo link: http://www.mediaworld.it/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=20000&storeId=20000&productId=34996398&langId=-1&category_rn=60597134

Vidim da su ljudi dali 3 glasa Zenfonu 5, a samo 1 glas Zenfonu 2. (Hvala na glasovima)

Zanima me dali Zenfone 2 ima neku manu naspram 5?

Jer na papiru su po karakteristikama skoro identicni, osim bolje baterije i 4G podrske na Dvojci.

I da, 4G mi nije toliko vazan, ali volim kad baterija duze traje :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 15:07 (Titanium).
15 godina
neaktivan

Ekipa, dugo sam razmišljao i sveo izbor na ova dva, pa pomagajte:

6 OnePlus One
    5 LG G3

0 0 hvala 0
    12 godina
    Titanium kaže...

Evo link: http://www.mediaworld.it/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=20000&storeId=20000&productId=34996398&langId=-1&category_rn=60597134

Vidim da su ljudi dali 3 glasa Zenfonu 5, a samo 1 glas Zenfonu 2. (Hvala na glasovima)

Zanima me dali Zenfone 2 ima neku manu naspram 5?

Jer na papiru su po karakteristikama skoro identicni, osim bolje baterije i 4G podrske na Dvojci.

I da, 4G mi nije toliko vazan, ali volim kad baterija duze traje :)

razlika je i u soc-u, dual core vs quad :)

13 godina
    neaktivan
    roby27 kaže...

razlika je i u soc-u, dual core vs quad :)

Ovaj ima iste specifikacije kao zenfone 5. To ti je ovaj model - http://www.gsmarena.com/asus_zenfone_2_ze500cl-7044.php. I od zenfone 5 je "quad" zbog hyperthreadinga.
    Ima sve isto kao zenfone 5, samo jaču bateriju - 2500 mAh > 2100mAh

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 15:56 (molnyi).
    12 godina

da sad tek vidim da je isti soc. krivo gledao.

13 godina
    neaktivan
    roby27 kaže...

da sad tek vidim da je isti soc. krivo gledao.

Sve ok, čovjek se zbuni kad su pustili zenfone 2 u 4 varijante.

15 godina

Pozdrav.
    Trazim neki klasični mobitel sa tipkama sa podrskom za dvije kartice i da baterija drzi cim vise.

Markinho19
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    12 godina
    neaktivan

Hahahaha, stvarno se covjek zbuni od toliko varijanti istoga mobitela :D

Zenfone 5 ima cak i A500KL varijantu sa Qualcommovim Quad procesorom i 4G, uz sve one ostale. (Mislio sam to uzet isprva, ali preporucen mi je onaj sa Intelom)

A molim vas, moje originalno pitanje: Po cemu je Zenfone 5 A501CG bolji od Zenfona 2 ZE500CL?

Buduci da mi je 3 od 4 ljudi glasalo za Zenfone 5, zanima me jeli ima razlog? Mozda kvaliteta izrade ovog modela "Dvojke"?

Bio bih zahvalan ako mi netko moze ukratko pojasniti.

0 0 hvala 0
    13 godina
    neaktivan
    Titanium kaže...

Zenfone 5 ima cak i A500KL varijantu sa Qualcommovim Quad procesorom i 4G, uz sve one ostale. (Mislio sam to uzet isprva, ali preporucen mi je onaj sa Intelom)

A molim vas, moje originalno pitanje: Po cemu je Zenfone 5 A501CG bolji od Zenfona 2 ZE500CL?

Buduci da mi je 3 od 4 ljudi glasalo za Zenfone 5, zanima me jeli ima razlog? Mozda kvaliteta izrade ovog modela "Dvojke"?

Ovako zenfone 2 ima jaču bateriju 2500mAh nasprem 2100mAh zen 5. Ima andorid 5.0 već sada, dok bi ga 5-ica trebala dobit uskoro. Dizajn je malo drukčiji, pošto su tipke za volume smještene na poleđinu telefona ( kao na lg g2, g3 ). I to je uglavnom sve što ti donosi zenfone 2 naspram 5-ice, za koji 40-20 eura više (ovisno o modelu). Zenfone 5 je već isproban i radi super, dok zen 2 još i nije isproban i provjeren, no nitko tebe ne koči da si ga uzmeš, dapače, ako misliš da je bolje, uzmi ga, tvoji novci :)
    Stvar je u tome da se na zenfone 2 ne isplati prelazit  ako ćeš uzet ovaj model. Isplati se ako misliš ić na onaj koji je 5.5" sa jačim procesoro z3560/80 te 2/4 gb rama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 18:09 (molnyi).
    12 godina
    neaktivan

Odlicno pojasnjeno!

Puno zahvaljujem!

13 godina
    Titanium kaže...

Velika je razlika u cijeni, a u performansama i nije bas nesto.

Pogledaj na gsm arena detaljne specifikacije i uporedi, jedino sto 2 ima je full hd i 2500mAh i 5,5" prednost ;)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
    13 godina
    neaktivan

@chaselol - upravo o tome raspravljamo sad. Ovo što je @Titanium našao za 200€ je verzija zenfone 2 sa 5" ekranom koji je potpuno isti kao zen 5, nema full hd, ima hd.
    Imaš 1 model koji je 5,5" sa 720p ekranom i 2gb rama, 3000mAh bateriju - LINK 1 - preporučena cijena 200$
    imaš 2 modela sa 5,5" ekranom koji su full hd, razlika je u procesorima i u ramima. Jednog pokreće intel atom z3580 2.3 ghz + 4 gb rama, dok drugog pokreće intel atom z3560 na 1.8ghz + 2gb rama, 3000 mAh baterija. LINK 2 - 2gb model - 240$, 4gb model - 320$
    Imaš 3 model - kojeg je kolega @Titanium našao - 5" ekran, 2 gb rama, procesor intel atom z2560 1.6ghz (sve isto kao kod zen 5, osim jače baterije), baterija 2500 mAh LINK 3 - ovaj bi trebao biti izmedu 160-180$

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 18:46 (molnyi).
    Moj PC  
    0 1 hvala 0
    E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice