Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.033
|
čitano: 12.512.065
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
protjeran
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav ekipa.

Kroz tjedan, dva mislim piknut novi mob prek njušakala, mobileshop ili nekaj treće, ali nisam pametan kaj odabrati.

U izbor ulaze:

HTC M8 ili M9. Danas sam pročitao svih 29 stranica rasprave o M9 i ispada da se baš i ne isplati pljunut dvije hiljade kuna više da sve to dobim sa M8-icom za puno manje love.

Pa nisam baš ziher između ta dva.

Zatim sam gledao Xperiu Z3 ili pričekat G4 pa dat nekaj više love. Malo me muči ta kamera na z3 kaj ekipa govori nekome je vrh drugome nije. Imao sam Z2 i dobar mob ali na njoj isto tako nisam bio oduševljen kamerom. 

A možda i iskeširam još više love pa bi uzeo Nexus 6 ili Note 4. Note je zvijer ali mi je odbojan taj samsung touchwiz, dok Motorolu nisam nikada imao a koliko sam uspio pročitat ima istu bateriju poput Notea ali ne baš toliko dobro autonomiju.

Bitna mi je jako baterija i dobar dizajn, a i da ima solidnu i brzu kameru jer volim fotkat. Ništa profesionalno neko čisto iz zabave.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
DekiZG kaže...

Pozdrav ekipa.

Kroz tjedan, dva mislim piknut novi mob prek njušakala, mobileshop ili nekaj treće, ali nisam pametan kaj odabrati.

U izbor ulaze:

HTC M8 ili M9. Danas sam pročitao svih 29 stranica rasprave o M9 i ispada da se baš i ne isplati pljunut dvije hiljade kuna više da sve to dobim sa M8-icom za puno manje love.

Zatim sam gledao Xperiu Z3 ili pričekat G4 pa dat nekaj više love. Malo me muči ta kamera na z3 kaj ekipa govori nekome je vrh drugome nije. Imao sam Z2 i dobar mob ali na njoj isto tako nisam bio oduševljen kamerom. 

A možda i iskeširam još više love pa bi uzeo Nexus 6 ili Note 4. Note je zvijer ali mi je odbojan taj samsung touchwiz, dok Motorolu nisam nikada imao a koliko sam uspio pročitat ima istu bateriju poput Notea ali ne baš toliko dobro autonomiju.

Bitna mi je jako baterija i dobar dizajn, a i da ima solidnu i brzu kameru jer volim fotkat. Ništa profesionalno neko čisto iz zabave.

Od Nexusa 6 bježi, ima razno raznih problema. Baterija se napuhne, pa ti onda cijela straznja stranica otpadne itd, ekran im flickera, zacrni se, zamrzne se, zna dosta lagat, sam od sebe se reebota, prednja kamera zna bit kompletno crna itd itd... da ne nabrajam, barem meni od motorole je odličan Moto x 2nd gen, pogledaj si to, super mob (bar meni). 
Jesi li razmišljao o LG G3? Ako voliš nešto poput note-a, možda ti se svidi i Huawei ascen mate 7. 
M8 svakako daje više od M9, ali tebi kao novom korisniku se ne isplati kupit stariji mobitel po meni, rađe kupit novu verziju kad kupuješ pa eto onda nećeš morat kupovat sljedeće 2, makar po meni niti sa m8 nebi trebao, jer mobitel će bit u vrhu još dugi niz godina.. A o Sony-u nemam komentara, uvijek su mi bili odbojni, tako da nisam objektivan oko toga.

Bene docet, qui bene distinguit.
15 godina

Ljudi, treba mi best buy do 1500 kuna, za zensku osobu, nije bitno je li kinez ili ne, ali eto, nemojte nesto, gdje bi se trebalo zajebavat sa romovima i sl. da bi radio :D I da se moze uzeti u Hrvatskoj je pozeljno ;)

0 0 hvala 0
14 godina
Iskreno mislim da se previše pljuje po s3 neo. Sadrži identičnu kameru kao s3, a to je prilično dobra 8mpx kamera kad se slika danju. Amoled ili voliš ili mrziš. Nije na razini današnjih amoleda, ali za gledanje yt, filmova, serija je super. A sa 1.5 gb rama i kitkatom bi ipak trebao biti lakši od s3 koji je stao na 4.3 ako se dobro sjećam
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
DekiZG kaže...

Pozdrav ekipa.

U izbor ulaze:

Čekaj G4, bit će to posebna zvjerka...

Ja imam G3 i kamera je super a ova u G4 će već biti perverzija, ako su ono nedavno objavljeni stvarno sample-ovi s G4 kamere onda mu nema konkurencije...

http://www.androidauthority.com/lg-g4-camera-promo-602546/

Pezer kaže...

Ljudi, treba mi best buy do 1500 kuna, za zensku osobu, nije bitno je li kinez ili ne, ali eto, nemojte nesto, gdje bi se trebalo zajebavat sa romovima i sl. da bi radio :D I da se moze uzeti u Hrvatskoj je pozeljno ;)

Ja mislim da se tu nemaš šta puno mučiti, za 1200kn uzmeš ZenFone 5 i miran si ...

https://www.alzashop.com/asus-zenfone-5-a501cg-8-gigabytes-gold-d2139134.htm

Jedino što je Češka trgovina al ti stigne za 2-3 dana i garancija je ostvariva u HR.

Eventualno Meizu M1 al za nekih 1500kn+ uz osigurani povrat poreza.

13 godina
neaktivan
zuper kaže...
Iskreno mislim da se previše pljuje po s3 neo. Sadrži identičnu kameru kao s3, a to je prilično dobra 8mpx kamera kad se slika danju. Amoled ili voliš ili mrziš. Nije na razini današnjih amoleda, ali za gledanje yt, filmova, serija je super. A sa 1.5 gb rama i kitkatom bi ipak trebao biti lakši od s3 koji je stao na 4.3 ako se dobro sjećam

Nebi se pljuvalo da čovjek ne trolla i navodi ekipu da kupe taj mobitel nasprem boljeg. Ja osobno nemam ništa protiv amoled-a ili samsunga, ali da netko kaže da baterija S3 Neo izdrži više nego od Zenfone-a su nebuloze, isto tako da je kamera za 2 klase bolja i ono najbolje od svega - S3 ima bolju podršku nego zenfone, a nema... Ok je to mobitel, ako ga dobiješ po za jedno 120-130 eura, ali za 185, nikako. Ipak treba uzeti u obzir da je to remake s3, koji baš ne donosi nešto superijorno nad s3, ima više 500mb rama, i android 4.4.2 ako se ne varam. S3 je zapeo na 4.3 - ovaj na 4.4, samsung je fino zahebo ekipu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 8:04 (molnyi).
10 godina
neaktivan

asus zenfone 2, šta je s tim? kad će se to pojavit u ovim europskim shopovima i kolika će mu cijena biti? 4 gb rama zvuči primamljivo :P

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
tig kaže...

asus zenfone 2, šta je s tim? kad će se to pojavit u ovim europskim shopovima i kolika će mu cijena biti? 4 gb rama zvuči primamljivo :P

A trebao bi uskoro. A cijena će sigurno bit oko 350eura

11 godina
neaktivan

Bok svima,

Odličio i ja kupiti novi mob i sad se dvoumim između par njih pa je svaka pomoć u odluci dobro došla :)
Modeli mobitela su sljedeći: LG G3(3gb rama verzija), Samsung Galaxy S5, Sony Z2 i HTC M8. Uzimam preko njuškala pa su sve cijene navedenih uređaja tu negdje..

Nikada prije nisam imao Android (jedino tablet) nego sam imao iPhone, i najbitnije mi je da mob nema laga i da je sve ide glatko.
Mogu li fulati s kojim od ovih odabira? Neke mane i prednosti ako itko zna? 

8 LG G3
2 Samsung Galaxy S5
1 Sony Z2
6 HTC M8

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
haj0 kaže...

Bok svima,

Odličio i ja kupiti novi mob i sad se dvoumim između par njih pa je svaka pomoć u odluci dobro došla :)
Modeli mobitela su sljedeći: LG G3(3gb rama verzija), Samsung Galaxy S5, Sony Z2 i HTC M8. Uzimam preko njuškala pa su sve cijene navedenih uređaja tu negdje..

Nikada prije nisam imao Android (jedino tablet) nego sam imao iPhone, i najbitnije mi je da mob nema laga i da je sve ide glatko.
Mogu li fulati s kojim od ovih odabira? Neke mane i prednosti ako itko zna? 

Bok, znam da će me svi sad Popljuvati,ali ako želiš stabilnost Drž se iPhonea (ako financijski možeš ). Ako bas želiš android bolje bi ti bilo sačekati sa novim modelima tipa LG G4 , one m9,... Možeš i Galaxy s6.

lg G3 imam i dosta je fluidan sa zadnjim updateom no meni je nastao screen burn odnosno dio ekrana je požutio , kad je topao bude i ljubičasta ta crta..ta ista stvar mi je bila i na ip4, ali nakon 2 GOD a ovdije je nakon 2mj...ugl meni se je činio najbolji izbor, inače bi uzeo m8 da je imao bolju kameru, zato je m9 po meni 👌

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 12:08 (acerbis).
10 godina
protjeran

uff, to nisam znao za Nexus 6 da ima takve probleme. Vidio sam na jednom forumu da je netko napisao da se poklopac odljepio ali ništa više od toga.

Okej, jedan izbor manje, fala ;)

Moto x gen 2je dobar mob isto kao i mate 7. Ako bih od starijih modela uzimao onda bi to bio M8. 

LG G3 mi si nije baš dopao sa dizajnom. Netko je napisao da bolje pričekam G4.

Tako da mi je sada izbor na M8, M9 ili čekat G4, ili čak M8s se ne čini uopće loš. Kda astigne naravno.

Od samsunga odustajem jer sam imao i s5, i A5 i taj njihov touchwiz mi je stvarno odbojan.

No definitvno mi se najviše dopadaju z3 i m8. Prednost z3 bi dao jer je bolja baterija ( tako sam barem pročitao) i što je noviji.

13 godina

Mda, m9 ima lošu kameru fyi...

Lg je poznat po tom žutilu na ekranu. Ja sam imao na dvije g2-ke i frend ima na g3.

Govoriš o stabilnosti androida naspram iphonea, a g3 je prošle godine bio uz s5 najbuggaviji smartphone flagship...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Mda, m9 ima lošu kameru fyi...

Lg je poznat po tom žutilu na ekranu. Ja sam imao na dvije g2-ke i frend ima na g3.

Govoriš o stabilnosti androida naspram iphonea, a g3 je prošle godine bio uz s5 najbuggaviji smartphone flagship...

Pa jesam rekao da je iPhone stabilniji i da ga se drži ...najbliže su m8 iz3 al nije to to...nemoj rec da je ko iPhone :)

btw šta se tiče tog žutila jesu li ti zamjenili mob pod garanciju?

15 godina
Chriss kaže...
Pezer kaže...

Ja mislim da se tu nemaš šta puno mučiti, za 1200kn uzmeš ZenFone 5 i miran si ...

https://www.alzashop.com/asus-zenfone-5-a501cg-8-gigabytes-gold-d2139134.htm

Jedino što je Češka trgovina al ti stigne za 2-3 dana i garancija je ostvariva u HR.

Eventualno Meizu M1 al za nekih 1500kn+ uz osigurani povrat poreza.

Uf ovaj ZenFone je odlican, ali imam "problem", mobitel je za zensku osobu, ali ne kupujem ja, vec ona, mene je pitala za savjet samo, koji model uzeti, ima li nesto sto se moze uzeti u HR?? za te novce, pitam je sta ti je najbitnije kod moba, kaze "samo da ne stopa", tako da... hahahahah

EDIT: Pardon, vidim da ga ima u wowshopu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 13:58 (Pezer).
17 godina

Može preporuka telefona do 1500kn. U nekom dućanu jer se kupuje na rate (ne inozemstvo i ne njuškalo).

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pezer kaže...

Uf ovaj ZenFone je odlican, ali imam "problem", mobitel je za zensku osobu, ali ne kupujem ja, vec ona, mene je pitala za savjet samo, koji model uzeti, ima li nesto sto se moze uzeti u HR?? za te novce, pitam je sta ti je najbitnije kod moba, kaze "samo da ne stopa", tako da... hahahahah

EDIT: Pardon, vidim da ga ima u wowshopu...

Da imaš ga u wowshopu te u neutrinobile. Po meni se ne isplati kupit u hr, jer ćeš ga platiti 300kn više nego da ti dođe iz češke, garancija ti vrijedi u hr.
@Bill jobs, opet djeliš gluposti - zašto nisi stavio s3 neo?

13 godina
protjeran

Ne trolaj, ne tiče te šta ja pišem i ne kvotaj me.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Vec je 2015. godina i kupovanje na internetu bi svima trebala biti normalna stvar, a ne se ogranicavati na ducane koji tu istu robu naplacuju po sto eura pa nadalje.

No posto ja ne dajem lovu, nije moj problem. 

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5

1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Znaci dali se isplati uzeti LG G3 s 16 gb jer on ima samo 2 gb rama naprema ovoga s 3 gb rama.  Model od 16 gb je jefitniji od verzije s 32 gb 350 kn . Dali se ispati dati 350 kn više za tu 1 gb rama. Jer po meni je dosta važno da ima dosta rama , a opet vecina mobitela ima 2 gb .

10 LG G3 32 gb
2 LG G3 16 gb
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Edge kaže...

Vec je 2015. godina i kupovanje na internetu bi svima trebala biti normalna stvar, a ne se ogranicavati na ducane koji tu istu robu naplacuju po sto eura pa nadalje.

No posto ja ne dajem lovu, nije moj problem. 

Ne dajem ni ja, frend me zamolio za pomoć. 

Na žalost prek Interneta se ne može kupovati na rate koliko znam, a i neki ljudi su nepovjerljivi prema tom, tako da...

12 godina

Pozz! Evo sad će brzo ljeto pa bi kupio novi mobitel do 1500kn maximalno! Važno mi je da je ekran od 4.0incha pa nadalje bilo koji samo da nije TFT,obavezno 1gb rama,i da su kvalitetne kamere procesor bilo koji dvojezgreni! NE BIH da mi preporučujete neke kineske i tako nego tipa Samsung,HTC,LG...Hvala na odgovorima unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Pročitaj par postova ranije, za tu cifru imaš LG L90, LG Spirit i S3 Neo, sve redom provjereni i kvalitetni telefoni.

Moja preporuka je S3 Neo radi jako dobre kamere, amoled ekrana i odlične softverske podrške.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 19:05 (bill_jobs).

0 4 hvala 0
14 godina
odjavljen

AMOLED ekrana? Pentile khm.. Odlične softverske podrške, od Samsunga?? Hahahahaha 

Ne kažem da je loš telefon, dobar je, ali ne pretjeruj. Zenfone 5 je višestruko bolji

13 godina

Pusti čovjeka, kupio s3 neo i sad misli da je najbolji, nek laprda

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...

Pročitaj par postova ranije, za tu cifru imaš LG L90, LG Spirit i S3 Neo, sve redom provjereni i kvalitetni telefoni.

Moja preporuka je S3 Neo radi jako dobre kamere, amoled ekrana i odlične softverske podrške.

Daj prestani trollat sa tim neom

10 godina
neaktivan

Pozdrav,

kupujem smartphone, mislila sam naručiti neki kineski izvana, ali naišla sam na ovu akciju, Huawei Ascend G7.

http://www.edigital.hr/pametni-telefoni/huawei-ascend-g7-pametni-telefon-otkljucan-na-svu-mrezu-grey-(android)-p449238.html

Može savjet je li vrijedan tih novaca, obzirom da tu imam i 2 godine garancije, ili mogu bolje proći ako nešto izvana naručim?

Što se tiče mojih potreba, ne treba mi ne znam kakav mobitel - u smislu neću izgrati neke zahtjevne igrice i sl., ono što ću koristiti su pozivi, internet, glazba, aplikacije, kamera..., ali bi htjela da ga ne pogazi vrijeme u roku godine, i što se tiče baterije i specifikacija, koliko je god to moguće u današnje vrijeme.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
iv999 kaže...

Pozdrav,

kupujem smartphone, mislila sam naručiti neki kineski izvana, ali naišla sam na ovu akciju, Huawei Ascend G7.

http://www.edigital.hr/pametni-telefoni/huawei-ascend-g7-pametni-telefon-otkljucan-na-svu-mrezu-grey-(android)-p449238.html

Može savjet je li vrijedan tih novaca, obzirom da tu imam i 2 godine garancije, ili mogu bolje proći ako nešto izvana naručim?

Što se tiče mojih potreba, ne treba mi ne znam kakav mobitel - u smislu neću izgrati neke zahtjevne igrice i sl., ono što ću koristiti su pozivi, internet, glazba, aplikacije, kamera..., ali bi htjela da ga ne pogazi vrijeme u roku godine, i što se tiče baterije i specifikacija, koliko je god to moguće u današnje vrijeme.

Poštena cijena, uspoređujem sad i isto te ispada naručila izvana ili uzela ovdje u edigitalu. Samo požuri, jel tko zna do kad će držat tu akciju, vidim da svi drugi imaju po 2200-2300kn.U rujnu će dobiti android 5.0, te će onda bit još bolji pošto ovaj procesor ne iskorištava svoj maximum na 32bitnom kitkatu, za bateriju se nemoraš brinut, ona je 3000mAh, još svi govore da je ovaj snapdragon 410 jako štedljiv, pa bi to moglo oko 2 dana držat.Kamera koliko vidim je dobra, bar svi tako kažu.Jače igrice isto pokreće, zvučnik je dosta glasan i kvalitetan. Uživat ćeš gledat filmove, serije itd. na 5.5" ekranu, dobre je kvalitete, nije full hd, ali vjeruj mi, nećeš ostat zakinuta na ovom mobitelu. A i po meni mobitel izgleda prekrasno + metalan je, što je za midrange telefone veliki plus te daje premium feel.  Ako želiš neki drugi, na njušci ima lg g2 sa garancijom, huawei ascend p7, a od kineza bi ti preporučio meizu m1 note ( ako misliš naručit izvana).

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2015 7:58 (molnyi).
10 godina
neaktivan

Hvala na savjetima.

Naknadno sam išla provjeriti iskustva sa samom dućanom jer sam vidjela da više nemaju poslovnicu u Zg nego samo online prodaju, i kako su iskustva svakakva i uglavnom loša, ipak sam odustala. Htjela sam spomenuti čisto ako netko vidi moj upit pa isto poželi naručiti, nek provjeri prvo malo iskustva po forumima.

Razmotrit ću zato ove druge što si spomenuo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice