Fritz modem

poruka: 23
|
čitano: 24.949
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Fritz modem

Pozdrav.

Nakon sto sam iz Optime presao u H1 zbog nesuglasica sa operaterima Optime, dobio sam od H1 router/modem koji se zove "Fritz!BOX 7330". Kada sam otvorio paket koji mi je h1 poslao i naisao na kutiju tog modema crka sam od smijeha jer kutija izgleda kao neka low-budget drustvena igra iz Denisa. Malo sam prosurfao na netu i vidim da je router dobio dosta dobre ocjene na nekim poznatim stranicama i da mu se cijene na ebayu i amazon krecu oko $200-$220 dok su cijene mog proslog routera (tp link td-w8901g) oko $70. Moj frend je od h1 dobio nekakav zte router s kojim je full zadovoljan i ja sam ih pitao o cemu se radi tj. zasto sam ja dobio ovaj no oni mi kazu da je ovaj noviji i bolji. E sad, ja se bas i nerazumijem u routere opcenito pa mozete li mi malo vise reci o mom trenutnom routeru (Fritz!BOX 7330) i jel to uopce valja? Jos me zanima jeli on bolji (a cijena i ocjene kazu da je) od proslog routera (TP LINK TD-W8901G)? Unaprijed hvala.

15 Fritz
0 Tp link
0 ZTE ( neznam puno ime)
EUNE: RayzCRO

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Fritz modem

Poštovani,trenutno radim kao kooperant za H1 telekom.Dva su razloga zašto ste dobili taj modem,prvi je zato što ZTE modema više nema toliko na zalihama a drugi je da vam se posrečilo jer ste dobili FRITZ koji je trenutno jedan od najboljih routera u EU.Mislim da će sad svi novi korisnici dobivati FRITZA i nadam se biti jako zadovoljni.Po modelu predpostavljam da ste na ADSL-u a oni koji uzmu VDSL znaći isto FRITZ ali sa toliko mogučnosti da bi knjigu mogao napisati.Odite na stranicu fritz.box,password je avm i tu vam je korisnička podrška.Ili nazovite na besplatni broj i birajte tehničku službu i sve će vam ljepo objasniti.Ako imate nekoga koji je zainteresiran da ima telefon i neograničeni internet za 99kn obratite se meni i biti će usluga u kratkom roku uspostavljena.

11 godina
naskos37ACPZ20 da nisi malo falio ? ....odi na H1 stranicu pa pogledaj cijene (119 kn) ...i to vjerovatno bez pdv-a...pa mi tvoj "odgovor" liči na sramotnu reklamu...
15 godina
Fritz modem

Pozz imam doticni modem i do sada sam jako zadovoljan,no naišao sam na problem,na ruter se spajam gigabitnom vezom a u ruter sam spojio 500 gb hard disk za NAS.

Sve radi no problem su mi brzine kojima preko računala prebacuje na taj hard ( Max 5 mb ). Racunao sam na max brzinu usb 2.0 pa sam malo razocaran. Jel postoji riješenje da se to ubrza??

Hvala i LP

Nasao sam nesto na stranici proizvođača

1 Transfer rate lower due to functional principle

The highest possible transfer rate when accessing a USB storage device is influenced by the

• software and communications protocols (SMB, FTP, USB Remote Connection) being used.
  • construction and the file system of the USB storage device (NTFS, FAT/FAT32, EXT2).

Note:NTFS is a file system from Microsoft that was specially developed for use with Windows operating systems. The implementation of NTFS-support with the Linux-based FRITZ!Box firmware is technically sophisticated. Therefore, due to functional principle, the access speed for USB storage devices formatted in NTFS is lower than the access speed for USB storage devices formatted in FAT/FAT32 or EXT2.

• transfer method (wireless LAN/LAN) being used.
  • FRITZ!Box functions currently in use and the firmware version.

Taking these factors and the FRITZ!Box model being used into consideration, transfer rates between 1 MB/s (8 Mbit/s) and 13 MB/s (104 Mbit/s) are possible.

If possible, we shall continue to implement optimizations that increase the transfer rate in future FRITZ!OS versions. Due to architectural limitations, even in the future it will not be possible to achieve the same transfer rates with an embedded system such as the FRITZ!Box as those possible with with PC-based Windows installations.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 10:05 (Huurux).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Fritz modem

ja sam prezadovoljan t-kom Thompson 782i koji izgleda ko pravi komad HWa a ne ko taj crveni svemirski brodić ko da je doletio iz klingonske flote {#}

0 4 hvala 0
9 godina
neaktivan

Molim Vas detalje ponude za telefon i neograničeni internet za 99 kn na mihrsak@gmail.com

telefon 049348169

Hvala

11 godina
protjeran
naskos37ACPZ20 kaže...

Poštovani,trenutno radim kao kooperant za H1 telekom.Dva su razloga zašto ste dobili taj modem,prvi je zato što ZTE modema više nema toliko na zalihama a drugi je da vam se posrečilo jer ste dobili FRITZ koji je trenutno jedan od najboljih routera u EU.Mislim da će sad svi novi korisnici dobivati FRITZA i nadam se biti jako zadovoljni.Po modelu predpostavljam da ste na ADSL-u a oni koji uzmu VDSL znaći isto FRITZ ali sa toliko mogučnosti da bi knjigu mogao napisati.Odite na stranicu fritz.box,password je avm i tu vam je korisnička podrška.Ili nazovite na besplatni broj i birajte tehničku službu i sve će vam ljepo objasniti.Ako imate nekoga koji je zainteresiran da ima telefon i neograničeni internet za 99kn obratite se meni i biti će usluga u kratkom roku uspostavljena.

pitanje za insidera : hoće li biti kakve akcije za Božić i Novu godinu ,dakle, popust prilikom priključenja novog korisnika ili za postojećeg korisnika sa produženjem ugovorne obaveze ?

12 godina
neaktivan

Poštovanje,

Kakva je danas situacija sa cijenom telefona i maksimalnog interneta kod H1? Koji router danas daju? Hvala i pozdrav. 

14 godina
neaktivan

Samo internet - 149,00 bez UO.

INT + TEL, od 150 pa na dalje, ovisno o brzini. Šalju se i dalje Fritz modemi, kao i ZTE 201L i Innbox V45, ovisno o pristupnoj tehnologiji (BS. NBS, ULL).

16 godina
Fritz modem

imam priliku dobiti jedan FRITZ koji sa H-1

imam ZTE sranje i ubija me domet wi-fi-ja koji je koma

jel moguće zamjeniti ZTE sa FRITZ-om u vlastitoj radinosti ili treba zvati njih (ako će uopće htjeti to napraviti)

inače, gospoda iz h-1 žele 300,00 kn za zamjenu

MIUI HR TRANSLATOR

0 0 hvala 0
15 godina
Fritz modem

To i mene zanima ?

Dobio sam fritz7330 koji je bio korišten na h1,dal se on može koristititi i na optimi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Fritz modem

Zna li neko kako rijesiiti na fritz!box da imam pristup iz vana..

Ne mogu pingati ni jednu ip adresu niti mi portovi prolaze. Ima li rjesenja?

0 0 hvala 0
9 godina

Koji operater? Da li si iza CGNATa? Koju "uslugu" tj port otvaraš? Da li si otvorio i na windows firewallu? Odakle pingaš? Zašto uopće misliš da bi ping trebao raditi? Kako i na koji način provjeravaš da li je port otvoren?

9 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Koji operater? Da li si iza CGNATa? Koju "uslugu" tj port otvaraš? Da li si otvorio i na windows firewallu? Odakle pingaš? Zašto uopće misliš da bi ping trebao raditi? Kako i na koji način provjeravaš da li je port otvoren?

U pitanju BH Telecom VDSL usluga sto god pingam na racunaru u lokalnoj mrezi tipa google.com ili 8.8.8.8 nemam odgovora. Imam sada fiskalnu kasu novu Tring podaci se salju preko Interneta na server..medjutim problemi nema odgovora..4x ip adrese mi host valjda ne prolaze kada testiram ping..nema sta nismo probali na fritz!box routeru pustiti ne prolazi nikako..

15 godina
Fritz modem

-problem je juzer koji ne zna ništa, osnovno.. tad ne zna što sve treba navesti, znati, napisati.. npr fritz ima raznih modela, telefonska linija-bakar rj11, coax-kabel, optika.. unutar desetak godina teme može biti svašta, pa počnimo od samog naziva-modela, nije dovoljno reći fritz..

-zatim, koji operater-linija, fixna ili mobilna, tu je već dio odgovora ili uzroka-razlike npr cgnat..

-kao i samo pinganje, iz vana, što ja ne slučajno često pišem iz wan-a .. jer je wan-port konkretan naziv-oznaka wan-porta routera, na koji se spaja modem-linija.. recimo da juzer na 'iz vana' misli pinganje s internet strane, kroz wan-port.. a to može raditi tek ako ima pravu ip-adresu ne cg-nat, zatim ako na modemu-liniji propusti odgovarajući port na dodatni router, port-fwd ili dmz kao i to da na portu koji se želi pingati odgovarjućim online alatima mora postojati aktivan servis koji će tad na ping odgovoriti.. dok nema servisa nema ni odgovora, tj rezultat jednak kao da je port zatvoren.

-za primjer npr igra minecraft, ako je sve na routeru podešeno, radi.. tek kad se podigne server-igra tad će stvarno nešto i postojati.. tad ping može dati odgovor, do tad ga nema. .. odnosno, svaki servis-port koji se otvara-fwd-a, mora imati odgovarajući pokrenut servis, na nekom mrežnom uređaju, npr računalu ili routeru, npr mrežni share, ftp, web.. bilo što, web stranica je na serveru-hostu, njegova ip adresa tog računala-servera, nas-a.. mora biti povezana, tj router je samo skretnica, hrpa rulova-pravila koja nešto usmjeravaju ili blokiraju, kao i naziv-usmjernik, dok firewall propušta ili brani pristup.

-tek kad neke osnove juzer zna, tad ih tek može i navesti kao problem, no tad već vjerojatno može znati i odgovor :) .. zato je problem 'nerazumijevanja' ili što juzer može i kako mu pomoći kad to ne zna, podpitanjima .. pa eto, ovo je nešto kao osnovni template što sve juzer prije nego postavi pitanje treba znati, tj napisati info o tome što zna, tek tad se može nešto dalje.. bez infoa-podataka je ćorava koka ili sreća, osim 'znalci' koji i tad imaju odgovore koji su čak ponekad-slučajno točni :)) no većinom beskorisni...

-evo ga: .. 'nema što nismo probali', od čega je jedino koristan podatak da su pingali 8.8.8.8 .. prvo, pravilo, mrežu u firmi treba srediti osoba koja to ZNA, ne koja se uči, prvi put nešto vidi, 'probavati..', učenje-hobi-kućno je nešto drugo, jednima pomažem, drugima ne, .. jer posao se tako ne radi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2024 16:12 (ihush).

0 2 hvala 0
9 godina
Banki kaže...

U pitanju BH Telecom VDSL usluga sto god pingam na racunaru u lokalnoj mrezi tipa google.com ili 8.8.8.8 nemam odgovora. Imam sada fiskalnu kasu novu Tring podaci se salju preko Interneta na server..medjutim problemi nema odgovora..4x ip adrese mi host valjda ne prolaze kada testiram ping..nema sta nismo probali na fritz!box routeru pustiti ne prolazi nikako..

Tu si ti sad svašta nabacao.... Nije potrebno probavati svašta i sve, treba napraviti točno određene stvari i neke pretpostavke i preduvjeti moraju biti riješeni daleko prije port forwarda.

Negdje u postavkama routera se vidi tvoja javna IP - pogledaj ovaj link https://en.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-7590/3749_Checking-accessibility-of-the-FRITZ-Box-in-the-internet/ ako IP koju vidiš nije ista kao i ona na whatsmyip.org, to znači da ste iza CGNATa i to je prvo prvo što treba riješiti sa vašim providerom. Nema dalje dok se to ne riješi.

Dakle, ako je router ok i na javnoj IP, idući korak je provjeriti da li PC povezan žicom na taj router, sa statičkom IP adresom dodijeljenom van DHCP rangea (opet, fritz upute, kako vidjeti koji je DHCP range) ima internet, može pingati gateway (router) i recimo google na 8.8.8.8? Ako je odgovor da, možeš dalje a ako nije, onda postoji osnovni problem sa podešavanjem mreže i nema dalje dok se to ne riješi.

Port forward je propuštanje prometa sa javne IP adrese (statičke ili dinamičke/dydns) prema nekoj adresi unutar mreže i nekom portu. Dakle, netko X se spaja na javnu IP i port xxx.xxx.xxx.xxx:21 a zadatak port forwarda je da taj promet proslijedi prema odgovarajućem računalu i portu unutar mreže, recimo 192.168.178.100:21. Zato postoji preduvjet gore, računalo/uređaj mora biti na mreži, imati statičku IP, živ i zdrav i vidjeti router. Zašto ne DHCP? Pa jer forward uvijek ide na jednu IP, ako je na DHCPu, danas je jedna, sutra druga interna IP ili za jedan sat opet neka treća... Ako se radi o nekom PCju, treba riješiti i Windows firewall, propustiti taj isti port i kroz njega a ako je neki dedicirani uređaj, onda uglavnom ne treba ništa osim statičke IP adrese.

Port se forwardira ovako - https://en.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-7590/893_Configuring-static-port-sharing-in-the-FRITZ-Box/

I kao zadnji korak, provjera "otvorenosti" porta se ne može raditi iz te iste mreže za koju se testira + bonus, oni online open port checkeri nisu baš pouzdani. Osim toga, ako taj uređaj/aplikacija ne sluša na TCPu nego na UDP, vrlo je teško testirati. Najlakši test je se neke druge mreže/"interneta" pokušati se spojiti sa običnim telnetom na javna ip:port i ako ne dobijemo connection refused, tj. telnet se otvori i zatvori, to je ok. Recimo. Možda.

ihush kaže...

prvo, pravilo, mrežu u firmi treba srediti osoba koja to ZNA, ne koja se uči, prvi put nešto vidi, 'probavati..', učenje-hobi-kućno je nešto drugo, jednima pomažem, drugima ne, .. jer posao se tako ne radi.

Možeš nježno usmjeriti

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2024 20:31 (Nuclear_Phoenix).
15 godina
Nuclear_Phoenix kaže...
..

Možeš nježno usmjeriti

-mogu, nakon šake tenisilena.. :) .. jer 'nešto su probali'.. i ne radi im pinganje 8.8.8.8 .. što im tad radi? zašto u firmi (jer se govori o kasi+tringltu..) netko tko ne zna osnove 'nešto proba'? .. to se tako ne radi.

google, internet, yt.. bezbroj turtorijala, tema, izvora, kako se koji router podešava, kako se pinga i što, kao i online alati za provjeru npr Open Port Check Tool - Test Port Forwarding on Your Router

.. pri čemu ne znamo kako u bih neki telekom ima riješenu centralu, npr ima li ip ili cgnat, a bez wan-ip-a nema što otvoriti, tj nema kome, pogrešna 'vrata' :)

-dok im za rad kase to ne može biti potrebno, svrha, smisao? od kuće se spajati u kafić? .. pri čemu čak ne znamo koji os, računala, uređaje koriste ili ima li sličnosti s 'našim' kao pos i sl. pri čemu čačkanje postavki mreže ako juzer nešto ne zna može rezultirati time da mu ništa ne radi, tj ono što možda radi kao pos, može ne raditi nakon neke izmjene-postavke i sl. .. što tad? zvati majstora? posao treba raditi osoba koja zna, ne koja uči.

edit: ili .. ti daješ link na jedan od 'bezbroj' fritzova.. 90tku.. pri tome svi ostali su različiti-slični.. no juzer to zna, vidi, pročita što piše na kutiji .. ako to ne može sam, što može? dati mu link na pdf tad nije pomoć, tj ili to može (mora moći) sam, ili ako to ne može sam, tad ne može ni ostalo, jer je ostalo teže, traži razumijevanje, osnovno znanje mreže.

-tako dobro spomeneš dhcp i ip .. točno, jer u složenoj mreži ne želimo da uređaji mijenjaju adrese, jer je ip-adresa ono kako se podešava i tad se adresa ne smije mijenjati.. no i dalje se koristi dhcp, uz rezervaciju ip po mac-u.. elegantnije, tek ako to iz nekog razloga nije moguće tad ručno bez dhcp-a.. no mi to znamo, snašli bi se.. a juzer koji pita? ne pinga mu 8.8.8.8 .. ?? što mu tad možemo reći za pomoć? -karikirano ću sad reći, tad mu ne radi internet.. :)

-kad imamo neko potrebno znanje mreže, tad nam je dovoljna kratka pomoć, neki 'klik' .. kad nemamo to znanje, tad nam treba yt-manual, knjiga fordummies, .. kako bi juzer uopće došao do prvog koraka i otkrio konkretan model routera-modema ili koja mu je stvarna ip, wan ili cgnat.. a to sve može znati neusporedvio brže ako googla nego ako piše u temi i čeka odgovor recimo gornjim linkom na portčeker.. 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2024 22:41 (ihush).
9 godina

FritzOS je isti (pogotovo ovaj mrežno-DHCP-port forward-NAT dio), cak i na "brandiranima"/unaprijed konfanima od strane ISPa, a znam jer sam to radio "dok sam bio mali".  Razlike nastaju kod xDSL vs docsis vs ftth ali to je ovdje nebitno, ima xDSL i "samo" forwardiramo port, nije napisao da nema neta, valjda bi dobili tu info :)

Korisnik/forumaš očito zna nešto, možda dovoljno da ga par hintova usmjeri dalje. Nek sam lovi ribu, tako smo i mi počeli :)

P.S. fiskalizacija kod njih ide sa printera, bar je išla, isto dok sam bio mali kad smo spajali taj printer na naš ERP.

9 godina
Fritz modem

Cudan problem imam sa fritz!box routerom. Kada podesim Internet VDSL dodam VLAN-ID 100 dobijem Internet.

Kada pocnem stimati DECT telefon dodam VLAN-ID:929, PBit:5 i kada ukljucim opciju Use separate connection PVC for Internet telephony i dodam VPI:1, VCI:32

Is account information required?

No

Obtain the IP address automatically (DHCP)

Cim dodam VPI i VCI za telefon..telefon proradi odmah ali nakon toga vise ne mogu pingati preko cmd nista izvana..tipa google.com ili 8.8.8.8  

Nije mi jasno zasto mi automatski fritz!box blokira pinganje ima li rjesenja ovdje?

0 0 hvala 0
9 godina

Koji operater? Tu si pomiješao VLANove i PVC, ne ide to skupa (optika VLANOvi, VDSL isto, ADSL VPI/VCI).

9 godina
Fritz modem

U pitanju je BH Telecom

VDSL veza

Koji VLAN da upisem da probam ?

VLAN ID 100 mi radi za Internet OK

Za VoIP isto je tacan VLAN ID:929 PBit:5

Jedino moze biti netacan ovaj VPI i VCI za VoIP cim njega unesem nestane mi Internet konekcije na 5sec i proradi telefon radi sve super ali tada gubim pinganje vani recimo prema google.com ili 8.8.8.8

Ako pingam lokalno u mrezi racunare radi mi to.

0 0 hvala 0
9 godina

Ti prvo moraš doznati točne postavke jer ovo mixanje PTMa (VLANova) i ATMa (VPI/VCI) mi nikako ne ide u glavu. Prvo to moraš razriješiti, da li je VDSL over PTM ili ATM i onda ići dalje konfigurirati sa (ispravnim) postavkama. S obzirom da ti internet radi, onda je 99% da je PTM. Koliko ja znam, ako sam u krivu neka me netko ispravi, ali ne može na istoj liniji biti i jedno i drugo aktivno u isto vrijeme - ovisno o tome kako je DSLAM konfiguriran i kako se DSL syncao, tako se šalju podaci po linku, na layeru 2?

Ako je PTM, onda nikakve VPI/VCI ne unosiš, sve ide kroz VLANove. Internet 100, televizija 930, VOIP 929. Bar bi trebali biti, provjeri.

Ako se koristi ATM, onda ti za sve 3 usluge trebaju VPI/VCI koje isto moraš negdje iskopati.

A pošto spominješ pinganje googlea i lokalnih PCja u mreži i ne vidiš razliku zašto bi jedno radilo a drugo ne, čini mi se da ćeš morati malo proučiti o cijeloj tematici, nije ovo baš za početnike.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2024 13:52 (Miro).
16 godina
moderator
Fritz modem

Držite se teme.

Offtopic obrisano.

...
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2024 13:53 (Miro).
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice