HDMI vs DVI

poruka: 3
|
čitano: 4.201
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
HDMI vs DVI

Bok. Zanima me imali li razlike u slici između HDMI I DVI ili je jedina razlika ta šta preko HDMI kabela možemo prenjeti i zvuk? Ako monitor nema zvučnike, a ukoliko ih i ima ne koristim ih, mogu li dobiti DVI načinom spajanja jednaku kvalitetu slike kao i kod HDMI načina spajanja. Koja je razlika između DVI-I i DVI-I dual link, DVI-D i DVI-D dual link te DVI-A, dali svi (ili koji od njih ) daju sliku kao i HDMI kabel  ?

 
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: HDMI vs DVI

Nema nikakve razlike u slici. jedina razlika je što je hdmi tanji, praktičniji kabal i prenosi digitalni zvuk .

cika batmen
14 godina
offline
HDMI vs DVI

Zapravo je DVI superiorniji ali kod običnog korištenja su jednaki, dok je najveća prednost HDMI-a što prenosi i zvuk, ono prvo sam rekao zato što se kod nekih monitora zna pojavit izobličenje kod tamnish/sivih boja, ali nekom to može bit ne uočljivo a i ne dešava se često, a jedina stvar gdje je DVI bio puno superiorniji se vidi u BUG (ne znam sad koji broj),  gdje je bio test 3D monitora, HDMI je za sve rezolucije iznad HD ready "prenosio" samo 24 sličice stoga su igre bile ne igrive, samo preko DVI i DP se moglo postić 60 sličica pri rezolucijama većim od HD ready!? 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.11.2012 21:43 (Ivsa).
Moj PC  
2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice