U dobro si se zeznuo u vezi napajanja link. Ipak sam gledao kada sam kupovao napajanje da si uzmem nešto bolje i jače, naravno da me jako dugo služi.
Case modding
- poruka: 186
- |
- čitano: 66.730
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Pozdrav svima.
Evo preko praznika sam se i ja bacio na case modding te sam ga napokon završio i naravno odlučio ga podijeliti s vama.
Planirao sam napraviti i tutorial, ali ako niste vidjeli već postoji tutorial kojeg je napravio AMD FREEK.
Uglavnom kučište koje sam uređivao se nalazi na likn-u.
Modifikacije: bojanje cijelog kučišta u crno, osim prednje maske koju sam jednostavno izbrusio te je malo ispolirao. Umjesto jednog mjesta za ventilator s stražnje strane sam napravio mjesto za još jedan. Na dno kučišta sam dodao ventilator od 120mm za koji sam prethodno izbušio rupu.. Također sam stari čitač kartica stavio na mjesto predviđeno za disk pogon (čitač je bio vanjski no ubacio sam ga u kučište te sam posebno za njega bušio rupe na zaštitnom poklopcu za disk pogon). I za kraj sam stavio plexi s time da sam na gornjoj strani izrezao malo drugačije lim tek toliko da bude sve zanimljivije.
Jel to ac freezer 7 s kojeg si skinuo org vent i stavio ovo svjetlece ?
Taj kojeg si naveo je za Intel procesore, ARCTIC Freezer 64 PRO ovaj je gore te sam zamijenio ventilatore samo. Sada je gore Termaltake od 92mm gore pričvršćen s 4 šarafa. Također sam na gornji limić hladnjaka stavio jednog malog pasivnog Zalmana kojeg sam imao viška.
U dobro si se zeznuo u vezi napajanja link. Ipak sam gledao kada sam kupovao napajanje da si uzmem nešto bolje i jače, naravno da me jako dugo služi.
mislim da se nisan zeznija s tim kučišten dolazi napajanje koje košta 160kn a ti nisi nigdi naveja da si minja napajanje i stvarno neznam ćemu 650w na tu konfiguraciju
Pa zato služi ova opcija Moj PC, a i na slikama se vidi da nije ono Codegen napajanje . Razlog što sam uzeo jače napajanje je taj kada budem mjenjao komponente na jače da se ne trebam brinuti u vezi novog napajanja. Smatrao sam taj odabir isplativim
koliko dodje pleksiglas,imam bocnu stranicu od kompa oko 40x40,kako ide to brusenje pleksija,cime se ljijepi za podlogu?
imaš u Eko Plastici, ovisno o debljini i boji košta od 200 - 350kn/m2
tebi bi bilo dovoljno 3mm što je cca 240kn/m2što ti na kraju izađe max 60 kn, neda mi se sad računat
za ljepljenje možeš uzet bilo što al vidio sam da pro modderi koriste neku super snažnu dvostranu prozirnu ljepljivu traku - ima u bauhausu ogromna rola cca 70kn
sa cim si uopce obojao prednju stranu kompa
Izbrusio ju je i polirao, jer je prednji dio metalni.
...jel moze neko da mi da link na kojem ima dosta modanih kucista i tutoriala za pravljenje istih....
e ovo je vecpretjerivanje.....
evo sta se naslo na netu.
Glupi amerikanci,a tko bi drugi.
eto i malo mojih slika al daleko od pravih modinga....
nema se para za finese....bolji kablovi,bolje napajanje s duzim crnim kablovima
sad jos ide dat uredaj jer mi jedan molex i jedan ata utor free
malo se zeznul s dat uredajem....
to je scsi sučelje pa sam u nabavci kontrolera i jednog diska od 36gb
ali prek ebaya mozda uleti jos sto povoljno od scsi uredaja
ovo mi prehebeno
al perverzije uvjek postoje....
tak da je moje kulturno i ukusno...
Sve 5, ali TD zbog neurednosti. :(
nema se para za finese....bolji kablovi,bolje napajanje s duzim crnim kablovima
sad jos ide dat uredaj jer mi jedan molex i jedan ata utor free
ma super je, dajem ti 10/10 boja je super meni se osobno ovakvaplava vise sviđe nego crvena mada je i onaj o kojemu je otvoren forum genijalan, ako oces posalji mi PM pa mozemo nes skupa napravit imam ja jedno slobodno kuciste
http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=7500100032
prvenstveno mi triba oni sarafi koji dodu izmedu kucista i maticne
i jos koja vrsta prekidaca ide na paljenje i restart kompa(ako moze i link)
jel neko stavio mozda zelene neonke, da vidimo malo i kako to izgleda, uvijek plave i crvene dolaze...
http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=7500100032
prvenstveno mi triba oni sarafi koji dodu izmedu kucista i maticne
i jos koja vrsta prekidaca ide na paljenje i restart kompa(ako moze i link)
ako dobro pogledas sliku vidjet ces da dobijes i inace znano kao odstojnike za maticnu plocu.... a sto se tice prekidača pitanje 1: dali pravis kučište od nule ili obnavljaš staro ,,,,,, 2: koliko veliki prekidač zelis ako je kučiste od nule jer nebo je granica ako radis od nule ... doslovce mozes staviti i tipku za zvono na kuci ako te to pali.... ali dovoljno je bilo kakvo tipkalo.... eto ovo npr .....
Jeli ovaj prekidac ostane ili se vrati u pocetno stanje?jer kolko sam vidio na kompu mi se prekidac vrati.
Jeli ovaj prekidac ostane ili se vrati u pocetno stanje?jer kolko sam vidio na kompu mi se prekidac vrati.
Dobro si vidio. To bi prije bilo tipkalo nego sklopka...
ima ih puno a ja neznam puno o tome.
ima ih puno a ja neznam puno o tome.
moze ti za to posluzit stara tipkovnica - kliketusa, ona u sebi ima toga koliko i tipaka :)
Jel bi mi moglo posluziti tipkalo od zvona.
Ili ako neko ima drugo rijesenje
Posluzilo bi.
@ Gizmo007 -> alo pobogu, cemu "tabletici" na svakome koraku!?!?
Uzas...hehehehe...mislim ti "tabletici"...i sta ti je ono na kucistu!? isto neki tabletic ili sta...!? Hehehe...
uzimam p3 kuciste (znaci najobicnija kocka) sve limove skidam i svugdlje ide plexi. Znaci svugdlje di su bili limovi ide plexi jedino sta ostaje od lima je okvir jer mi se neda j... s time. U kuciste idu plave ledice ili zelene ledice na neonke ne patim :D
Pa me zanima sta vi mislite o kucistu koje je cijelo u plexiju ..
I da authoru ove teme svaka cast an moddingu kucista jako ljepo ;)
Stavi sve u mat crnu