Evo, ja sam ovako ofrlje guglajući, na 2-3 mjesta (što može značiti ništa) našao slijedeći info; kako stvari stoje morati ćeš probati 2*2 i vidjeti da li radi, javi kako si prosao
Maximum Memory 2GB Memory Slots 2 (2 banks of 1)
Evo, ja sam ovako ofrlje guglajući, na 2-3 mjesta (što može značiti ništa) našao slijedeći info; kako stvari stoje morati ćeš probati 2*2 i vidjeti da li radi, javi kako si prosao
U kojem web shopu mogu kupiti 4 gb rama 667MHz?
Nailazim na 1 gb sa 667MHz ili ovo ali piše da nije dobavljivo
http://www.protis.hr/products/details/memorija-kingston-ddr2-667mhz-2gg-branded-ecc-za-hp-kthxw4300e2g/45013
Ili jedini ovaj oglas na njuškalu
http://www.njuskalo.hr/ram-memorija/memorija-pc-kingston-2x2gb-ddr2-kit-oglas-5847469
Na par stranica sam procitao da ide max. 2GB . znaci 1GB po utoru !
Na par stranica sam procitao da ide max. 2GB . znaci 1GB po utoru !
Ipak sam poceo sumnjati, skini PC Wizard i on ce ti reci koliko max moze podrzati, jer ima SATAII prikljucke i podrzaje Core 2 Duo procesore
Ovo kaže PC Wizard
Mozes do 12gb Zanemari krivo nesto procitao..
Ovo kaže PC Wizard
Mozes do 12gb
Ne moze kada mu je ploca neka divlja, nije niti jedna od poznatih marki, u mene na starom P2 ocitavalo da moze podrzati 1GB (2x512 SD RAM) i na ovom (mom racunaru) normala pise 8GB (2x4) sto i pise na off stranici...
Ma probaj dvije kud puklo da puklo :D
Ali po chipsetu pise "Max Memory Size(dependent on memory type)" 2GB
Ne moze kada mu je ploca neka divlja, nije niti jedna od poznatih marki, u mene na starom P2 ocitavalo da moze podrzati 1GB (2x512 SD RAM) i na ovom normala pise 8GB (2x4) sto i pise na off stranici...
Ma probaj dvije kud puklo da puklo :D
Ali po chipsetu pise "Max Memory Size(dependent on memory type)" 2GB
Nesto sam krivo procita..
Nesto sam krivo procita..
Pise 12GB, nema PC Wizard informacija o toj ploci pa onako bezveze napise, prvo i prvo ploca ima 2 slota, ne 4 kao sto je pogrijesio pc wizard, i sto mi je smijesno bilo "3GB plocica RAM-a" hahahahaha
Pise 12GB, nema PC Wizard informacija o toj ploci pa onako bezveze napise, prvo i prvo ploca ima 2 slota, ne 4 kao sto je pogrijesio pc wizard, i sto mi je smijesno bilo "3GB plocica RAM-a" hahahahaha
Ja nisam ni zna o kojoj je ploci rijec pa sam vjerojatno procita samo taj podatak i napisa. Sad kad sam vidia da ploca ima samo 2 DIMM DDR2 utora skuzia sam da je nemoguce
Kupio bi si 2x2gb ram ddr2 jer sadašnjih 1gb mi nije dovoljno ali ne znam koja mi paše u računalo na cpu-z mi piše:
DDR 2
max bandwidth PC2-53008 (333mhz)
Manufactured transcendend information
Part numbe JM667QLJ-1G
Napisi model maticne !
Jedno pitanje.
Mogu li ja na svome kompu stavit RAM od 1600MHz? To mi je nejasno jer na svakoj stranici na netu piše ovo:
"4x DIMM, max. 16GB, DDR3 1866
(O.C.) / 1333 / 1066 MHz, ECC and non-ECC, un-buffered memory"
Piše 1333 a iznad 1866 OC, dali to znači da bi on primio ram koji na stock freq imaju do 1866 ili?
Možeš staviti RAM od 1600 Mhz, ali će ti raditi sporije tj. u BIOS-u će ti pokazati da imaš 1333 MHz.
Moja preporuka ti je da nabaviš 1333 MHz i miran si, ionako nema prevelike razlike između 1333 MHz i 1600 MHz.
Bok kupujem ram za komp 2x4 ddr3 pa trebam savjet koji da kupim
Hvala
šta kažeš na ovo malo sam tražio pa sam ovo našao
Gore si napisao da hoces da kupis 2x4GB DDR3 a ovo na linku ti je 4X2GB DDR3
Možeš staviti RAM od 1600 Mhz, ali će ti raditi sporije tj. u BIOS-u će ti pokazati da imaš 1333 MHz.
Moja preporuka ti je da nabaviš 1333 MHz i miran si, ionako nema prevelike razlike između 1333 MHz i 1600 MHz.
Ma da, ali ja pitam jer neću uzimat 2gb 1333MHz ako mogu 1600MHz 4gb za 50 kn više.
I hvala sam zaboravio reć :D
Napisi model maticne !
IMam ovaj model
MSI
MS 7369 1.0
chipset NVIDIA nforce 560
LPCIO winbond W83627DHG
Napisi model maticne !
IMam ovaj model
MSI
MS 7369 1.0
chipset NVIDIA nforce 560
LPCIO winbond W83627DHG
Mislim da ti ova ploca u racunaru MSI K9N Neo V3, ako jest, moze ti podrzati 2GB rama po slotu, znaci 4x2GB=8GB ti maximalno moze ploca podrzati RAM-a, a podrzani ramovi jesu oni sa 533/667/800 Mhz
Nadogradio sam si komp sa jos 4 gb rama i sada imam ukupno 6gb ram-a. Ali kad odem u Control Panel pa System mi pise ovako:
Ram Installed: 6GB (3,25GB usable)
Zasto mi je samo 3,25 GB iskoristeno?
Inace imam 32-bit Win 7..i probao sam sa remapping memory iz bios-a, to nemam ja u biosu..probao sam i sa msconfig, nece ni to..
32 bitni win prepoznaje do 3 gb, ako imas vise od 3 gb moras stavit 64 bitni
Stavi 64-btne Windowse pa ce ti onda prepoznat svih 6 GB !
Da li je velika razlika između ova dva ram-a:
Hvala
Razlika ti je samo u frekvenciji koju ionako neces primjetit , i u tome sto jedna ima nize hladnjake pa se nemoras bojat da ce smetat vecem CPU hladnjaku !
Ovakva je situacija, imam 4 gb rama (2x2 gb) 800mhz corsair. Rade u dual channel modu. Htio bih kupiti još 4 GB rama (2x2 gb) muskin stilleto isto 800 mhz. Na matičnoj imam još 2 slobodna mjesta. Jeli moguće staviti još 4 gb (2x2 gb) drugog proizvođača i dali će doći do konflikta? Dali će oni i dalje raditi u dual channel modu?
Moguce je stavit jos 2x2GB i nebi smjelo doci do konflikta ! Glavno da je isti tip memorije tj. DDR2 i da rade na 800Mhz i radit ce u dual channelu !
Imam single modul ram 4 gb DDR3 Transcend jm1333kln 1333 mhz
Ploca je asrock g41m vs3 r2.0 koja podrzava 1333mhz samo kao Oc
Kada u biosu prebacim da radi na 1333 mhz u asrockovom OC tuner programu pokazuje voltazu od 1.70v iako je u biosu podesena na auto voltaza!
Kada stavim auto frekvenciju drama radi na 1000 mhz a OC tuner pokazuje voltazu 1.60v u biosu opet podesena auto voltaza.
Da li postoji mogucnost da ovaj oc tuner ne ocitava kako treba voltaze jer mi se i na default brzini rama pokazuje veca voltaza posto je 1.5 v za dd3.Napominjem da je radjen memotest i sve ostalo bez problema prolazi,stabilan ne grije se itd...
Ako su ispravna ocitavanja programa da li je to voltaza koja je previse rizicna?
Zna li netko koliki je vijek trajanja DDR1 400mhz radne memorije? Otprilike me zanima jer na jedan stari pc moram instalirat windowse, a svaki put faila zbog pokvarenog rama pa moram sa njuškala kupit .. I ako moze savjet da li stavit win7 na 1GB rama + stariji procesor (athlon 64 cini mi se) ili xp?