Evo ovako imam ovu maticnu DFI LanPartyUT nF4 Ultra-D [DDR][400Mhz]
Ima san do danas 2x512 Mb ocz rama...i danas san kupija jos 1 gb kingmaxa i kad stavin ta sva 3 komp samo beep beepi moran ga ugasit...a kad spojin 1x 512 mb + 1 gb kingmaxa sve ok..proba san razne kombinacije u slotovima,primista ramove ali sve isto...ccmos san napravija nista ne pomaze itd..
Ima neko mozda neku ideju do cega moze bit ?
Proba san josh dodat 256 mb rama,da budu popunjena sva 4 slota ali isto ne pomaze
Ram problem - pomoc
- poruka: 11
- |
- čitano: 2.987
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo ovako imam ovu maticnu DFI LanPartyUT nF4 Ultra-D [DDR][400Mhz]
Ima san do danas 2x512 Mb ocz rama...i danas san kupija jos 1 gb kingmaxa i kad stavin ta sva 3 komp samo beep beepi moran ga ugasit...a kad spojin 1x 512 mb + 1 gb kingmaxa sve ok..proba san razne kombinacije u slotovima,primista ramove ali sve isto...ccmos san napravija nista ne pomaze itd..
Ima neko mozda neku ideju do cega moze bit ?
Proba san josh dodat 256 mb rama,da budu popunjena sva 4 slota ali isto ne pomaze
ja sam imao slucaj da je na kraju neces vjerovati izgorila maticna i ram i procesor sve je riknulo..:(
sva sreca nije bio moj....isto se je culo samo bep,beeeeeeeep..............ali to valjda nije tvoj slucaj....:))))))))
Evo ovako, probaj sa svakim modulom zasebno upaliti komp.
Dakle prvo s 512 MB OCz, pa nakon toga s drugih 512 i na kraju s Kingmax.
Ako s jednim od modula ne bude htio bootati - otišao ti je taj modul.
Ako sve bude radilo s oba tri, prođi Memtest za svaki modul (da eliminiraš neispravnost).
Naravno, ako nisi, sam podesi tajminge memorije na najveće vrijednosti što ti pišu na modulima (mislim recimo ako je na OCZ bubam bezveze 3 3 3 8, a na Kingmax 2.5 3 3 9 stavi tajminge 3 3 3 9. Kontaš?).
moze ti bit i da ti trazi da budu sva 4 modula stavljena pa da bude dual chanel ostvaren s obe kombinacije. ta zadnja memorija koju si ubacio (od 256 MB) na kojoj frekvenciji radi?
E decki evo da se i ja umjesam...da neotvaram novu temu...
Danas sam kupio 2x1GB Corsaira xms2 i stavim oba zajedno u iste chanele tj istu boju i nece pc da mi se boota takve probleme sam imao i sa drugim obicnim ramovima imo sam 3x512,ali kad stavim samo jedan corsair na bilo koi slot radi posto je to ista 2 rama od corsaira letencije su iste 4-4-4-12 pokusavao sam razne kombinacije ali nista.Molim vas pomozite maticna mi je P5PL2 asusovka.Prije sa 3x512 komp mi se nekad i boota ali nakon nekog vremena zamrzne ili se restarta ili izbaci BSOD...jeli moze sta u biosu da se namjesti ???
Treba mi pomoc...imam 2 popunjena slota od po 1 gb ram-a(kingston, 800 Mhz).Danas kupim isto Kingston 800 Mhz ali jedan modul od 2 gb .KAda ga ubacim pocne da pisti i nece da ga ocita.KAda taj novi ram ubacim sam i izvadim dva prvobitna ucita normalno 2 gb.U cemu je problem?
Napisi model maticne !
ASUS P5KPL
Ta maticna podrzava max. 4GB DDR2 , tak da bi to trebalo sljakat !
Probaj kombinirat memoriju po svim utorima , ram je ispravan kad ga samog ocita !