Problem u RAM-u ili?

poruka: 12
|
čitano: 4.749
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Problem u RAM-u ili?

Pozrav,

Imam problem sa Pc-em od trenutka kad sam ga kupio, a to je 3 tjedna unatrag. OS je Windows 7 x64 Ultimate.

Kad Pc stoji ugašen preko noći i kad ga palim drugi dan (Cold Boot)  sve se lijepo pokrene, windowsi se učitaju, ali nakon nekog vremena (minuta ili pet minuta) dobijem BSoD (Blue Screen of Death). Pc se resetira, Windowsi se ponovno učitaju, dobijem poruku, Windows has recoverd from a ..... itd. Nakon minute opet ekran poplavi i Pc se resetira i opet se Windowsi učitaju i opet dobijem istu poruku. I to tako ide u negogled. Kad sam pokrenuo MemTest dobio sam jako puno grešaka. 

Ali ako, kad se PC resetira nakon plavog ekrana, nakon post ekrana ugasim PC na gumb i ponovno ga upalim SVE RADI i ne dobijam više plavi ekran i PC radi stabilo cijeli dan. Tad ga mogu resetirati do mile volje i sve radi. Nakon toga odem u MemTest i ne javi niti jednu grešku, a izvrtim sve testove po dva puta.

Plavi ekran dobijem i sa jednim i sa dva keksa ako PC stoji ugašen preko noći (Cold Boot). Sa trikom gašenja pc-a prilikom restarta nakon plavog ekrana PC radi stabilno i sa jednim i sa oba keksa. Probao sam ih stavljati i u jedan i u drugi bijeli slot na matičnoj ali rezultat je isti. Tek nakon gašenja prilikom ponovnog boot-anja Pc radi stabilno.  

U čemu bi mogao biti problem?

Konfiguracija mi je navedena pod Moj Pc

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problem u RAM-u ili?

Vuče mi na napajanje ili matičnu, ali ggle prije nego išta kažem odi u event logove i pogledaj što ti piše pod crvenim X-ićima te proguglaj na netu.

Također probaj izašao je FIx it od microsofta http://www.bug.hr/vijesti/microsoft-fix-it/101621.aspx pa probaj i to pa ćemo dalje.

16 godina
neaktivan
Problem u RAM-u ili?

Vidi ovo...

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
stipica_zd kaže...

Vidi ovo...

Brvao stari

15 godina
Exploder kaže...
stipica_zd kaže...

Vidi ovo...

Brvao stari

Hvala na brzim odgovorima. Moj RAM ima oznake CMX4GX3M2A1600C9

Ovaj se ne spominje u postovima na onom linku.

Zanimljivo je što istu konfiguraciju ima i kolega, jedino je grafička druga, i kod njega sve radi bez problema.

Znači imamo iste matične, iste verzije BIOS-a, isti procesor, isto kućište, isti HDD i isti RAM, s istim oznakama, jer smo sve dvostruko naručivali kad smo kupovali.

Kod njega nema nikakvih problema. Sve šljaka. A kod mene kaos.

Problem je u tome što smo kupovali komponente u dvije trgovine, i to što ova memorija nije na listi kompatibilnosti od matične ploče.

I sad ako budem išao mijenjati memoriju mogu me odbiti i reći što nisam gledao kad sam kupovao. A još veći problem je da ako idu testirati RAM i ne nađu greške naplatit će mi uslugu jer su testirali ispravnu komponentu.

15 godina
neaktivan
Problem u RAM-u ili?

A zasto ga ne odneses nazad u trgovinu,j....š im majku,lupis sakom o stol i pocupas tamo nekoga!?

-Naravno,ako imas garanciju!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Imam garanciju 5g na RAM.

danas nosim natrag u trgovinu RAM pa ću vidjeti na što će to izaći.

Nadam se da neću morati pribjeći tvojim metodama uvjeravanja Smijeh

15 godina
neaktivan
Problem u RAM-u ili?

Ovako imam problem.Isao sam stavit novi ram koji sam dobio od frenda. Stavio sam ga i normalno ukljucio komp .                                                                                                 Ali na ekranu mi je pisalo kao da je neki problem za memorijom i da sam IZGUBIO neke podatke!!Plač
Sada skoro nista nemogu otvorit od programa! U cemu bi mogo biti problem??

0 0 hvala 0
15 godina
Problem u RAM-u ili?

Problem riješen!!!

Nije bilo problema u kompatibilnosti RAM-a i matične, već je jednostavno RAM bio neispravan.

Odnio sam na reklamaciju stare module, dobio sam nove istih oznaka kao i onaj koji sam prvi imao (CMX4GX3M2A1600C9), i evo radi PC već dva dana bez problema.

Hvala svima na pomoći!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A kako si ti pokretao onda taj mem test? Nisi valjda iz wndowsa to radio?

15 godina

Imam HIREN BOOT CD i pomoću njega sam testirao. Na njemu se između ostalog nalazi i Memtest. Ne iz Windows-a.

A koristio sam i Windows-ov memtest koji je isto javljao greške u RAM-u.

Bitno je da je sve sređeno kako se čini. Ovo je već treći dan da sve radi kako treba.

Neka tako i ostane Smijeh

17 godina
neaktivan

Meni je jednom prijavio more gresaka i vadio jedan po jedan da utvrdim koji ne valja da bi se na kraju ispostavilo da je bilo dovoljno zamijeniti im mjesta i psolije toga uredno radi.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice