Imam ubuntu 9.04 i sve radi fino ali zvuk me zeza,razlicite sam miksere probao ukljucujuci i ALSA.Radi se o tome da mi zvuk štopne tu i tamo,pa malo stane,pa malo sušti i tako nasumično.Ne znam sta da radim.
Ubuntu problem sa lošim zvukom
- poruka: 9
- |
- čitano: 2.312
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Isti sam problem imao i ja, isto tako Ubuntu 9.04, na Toshibi A300. Probao sam sve miksere, različite audio playere, vanjske zvučnike, ma sve, ali ništa nije pomoglo. Na kraju sam odustao, prešao na Linux Mint 7 (KDE) i dosada niti jedan jedini problem sa zvukom. Sve radi sjajno. Možda da probaš prijeći na Mint, nakraju, ipak je on baziran na Ubuntu distri, usudio bih se čak i reči poboljšana verzija Ubuntu-a.
EDIT: Off-topic
Popravilo se stanje u Operi 10, (za linux naravno) sada mogu normalno postat poruke u Bug forumu.
meni bio jedino los zvuk na pidginu ostalo je bilo dobro
Znači da reinstaliram sistem ili nekako da upgrejdujem?? Nisam siguran kako mint ide u ovom slučaju.Koliko je zahtjevan Mint posto laptop mi ima samo 512 mb rama i 1.8 ghz celeron,
Mint se instalira identično kao i Ubuntu, u principu Linux Mint je poboljšana i pojednostavljena verzija Ubuntu-a. Što se tiće ram-a možeš instalirati XFCE verziju Minta, ali ako ti je radio GNOME na Ubuntu raditi će i na Mintu.
Ako imaš još kakvih pitanja slobodno se javi
off topic : probaj ubost negdje ako možeš 1 gb ram-a, danas ram više nije tako skup, a tebi bi dosta značilo za performanse tih gigu više.
Hvala,evo upravo skidam Mint xfce 7icu :) nadam se da ce bolje raditi od ubuntua
Instalirao sam mint sa xfce i radi kao doksa :) sad me samo zanima kako da instaliram basket notepads na njega...jer sam skinuo i probao kroz terminal i dobijam ovaj error
make -f Makefile.cvs
make: Makefile.cvs: No such file or directory
make: *** No rule to make target `Makefile.cvs'. Stop.
========================================================================
(( An Error has Been Encountered ))
========================================================================
In the most cases, some libraries are missing or cannot be found.
Think to install the *-dev or *-devel packages of your distribution.
For example, if libmng cannot be found,
please check if libmng AND libmng-devel packages are installed on your system.
See the reported errors to know which librarie need to be installed.
ali ja imam instalirana i -dev i -devel pakovanja a taj program mi treba :)
u kubuntu to ide ovako:
sudo apt-get install basket
pošto ti nemaš kde ubuntu, nego xfce mint, sigurno će instalirati i još neke ovisne pakete. ne znam , probaj.
Probaj ga potražiti putem Synaptic Package Managera, mislim da ti je tako najlakše a usput češ vidjeti koje će još pakete povući i instalirati, jer BasketNotePads je program pisan za KDE.
............ili..... .....
Otvori Firefox (nažalost samo na njemu radi, opet je Opera odje...a) otiđi na ovaj LINK i klikni install. I to bi trebalo biti to.