Ubuntu ili Backtrack,koji je bolji? zaključana tema

poruka: 35
|
čitano: 8.140
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Ubuntu ili Backtrack,koji je bolji?

Da pitam,zašto svi pričaju da se moraju skidati kerneli itd...i dali je potrebno instalirati puno drivera..ako je dajte mi  neke linkova da kada instaliram Ubuntu da odmah krenem sa instalacijom drivera...i šta mi je sve potrebno da bi Ubuntu radio kako treba nakon instalacije...znaći u WIndowsa poslje instalacije moram drivere odmah instalirati,pa programe (adobe readere,flash playere,AV i sve ono osnovno) jel se ovdje dobije sve to uz instalaciju (ili alternativni programi koji rade isto ko adobe reader samo što su za Linux) Ubuntua...dajte mi što više informacija da znam šta me čeka...

15 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

Da pitam,zašto svi pričaju da se moraju skidati kerneli itd...

Linux kernel se konstantno razvija, pa nove verzije izlaze cesto. Nitko te ne tjera da updateas svoj kernel, ali mozes ako zelis.

filipvk1000 kaže...

i dali je potrebno instalirati puno drivera..

Nije. Linux dolazi sa hrpom drivera sam po sebi, tako da bi sve trebalo raditi "iz kutije". Uglavnom jedine drivere koje ces morati naknadno instalirati su oni graficki, konkretno oni od Nvidije ili ATI-ja (ovisno ciju karticu imas).

filipvk1000 kaže...

i šta mi je sve potrebno da bi Ubuntu radio kako treba nakon instalacije...

Pa imas Adobe Flash player koji ces vjerojatno htjeti instalirati, AV ti ne treba, web browser vec imas (gotovo uvijek Firefox), jedino je situacija sa codecima malo cudna. Ali ako instaliras VLC to bi trebao izbjeci...

EDIT: post iznad ovog je bolji jer ti opisuje kako sa Ubuntuom, ovo moje je vise opcenito...

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 15:57 (rustweaver).
16 godina
protjeran
Ubuntu ili Backtrack,koji je bolji?

kakav vam se cini XFCE ili LXDE

koji je brzi ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
So then I typed GOTO 500 - and here I am!
14 godina
neaktivan
po mom XFCE- ono kaj nudi je puno vise od LXDE-a, uz skoro pa iste zahtjeve/potrošnju resursa
Note: Compiling chromium-beta or chromium-dev takes at least as long as compiling the linux kernel.
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice