Ubuntu 11.04 Alpha izdan

poruka: 13
|
čitano: 2.680
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Ubuntu 11.04 Alpha izdan

Ubuntu je izdao ubuntu 10.04 alpha verziju. Možete je preuzeti sa stranice : http://cdimage.ubuntu.com/releases/natty/alpha-1/

Naravno Unity je dio novog Ubuntu-a.

Video:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tf4X2pdAO0A

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Ubuntu 11.04 Alpha izdan

Probao sam Unity i nije mi se nimalo svidjeo. Mozda za par mjeseci bude mnogo bolji i funkcionalniji, ali ja ipak ostajem na Gnome-u. 

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Ubuntu 11.04 Alpha izdan
BLOGERX4 kaže...

Probao sam Unity i nije mi se nimalo svidjeo. Mozda za par mjeseci bude mnogo bolji i funkcionalniji, ali ja ipak ostajem na Gnome-u. 

Gnome ide u Gnome Shell :) Tako da... Gnome 2, ne znam, moci ce se ostati na tome samo ako ce se naci netko da to odrzava.

All the best people in life seem to like LINUX. Steve Wozniak
16 godina

Ne sviđa mi se.

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.
16 godina
neaktivan
kvark kaže...
BLOGERX4 kaže...

Gnome ide u Gnome Shell :) Tako da... Gnome 2, ne znam, moci ce se ostati na tome samo ako ce se naci netko da to odrzava.

Pa Linux Mint ce ostati nekoliko verzija na njemu. Nego, nikada mi nije u glavu isao ovaj Gnome shell, al svejedno.

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
15 godina
neaktivan
kakav je u usporedbi sa 10.10?
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
17 godina
neaktivan
Ubuntu 11.04 Alpha izdan

za unity ćeš morat imat 3D akceleraciju, a kako je moju x600 ati odavno ispustio iz svojih catalysta (9.3 je zadnji koji ju podržava. al 9.3 ne podržava zadnji xorg koji je u novom ubuntu) , a open-source driver još nije dorastao starijem vlasničkom bratu, ništa od toga. 

STEVO:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.

0 0 hvala 1
16 godina
protjeran
hrvooje kaže...

za unity ćeš morat imat 3D akceleraciju, a kako je moju x600 ati odavno ispustio iz svojih catalysta (9.3 je zadnji koji ju podržava. al 9.3 ne podržava zadnji xorg koji je u novom ubuntu) , a open-source driver još nije dorastao starijem vlasničkom bratu, ništa od toga. 

Jesi siguran da FOSS driver ne nudi dovoljno mogucnosti da pogoni Unity? Jer ako meni nudi dovoljno za Compiz, a Unity je na Compizu, onda pretpostavljam da bi mogao biti dovoljan i tebi.

All the best people in life seem to like LINUX. Steve Wozniak
17 godina
neaktivan
kvark kaže...
hrvooje kaže...

Jesi siguran da FOSS driver ne nudi dovoljno mogucnosti da pogoni Unity? Jer ako meni nudi dovoljno za Compiz, a Unity je na Compizu, onda pretpostavljam da bi mogao biti dovoljan i tebi.

nudi i meni na nvidiji gt260 na kućnom desktopu, ali ne i na staroj radeon x600 na hp-ovom sad već par godina starom nx8220 

STEVO:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
16 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

Jeli to znači da na novom Ubuntu-u neće moći moja grafička kartica Ati 9000?

16 godina
neaktivan
Nikako mi se nesviđa,mada ima još dosta vremena da se sve popravi.
17 godina
neaktivan
ivo000 kaže...
hrvooje kaže...

Jeli to znači da na novom Ubuntu-u neće moći moja grafička kartica Ati 9000?

moći će , al samo s open source driverima. novi catalyst za novi ubuntu za tu karticu ne postoji.

15 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

x600 pripada r300 generaciji cipova za koju je open source driver vec zreo. Sumnjam da ti nece moci vrtiti unity.

Baci oko na ovo. Tebe vjerojatno zanima classic mesa (DRI), a ne gallium.

P.S.

Meni je Unity bas simpa, ali zato Gnome shell... bljurgh, mislim da cu prijeci na KDE.

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice