Problemi oko igre i pitanje oko particija

poruka: 4
|
čitano: 1.318
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

2 dana sam u svijetu linuxa i naisao sam na problem.

Instalirao sam Ubuntu 9.04 i uz njeg Driver za ATI graficku karticu koji je ponudio linux.

Nakon toga preko preko terminala sam instalirao WINE i konfigurisao za pokrece FrozenThrone.exe

Znaci krene podizanje igre i odjedno nesto kao FREEZE SCREEN na par sekundi onda se odledi i sve bude uvecano kao windows bez vga drivera

Uz to nemogu nista koristim. Pointer-a od misa nema i tada moram restartovat rucno racunar. Zna li neko do cega bi to moglo biti?

PItanje vezano sam particije. ZNaci imam disk od 320gb podijeljen je tako sto je linux na 50gb a ostalo (znaci BAck up, muzika itd) na ostalo 250gb,

Prije linuxa sam imao xp znaci obje particije su bile NTFS sada je C particija ext3 a D je ostala NTFS da li se to moze promijeniti prilikom instalacije linuxa.

To jest da promijenim i D particijju na ext3 ili to nema nikakve veze sto su im file systemi razliciti.I da li ako to uradim moze izbrisati sve s druge particije. Mozda glupo pitanje al bolje da neradim nista prije nego vidim sta cete reci.

Vezano za problem za igre radi se o laptopu

HP 6830s

Konfiguracija:

CPU:2,16 core 2 duo

VGA: ATI Radeon HD 3430 512 MB

RAM: 3 GB Kingston 800 MHz

HDD: 320 GB Hitachi

awnelius

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problemi oko igre i pitanje oko particija

Za Frozen Throne, pogledaj ovdje: http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=3126

Mislim da ti je do ovog prvog problema s filmićima (pod "How to skip the videos?"). Meni je radio uredno i bez toga, vjerojatno je to zato što su driveri za Radeonke dosta loši...

Za particije ti nema veze, može ti ova ostati NTFS, Linux čita s nje i zapisuje bez problema, moj eksterni disk je NTFS i isto služi za backup, filmove i muziku, i nikad nisam imao problema. Ako bi ju išao pretvarat u ext3 izgubio bi sve podatke na njoj. Ako se svejedno odlučiš za particioniranje instaliraj si GParted.

http://xkcd.com/610/
16 godina
neaktivan

hvala na odgovor. Vidi ovako.Da ti detaljnije opisem problem. Znaci na svim tutorialima objasnjeno je instaliranje War3 preko WINE ja vec imam instaliran war3 na toj drugoj particiji znaci nije na C disku nego back up particiji. Tako da kad dignem sistem nemoram ponovo instalirat igre. (WOW i war3) eh sad ja war3 ubacim u wine listu i pokrenem ga. A u tutorialima je objasnjeno da pokrecu war3 preko Terminala "wine FrozenThrone.exe -opengl" eh ja to kad ukucam izbaci mi da nemoze pronaci to. Ima li kakve razlike kad ga pokrecem preko terminala ili onako

i pitanje tu drugu particiju kako da targetujem to jest

u windowsu bi to bila D particija

bilo bi D:/program files/blizzard/FrozenThrone.exe

kako da tu particiju targetujem na ubuntu

Jer mi nije oznacena kao D nego 246GB media files

awnelius
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 21:40 (awnelius).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problemi oko igre i pitanje oko particija

Nemože ti ga pronaći zato što po defaultu kada upališ terminal, ti se nalaziš u svome "Home" direktoriju (onom s tvojim imenom). Moraš wineu reći gdje se nalazi .exe, a to radiš tako da umijeto "FrozenThrone.exe" upišeš cijelu putanju do toga. npr:   "wine /media/disk/Backup/War3/FrozenThrone.exe -opengl"

Da bi najlakše saznao putanju, otvori svoj file manager i dođi do foldera gdje je FrozenThrone.exe i pogledaj što ti piše pod "Location" (imaš primjer na slici, možda češ trebat stisnut onu tipkicu na lijevo, označenu s 1.)

Linux dosta drugačije radi s particijama, i za razliku od npr. Windowsa, Symbiana,... koji imaju više početnih točaka (C:,D:,E:,....), linux ima samo jednu (root iliti / ). Pogledaj malo sticky teme na ovom podforumu (Oznaka za diskove i Hijerarhija sustava)

Kako saznati putanju do nečega. Kako saznati putanju do nečega.
http://xkcd.com/610/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice