Problem sa nVidijim driverima u Ubuntu 9.04

poruka: 8
|
čitano: 1.968
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dakle, evo problema. Danas sam instalirao Ubuntu 9.04 na usb od 8 gb (koji mi je trajno uključen u komp, pa reko zašto ne) jer sam kao novi korisnik želio da ih isprobam pored win xp sp3 na glavnom hardu od 160 gb. Instalirao sam ih na usb radi bržeg pokretanja (barem sam tako mislio), a htio sam izbjeći eventualne konflikte sa win xp na njihovom instalicijskom disku. Sve radi savršeno, ali imam jedan čudan problem. Nakon što sam instalirao drivere za nVidijinu karticu i restartao komp, sve se uredno podignulo, ja sam namjestio rezoluciju koju kristim na kompu, ALI ne mogu sačuvati promjene u toj rezoluciji. Znači, nakon svakog restarta rezolucija i frekvencija monitora su namještene na auto (imam crt monitor pa mi poglavito smeta kriva frekvencija). Svaki put kad pokušam u nVidija X Server Settings namjesti rezoluciju  i zatim stisnuti "Save to X configuration file" javlja mi se problem koji je priložen na slici.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Slika1

slika1 slika1
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Slika2

slika2 slika2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Slika3

slika3 slika3
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem sa nVidijim driverima u Ubuntu 9.04

-problem je s VGA ili driverom, jer je GPU(0) -unknown, tj. nije prepoznata. Deinstaliraj i pokušaj ponovo (ver.180.44) ili generički ubuntu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
herrklisch kaže...

Dakle, evo problema. Danas sam instalirao Ubuntu 9.04 na usb od 8 gb (koji mi je trajno uključen u komp, pa reko zašto ne) jer sam kao novi korisnik želio da ih isprobam pored win xp sp3 na glavnom hardu od 160 gb. Instalirao sam ih na usb radi bržeg pokretanja (barem sam tako mislio), a htio sam izbjeći eventualne konflikte sa win xp na njihovom instalicijskom disku. Sve radi savršeno, ali imam jedan čudan problem. Nakon što sam instalirao drivere za nVidijinu karticu i restartao komp, sve se uredno podignulo, ja sam namjestio rezoluciju koju kristim na kompu, ALI ne mogu sačuvati promjene u toj rezoluciji. Znači, nakon svakog restarta rezolucija i frekvencija monitora su namještene na auto (imam crt monitor pa mi poglavito smeta kriva frekvencija). Svaki put kad pokušam u nVidija X Server Settings namjesti rezoluciju  i zatim stisnuti "Save to X configuration file" javlja mi se problem koji je priložen na slici.

herrklisch kaže...

Slika1

herrklisch kaže...

Slika2

herrklisch kaže...

Slika3

Quad post čovječe. Pa mogao si sve to u jedan post stavit.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina

Otvori terminal

upisi "sudo nvidia-settings"

upisi svoj password

namjesti rezoluciju kakvu zelis  i klikni na "Save X Configuration File" i zatim na quit

P.S. za screenshot ekrana dovoljno ti je stisnuti "Print Screen " tipku

16 godina
neaktivan

Hvala vam lijepo na pomoći. Nisam znao za root account. Igrao sam se malo u terminalu, logirao se kao root user i riješio problem. Oprostite na gnjavaži, još sam prezelen u linuxu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice