Odabir distribucije

poruka: 11
|
čitano: 1.875
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Odabir distribucije

Koristim Ubuntu 10.10 (10.10+XP dual boot) otkako je izašao i nisam s njim imala nikakvih većih problema. E sad, to mi je bila prva distribucija, ali planiram instalirati win7 pa uz to možda promijeniti distribuciju. Isprobala sam 11.04 i Unity mi se nimalo nije svidio pa razmišljam da pričekam 12.10, a da dotad koristim neku drugu distribuciju.

To je sve divno i krasno osim što nemam nekih ideja :D
Help? Pada mi na pamet jedino Linux mint i fedora.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Odabir distribucije

Ja otkako imam SuSE (openSuse) nisam imao potrebu tražiti bolju distribuciju.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Odabir distribucije

Ja bih ti rekao Mint.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Odabir distribucije

Mint svakako :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Odabir distribucije

Još jedan za openSUSE.

Najbolje ti je skinuti LiveCD-ove za nekoliko distribucija pa isprobaj. Pogledaj ovdje.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...

1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Odabir distribucije

Ako želiš distru sa kojoj ti dolazi sve potrebno za rad,koja ne treba nikakvo specijalno podešavanje ili instalaciju hrpe programa,idi na Mint.

SK crew
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Odabir distribucije

Evo da ne ostane sve samo na TU.ovima...

Ja ti isto preporucujem OpenSuse 12.1 kao izbor...

Trenutno koristim OpenSuse 12.1 KDE i evo jos malo pa ce 2 mj. kako ju koristim i nisam niti trenutka zazalio sto sam presao na nju...

Usudio bih se reci da mi je to odluka godine ;)

Topla preporuka ^^

Svakako isprobati pa makar bilo preko VM ili Live CD-a...

-=Every moment is another Chance=-

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Odabir distribucije

Za početnika Mint definitivno :) Skini Mint 12,i svakako si instaliraj Cinnamon (imaš u software-centru Cinnamon) {#}

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Odabir distribucije

Puno hvala svima na odgovorima, sad već imam bolju predodžbu o sljedećem koraku :)

S obzirom da mi nije problem početna konfiguracija, openSUSE mi djeluje jako zanimljivo. Mislim da ću isprobati Live CD i dati šansu i Mintu i openSUSE-u prije nego donesem konačnu odluku :D

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Odabir distribucije

OpenSuse je definitvno vrijedan tvojega vremena, ali unatoč tome što si početnik ja bih ti preporučio da barem pogledaš Fedoru. Istina, u početku jest malo kompliciran, ali je naprosto fantastična.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 11:48 (NiramX).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Odabir distribucije

openSUSE je po meni najbolja desktop distribucija, koliko god volio debian, za pocetnike i sve ostale kojima bi to koristilo za samo neke osnovne desktop aplikacije, openSUSE definitivno!

http://www.debian.org/doc/manuals/debian-reference/index.en.html
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice