Nakon instalacije

poruka: 11
|
čitano: 3.405
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Nakon instalacije

evo, ubuntu mi je vec neko vrijeme instaliran, i sad bih zelio staviti neke programe osim sta ih dobijes

koje mi programe i igrice preporucate, imam ubuntu 10.10

i takoćer, zasto mi ne pokazuje jednu mrezu na koju se u win7 uredno spajam?

I)0/\/7 I_3412/\/ 70 I-I4(I(, I-I4(I( 70 I_3412/\/

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Nakon instalacije
1337Code_breaker kaže...

evo, ubuntu mi je vec neko vrijeme instaliran, i sad bih zelio staviti neke programe osim sta ih dobijes

koje mi programe i igrice preporucate, imam ubuntu 10.10

i takoćer, zasto mi ne pokazuje jednu mrezu na koju se u win7 uredno spajam?

Za šta ti programi tebaju?

Reci pa ćeš dobiti preporuku, navest ću samo par popularnijih:

Prženje - K3b

Glazba - Amarok

Video player - VLC

Igre:

besplatne - nexuiz, america's army 2, warzone 2100, itd.

komerc. - quake 4, ET: Quake wars, itd.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
15 godina
neaktivan
trebao bih:
1. neki napredniji ppreglednik wireless mreza, da mi kaze snagu signala preciznije od onih crtica, a po mogucnosti mac adresu i kanal (vrsta enkripcije se podrazumjeva)
2. bittorent klijent slican utorrentu po sucelju, da ga mogu zatvorit a da ne prekine download, posto ovaj defoult prekine ako ga se zatvori
3. ako postoji, jos brzi web browser od chromiuma
i neke alternative ovim programima:
vmware workstation
net tools 5
photoshop

i na kraju, neki dobar firewall
16 godina
1337Code_breaker kaže...
trebao bih:
1. neki napredniji ppreglednik wireless mreza, da mi kaze snagu signala preciznije od onih crtica, a po mogucnosti mac adresu i kanal (vrsta enkripcije se podrazumjeva)
2. bittorent klijent slican utorrentu po sucelju, da ga mogu zatvorit a da ne prekine download, posto ovaj defoult prekine ako ga se zatvori
vmware workstation
net tools 5
photoshop

1. nisam baš takvo nešto tražio pa neznam

2. ktorrent

3. opera s uključenim operaturbo modom

vmware - virtualbox (nemoj koristiti virtualbox OSE, lošiji je u nekim stvarima)

photoshop - GIMP/GIMPshop (gimpshop je samo prerađeni gimp da izgleda slično photoshopu, ako si koristio PS lakše ćeš se snać u njemu)

a firewall ti na linuxu jednostavno netreba, jedino ako imaš viška rama pa neznaš gdje ih utrošit.

15 godina
odjavljen
1337Code_breaker kaže...
trebao bih:
vmware workstation
net tools 5
photoshop

Za boldano

Uh hakeru.....LInux je sam sebi ima "nettools"-e ubacene samo naravno nemaju lijepi gui i moraju se pisati komande u terminal pa ti to ne valja. {#}

Sta fali Transsmmison-u? samo moraš u opcijama označiti da "Show transmisson inthe notifcation area" i kad ga ugasiš oda tamo gore ti ti je Sat. Linux ti je takav sustav moraš pehati po njemu tak dugo dok ne složiš, a ne nije po defu tak i odma to nema. GOOOOOGLAJ jer ako neces tako uciti linux nije za tebe.

Photoshop-Gimp

Sta ce ti itak firewall? Zasto?

Pinky je zakon... ⇓ tu klikni :) I ♥ π
15 godina
neaktivan
sad sam tek skuziko koliko malo virusa ma za linux, mislio sam, better safe then sorry :)
gdje da nađem neki tutorial ili knjigu koja opisuje koristenje terminala da se naucim?
16 godina
1337Code_breaker kaže...
sad sam tek skuziko koliko malo virusa ma za linux, mislio sam, better safe then sorry :)
gdje da nađem neki tutorial ili knjigu koja opisuje koristenje terminala da se naucim?

Što se tiče terminala glupo je uzeti knjigu i učiti jer će ti sigurno dosaditi.

Probaj ga koristiti kada ti zatreba nešto jer ćeš tako najlakše naučiti, npr. kada trebaš nešto kopirati pokušaj to uraditi preko terminala umjesto grafičkog sučelja, pročačkaj po naredbi cp i vidi kako radi, a tako i sa svime ostalim, sve naredbe vjerojatno nećeš ni naučiti jer ti neće biti potrebne, ali dovoljno je da znaš uraditi neke osnovne stvari.

Ako baš želiš listu svih komandi, izvoli, većina ih je i opširnije objašnjena.

15 godina
neaktivan
koje se naredbe koriste za ispis mreza u terminalu (sa vise informacija)
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
17 godina
neaktivan
Nakon instalacije

Zanima me jedna stvar. Naime moglo bi sviam poomoc pa odgovaram u ovu temu da ne spamam sa novim temama. Naime na eng linuxima ubuntu 10.10 vidi se samo žćš ali ne čđ pa sam stavio cijeli kompletan hrvatski prijevod i i onda su svi znakovi i slova radili, ali ne zelim da mi linuxi budu na hrv pa sam vratio eng ali sam morao deinstlairati hrvatski prijevod linuxa pa mi opet ne vidi sva slova poput čđ pa bi zamolio kako problem rijesit da su mi linuxi na eng. A   to je kod prijevoda u vlc kod titlova nisam nigdi drugo gleda ali normalno unos tih slova valja kao sto vidite.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Duje00 kaže...

Zanima me jedna stvar. Naime moglo bi sviam poomoc pa odgovaram u ovu temu da ne spamam sa novim temama. Naime na eng linuxima ubuntu 10.10 vidi se samo žćš ali ne čđ pa sam stavio cijeli kompletan hrvatski prijevod i i onda su svi znakovi i slova radili, ali ne zelim da mi linuxi budu na hrv pa sam vratio eng ali sam morao deinstlairati hrvatski prijevod linuxa pa mi opet ne vidi sva slova poput čđ pa bi zamolio kako problem rijesit da su mi linuxi na eng. A   to je kod prijevoda u vlc kod titlova nisam nigdi drugo gleda ali normalno unos tih slova valja kao sto vidite.

nisi trebao deinstalirati hrvatski prijevod, nego samo u opcijama odabrati jezik po želji (mislim da se može i prije logina odabrati).

17 godina
neaktivan

Btw uspio sam rijesiti problem.Naime ponovo sam instalirao hrvatski prijevod ali mu nisam dao da ga stavi glavnoga nego sam otisao na drugi podizbornik TEXT i samo odabrao hrvatski dok je engleski ostao glavni jezik. Ovo je veoma vazno da ne radite automatski kao sta to on oce napraviti nego sve manualno instalirate jezik sve sta se ima skinit i za instalirat i onda samo neke dijelove palite a ne automatski jer neda ponovo vratiti engleski bez brisanja hrvatskog jezika. Nadam se da je barem nekome pomoglo ako trbea mogu sasvim opsirno korak po korak opisat

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice