Jeli moguće instalitati CentOS -6.4-x86_64-bin-DVD1.iso (4.05 GB) i CentOS -6.4-x86_64-bin-DVD2.iso (1.35 GB) sa USB-a? Ako je moguće, onda, kako?
Da li je moguće instalirati CentOS sa USB
- poruka: 7
- |
- čitano: 1.841
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Linkova k'o u prici.
Ja sam instalirao CentOS sa USB od oko 700 MB. Ovdje se radi o dva DVD-ija (jedan je od 4.05 GB a drugi od 1.35 GB). Kako mi CD ROM ne radi, onda ne mogu na klasičan način da instaliram prvo DVD1 pa onda DVD2 sa optičkog uređaja. Zato sam i naglasio da su u pitanju dva DVD-ija. Kad sam pokušao sa Linux Live USB creator-om, proces rada sa prvim DVD-ijem prođe OK ali mi kod procesa integracije drugog DVD nastaje problem ( ima nekoliko zajedničkih stvari koje prave problem) te postupak nemože da se završi kako treba. Također, pokušao sam da DVD1 instaliram na jedan USB a DVD2 na drugi USB. Kod postupka instalacije prvog mi izbacuje nedostatak ISO 9660.
Da, sad sam skuzio da pitas za dva DVD-a, ali instalacija se moze napraviti s DVD1, ne treba ti DVD2. Sa CentOS-ove wikipedije:
"The installation kit is split into two DVDs. It is possible to do a full install with only the first DVD. The second DVD contains only supplementary RPMs, which can be installed afterwards if needed. The installer does not ask for the second DVD during installation." - znaci DVD2 su u biti samo nekakvi dodatni RPM-ovi koji se mogu naknadno instalirati ako je potrebno, a instaler te nece traziti DVD2 tijekom instalacije.
Znaci, bez problema mozes staviti samo DVD1 i s njega instalirati.
Prilikom instalacije sa prvog USB-a izbacuje mi grešku - nedostaje ISO9660. Kad sam pokušao da sa DVD2 prebacim samo one datoteke koje nedostaju u DVD1, naišao sam na problem da nemogu da ih razdvojim tj. mogu samo da ih komplet prenesem.
Prvo, daj vise informacija. Pomocu kojeg OS-a pokusavas napraviti USB, jel ga radis na Linuxu, jel ga radis na Win, na OSX-u, Solarisu, BSD-u, cemu?
Drugo, koja je to TOCNO greska? Ne vjerujem da ispise samo "Missing ISO9660" jer to je prestura informacija. Slicna greska je opisana na CentOS wikiju (jesi li uopce procitao CIJELU tu stranicu?): "After the Grub installation options, the following error message may appear:"Missing ISO 9660 image: The installer has tried to mount image #1, but cannot find it on the hard drive". The installation program is looking for the ISO file on the first partition of the USB key, but it's on the second partition. Go to a terminal with a shell with Ctrl-Alt-F2, unmount the first partition of the USB, bla bla bla" - ako je to ta boldana greska, slijedi korake koji su dani.
U Windowsu 7 Ultimate 64 bit-a pravio sam butabilni USB sa LinuxLive USB creator-om. CentOS je bio veličine oko 792 MB i uspješno sam ga instalirao. Međutim, u CentOS-u nisam mogao naći repo koji sadrži aplikacije kao što su skype, vlc player... ( kao što ima u Ubuntu..) . Nakon toga sam se odlučio, da pokušam, da instaliram CentOS sa USB-a ( koji sadrži CentOS DVD1.iso i CentOS DVD2.iso ) sa dva USB-a umjesto sa dva DVD-a sa CD/DVD ROM-a. Prilikom instalacija sa prvog USB-a ,na kom sam napravio CentOS DVD1.iso butabilnim pomoću LinuxLiveUSB creator-om, izbacivalo mi je da postoji greška ISO 9660. Dakle, nisam mogao nastaviti dalji postupak instalacije CentOS-a.