Nakon kupovine novog laptopa(amd+nvidia) imam problem s instalacijom ubuntua(zamrzne se kod pokusaja instaliranja.. guglajuci sam shvatio da je problem u grafickoj, rjesenje sam nasao tako da editam grub i dodam u jednoj liniji “nomodeset” i to je popravilo stvar na kratko(prosla instalacija), ali svako novo bootanje moram istu stvar raditi s tim, onda kad sam pokusao to rijesiti za stalno preko terminala “sudo nano etc/default/grub” nakon sto dodam tu liniju ne prihvaca mi komandu “sudo update-grub”, javlja mi gresku, da mi fali nesto za update i kad sam pokusao napraviti klasicni update drugih aplikacija i svega preko onog “updatera” isto ne prolazi..
Moze li pomoc kako to rijesiti, treba li mozda neke stvari vec prije instalacije podesit ili se da sad popravit i kako?
Ne bih htio prijeci na drugu distribuciju, jos sam relativno nov u Linuksu, a radim i jedan projekt koji je prilagodjen za Ubuntu i to mi je bitno zbog zajednice..
Inace sad pisem s moba pa ne mogu napisati tocno gresku koja se javljala, ali mogu veceras i to napisati, kad nakon posla dodjem doma..
U medjuvremenu molio bih iskusnije kolege za pomoc
Hvala