Bok ekipa.
Relalativno sam novi ovdje pa bi zamolio da mi savjetujete koju verziju Linux-a stavit na stariji komp:
Pentium 4 (3.2 GHz), 3 GB DDR2 rama, GeForce 8500GT, Hard disk TOSHIBA DT01ACA050 500GB 7200 RPM 32MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" (hard je novi)
Stavio sam win7 professional 64 bit, ali jako sporo radi, youtube gotovo negledljiv, otvaranje više programa odjednom 0 bodova itd...
Htio bi se malo upoznat s Linuxom, pa mislim da je ovo dobra prilika da stavim Linux na taj komp.
Unaprijed hvala :)
-yt je na flashu i sad na html5.. to je multimedija, kao i polovica intereneta danas, jednaki requirementsi kao za igre.
-za današnje kriterije zastarjeli CPU i VGA (ne podržavaju novije potrebne HW funkcije, svi browseri koriste HW-acc..).
-nevažna distra-OS, uz dodatni problem, upravo zobg popularnosti, driveri-flash.. rezultati pod win su u pravilu bolji nego pod linuxom.
-ne koristiš OS, nego aplikacije-playere-browsere.. i oni prikazuju sadržaj, to dvoje određuje requirements, minimum je minimum.. -> može 'ali'...
+btw, beskorisno je na takvom HWu vrtiti 64bitni OS, tj time si samo dodatno rasipao resurse.