Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.513.734
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Linux - pitanja i odgovori
mrakky kaže...
@mali bracek ja silno iščekujem da vidim taj vaš video uradak

Uopće ne sumnjam.

mrakky kaže...

emojte opče čitat moje postove ni odgovarat na moja pitanja, ja ovdije stajem. (al možete mi na pp poslat filmič sa yt naravno

Joj, sori, TL;DR

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

Na te priče o igrama, mogu samo reći fuckin' Blizzard :))

There is no job like cron job!

1 0 hvala 0
17 godina
hrvooje kaže...

Na te priče o igrama, mogu samo reći fuckin' Blizzard :))

_ebeno je to kad ti neko tak skenja šifru ima di lik ide po pljuge i cura mi zbriše sve likove ova se vrati, i naravno pc u komadima, lol, e al nikad nisam shvačo takvu vrsu ljudi, pa bogte platiš to bilo konzolu, pc, periferiju ili monitor i da te igra tolko može raj... da to sve uništiš, mislim da to mlađa populacija više radi koja nije svojim novcem platili te stvari, a m koji to kupujemo sami pazimo na malu ogrebotinicu, meni logi g 600 imam ga več od kad je izašo nepamtim ak 3 put pal, jedino sam nemaran oko tipkala logi g100 to ispod tipki ima svega, stalno si govorim moram to očistit, al nikak da se prihvatim toga :D (neka se ne uvrije mlađi članovi koji nemaju još mogučnost zaposlenja i zarađivanja, nikaj loše ne mislim o vama, sry na offtopicu)

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
11 godina
neaktivan

Arch, hrpa software-a i Cinnamon, 327MB rama zauzeto. Nije loše.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

Isprobao Elementary OS, definitivno najljepši distro koji sam vidio. Međutim da instaliram Steam na 64bitnu verziju sam se toliko iznervira da je to čudo, proba sam sve i svašta. Na kraju riješenje je bilo da vratim Open Source Driver i nakon instalacije steama ponovo vratim na proprietary. Zatim probao igrat CS:GO, jako me iznenadilo što igra radi u najmanju ruku jednako dobro kao na Windowsu. Ne sviđaju mi se povremeni Crashovi preglednika i također što gotovo ništa nisam instalirao a da nisam naišao na neki problem dok na Ubuntu radi sve od prve (nije li Elementary zapravo iza sve one ljepote i sučelja zapravo Ubuntu?). Još jedna stvar koja mi se ne dopada je što ne mogu compiz koristiti.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dai53nja kaže...

Nije loše da. A sad otvori internet preglednik s 5 tabova i imat ćeš 1,5gb. Šta će mi računalo ako je idle

17 godina
ruzcheHR kaže...

Isprobao Elementary OS, definitivno najljepši distro koji sam vidio. Međutim da instaliram Steam na 64bitnu verziju sam se toliko iznervira da je to čudo, proba sam sve i svašta. Na kraju riješenje je bilo da vratim Open Source Driver i nakon instalacije steama ponovo vratim na proprietary. Zatim probao igrat CS:GO, jako me iznenadilo što igra radi u najmanju ruku jednako dobro kao na Windowsu. Ne sviđaju mi se povremeni Crashovi preglednika i također što gotovo ništa nisam instalirao a da nisam naišao na neki problem dok na Ubuntu radi sve od prve (nije li Elementary zapravo iza sve one ljepote i sučelja zapravo Ubuntu?). Još jedna stvar koja mi se ne dopada je što ne mogu compiz koristiti.

Cemu ovo $$$???

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
djigibao kaže...
ruzcheHR kaže...

Cemu ovo $$$???

lupi 0 (nulu) i deri

elementary os je distra bazirana na zadnjoj lts ubuntu distri 14.04.3, jedino kaj moš napravit upgrade kernela, zadnjiti je 4.3

https://kernel.org/

al nemoj odma brisat stari, u slučaju da nekaj pođe pozlu na mom lapu radi savršeno 4.3

kaj vrtiš 64 ili 32 bitnu?

ak je 32 bitna, evo ti sajt sa instrukcijama za 32 bitni, ak je 64 bitni mora bit na istom sajtu pa potraži

http://www.linux.com/community/blogs/133-general-linux/865197-how-to-installupgrade-to-linux-kernel-43-in-ubuntulinux-mint-systems/

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 16:56 (mrakky).
13 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
dai53nja kaže...

Nije loše da. A sad otvori internet preglednik s 5 tabova i imat ćeš 1,5gb. Šta će mi računalo ako je idle

Ne znam što ljudi rade sa browserima da toliko troše. Možda instaliraju krive add-onove?

Xubuntu - idle 278 MB. Ovog trenutka: Opera, otvoreni Bug, Facebook, GSMArena, VKontakte, mob.hr, ova stranica i vrti se video na YouTubeu: 1073 MB. Firefox bi za isto to trošio stotinjak MB manje. Skoro nikad nisam trošio više od 1,4 GB. 

17 godina
ruzcheHR kaže...

ako želiš numix ikone, nešto lijepšiizgled os-a, pogledaj ovo.

u opisu su ti komade za instalaciju i čovijek je sve lijepo objasniosnio, ima još puno tema ikona po netu, pa si moš prilagodit look kak ti odgovara, za ikone ukucaj noobslab i nači češ čuda

16 godina
MdN kaže...
hrvooje kaže...
dai53nja kaže...

Ne znam što ljudi rade sa browserima da toliko troše. Možda instaliraju krive add-onove?

Xubuntu - idle 278 MB. Ovog trenutka: Opera, otvoreni Bug, Facebook, GSMArena, VKontakte, mob.hr, ova stranica i vrti se video na YouTubeu: 1073 MB. Firefox bi za isto to trošio stotinjak MB manje. Skoro nikad nisam trošio više od 1,4 GB. 

.. hrvooje samo kaže.. da je smisao PCja, nešto drugo, ne koliko OS zauzme resursa, pogotovo ne u idlanju.

- dok bi (pravi, legendarni) cowboy to strpao u 256kb i još bi vrtio nativni (win) Cryzu..

ono što mi je LOLasto, usporedba 327 vs 278 .. a ono je (the) Arch. Osim što podsjeća na LPT port. Jedino ne kontam hrpu softwarea, koja simbolika je to.. no nitko ne zna sve.

Moj (homemade OS zdelanec) je još optimalnijeg footprinta, uopće ne zauzima resurse, ni byte.. kad je ugašen. Može li 'jače' od tog?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
dai53nja kaže...

Evo i 7 tabova:

16 godina
dai53nja kaže...
..

Evo i 7 tabova:

- uh, vidim 24sata.. 'respect', imaš multi-CPU-zvijer od nekoliko opterona? .. samo 18% zauzeća i aktivan 24.. to je topscore!

povikao bi 'cowboy is back in town..' .. al ne želim zazivati 'vraga'

11 godina
neaktivan

Tražio je više tabova, što tebe tu smeta. Youtube i Southpark su radili.

Možda je za tebe to govno od računala, ali za mene je moje govno od laptopa.

I nisam pisao o zauzeću rama da dokažem da sam ja neki "cowboy", stavio sam sliku jer sam iznenađen bio rezultatom. Prije nekoliko dana sam radio onaj stari komp i raspravljali smo što da stavim na njega, Lubuntu 15.10 je u idlu trošio 320mb.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 17:46 (dai53nja).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
mrakky kaže...

u opisu su ti komade za instalaciju i čovijek je sve lijepo objasniosnio, ima još puno tema ikona po netu, pa si moš prilagodit look kak ti odgovara, za ikone ukucaj noobslab i nači češ čuda

Postoji li način da instaliram Compiz?

13 godina
neaktivan
dai53nja kaže...

Tražio je više tabova, što tebe tu smeta. Youtube i Southpark su radili.

Možda je za tebe to govno od računala, ali za mene je moje govno od laptopa.

I nisam pisao o zauzeću rama da dokažem da sam ja neki "cowboy", stavio sam sliku jer sam iznenađen bio rezultatom. Prije nekoliko dana sam radio onaj stari komp i raspravljali smo što da stavim na njega, Lubuntu 15.10 je u idlu trošio 320mb.

Sve pet.  Meni je bitno jer mi komp ima 2 GB a ovako nemam potrebe za jačim. Daaavno sam imao prvi komp, XP i 256 MB i dial-up i od tada sam alergičan na bloatware, i sve što troši resurse na šminku i efekte i učitavanje beskorisnih elemenata sa stranica. Sad imam dovoljno jaki procesor, rezerve RAM-a i flat-rate pa sam sretan k'o prase u blatu.  Ono, naučio sam se sve obavljati brzo i efikasno i sad sa tim istim navikama ne znam kamo sa RAM-om. A stoji da je RAM tu da se troši, neiskorišteni RAM je beskorisni RAM itd, itd. Inače na istom kompu mi Lubuntu troši oko 220 nakon bootanja. 

17 godina
ruzcheHR kaže...
mrakky kaže...

Postoji li način da instaliram Compiz?

kad instaliraš ovaj tweek tool imaš opčije kak ičeš da ti se otvaraju zatvaraju prozori, onak fluidno ili ne, a za compiz nisam proučaval iskreno jer ovak skroz ok izgleda, nije tolko bitno dal se prozor trese il ne, bitnije mi da sve fluidno radi, a sa ovim tweek toolom moš to napravi, sam proučavaj, odi na devianart tam imaš isto dosta ikona i tema za elementry os. solidan os, ja sam zadovoljan stabilnošču i svime kaj nudi, jedino kaj sam trebal svega par programa maknut i par instalirat i to je to.

16 godina
dai53nja kaže...

Tražio je više tabova, što tebe tu smeta...

.. neki "cowboy", ..

- ma sve pet, ono gore je stvarno zapanjujuć rezultat (šaljiv dio je samo cowbojevski..), ali košto netko već napisa, ne brojim više postotke, fpsove, KBjte.. meni je fora ako computer radi.

- a cowboy, to je legenda, to je nešto ko borg. Vjerujem da bi on s kutijom šibica mogao razbijati AES i primbrojke.. i kompajlerom. (šteta ako ne znaš za tu legendu, dobar je .. al kao i Šejn, odjahao..).

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 20:02 (ihush).
11 godina
protjeran
U jbt...skoro pa nas deset vec ima 😊

E da je cowboy znal da cemo dogurati do ovakvih epskih razmjera...

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
U jbt...skoro pa nas deset vec ima 😊

E da je cowboy znal da cemo dogurati do ovakvih epskih razmjera...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MdN kaže...
hrvooje kaže...
dai53nja kaže...

Ne znam koji puta linkam na ovo, ali empty RAM is useless.

Da li je tebi bolje da softver radi dobro ili da imaš puno praznog RAM-a? Moderni OS-ovi (u ovom desetljeću) koriste prazan RAM kao cache i čim ga netko drugi zatraži taj dio koji je pod cacheom je dostupan, dakle kao da je prazan. 

Ja testiram radije ovako: otvorim sve programe koje ću koristiti i onda gledam da li računalo radi brzo kao da je otvoren jedan program. To su obično dva browsera na dva monitora, vlc za radio , virtualbox , teamviewer, remmina remote desktop, možda calc za tablice, winbox, nekoliko file managera i nekoliko terminala. To uzme 3-4GB i računalo radi lijepo. Da li bi se trebao žaliti što koristi puno RAM-a ili biti sretan što radi bez ikakvih znakova štucanja?

13 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
MdN kaže...
hrvooje kaže...
dai53nja kaže...

Ne znam koji puta linkam na ovo, ali empty RAM is useless.

Da li je tebi bolje da softver radi dobro ili da imaš puno praznog RAM-a? Moderni OS-ovi (u ovom desetljeću) koriste prazan RAM kao cache i čim ga netko drugi zatraži taj dio koji je pod cacheom je dostupan, dakle kao da je prazan. 

Ja testiram radije ovako: otvorim sve programe koje ću koristiti i onda gledam da li računalo radi brzo kao da je otvoren jedan program. To su obično dva browsera na dva monitora, vlc za radio , virtualbox , teamviewer, remmina remote desktop, možda calc za tablice, winbox, nekoliko file managera i nekoliko terminala. To uzme 3-4GB i računalo radi lijepo. Da li bi se trebao žaliti što koristi puno RAM-a ili biti sretan što radi bez ikakvih znakova štucanja?

Pa i napisao sam gore da je prazan RAM beskoristan RAM. Isto tako sam napisao da mi komp ima 2 GB i ne želim da mi samo desktop u praznom hodu troši pola toga i ne želim programe koji ga žderu. Komp radi super. Ako koju sekundu zapne kad pretjeram, meni nije smak svijeta.  Nešto sad čitam o "reduce swappiness", misliš da bi to nečemu pomoglo?

17 godina
neaktivan

Bok, trebam malu pomoć

Adobe Dreamwaver ili Linux alternativa?

Daklem, svi sve znamo pro varijantu i zašto baš taj program (jer je najbolji?)

kontra = moram na računalo instalirati windowse (a gore tako lijepo radi ubuntu 14.04)

Moje pitanje je koji je najbolji od linux programa a da može parirati Dreamweaveru

U obzir dolaze

i Fee

ali i komercijalna rješenja (koja se plaćaju)

Platio bih ja i dreamweaver kad bi sve radilo na linuxu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Darky kaže...

Bok, trebam malu pomoć

Adobe Dreamwaver ili Linux alternativa?

Daklem, svi sve znamo pro varijantu i zašto baš taj program (jer je najbolji?)

kontra = moram na računalo instalirati windowse (a gore tako lijepo radi ubuntu 14.04)

Moje pitanje je koji je najbolji od linux programa a da može parirati Dreamweaveru

U obzir dolaze

i Fee

ali i komercijalna rješenja (koja se plaćaju)

Platio bih ja i dreamweaver kad bi sve radilo na linuxu.

Dreamweaver 

A imaš nešto ali sumnjam da neka podjednaka alternativa postoji. Uostalom tko još klika po tome, budi pro i štrikaj u text editoru 

http://askubuntu.com/questions/59632/basic-web-development-ide-editor-like-dreamweaver

Samomrzeći hrvat
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2015 11:23 (Entry Point).
17 godina
neaktivan
Entry Point kaže...
A imaš nešto ali sumnjam da neka podjednaka alternativa postoji. Uostalom tko još klika po tome, budi pro i štrikaj u text editoru 

http://askubuntu.com/questions/59632/basic-web-development-ide-editor-like-dreamweaver

pa postoji mali problem sa tvojim linkom, star je 4 godine a svi mi znamo da je ta bilo jako, jako davno....(link radi)

mene zanima da li danas postoji nešto kao zamjena

Kaj se tiče štrikanja u editoru, to je super, ali i super sporo, pogotovo kad treba dizajnirati izgled stranice

16 godina
odjavljen

Visual Studio Code?

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina
neaktivan

Nekad je bio NVU do 2005., pa ga je naslijedio navodno Kompozer. Koliko vidim na Kompozer stranicama da je i tamo zadnji puta netko upalio svjetlo prije par godina, al ne košta te probat. 

* Nije baš da Adobe ima konkurenciju

http://www.nvu.com/

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

brackets?

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Zivnula tema nakratko pa opet odumrla...
TD people now you are on my Death Note
13 godina
neaktivan
Killua kaže...
Zivnula tema nakratko pa opet odumrla...

Tako nekako.  Evo, DM testirao "my preciousssss" Xubuntu, ovaj put samo 8/10 http://www.dedoimedo.com/computers/xubuntu-werewolf.html jer mu se skršio kad je uštekao iPhone.  Inače sve OK, polako ali sigurno, tiha voda brda valja itd, itd.  Ali na forumima se priča kad nešto ne valja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2015 22:53 (MdN).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice