Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.513.330
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Linux - pitanja i odgovori
dai53nja kaže...

Krenem instalirati linux i odmah nakon što na slici 1 stisnem install, dobijem sliku 2. Može pomoć?

1. koruptirana install datoteka

snimi novi install USB na linuxu, a ne na Win

Provjeri izvor sa kojeg skidaš instalaciju

2. loš hardware - slika je jako loša, ne vidi se točno čitati koje su pogreške, ali koliko vidim najprije je "puko" na inicijalizaciji hardware (Test, Measurement, and Diagnostic System)

memorija?

BIOS?

17 godina
Veliki Brat kaže...
bunkermax kaže...
Ima nas ovdje tri i pol linuxasa i svejedno se uspijemo sporjeckati. Kaj da nas je milijarda i pol...pa do pokolja bi dosli... 😊

Nitko se nije porječkao, nego mrakky brije. Osim toga, mrakky instalira Arch po jutjub gajdu, on nije linuksaš :D

a ti si VELIKI linuxaš koji nezna upotrijebit google i upisat eror u google, baš si VELIIIIKIIII linuxaš, svaka ti čast i još k tome znaš kolko je mala zajednica tu na bagu linux usera i ti tu VELIKI linuksašu ideš pitat, nemaš POIMA.

a u vezi yt, dao sam ti link i na Arxch Wiki tamo imaš sve, VELIKI linuxašu, klanjam ti se. _ROLJO

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 17:01 (mrakky).
11 godina
mrakky kaže...
Veliki Brat kaže...
bunkermax kaže...
Ima nas ovdje tri i pol linuxasa i svejedno se uspijemo sporjeckati. Kaj da nas je milijarda i pol...pa do pokolja bi dosli... 😊

Nitko se nije porječkao, nego mrakky brije. Osim toga, mrakky instalira Arch po jutjub gajdu, on nije linuksaš :D

a ti si VELIKI linuxaš koji nezna upotrijebit google i upisat eror u google, baš si VELIIIIKIIII linuxaš, svaka ti čast i još k tome znaš kolko je mala zajednica tu na bagu linux usera i ti tu VELIKI linuksašu ideš pitat, nemaš POIMA.

a u vezi yt, dao sam ti link i na Arxch Wiki tamo imaš sve, VELIKI linuxašu, klanjam ti se. _ROLJO

Kaj se uzbuđivaš, čovjek se zahebava.

Dakle što se tiče topica, ako netko ima problem, onda ga pokušamo rješiti i pomoći forumašu, a ne odmah predlagati da instalira Mint/Ubuntu. Tako nikad nitko neće nikom pomoći.

Dakle, smirimo se, udahnimo, naučimo kako izgleda komunikacija na forumu i opustimo se.

A uostalom vidio je on da imaš disleksiju, tako da nije post ozbiljan. Samo ti nastavi, i yt je isto tako dobar izvor informacija kao i svaka pisani vodič.

Samomrzeći hrvat
11 godina
neaktivan
Darky kaže...
dai53nja kaže...

Krenem instalirati linux i odmah nakon što na slici 1 stisnem install, dobijem sliku 2. Može pomoć?

2. loš hardware - slika je jako loša, ne vidi se točno čitati koje su pogreške, ali koliko vidim najprije je "puko" na inicijalizaciji hardware (Test, Measurement, and Diagnostic System)

memorija?

BIOS?

Već sam napisao, image je dobar, cd-i sprženi braserom i usb napravljen unetbootinom na linuxu izazivaju grešku, rješenje je bilo rufusom iz windowsa napraviti usb.

16 godina
neaktivan
dai53nja kaže...
Darky kaže...
dai53nja kaže...

memorija?

BIOS?

Već sam napisao, image je dobar, cd-i sprženi braserom i usb napravljen unetbootinom na linuxu izazivaju grešku, rješenje je bilo rufusom iz windowsa napraviti usb.

Prema mojem iskustvu unetbootin obicno zna zezat, koristim ga samo ako nema drugog nacina.

--------------------------------------------------------------------------------------------
11 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

Sad i ja to znam. Da sam bar ovo našao prije, ne bi se patio toliko. Ali zašto cd-i rade istu stvar? Inače, sa unetbootinom nikad nisam imao problema sa drugim distrama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 17:42 (dai53nja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mrakky kaže...

e sad pitanje vezano za terminal, kak dobit ono lijepo slovo e i podatke u terminalu o mašini, ne samo za elemantary os neg za bilo koji derivat debiana, pretppostavljavljam da za arch je drugačije?

screenfetch

Što se tiče učenja, evo jedna dobra PDF skripta na hrv.

https://www.opensource-osijek.org/wordpress/uvod-u-linux-knjiga/

Više naučiš nego instalirajući Arch. Ionako ne razumijem taj mazohizam s 'kao ful teškom instalacijom iz terminala'. Po meni instalacija mora trajati što kraće, biti što jesnostavnija i da mi se makne s puta da mogu koristiti računalo za ono što ga mislim koristiti.

Koristim linux 7-8 godina i još se smatram početnikom. Al dobro ste mi dali ideju da napišem u CV, Windows sam napustio s 15, svi u dvorani će zanijemit ;))

There is no job like cron job!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 17:47 (hrvooje).
15 godina
neaktivan
Ovako imam problem i možda je mali off-topic pa bi se unaprijed htio ispričat....Ugl. htio bih instalirat Ubuntu na prastaro računalo kojem CD pogon odbija poslušnost a bootanje s USB-a je nemoguća misija (u biosu postoje usb-fdd i usb-zip opcije za boot ali ni jedna ne funkcionira a radi se o nekoj x matičnoj koju hwinfo ne prepoznaje) pa me zanima postoji li neki način da se to odradi?

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
@nijo

Postoji nacin.
Izvadi hdd van iz tog pc i stavi ga u drugi pc. U tom drugom pc napravi na taj hdd oem instalaciju. Onda vrati hdd u prvi pc i dovrsi instalaciju kao i za svaki oem.

0 0 hvala 0
16 godina

ovisno koju emulaciju podržava BIOS, tako se kreira bootabilan medij (formatiranje, MBR..), tad boota, radi.. naravno ako je ispravan PC a sam USB je problem, npr zaboravlja se, mora biti nativni (u chipsetu), ne dodatna kartica-kontroler itd.

ovisno o tome, formatira se medij, npr kao FDD (novi je HDD), ostalo je obično kopiranje fileova.

Boot je 'osjetljiva' stvar. CD je stariji standard ali naravno player mora biti ispravan, ispravan medij, snimka i najniža brzina snimanja... to što radi pod OSom ne mora biti dovoljno čitljivo za boot i tad ga preskoči..

usb flash disk je također problematičan (manji-stariji) npr zbog licence i kompatibilnosti-standarda.. često je jedini bootabilan FS FAT/16/32.. isključivo jedna particija itd. Svaki drugi FS može biti problem, dok flash ne dozvoljava particije (interni kontroler diska). Što god se nekim alatima može napraviti ne znači da radi na svakom PCju. (kao btw, zato b.m. ima bunt flashova umjesto jednog, jer time povećava šansu da neki drugačije kreiran boot radi).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 18:22 (ihush).
17 godina

ok, ispričavam se kolezi, al opet na taj način za_ebavat isto nije ok, neljutim se ja, neg kaj ja mogu kad mi je lakše pratit yt instrukcije neg čita, jbg, nisam ni reko da sam linuxaš, tek sam u povojcima toga svega, al ti isto nije razlog za za_ebavanje.

ono zanimljivo kod linux komjmjunitija i takvih foruma je to da te prvo malo iz zafrkavaju i tek onfda počnu pomagat, bar sam ja to tako doživio, još jednom isprike.

al bogami na yt se daju nač ozbiljni tutorijali i ekipa kojoj se da i ima volje objasnit od a do ž.

edit i offtopic mali:

naišosam u šupi od pokojnog oca na knjige

1. Atari ST Graphic and Sound Programing (Henry Simphson) first edition first printing iz 1986

2. The GEM operating system handbook (Dave Prochnow)  first edition first printing iz 1987

obije na engleskom, orginal izdanja, dal kog zanima? (nikad pročitana otvorena, dirnuta, nevide se tragovo godina)

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 18:50 (mrakky).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
mrakky kaže...

.. al ti isto nije razlog za za_ebavanje.

..

al bogami na yt se daju nač ozbiljni tutorijali ..

- e upravo to je razlog, bolji nego neki drugi, npr čista zloba... treba se šaliti. (primjetit ćeš da i onaj drugi nervozni linuxaš puca na prvu loptu.. jako loše).

... takve upravo 'pelcovanje' uputi u linux vode, OS, ljudi.. pravila su skoro pa ista a uvijek treba razmišljati i šaliti se (na svoj račun).

a ovo drugo, pa da.. na jubitou imaš i legende koje su mu dale ime, traži pod Kirin.. jako ozbiljno, tema sabor.. za puknut od smijeha ozbiljnosti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
nijo123 kaže...
Ovako imam problem i možda je mali off-topic pa bi se unaprijed htio ispričat....Ugl. htio bih instalirat Ubuntu na prastaro računalo kojem CD pogon odbija poslušnost a bootanje s USB-a je nemoguća misija (u biosu postoje usb-fdd i usb-zip opcije za boot ali ni jedna ne funkcionira a radi se o nekoj x matičnoj koju hwinfo ne prepoznaje) pa me zanima postoji li neki način da se to odradi?

1. koliko je točno staro računalo?

2. koliko RAM-a imaš na raspolaganju?

3. koliko veliki HDD?

4. kakav bi bila namjena tog računala?

Boot radi i na spomenutim ploćama, ali...

...za to trebaš nekog koji zna što radi po BIOS-u da preskoći te zapreke

(fala bogu dobio sam i "sijede" zbog nekih MBO i njihovog setiranja USB-a kao HDD)

...Kupi novi rabljeni DVDRW (UDMA-5) imaš ih u oglasniku po 100 i manje kuna, a moj frend serviser ti čak i pokloni badava (samo da se rješi krame - i ja imam dva komada UDMA koje nemam više di koristiti), pa boot sa DVD medija

Moj prijedlog, ubunutu 10.10 bi trebao raditi, ali...

...ako nemaš 1GB RAM ostaje upitna isplativost čitavog projekta (Firefox ti danas guta "samo" 400+ MB)

mrakky kaže...
edit i offtopic mali:

naišosam u šupi od pokojnog oca na knjige

1. Atari ST Graphic and Sound Programing (Henry Simphson) first edition first printing iz 1986

2. The GEM operating system handbook (Dave Prochnow)  first edition first printing iz 1987

obije na engleskom, orginal izdanja, dal kog zanima? (nikad pročitana otvorena, dirnuta, nevide se tragovo godina)

Dojdi do mene pa ti dam u ruke original Atari 1040STFM sa monitorom, pa programiraj

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 19:13 (Darky).
11 godina
protjeran
@mrakky

Vidis da je linux distri par stotina a tzv lx zajednica je na tisuce. Moje iskustvo je da su te zajednice vrlo hirovite i brane linux ko da su ga oni smislili i ko da na njemu zaradjuju milione. Nedo bog da u tim zajednicama nabrojis kvalitetne stvari na windowsima jer tog casa im postajes ideoloski omrazeni neprijatelj. Izuzetak je u mom slucaju bila comunty okupljena oko fedore gdje smo lijepo navodili prednosti i mane svih sustava i gledali kako dobre stvari iz jednog osa primjeniti u nekom drugom osu. A najzesce su me izvrijedjali na mintovo portalu svaki put kad sam se usudio narusiti idilu pisuci o tome kako im usb writer mrzne pc i da imaju stare kernele i softvere u default izdanju i repoima...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Svaki os imma prednosti i mane.
Masu je tesko zadovoljiti.
Zato i postoji toliko linux distri.
TD people now you are on my Death Note
17 godina
bunkermax kaže...
@mrakky

Vidis da je linux distri par stotina a tzv lx zajednica je na tisuce. Moje iskustvo je da su te zajednice vrlo hirovite i brane linux ko da su ga oni smislili i ko da na njemu zaradjuju milione. Nedo bog da u tim zajednicama nabrojis kvalitetne stvari na windowsima jer tog casa im postajes ideoloski omrazeni neprijatelj. Izuzetak je u mom slucaju bila comunty okupljena oko fedore gdje smo lijepo navodili prednosti i mane svih sustava i gledali kako dobre stvari iz jednog osa primjeniti u nekom drugom osu. A najzesce su me izvrijedjali na mintovo portalu svaki put kad sam se usudio narusiti idilu pisuci o tome kako im usb writer mrzne pc i da imaju stare kernele i softvere u default izdanju i repoima...

vjeruj mi doživio sam to, neču imenovat forum, a pitanje je bilo oko kernel virtal mašine, znači maš linux kao glavno os, napraviš tu kernel vm i na nju staviš win i kad ju uključiš windows vuče sav hardveski potencijal značu svu snagu , ne skroz svu recimo 95%  na vindovs i moguče je igrat igrice na toj kvm, kvaka, trebaju ti dve grafe, jedna koja je zadužena za linux i jedna naravno jača koja je zadužena za gaming na windowsu, tek nakon natežanja koje je trajalo cca od 8 naveče do nekih 2 sata u noči, kaj windows ovo ono, da bi nakraju sam moderator te teme gaming na linuxu obrisao te sve provokatske postove jednog drugog moderaratora kojem sam nakraju napisal da sam sebi treba dat ban jer trola i piše gluposto i provocira i ostavio moje prvo pitanje i čovijek mi objasniosve, je moguče, al nije 100% da če radit, al ono kaj je najbolje reko mi da istu stvar mogu napravit i sa virtal boxom, uz naravno tweekanje, zbilja bi se upustio u taj poduhvat da mi matična ima vga izlaz, al nema pa do sljedeče grafe bum čekal, a dotad možda nekaj drugo uskrsne, kaj bu još bolje radilo.

ako mi neko nevjeruje u vezi kernel vm evo link naravno s yt, pa ko vjerujem nek vjeruje, a ko ne nemora.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 8:14 (mrakky).
17 godina
neaktivan
nijo123 kaže...

Ako ikako možeš nabaviti ispravan cdrom onda ti plop boot manager kojeg snimiš na cd može pomoći. ubaciš cd i onda bootaš s usb-a. ili ga možeš snimiti i na floppy ako ga imaš pa onda ubaciš floppy pa bootaš s usb-a

http://www.howtogeek.com/howto/16822/boot-from-a-usb-drive-even-if-your-bios-wont-let-you/

There is no job like cron job!
17 godina

još jedno pitanje vezano za prethodni moj post, kernel virtal mašin, ili v box vm, dal je iko ovdije probao tako nekaj složit i u kojoj VM kernel vm ili v-box vm?

i još nekaj, nadam se da bum kroznekih 6mj užimao novi hw koja konfa bi bila preporučljiva cpu pretpostavljam intel matična čiji proizvočač i grafa, pretpostavljam amd?

jer to mi je jako interesantno bes reboota da da mogu igrat igre koje nisu pisane za linux, neznam kak Vas, al mene restart opčenito užasava, pc mi radi gotovo pa stalno, kad idem na moreno onda ne radi u komadu kolko me nema, znači max na godinu ne radi 10 dana, opet ima tu restarta kad se nekaj slaže na windowsu update ili nešto treče.

hvala!

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 22:41 (mrakky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mrakky kaže...
dai53nja kaže...

e brate za početnika si izabro krivu distru skini mint, ubuntu ili elemtry os-koji dosta liči na os x-apple

mrakky kaže...
dai53nja kaže...

Opet ti, lako pratit upute. Do početka instalacije nisam ni došao kad sam napisao post, jesi ti gledao slike uopće?

jesi to je početak instalacije, nema prozora, di češ odabrat jezik it i stisnut next, dal znaš šta je Arch linux?

nisi se ni potrudio pogledat video, stoga ne lupetaj.

Ne moraš se ti meni ništa ispričavati. Ovo gore je tvoj način komunikacije i kad sam ti napisao da briješ, zapravo sam bio pristojan (umjesto da napišem da pizdiš bezveze). Pri čemu nisi neki Stallman ili Linus, pa si kao, ajde, bahat s nekim pokrićem... Ne, ti si lik koji doslovce instalira Arch uz pomoć youtubea. I ne, youtube i službeni wiki nisu isto.

Istina je zapravo ta da uopće nisi skužio koji je njegov problem, nego briješ o "početnicima u linuxu", jer si, eto, instalirao base sistem archa. WTF?!

Pa i ja sam devedesetih instalirao Slackware na način da sam ručno izračunavao modeline-e da bi uopće podigao X-e, pa sam svejedno "početnik u linuxu", dvadeset godina kasnije.

Smiri se. Nit' je linuks strašan, nit' je bauk, ako želiš stvarno poznavati sistem, kupi knjigu i nauči. Vrijedi i za linuks i za vindous i za oesiks. Pretipkavanje komandi koje ne razumiješ što točno rade nije kul - to je dosadno.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 22:53 (Veliki Brat).
14 godina
Entry Point kaže...

Dakle što se tiče topica, ako netko ima problem, onda ga pokušamo rješiti i pomoći forumašu, a ne odmah predlagati da instalira Mint/Ubuntu. Tako nikad nitko neće nikom pomoći.

Dakle, smirimo se, udahnimo, naučimo kako izgleda komunikacija na forumu i opustimo se.

A uostalom vidio je on da imaš disleksiju, tako da nije post ozbiljan. Samo ti nastavi, i yt je isto tako dobar izvor informacija kao i svaka pisani vodič.

Upravo tako. Najbolje je kad se problem uspije riješiti i to na način da (onaj koji je pitao) sam sudjeluješ u rješavanju. Svi izvori informacija su OK (nekom paše ovo a nekom paše ono). Na kraju priče neminovno nešto naučiš (osim ako nisi beznadni slučaj kome Linux još uvijek samo dečko koji obećava).

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
Veliki Brat kaže...
mrakky kaže...
dai53nja kaže...

e brate za početnika si izabro krivu distru skini mint, ubuntu ili elemtry os-koji dosta liči na os x-apple

mrakky kaže...
dai53nja kaže...

Opet ti, lako pratit upute. Do početka instalacije nisam ni došao kad sam napisao post, jesi ti gledao slike uopće?

jesi to je početak instalacije, nema prozora, di češ odabrat jezik it i stisnut next, dal znaš šta je Arch linux?

nisi se ni potrudio pogledat video, stoga ne lupetaj.

Ne moraš se ti meni ništa ispričavati. Ovo gore je tvoj način komunikacije i kad sam ti napisao da briješ, zapravo sam bio pristojan (umjesto da napišem da pizdiš bezveze). Pri čemu nisi neki Stallman ili Linus, pa si kao, ajde, bahat s nekim pokrićem... Ne, ti si lik koji doslovce instalira Arch uz pomoć youtubea. I ne, youtube i službeni wiki nisu isto.

Istina je zapravo ta da uopće nisi skužio koji je njegov problem, nego briješ o "početnicima u linuxu", jer si, eto, instalirao base sistem archa. WTF?!

Pa i ja sam devedesetih instalirao Slackware na način da sam ručno izračunavao modeline-e da bi uopće podigao X-e, pa sam svejedno "početnik u linuxu", dvadeset godina kasnije.

Smiri se. Nit' je linuks strašan, nit' je bauk, ako želiš stvarno poznavati sistem, kupi knjigu i nauči. Vrijedi i za linuks i za vindous i za oesiks. Pretipkavanje komandi koje ne razumiješ što točno rade nije kul - to je dosadno.

ok povlačim svaku svoju ispriku prema tebi, dapače još više tvrdim da si bezobrazniji i bahatiji od mene, slike su ti iskreno za ono kaj nemaš među nogama, a meni se žurilo i nisam ih ni dobro vidio o čemu se radi i lijepo sam te pitao dal ti je to prva instalacija arch-a i postavio sam ti link na video na kaj si ti napisao prati upute bla bla, ok postavio sam ti arch wiki, ali ni ti to nije bilo dovoljno nego kaj ti ja sam več instaliro arch bla bla, dao sam ti smjernice misleči da si skroz početnik koji želi instalirat arch, kak sam ja mogo znat da si ti več veliki linuxas i to kaj ti misliš i smatraš da jedino preko literature možeš naučit šta koja komanda u terminalu znači, pričaš totalne gluposti, zato jer kad nađeš dobar video tutorija prije nego covijek koji upiše tu komandu lijepo objasni čak i razumljivije nego što bi neko u knjizi napisao, a ti i dalje samo čitaj i neupotrebljavaj google kad ti izbaci neki error jer 1000% posto je več to neko imo.

stručna literatura je je za mene totalna glupost ista spika ko i praksa i teorija.

ja sam stari moj smiren i ne smatram linuxašem, čak ni u pelenama, trudim se shvatit kak kaj kod linuxa itd, jedino bi se mogo nazvat malo naprednijim windows userom.

ti si taj koji je trebo onu temu započet imao sam arch na toj mašini i šta se ovo desilo i malkice bolji fotič ili barem spustit roletnine da se vidi kaj piše ne da moram zvat lingvistu da mi dešifrira :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 1:29 (mrakky).
17 godina
mrakky kaže...

meni se žurilo i nisam ih ni dobro vidio o čemu se radi i lijepo sam te pitao dal ti je to prva instalacija arch-a i postavio sam ti link na video...

ti si taj koji je trebo onu temu započet imao sam arch na toj mašini i šta se ovo desilo i malkice bolji fotič... 

Ma tebi se i inače žuri u životu, pa ne vidiš baš puno oko sebe.

Čekaj da ti dai53nia i ja snimimo video, pa da shvatiš konačno s kim pričaš.

Samo ne moraš odgovarati ako nemaš što pametno za reći, ništa više.

(OK, toga bi se i ja sam mogao držati)

Gledam te!
17 godina
Veliki Brat kaže...
mrakky kaže...

meni se žurilo i nisam ih ni dobro vidio o čemu se radi i lijepo sam te pitao dal ti je to prva instalacija arch-a i postavio sam ti link na video...

ti si taj koji je trebo onu temu započet imao sam arch na toj mašini i šta se ovo desilo i malkice bolji fotič... 

Ma tebi se i inače žuri u životu, pa ne vidiš baš puno oko sebe.

Čekaj da ti dai53nia i ja snimimo video, pa da shvatiš konačno s kim pričaš.

Samo ne moraš odgovarati ako nemaš što pametno za reći, ništa više.

(OK, toga bi se i ja sam mogao držati)

pa da znaš kak je užurban svijet, moraš sim, moraš tam, al fakat majke mi tad mi se žurilo na razgovor za posao, i tih zadnjih par minuta sam mu htel pomoč, i onda se ovo počelo dešavat kaj se dešava.

a ti mali brat snimaj  nekog dam ti na volju izbora ko je kako toj osobi poklanjam recimo na placu krastavce dugačke i debele i punim joj sve 3 torbe tim istim ktastavcima :D

Edit:

ajde snimite video, baš me zanima s kime pričam, a posle dobite i moju add pa me posjetite dođite na čašicu razgovora :P

edit2:

ako ne snimite ko ste i kaj ste, odj_bite od mene i od mog načina na koji prikupljam informacije u vezi bilo čega, ok? (eh da zabranjeno je pornogravske uratke stavljat na yt, jer očito vas dvojica samo takav i možete snimi :P)

edit3

da se vratim na temu i pitam več postavljeno pitanje,  očito neprimjenčeno zato kaj su se neka gospoda našla uvrijeđena, dakle

još jedno pitanje vezano za prethodni moj post, kernel virtal mašin, ili v box vm, dal je iko ovdije probao tako nekaj složit i u kojoj VM kernel vm ili v-box vm?

i još nekaj, nadam se da bum kroznekih 6mj užimao novi hw koja konfa bi bila preporučljiva cpu pretpostavljam intel matična čiji proizvočač i grafa, pretpostavljam amd?

jer to mi je jako interesantno bes reboota da da mogu igrat igre koje nisu pisane za linux, neznam kak Vas, al mene restart opčenito užasava, pc mi radi gotovo pa stalno, kad idem na moreno onda ne radi u komadu kolko me nema, znači max na godinu ne radi 10 dana, opet ima tu restarta kad se nekaj slaže na windowsu update ili nešto treče.

hvala!

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 10:45 (mrakky).
17 godina
neaktivan
mrakky kaže...

hvala!

Oracle VM VirtualBox uredno radi na Win i na linuxu jednako (uz jednako živciranja kako dobiti full screen)

Za linux i igre imaš opcije

a) Steam - super nove igre za puno ili malo para (ako je akcija ili rasprodaja) koje rade izravno na linuxu

b) "svemoćni" Wine - od 2010 je dovoljno dobar da i stariji strojevi pokreću win igre i da rade bez problema ili obolje nego na windowsima (čak i ako su overkill za istu mašinu pod win)

con: nažalost ne rade baš sve igre i baš svi programi, ali velika većina radi

c) play on linux

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 8:00 (Darky).
17 godina
Darky kaže...
 Oracle VM VirtualBox uredno radi na Win i na linuxu jednako (uz jednako živciranja kako dobiti full screen)

Za linux i igre imaš dvije opcije

a) Steam - super nove igre za puno ili malo para (ako je akcija ili rasprodaja) koje rade izravno na linuxu

b) "svemoćni" Wine - od 2010 je dovoljno dobar da i stariji strojevi pokreću win igre i da rade bez problema ili obolje nego na windowsima (čak i ako su overkill za istu mašinu pod win)

con: nažalost ne rade baš sve igre i baš svi programi, ali velika većina radi

c) play on linux

hvala na tome, znam za Wine i play on linux, al ostoji kvaka kod blzzarda, neki ljudi čito na forumima dobili banove i uništili ima račune iz razloga kaj to blizzard prepoznaje kao neki hack, čak sam i slao blizardu isto pitanje i rekli mi da je to točno, a na pitanje dal imaju u planu napravit linux klijente, odgovorili, da su nešto razglabali o tome, ako i jesu to bu dugo potrajalo, a steam več ima jako veliku kolekciju igrica za linux, al opet, od onog kaj igram sam dvije podržavaju linux , nadam se da če se to promjenit na linuxu, jer zašto ne spojt ugodno s korisnim (učenje na linuxu i kad ti bude dosta upališ igru da razbistriš glavu)

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 8:04 (mrakky).
17 godina
neaktivan
mrakky kaže...

hvala na tome, znam za Wine i play on linux, al ostoji kvaka kod blzzarda, neki ljudi čito na forumima dobili banove i uništili ima račune iz razloga kaj to blizzard prepoznaje kao neki hack, čak sam i slao blizardu isto pitanje i rekli mi da je to točno, a na pitanje dal imaju u planu napravit linux klijente, odgovorili, da su nešto razglabali o tome, ako i jesu to bu dugo potrajalo, a steam več ima jako veliku kolekciju igrica za linux, al opet, od onog kaj igram sam dvije podržavaju linux , nadam se da če se to promjenit na linuxu, jer zašto ne spojt ugodno s korisnim (učenje na linuxu i kad ti bude dosta upališ igru da razbistriš glavu)

Niko nije dobio ban od Blizzarda na WOW-u zato jer je igrao na Linuxu, to budi 100% siguran.

Ja sam imao instaliran wow na linuxu preko 5 godina

Igra nije čak ni hackirana da radi na linuxu, dakle nema razloga za ban, jedini zna biti malo peripetija kad Blizzard "izmisli" novi update za luncher

Ali ja sam na stroju koji nije mogao pod win Xp vrtiti wow, igrao na istom stroju na ubuntu 10.10 server, dakle, isplati se (samo moraš umjesto direktX odabrati GL driver)

Edit:
Blizzard je već nekoliko puta rekao da nema namjeru raditi port na linux iz dva razloga:

1. zato jer je previše distribucija

2. i zato jer preko wine sve ionako radi

3. WOW je legalan na linuxu, ali nema službeni support

4. svi banovi koji su dani, dani su zbog varanja (botovi) ili provaljivanja u tuđe račune.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 10:50 (Darky).
17 godina
Darky kaže...
mrakky kaže...

Niko nije dobio ban od Blizzarda na WOW-u zato jer je igrao na Linuxu, to budi 100% siguran.

Ja sam imao instaliran wow na linuxu preko 5 godina

Igra nije čak ni hackirana da radi na linuxu, dakle nema razloga za ban, jedini zna biti malo peripetija kad Blizzard "izmisli" novi update za luncher

Ali ja sam na stroju koji nije mogao pod win Xp vrtiti wow, igrao na istom stroju na ubuntu 10.10 server, dakle, isplati se (samo moraš umjesto direktX odabrati GL driver)

Edit:
Blizzard je već nekoliko puta rekao da nema namjeru raditi port na linux iz dva razloga:

1. zato jer je previše distribucija

2. i zato jer preko wine sve ionako radi

3. WOW je legalan na linuxu, ali nema službeni support

4. svi banovi koji su dani, dani su zbog varanja (botovi) ili provaljivanja u tuđe račune.

vjerojatno prema wow-u nisu tolko rigorozni, al prema diablu jesu, evo ti link

http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/5978861022

i zadnji post, kaj je čovijek napisal

So running WoW under WINE is fine

Running Starcraft 2 under WINE also ok

Running Diablo 3 under WINE will get your account banned

a bogami mi se neda popušit tu igru jer ju zaista volim igrat.

edit, jednom sam ju igrao na svom stroju prek Vina i skroz ok se vrtila, zadovoljavuče i onda mi puklo da ipak provjerim i kad sam naišo na ovo jednostavno odustao.

nego još mi jedna stvar nije uopče jasna, recima aplikacija za os x jel se da kak bez nekih emulatora pokrenut u linuxu, jer po mom ne baš prevelikom znanju o unixu, oboje su bazirani na unixu? zar ne?

edit_

evo nekaj kaj je davno pisano o linux porti za diablo3

http://linuxgamenews.com/post/26604322242/blizzard-build-a-linux-port-of-diablo-iii#.Vk2ffI-cGUk

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 11:19 (mrakky).
17 godina
neaktivan
mrakky kaže...

to je staro barem 3 godine i ako vidiš da je u USA

Malo sam pogledao po forumima i sad vidim da blizzard hoće banati Linux korisnike, ali one koji su "čačkali" po wine postavkama pa ih system marka kao varalice

17 godina
mrakky kaže...
aplikacija za os x jel se da kak bez nekih emulatora pokrenut u linuxu

Video1

mrakky kaže...
oboje su bazirani na unixu?

Video2

mrakky kaže...
zar ne?

Video3

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 11:46 (Veliki Brat).
17 godina
Darky kaže...
mrakky kaže...

to je staro barem 3 godine i ako vidiš da je u USA

Malo sam pogledao po forumima i sad vidim da blizzard hoće banati Linux korisnike, ali one koji su "čačkali" po wine postavkama pa ih system marka kao varalice

glupo da to bliz nemre riješit ko ima čit na vinu ban, ko ne nek igra i sve 5

@mali bracek ja silno iščekujem da vidim taj vaš video uradak, al molit ću na yt, nemoj mi slat _orno sajtove di se mazite, nemoj mislit da ja imam nekaj protiv toga, nisam homofob, ljubav je ljubav, sam Vi živite u svojoj prekrasnoj zajednici pod duginim bojama, živjela ljubav !!!! :P

edit:

i sad dosta, znaš ono pametniji popušta, vas dvojica ste upravu, nemojte opče čitat moje postove ni odgovarat na moja pitanja, ja ovdije stajem. (al možete mi na pp poslat filmič sa yt naravno :D da vidim s kom imam posla:D) obečajem da u vezi vas ništa više neču pisat niti ču Vas ikad više išta pitat, ono točku stavljm na to, a vi pišite, meni svejedno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 13:28 (mrakky).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice