sudo dd if=/home/user/download/mint.iso if=/dev/sdb
naravno ti ces napisati putanju do svojeg mint.iso filea i moras biti sigiran koji ti je usb stick uredjaj (sdb,sdc ?)
radis na osobnu odgovornost. particije mozes saznati pomocu fdisk -l

Jel mi moze netko objasnit kako da instaliram ove Intel drivere za graficku?
tar.gz je tarball (dakle arhiva, kao zip ili rar) kompresiran gun zipom (to je ovo gz). Dakle to je najobicnija arhiva, treba to prvo otpakirati pa vidjeti sto je unutra.
tar.gz je tarball (dakle arhiva, kao zip ili rar) kompresiran gun zipom (to je ovo gz). Dakle to je najobicnija arhiva, treba to prvo otpakirati pa vidjeti sto je unutra.
Evo sta dobijem kad otpakiram
Pročitaj pkg.info (koristi gedit).
Daj link od kuda si ovo skinuo jer mi se čini da si skinuo source. Možda ima .deb file koji će ti malo olakšati posao.
Daj link od kuda si ovo skinuo jer mi se čini da si skinuo source. Možda ima .deb file koji će ti malo olakšati posao.
ovo pise u pkg.info
gdg
Intel 830M/845G/852GM/855GM/865G/915G Driver
I386
20040604
gdg
to sam skinuo sa Intelove stranice
samo te drivere imaju za tu graficku
googlo trazio nemogu nigdje nista nac da nekak drugacije instaliram
ovo pise u pkg.info
gdg
I386
20040604
gdg
Ne trebaju ti nikakvi Intelovi drajveri sa njihove stranice sve je to već u kernelu
Pa, ako imas normalnu sliku i normalnu rezoluciju (a po screenshotu koji si stavio tako izgleda), onda ne trebas nista instalirati, kako kaze Buhaha, sve je to vec u kernelu.
ovo pise u pkg.info
gdg
I386
20040604
gdg
Ne trebaju ti nikakvi Intelovi drajveri sa njihove stranice sve je to već u kernelu
jesi siguran?
jer nije mi bas smooth micanje prozora itd,a i nema nikakvih opcija za podesavanje itd
kernel je 3.2.0-34
jesi siguran?
jer nije mi bas smooth micanje prozora itd,a i nema nikakvih opcija za podesavanje itd
kernel je 3.2.0-34
Koji Linux i koji DE?
jesi siguran?
kernel je 3.2.0-34
Koji Linux i koji DE?
Lubuntu 12.04
Neznam al imam osjecaj kao da nesto fali,a to je driveri od graficke
Lubuntu 12.04
A da ti nemaš problema sa Flashom?
Lubuntu 12.04
A da ti nemaš problema sa Flashom?
haha ma ne instalirao sam flash player i sve to radi bez greske
samo mi cudno ako su driveri svarno instalirani di su onda opcije itd?
Šta će ti opcije?
Moj ti je savjet da malo prokopaš po webu kako bi se bolje upoznao sa OS-om.
samo mi cudno ako su driveri svarno instalirani di su onda opcije itd?
Već koristiš službeni Intelov driver za taj grafički čip - i915 (classic). Postoji i eksperimentalni i915g, koji ima 2-3 puta lošije performanse. Driver u arhivi koju si skinuo je i915 classic iz 2004. godine; vjerojatno uopće ne bi radio.
Za podešavanje OpenGL postavki, instaliraj driconf paket.
*u mob. operi moram citirat, ne mogu drukcije odgovorit ;)
naime, dobili smo datum ... izlaska lightworks bete na linuxu.
www.redsharknews.com/technology/item/293-important-breaking-news-about-lightworks-for-linux
zakotrljalo se, prvo valve sad lightworks. jos samo autodesk da se prikljuci ...
Nakon sto sam skontao osnovne stvari u ubuntu 12.04 red bi bilo da je malo proljepsam da malo ubijem monotoniju pa da ubuntic sto ljepse izgleda pa me zanima kako da nabacim temu i koji su mi alati potrebni,ne treba to biti nista spektakularno ali eto sviđa mi se ova pod brojem 9
http://blog.sudobits.com/2012/06/13/top-10-gnome-themes-for-ubuntu-12-04-lts/
Nakon sto sam skontao osnovne stvari u ubuntu 12.04 red bi bilo da je malo proljepsam da malo ubijem monotoniju pa da ubuntic sto ljepse izgleda pa me zanima kako da nabacim temu i koji su mi alati potrebni,ne treba to biti nista spektakularno ali eto sviđa mi se ova pod brojem 9
Ček malo, imaš gnome ili Unity (default) kao desktop enviroment?
ne razumije se bas najbolje u ta desktop okruzenja ali procitao sam u system detaljima pise da je gnome 3.4.2 sad ne znam da li je to to
ne razumije se bas najbolje u ta desktop okruzenja ali procitao sam u system detaljima pise da je gnome 3.4.2 sad ne znam da li je to to
Ovo:
Ili ovo:
ovo drugo ali imam i ovo prvo
Nemaš prvo. Imaš defaultni Unity. Ako želiš Gnome shell onda trebaš napraviti slijedeće:
sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3
sudo apt-get update
sudo apt-get install gnome-shell
Odjaviš se i onda možeš odabrati neki od ponuđenih DE-a.
Za teme kod unity-a pogledaj ovo.
Kod gnome shella je stvar prilično jednostavna. U home direktoriju trebaš imati .themes direktorij (ako ga nemaš onda ga kreiraš). Skineš temu koja ti se sviđa i ubaciš ju u taj direktorij. I to je to.
Nemaš prvo. Imaš defaultni Unity. Ako želiš Gnome shell onda trebaš napraviti slijedeće:
sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3
sudo apt-get update
sudo apt-get install gnome-shell
Odjaviš se i onda možeš odabrati neki od ponuđenih DE-a.
...
Vidis, i onda nam stalno predbacuju da sve moras iz terminala.
arius, nemoj ti njega slusati, ovako napravi. Pokreni Software Center. Onda odi na Edit > Software Sources > odaberi karticu Other software > Add > i tu ukucaj ppa:gnome3-team/gnome3
Onda sve updateaj i fino iz Software Centera instaliraj gnome-shell.
Eto, da ne vele da se sve treba iz terminala (nema veze sto mi preko GUI-ja treba tri dana jahanja da nadem ono sto mi treba)...
Zašto bi uopće koristio ppa?
Pa gnome-shell je u ubuntu repozitorijima, a sa ppa-om neće dobiti najnoviju vertiju shell-a (3.6.2).
Pa gnome-shell je u ubuntu repozitorijima, a sa ppa-om neće dobiti najnoviju vertiju shell-a (3.6.2).
Hm, jesi siguran? Iz nekog razloga i ja imam dodan PPA, mislim da ga ne bih dodavao da mi je bio ponuden u repozitoriju. <shrug>
Siguran je :) . Dovoljno je pogledati stranice GNOME 3 PPA na kojem su navedeni paketi koje sadrži - za 12.04, dodavanjem tog repoa dobije se
Parts of GNOME 3.4 that didn't make it into the normal Ubuntu 12.04 repositories.
Hm, jesi siguran? Iz nekog razloga i ja imam dodan PPA, mislim da ga ne bih dodavao da mi je bio ponuden u repozitoriju. <shrug>
Yip, kao što je hrx iznad rekao. Isto vrijedi i za gnome shell 3.6. Gnome3 ppa je samo za djelove koji nisu u ubuntu repo-ima.
Za 3.8 nisam siguran kako će biti jer će ubuntu 13.04 imati i dalje 3.6. Valjda će ppa imati sve da se upgrade-a na 3.8 koji će donijeti puno promjena u funkcionalnosti i aplikacijama, da će 3.6 biti bezveze.
Promjene:
http://worldofgnome.org/happy-xmas-with-gnome-shell-3-7-3-release/
Jeste mi vala pomogli samo ste me jos vise zbunili ovaj kaze idi u terminal ukucaj komandu,ovaj idi u softwer centar a ovaj treci napada vas dvojicu i govori skroz nesto drugo
Jeste mi vala pomogli samo ste me jos vise zbunili ovaj kaze idi u terminal ukucaj komandu,ovaj idi u softwer centar a ovaj treci napada vas dvojicu i govori skroz nesto drugo
Uvijek možeš očistiti trenutno stanje i instalirati nešto drugo.