Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.525.384
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Linux - pitanja i odgovori
filipvk1000 kaže...

.

...a sad  ovako,pogledo sam malo na youtube-u i mislio sam si instalirati BackTrack 5 na kompu (dual boot sa Ubuntu-om) pa me zanima oće biti kakvih problema...

...i ne čini mi se komplicirana instalacija,isto je sve kao i u ubuntuu...

- uf, sačuvaj nas Bože Huna (.. i YT-wanabee hackera.)

- prvo pravilo: linux je jedan, distribucija ima (mali milion) koje se razlikuju samo po izgledu i upakiranim programima. BT je jednak ubuntu, samo su gore razna 'pomagala' tj mrežni alati za željeni 'posao'.

- možeš instalirati te ili odgovarajuće alate na svaku distru, ovisno o tomu dali je npr gnome ili k desktop itd. pa je nepotrebno imat dualboot za BT. Smisao BTa je više u LiveCDu kao pomoćnom alatu, ne desktop OSu.

Recimo (slikovito) bit ćeš 'VEĆI' hacker (berm u očima general populationsa aka noobova) ako istu stvar (BT) pokreneš s npr USBa (u školi, web kafeu, na poslu..) nego ako ga vrtiš na svom PCu (kojeg nitko ne vidi). Postoji vrlo dobra šansa da zbrljaviš recimo boot (grub), da obrišeš neku particiju dok s LiveCDom (ili USBom) nemaš takvih problema tj. nema bitne razlike za korištenje (jer BT nije zamišljen kao DE za korištenje). Na kraju i sam zaključuješ da posebnih razlika nema, nauči koristiti ubuntu imjesto klikati 'next'.

btw. prije nego se počneš prikazivati kao pravi hacker, recimo nauči što je startx, / i sl.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 18:08 (ihush).
14 godina
odjavljen
filipvk1000 kaže...

hvala čovjeku (neznam sad nick) koji mi je rekao ono za repozitorije bla bla napravio sam,tj. skine i instalira ali na kraju instalacije izbaci neki error bla bla ali sve fino radi kada instaliram željeni program...a sad  ovako,pogledo sam malo na youtube-u i mislio sam si instalirati BackTrack 5 na kompu (dual boot sa Ubuntu-om) pa me zanima oće biti kakvih problema...šta bih trebo napravit i šta bih trebo poslje instalacije napraviti.....što bih trebo znati prije instalacije i to...vidio sam da treba upisati startx da bi se pokrenio i da se treba logirati kao "root" a da je lozinka "toor" i ne čini mi se komplicirana instalacija,isto je sve kao i u ubuntuu...i da,nisam znao da se fejs može hakirati sa BackTrackom :D al naravno ja to neću nego ću samo testirati... :P pa eto šta biste mi vi preporučili da napravim i šta bih trebo itd. itd...hvala ;)

preporucujem ti blackbuntu jednostavniji je za koristenje početnicima nego backtrack http://www.blackbuntu.com/

15 godina
neaktivan
ihush kaže...
filipvk1000 kaže...

.

...a sad  ovako,pogledo sam malo na youtube-u i mislio sam si instalirati BackTrack 5 na kompu (dual boot sa Ubuntu-om) pa me zanima oće biti kakvih problema...

...i ne čini mi se komplicirana instalacija,isto je sve kao i u ubuntuu...

- uf, sačuvaj nas Bože Huna (.. i YT-wanabee hackera.)

- prvo pravilo: linux je jedan, distribucija ima (mali milion) koje se razlikuju samo po izgledu i upakiranim programima. BT je jednak ubuntu, samo su gore razna 'pomagala' tj mrežni alati za željeni 'posao'.

- možeš instalirati te ili odgovarajuće alate na svaku distru, ovisno o tomu dali je npr gnome ili k desktop itd. pa je nepotrebno imat dualboot za BT. Smisao BTa je više u LiveCDu kao pomoćnom alatu, ne desktop OSu.

Recimo (slikovito) bit ćeš 'VEĆI' hacker (berm u očima general populationsa aka noobova) ako istu stvar (BT) pokreneš s npr USBa (u školi, web kafeu, na poslu..) nego ako ga vrtiš na svom PCu (kojeg nitko ne vidi). Postoji vrlo dobra šansa da zbrljaviš recimo boot (grub), da obrišeš neku particiju dok s LiveCDom (ili USBom) nemaš takvih problema tj. nema bitne razlike za korištenje (jer BT nije zamišljen kao DE za korištenje). Na kraju i sam zaključuješ da posebnih razlika nema, nauči koristiti ubuntu imjesto klikati 'next'.

btw. prije nego se počneš prikazivati kao pravi hacker, recimo nauči što je startx, / i sl.

Ja te nisam pito da mi sereš,nego sam te pito da mi kažeš šta bih trebo znat za instalaciju. A ko je govorio o wanna-bee hackerima? Jesam ih spomenio? Ja volim eksperimentirati,i zato sam te pito da mi objasniš,a ne sereš svaki put kad te se nešto pita!

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
14 godina
odjavljen
Linux - pitanja i odgovori

kad smo kod penetration testing distri može li netko navesti još koju osim backtracka i blackbuntua,usto da li netko može nabrojiti par security based distri tipa Anonym.O,Knoppix-STD,Operator i kratko objasnjenje zasto je tko koju koristio i kakva iskustva ima s istim?

Zahvaljujem

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 23:20 (Nitro233).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ti si PITO a covik ti ja da dobar savjet ...

Sve sta imas u backtracku možeš instalirat na ubuntu ...

Rađe onda instaliraj backtrack u virtalnoj mašini!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
insomniac_cro kaže...

Ajde pročitaj još jednom šta sam pito. Šta primječuješ?  Primječuješ da sam napiso da mi trebaju savjeti za instaliranje  a NE SAVJETI ZA NE INSTALIRANJE. Ako sam pito savjet za instaliranje i šta učinit poslje instalacije onda me tako savjetujte a ne sa "e,pa BackTrack ti nije dobar...", "nemoj BackTrack bolje instaliraj alate na Ubuntu..."  itd... A samo sam pito za savjete,i odma oni na nešt drugo -.-''

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
15 godina
odjavljen
filipvk1000 kaže...
insomniac_cro kaže...

Ajde pročitaj još jednom šta sam pito. Šta primječuješ?  Primječuješ da sam napiso da mi trebaju savjeti za instaliranje  a NE SAVJETI ZA NE INSTALIRANJE. Ako sam pito savjet za instaliranje i šta učinit poslje instalacije onda me tako savjetujte a ne sa "e,pa BackTrack ti nije dobar...", "nemoj BackTrack bolje instaliraj alate na Ubuntu..."  itd... A samo sam pito za savjete,i odma oni na nešt drugo -.-''

Ček malo... Pitao si za savjete za instalaciju, a oni su te savjetovali da ti je bolje alate instalirati na Ubuntu umjesto DualBoota. Di je sad tu problem?

Ovog forumaša boli briga kakve ste nacionalnosti, rase i spolnog opredjeljenja i jednostavno ga ne zanimaju vaša mišljenja.
14 godina
filipvk1000 kaže...

Nema potrebe za takvim nastupom. ihush ti je pokušao reći da je BT bolje instalirati na USB i isprobavati njegove mogućnosti na taj način. Fleksibilnost je u tome da ga imaš uvjek uz sebe (neovisno da li je u pitanju tvoje računalo ili neko drugo). Čovjek ti je dao dobar savjet i mislim da je vrijedno poslušati ga.

Ako pak želiš i dalje instalirati BT u dual boot ne trebaš očekivati nikakve poteškoće jedino nemoj instalirati GRUB od BT-a.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
neaktivan
bobica257 kaže...
filipvk1000 kaže...
insomniac_cro kaže...

Ček malo... Pitao si za savjete za instalaciju, a oni su te savjetovali da ti je bolje alate instalirati na Ubuntu umjesto DualBoota. Di je sad tu problem?

Pa ja sam zatražio savjete  ZA INSTALACIJU,da sam tražio savjete za instaliranje njegovih alata na ubuntu,to bih i tražio. Zar nije tako?

15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
filipvk1000 kaže...

Nema potrebe za takvim nastupom. ihush ti je pokušao reći da je BT bolje instalirati na USB i isprobavati njegove mogućnosti na taj način. Fleksibilnost je u tome da ga imaš uvjek uz sebe (neovisno da li je u pitanju tvoje računalo ili neko drugo). Čovjek ti je dao dobar savjet i mislim da je vrijedno poslušati ga.

Ako pak želiš i dalje instalirati BT u dual boot ne trebaš očekivati nikakve poteškoće jedino nemoj instalirati GRUB od BT-a.

HVALA. Zar je TAKO TEŠKO bilo napisati ovakav post?? Hvala mario.L_hr,hvala.

14 godina
protjeran

Čemu filozofiranje. Backtrack(drek) je ubuntu, i instaliraš ga kao bilo koju distru, gdje god želiš. Nije ništa posebniji ni drugačiji nego druge distribucije.

Q.E.D.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Čemu filozofiranje. Backtrack(drek) je ubuntu, i instaliraš ga kao bilo koju distru, gdje god želiš. Nije ništa posebniji ni drugačiji nego druge distribucije.

Ok,ali zašto je onaj gore reko da nesmjem GRUB instalirati? Kako ga ne-instalirati?

14 godina
filipvk1000 kaže...

Ok,ali zašto je onaj gore reko da nesmjem GRUB instalirati? Kako ga ne-instalirati?

Ne treba ti instalacija GRUB-a jer g već imaš, od Ubuntu-a. Kada instaliraš BT jednostavno napraviš update gruba i imati ćeš zapisan i BT.

Nisam instalirao BT u dual boot već na USB pa ti neznam reći kako ga neinstalirati. Tijekom instalacije ćeš imati mogućnost odabrati da neinstaliraš GRUB, barem je tako bilo kod mene, kad sam instalirao drugi Linux u dual boot.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
filipvk1000 kaže...

Ne treba ti instalacija GRUB-a jer g već imaš, od Ubuntu-a. Kada instaliraš BT jednostavno napraviš update gruba i imati ćeš zapisan i BT.

Nisam instalirao BT u dual boot već na USB pa ti neznam reći kako ga neinstalirati. Tijekom instalacije ćeš imati mogućnost odabrati da neinstaliraš GRUB, barem je tako bilo kod mene, kad sam instalirao drugi Linux u dual boot.

Aha. Još ću vidit ovo sa USB-om. Taman imam stik koji mi netreba,tj. koji ne koristim,e a kolka je veličina backtracka kad ga instaliraš na USB? Instalacija se vrši unetbootinom na stik?

15 godina
odjavljen

Znači plan je ovo. Particionirati USB stik na svije particije. Prvu ostaviti praznu, a na drugu nabaciti Grub Par live distri(PartedMagic, DSL, Ubuntu...), HirenBootcd, Win 7 i Win Xp instalacije s Driverima, Ophcrack i Clonnezillu. Drugi dio je lgan za izvesti ali neznam kak da particioniram USB-disk i da Windowsi preponaju prvu particijui drugu particiju da s Sardu Sve skupa nabacim na Drugu particiju. To samo mora moj komp, ostali Windows mogu samo prepoznati prvu particiju. Imate kakve ideje? Ili možda način da složim Windows na USB-u na LInuxu?

P.S. Na windowsima 7 sam

Ovog forumaša boli briga kakve ste nacionalnosti, rase i spolnog opredjeljenja i jednostavno ga ne zanimaju vaša mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 18:50 (bobica257).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

Znači plan je ovo. Particionirati USB stik na svije particije. Prvu ostaviti praznu, a na drugu nabaciti Grub Par live distri(PartedMagic, DSL, Ubuntu...), HirenBootcd, Win 7 i Win Xp instalacije s Driverima, Ophcrack i Clonnezillu. Drugi dio je lgan za izvesti ali neznam kak da particioniram USB-disk i da Windowsi preponaju prvu particijui drugu particiju da s Sardu Sve skupa nabacim na Drugu particiju. To samo mora moj komp, ostali Windows mogu samo prepoznati prvu particiju. Imate kakve ideje? Ili možda način da složim Windows na USB-u na LInuxu?

P.S. Na windowsima 7 sam

Windowsi ne prepoznaju particionirane USB stickove. Tj. prepoznaju, ali vidjet ce samo prvu particiju, sve ostale nece, kao da ne postoje. Znaci ona particija za koju zelis da ju vide Windowsi, mora biti prva.

Za USB diskove ne znam, ali stickove znam 100% da ce vidjeti samo prvu particiju.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
bobica257 kaže...

P.S. Na windowsima 7 sam

Windowsi ne prepoznaju particionirane USB stickove. Tj. prepoznaju, ali vidjet ce samo prvu particiju, sve ostale nece, kao da ne postoje. Znaci ona particija za koju zelis da ju vide Windowsi, mora biti prva.

Za USB diskove ne znam, ali stickove znam 100% da ce vidjeti samo prvu particiju.

Ne mora , mora biti samo jedina aktivna particija!

17 godina
neaktivan
insomniac_cro kaže...

Ne mora , mora biti samo jedina aktivna particija!

Aktivna ili prva po redu? Ne da mi se sad ici provjeravati :D. U svakom slucaju, samo jedna je. Ostale ne prepoznaju.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
14 godina
odjavljen

Jeli itko za partiju Nexuiza? {#}

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

ovaj kako da nadjem folder od nexuiza na ubuntu,iman neke corrupted mape koje moram izbrisati a stvarno se nemogu snaci

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

0 0 hvala 4
16 godina
neaktivan

Mint daje desktop korisnicima ono što su tražili (onima koji preferiraju GNOME i ne vole Gnome Shell). Ako Cinnamon izvedu kako treba, a developeri Minta slušaju korisnike, mogao bi biti vrlo popularan. Službene stranice Cinnamona su ovdje, ppa za prvu novu temu za Cinnamon možete naći ovdje.

Sa druge strane zanimljivo je da se Unity širi na televizore (Canonical predstavlja UbuntuTV na CES-u), te tablete i mobitele (prema planovima negdje u 2014.), a KDE na tablete kroz Plasma Active na Mer bazi.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
17 godina

Sad jesam :)

Inače, trenutno isprobavam Mint 12-icu i moram priznati da mi se jako sviđa što su napravili od GS-a, puno upotrebljivije od origina, ali i gnome dvojke također (IMHO).

Gledam te!
13 godina
neaktivan

Prije nekoliko dana sam reinstalirao Windows na kojem sam imao slozen dualboot s Ubuntuom. Sredeno s EasyBCD-om. Danas sam probao uci u navedeni OS tako da sam promijenio boot poredak, no umjesto da je usao u GRUB uzbornik, komotno je bootao Sedmicu. Znaci, ne mogu bootati Ubuntu cak ni ako namjestim da je sekundarni disk na kojem je instaliran Ubuntu prvi po edu za bootanje! Prije nego kazete nesto slicno, Ubuntu i Windows su bili potpuno odvojeni. Sedmica na jednom disku, Linux na drugom. Sve 4 Linuxove particije zajedno s \boot particijom su na drugom disku. GRUB nisam instalirao na MBR. A ne zelim srediti dualboot jer mi je svojevremeno donosio neke problemcice...

Zahvaljujem! :)

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Mint je zakon. Po meni najbolja distra. User-friendly,jednostavna,dolazi sa svime potrebnim za rad...

A danas mi se profesor na laboratorijskoj vježbi isčuđava "kakva je to distribcija?".  Nikad nije čuo za to, a predaje operacijske sustave i uvod u UNIX. LOL

SK crew
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pomoc,kako treba da se izvadi graficka kartice zelim malo da je ocistim???

0 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
boris9999 kaže...

pomoc,kako treba da se izvadi graficka kartice zelim malo da je ocistim???

Probaj s pajserom.

14 godina
odjavljen
Nitro233 kaže...

ovaj kako da nadjem folder od nexuiza na ubuntu,iman neke corrupted mape koje moram izbrisati a stvarno se nemogu snaci

može li mi netko pomoci,kako je inace ograniziran sustav foldera na ubuntu,trebam naci folder od nexuiza a neznam gdje je smjesten

17 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

može li mi netko pomoci,kako je inace ograniziran sustav foldera na ubuntu,trebam naci folder od nexuiza a neznam gdje je smjesten

Vrlo jednostavan upit na Googleu daje sve odgovore...

13 godina
neaktivan
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice