.
...a sad ovako,pogledo sam malo na youtube-u i mislio sam si instalirati BackTrack 5 na kompu (dual boot sa Ubuntu-om) pa me zanima oće biti kakvih problema...
...i ne čini mi se komplicirana instalacija,isto je sve kao i u ubuntuu...
- uf, sačuvaj nas Bože Huna (.. i YT-wanabee hackera.)
- prvo pravilo: linux je jedan, distribucija ima (mali milion) koje se razlikuju samo po izgledu i upakiranim programima. BT je jednak ubuntu, samo su gore razna 'pomagala' tj mrežni alati za željeni 'posao'.
- možeš instalirati te ili odgovarajuće alate na svaku distru, ovisno o tomu dali je npr gnome ili k desktop itd. pa je nepotrebno imat dualboot za BT. Smisao BTa je više u LiveCDu kao pomoćnom alatu, ne desktop OSu.
Recimo (slikovito) bit ćeš 'VEĆI' hacker (berm u očima general populationsa aka noobova) ako istu stvar (BT) pokreneš s npr USBa (u školi, web kafeu, na poslu..) nego ako ga vrtiš na svom PCu (kojeg nitko ne vidi). Postoji vrlo dobra šansa da zbrljaviš recimo boot (grub), da obrišeš neku particiju dok s LiveCDom (ili USBom) nemaš takvih problema tj. nema bitne razlike za korištenje (jer BT nije zamišljen kao DE za korištenje). Na kraju i sam zaključuješ da posebnih razlika nema, nauči koristiti ubuntu imjesto klikati 'next'.
btw. prije nego se počneš prikazivati kao pravi hacker, recimo nauči što je startx, / i sl.