Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.511.597
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Linux - pitanja i odgovori

evo ga....napokon sam stavio linux u dual boot {#}

ali me još uvijek yebe internet na njemu....izgleda da neće preuzet automatske postavke sa routera....mislim da ću morat ručno to napravit...ili ću stavit neku pci karticu od d-linka koju mi je mint bez problema prepoznao

a ništa, sutra zvat isp da mi govori one IP adrese i trebalo bi radit.......ako ne, onda rokam d-linkovu pci karticu i boli me {#}

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am B-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Linux - pitanja i odgovori
master4games kaže...
beno101 kaže...
master4games kaže...

zanima me dali se windows igre mogu igrati na linuxu?poput assassin's creed,prince of persia,lara croft itd.....

Da, ali to opet ovisi o tvojem računalu.

Pokrećeš ih pomoću programa WINE (Wine is not Emulator)...

Guglaj... ;)

a jel dobra ova moja konfa sad?

za WOW odlična {#}

15 godina

Eto me s Ubuntua, ipak sam morao stavit drugu mrežnu, Ubuntu je odma prepoznao chipset i odma se spojio na net bez problema.

Nego, jeli imate kakvih preporuka nekih desktop gadgeta za njega jer stvarno mi izgleda prazno {#}

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am B-)
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2011 18:14 (Krešo91).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Krešo91 kaže...

Eto me s Ubuntua, ipak sam morao stavit drugu mrežnu, Ubuntu je odma prepoznao chipset i odma se spojio na net bez problema.

Nego, jeli imate kakvih preporuka nekih desktop gadgeta za njega jer stvarno mi izgleda prazno {#}

Imaš Screenlets-e (sudo apt-get install screenlets), Conky-a i tak...

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
14 godina
neaktivan
Krešo91 kaže...

http://en.wikipedia.org/wiki/KDE_Plasma_Workspaces

Ak ti je do eye-candya onda KDE

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2011 19:51 (sumski).
15 godina

Opet imam problem, ali sa zvukom sada.....ubuntu mi neće prikazat 5.1 analog sorround u "Sound preferences", samo imam na izboru analog i digital stereo output i input.

pokušao sam sa editiranjem onog config file-a i stavio da ima 6 kanala, restartam, isprobam i opet isto......probao sam sa alsamixer-om iz terminala te iz GUI-a i prikazuje mi samo stereo output/input.

pretražio sam sve moguće rezultate vezano sa 5.1 sorround i ništa ne pomaže jer svi idu na isto (upiši u terminalu to-i-to i ako je to ovako onda je dobro, ako nije onda upiši ovo i ako ti pokaže to-i-to onda je dobro)....nope, ništa ne pomaže

pogledao sam jeli mi prepoznao zvučnu i jesu li driveri instalirani...jesu, zvučna je instalirana...........ali nikako dobit fuckin' 5.1 zvuk {#}

ako itko ima bilo kakvu ideju šta da napravim slobodno recite, samo nemojte reći da promijenim zvučnu ili same zvučnike....sve perfektno radi u windowsu, samo ubuntu me malo "bode" u mozak

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

E da ubuntu je i mene užasno zezao s 5.1 zvukom. Složio sam da bude 5.1 ali je na svakom zvučniku bio izbobličn, štucao je...UŽAS, sad imam samo Stereo + Input... (sad)

Pinky je zakon I ♥ π ⇓ tu klikni :)
17 godina
neaktivan

problem:

ubuntu server 10.10 sa desktopom

disk 40 GB home i root (root disk 10GB  free)

disk 40 GB razno... (EXT4)

Na tom drugom disku imam instaliran WOW (23GB), disk kaže da ima samo 8.6 GB slobodno?

Također neće mi povući novi WOW patch jer kaže da nema dosta prostora na HDD ???????

ima li netko ideju kaj se događa sa ovime i zakaj mi fali prostor???

(na win sve radi ispravno)

Ideje što sad?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Krešo91 kaže...

Opet imam problem, ali sa zvukom sada.....ubuntu mi neće prikazat 5.1 analog sorround u "Sound preferences", samo imam na izboru analog i digital stereo output i input.

pokušao sam sa editiranjem onog config file-a i stavio da ima 6 kanala, restartam, isprobam i opet isto......probao sam sa alsamixer-om iz terminala te iz GUI-a i prikazuje mi samo stereo output/input.

pretražio sam sve moguće rezultate vezano sa 5.1 sorround i ništa ne pomaže jer svi idu na isto (upiši u terminalu to-i-to i ako je to ovako onda je dobro, ako nije onda upiši ovo i ako ti pokaže to-i-to onda je dobro)....nope, ništa ne pomaže

pogledao sam jeli mi prepoznao zvučnu i jesu li driveri instalirani...jesu, zvučna je instalirana...........ali nikako dobit fuckin' 5.1 zvuk {#}

ako itko ima bilo kakvu ideju šta da napravim slobodno recite, samo nemojte reći da promijenim zvučnu ili same zvučnike....sve perfektno radi u windowsu, samo ubuntu me malo "bode" u mozak

Ovo nije pomoglo?

Koja zvučna?

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 9:11 (sumski).
14 godina
protjeran

Ide li netko na:

http://www.dorscluc.org/

$this->db->where->('I don't have a clue');

0 0 hvala 0
15 godina
@ Bypass

Dali taj link radi? Na mobu sam i ne mogu otvoriti uoopce stranicu! O cemu se radi na siteu?
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
neaktivan
Darky kaže...

problem:

Na tom drugom disku imam instaliran WOW (23GB), disk kaže da ima samo 8.6 GB slobodno?

Također neće mi povući novi WOW patch jer kaže da nema dosta prostora na HDD ???????

Ideje što sad?

Možeš li molim te kopirati output naredbe:

df i df -i

Bypass kaže...

Ide li netko na:

http://www.dorscluc.org/

Ja i frend smo razmišljali, ali problem nam je malo kotizacija, koja je još nepoznata bila zadnji puta kad sam gledal, a i druga je stvar kaj nisam siguran dali sam slobodan u to vrijeme.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
15 godina
sumski kaže...

Ovo nije pomoglo?

Koja zvučna?

nope....probao sam sve sa tog linka jučer i ništa nije pomoglo.....još uvijek ne prikazuje "sorround" opciju pod "Sound preferences"

zvučna je integrirana IDT 92HD202 6-channel, ubuntu ju podržava jer sam provjerio koje podržava kad sam tražio silna rješenja 

17 godina
neaktivan
Krešo91 kaže...

nope....probao sam sve sa tog linka jučer i ništa nije pomoglo.....još uvijek ne prikazuje "sorround" opciju pod "Sound preferences"

zvučna je integrirana IDT 92HD202 6-channel, ubuntu ju podržava jer sam provjerio koje podržava kad sam tražio silna rješenja 

Jesi probal nekaj ovak?

15 godina
1domagoj1 kaže...

Jesi probal nekaj ovak?

evo sad isprobao i ništa.......opet nemam nikakvu opciju za sorround u sound preferences ili u alsamixer

a ništa onda, svejedno imam za takve stvari windows {#}

14 godina
neaktivan
Krešo91 kaže...
1domagoj1 kaže...

Jesi probal nekaj ovak?

evo sad isprobao i ništa.......opet nemam nikakvu opciju za sorround u sound preferences ili u alsamixer

a ništa onda, svejedno imam za takve stvari windows {#}

sudo nano /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
dodaš:

options snd-hda-intel model=6stack

ili

options snd-hda-intel model=5stack

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 14:39 (sumski).
17 godina
neaktivan

A ovo?

gksudo gedit /etc/pulse/daemon.conf

(to u terminal ukucaš :D)

Potraži liniju

default-sample-channels = # gdje je # neki broj. Za 5.1 stavi broj 6, znači, default-sample-channels = 6, spremi i rebootaj računalo.

0 0 hvala 0
17 godina

Evo instaliral sam ubuntu 10.10, zanima me dal mi je potreban firewall?

I kak instalirat preglednik slika Picassa?Tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Darky kaže...

problem:

Ideje što sad?

df i df -i

riješio sam stvar tako da sam na ext HD kopirao wow, formatirao disk ponovo i vratio wow nazad

sad ponovo sve štima i prazan prostor i sve ostalo

Nekako si mislim da ubuntu nije obrisao sadržaj nekih foldera koje sam bacio u smeće i da je tu bio problem. (odnosno da nije obrisao kantu za smeće)

cp /

Filesystem           1K-blocks      Used Available Use% Mounted on
/dev/sda1             36843088  24087292  10884232  69% /
none                    765884       248    765636   1% /dev
none                    771484       568    770916   1% /dev/shm
none                    771484       428    771056   1% /var/run
none                    771484         0    771484   0% /var/lock
/dev/sdb1             38472372  25972324  10545744  72% /media/skladiste
tihomir@linx:~$ df -i
Filesystem            Inodes   IUsed   IFree IUse% Mounted on
/dev/sda1            2342912  467227 1875685   20% /
none                  191471     779  190692    1% /dev
none                  192871      12  192859    1% /dev/shm
none                  192871      71  192800    1% /var/run
none                  192871       1  192870    1% /var/lock
/dev/sdb1            2444624    1886 2442738    1% /media/skladiste

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 15:17 (Darky).
14 godina
protjeran

Baš skidam fedora gnome3 nešto, da ja to vidim kako to šljaka.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Darky kaže...
1domagoj1 kaže...
Darky kaže...

problem:

Ideje što sad?

df i df -i

Nekako si mislim da ubuntu nije obrisao sadržaj nekih foldera koje sam bacio u smeće i da je tu bio problem. (odnosno da nije obrisao kantu za smeće)

i mene to zanima da li itko zna objašnjenje ovog misterija, to se i meni znalo dogoditi i nikada nisam shvatio zašto mi se to događa? Tj, kada obrišem folder od nekolik gigabajta, to se dogodi u hipu, a disk i dalje pun {#}

42
15 godina
sumski kaže...

sudo nano /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
dodaš:

options snd-hda-intel model=6stack

ili

options snd-hda-intel model=5stack

obavio.......opet nema ništa {#} 

1domagoj1 kaže...

A ovo?

gksudo gedit /etc/pulse/daemon.conf

(to u terminal ukucaš :D)

Potraži liniju

default-sample-channels = # gdje je # neki broj. Za 5.1 stavi broj 6, znači, default-sample-channels = 6, spremi i rebootaj računalo.

to sam prije svega obavio i opet ništa

Mislim da me Ubuntu ne voli {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 15:26 (Krešo91).
14 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Baš skidam fedora gnome3 nešto, da ja to vidim kako to šljaka.

Superiška!

15 godina
@ zvonac

Ako bas hoces mozes si kao firewall stavit Firestarter.

Evo link od kuda mozes rucno skinuti Picassu:

http://picasa.google.com/linux/download.html#picasa30
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
14 godina
protjeran
kakapo kaže...

i mene to zanima da li itko zna objašnjenje ovog misterija, to se i meni znalo dogoditi i nikada nisam shvatio zašto mi se to događa? Tj, kada obrišem folder od nekolik gigabajta, to se dogodi u hipu, a disk i dalje pun {#}

To je zato jer folder ustvari nije izbrisan nego se premješta u .Trash folder na disku. Obrišeš ga tek nakon brisanja trash-a.

17 godina
neaktivan
Bypass kaže...
kakapo kaže...

To je zato jer folder ustvari nije izbrisan nego se premješta u .Trash folder na disku. Obrišeš ga tek nakon brisanja trash-a.

ali gledao sam u /.trash i tamo nema ničeg, sve je prazno...

15 godina

sad mi na youtube-u neće zvuk, a u player-u oće {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ajde da pitam ovdje :D

koje su prednosti linuxa nad winsima i koje su prednosti winsa nad linuxom

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
teo7 kaže...

ajde da pitam ovdje :D

koje su prednosti linuxa nad winsima i koje su prednosti winsa nad linuxom

kratko i jasno

u svemu.... {#}

17 godina
neaktivan

Darky, jel to ispis, nakon kaj si formatiral ili prije formatiranja?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice