Linux Dileme

poruka: 52
|
čitano: 8.678
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Linux Dileme

Skinuo sam Live zadnjeg Minta (Julia), moram priznati da sam zadovoljan ovim sto mogu vidjeti. Jos cu malo ekperimentisati i skinuti jos neki live pa probati. Uglavnom, hvala vam na odgovorima, ako budem imao neki problem obraticu vam se u temi Pitanja i odgovori.

Poz

0 0 hvala 0
17 godina
Linux Dileme
All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Linux Dileme

Kad skidate neku od distribucija za intalirati, jeli skidate LTS - long term support verzije ili aktualnu verziju, i jeli se LTS verzija može preko updatea nadograditi na aktualnu kad za to dođe vrijeme.

iKnow :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Linux Dileme

@Riba

1: Da (ja osobno ne koristim Ubuntu/Mint , ali budem uvijek prije preporučil LTS izdanja)

2: Da

Note: Compiling chromium-beta or chromium-dev takes at least as long as compiling the linux kernel.
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Re: Linux Dileme
Riba kaže...

Kad skidate neku od distribucija za intalirati, jeli skidate LTS - long term support verzije ili aktualnu verziju, i jeli se LTS verzija može preko updatea nadograditi na aktualnu kad za to dođe vrijeme.

Kako tko. Ja sam do 10.04 update-ao na novije verzije svaki puta. Nakon što sam isprobao i vidio unity odustao sam od toga dok ne ponude nešto bolje ili ispoliraju u nešto korisnije.

Drugo pitanje, da može se nadograditi na aktualnu bez problema.

Pavelić odnio ZLATO. Zagorec DRAGULJE. Sanader NOVCE. Narodu ostala samo BIŽUTERIJA
14 godina
neaktivan
Linux Dileme

evo ja sam sam instaliro bez ičije pomoći linuxmint-10-kde-dvd-amd64.iso ovo je lakše nego winse instalirati slično je winsima svi programi potrebni su tu jedino koji player vi koristite za filmove još nisam skužio kako film (bluray) MKV format pokrenuti titl znam za drag on drop ili ako je istog naziva titl i film ali ove titlove ne vidim opciju koji su u filmu uprženi znaći desni klik i subtitle ne vidim kao u Splayeru kojeg koristim u winsima treba li neka nadogradnja ili koji  player?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Linux Dileme

ja koristim VLC

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Linux Dileme

smplayer i vlc bi trebali radit bez beda

Note: Compiling chromium-beta or chromium-dev takes at least as long as compiling the linux kernel.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Linux Dileme
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Linux Dileme

Definitivno VLC. 

Najkompetentniji player za Linux, a i za Windowse. 

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Shody_1994 kaže...

Definitivno VLC. 

Najkompetentniji player za Linux, a i za Windowse. 

VLC je odlican i mozes danima njuskat po njemu i uvijek ces otkriti nesto novo, stvarno je mocan player no na Windowsima mi je ipak no1 MPC HC (na Ubuntu naravno VLC).

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan
Maqr kaže...

Htio bih se prebaciti sa Windowsa koji koristim nekih 10 tak godina na Linux. Pokusao sam naci odgovore u temama koje vec postoje ali sve je to nekako nepregledno pa cu vas zamoliti da mi odgovorite na nekoliko blic pitanja.

1. Koji Linux mi je najbolji kao kucnom korisniku, znaci slusam muziku, gledam filmove, programiranje u C++ i slicnim programima, surfanje i bez igranja igara?

2. Treba li mi antivirusna zastita kod Linuxa?

3. Koja mi je alternativa MS Office alatima, koristim inace samo Word i Excel iz tog paketa?

4. Kakva je podrska sa drajverima?

5. Koji internet browser mi je najbolji za Linux, inace koristim Mozillu?

6. Kakva je podrska za programe tipa C++ i slicnih, programe iz Adobe paketa, koji softver koristiti za snimanje na DVD medije i kakva je inace podrska za softver?

Sto se tice konfiguracije ona je solidna i vrtila je do sada Windows 7 64-bit.

Eto, toliko, nadam se da cete mi odgovoriti i pomoci mi da se konacno rijesim Windowsa. Pozdrav

Znam da malo kasnim ali evo:

2.Ne treba ali nije naodmet instalirati recimo clam AV.

3.Imaš openoffice,Libre office(fork od open officea),koffice i calligra suite(fork od koffice-a).

Ja sam Plavi zmaj.
17 godina
neaktivan
Linux Dileme

Zasto mi se pojavljuje ovakav "taskbar" (valjda gnome panel) kada ga povečavam? Jeli to možda samo zbog toga što koristim live cd i hoće li mi se događat takvo što kada ga instaliram na disk (UBUNTU 11.04)

Zasto ovakav taskbar Zasto ovakav taskbar

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj u terminalu ovu naredbu 

killall  gnome-panel 

14 godina
protjeran
Riba kaže...

Zasto mi se pojavljuje ovakav "taskbar" (valjda gnome panel) kada ga povečavam? Jeli to možda samo zbog toga što koristim live cd i hoće li mi se događat takvo što kada ga instaliram na disk (UBUNTU 11.04)

To ti se događa zato jer je visina background-a (slike) 24px i kad povećavaš ona se "duplira".

Better safe than Sony
17 godina
neaktivan
Linux Dileme

Evo problema, instalirao sam ubuntu na drugu particiju (na prvoj windows7) postavio je isto kao primarly, path sam stavio "/". Sad kad palim komp neće da pokaže onaj prozor za biranje sustava, kao da ubuntua nema, u ćemu je problem i kako ga riješiti.

0 0 hvala 0
14 godina
Riba kaže...

Evo problema, instalirao sam ubuntu na drugu particiju (na prvoj windows7) postavio je isto kao primarly, path sam stavio "/". Sad kad palim komp neće da pokaže onaj prozor za biranje sustava, kao da ubuntua nema, u ćemu je problem i kako ga riješiti.

A di si instalirao grub?

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
neaktivan
Linux Dileme

Ajme neznam, znam da je GRUB2 vezan za booting al ga nisam nigdje instalirao, jel to mogu sada nakon završene instalacije ubuntua. Ako nije problem možeš li mi napisat sad neki postupak. Htio bih koristit dual boot sa windowsima. Novi sam (u linuxu) nemoj zamjerit.

HVALA

0 0 hvala 0
14 godina
Riba kaže...

Ajme neznam, znam da je GRUB2 vezan za booting al ga nisam nigdje instalirao, jel to mogu sada nakon završene instalacije ubuntua. Ako nije problem možeš li mi napisat sad neki postupak. Htio bih koristit dual boot sa windowsima. Novi sam (u linuxu) nemoj zamjerit.

HVALA

Pokušaj s ovim. Instaliraj pod Windowsima.

Ili probaj s ovim, uz Live CD

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 23:16 (mario.L_hr).
16 godina
Riba kaže...

Gimme Wall

3.000 postova___________________Početnik u Minecraftu :)
17 godina
neaktivan
Linux Dileme

Jeli postoji kakav sistemski equalizer za ubuntu 11.04, znaći ne aplikacija za slušanje zvuka sa equalizerom nego što se implementira u cijeli sistem. (primjerice: Slušao bih muziku s youtubea a da mi bude zvuk, namješten po volji)

HVALA

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Linux Dileme
Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice