Koju distru linuxa na staru konfu?

poruka: 8
|
čitano: 1.597
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Koju distru linuxa na prastaru kantu?

Stvar je ovakva: izvukao sam jednu staru konfu maltene iz ruke smetlarima :). Konfa je sljedeća:

MBO: PCChips M860 v1.0

CPU: Sempron 2600+ s754

RAM: 384MB DDR (jbg ne mogu više nigdje iskopat DDR)

GPU: Radeon 7000 32MB (pošto nije imao grafu izvukao sam svoj muzejski primjerak iz ladice)

HDD: 20GB Seagate U Series

PSU: Noname 300W

E sad taj bi mi komp služio za slušanje glazbe u garaži i eventualno za net ak uspijem u'vatit wlan u garaži. Dakle treba mi neka distra koja bi na tom radila kako spada a da nije LIVE CD (xpud i slično). dajte neku preporuku pošto nisam baš neki linuksaš.

komp komp
There's no SAVE GAME in real life!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2009 0:14 (dark_wizz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pogledaj u ovoj temi. Mozda nadjes nesto pametno.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369

0 0 hvala 0
17 godina

Za tvoje potrebe bi mogla odlično poslužiti distribucija Xubuntu, derivat Ubuntua namijenjen upravo starijim računalima poput tog tvojega.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
3 0 hvala 2
17 godina
neaktivan

Linux baš i nije moje područje, ali svojevremeno sam koristio Slax, koji je prvenstveno live verzija, ali također se može instalirati. Ima stvarno minimalne hardverske zahtjeve, a radi vrlo dobro - internet i multimedija.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Koju distru linuxa na staru konfu?
cro_blue kaže...

Za tvoje potrebe bi mogla odlično poslužiti distribucija Xubuntu, derivat Ubuntua namijenjen upravo starijim računalima poput tog tvojega.

odlučio sam se na xubuntu nakon kratkog review-a na YT i njihovoj stranici. e sad imam jedno totalno n00b pitanje: koju verziju skinuti? 9.10 ili 8.04 i koji .iso file?

desktop-amd64.iso ili desktop-i386.iso?

16 godina
neaktivan
RE: Koju distru linuxa na staru konfu?
dark_wizz kaže...
cro_blue kaže...

odlučio sam se na xubuntu nakon kratkog review-a na YT i njihovoj stranici. e sad imam jedno totalno n00b pitanje: koju verziju skinuti? 9.10 ili 8.04 i koji .iso file?

desktop-amd64.iso ili desktop-i386.iso?

9.10 je novija verzija, a ovo drugo - i386. Ili jednostavno klikni ovdje.

.

17 godina
neaktivan

hvala svima na brzoj i preciznoj pomoći, stvarno sam tudum za linux :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Crunchbang je jako dobar za stare kompove. To je Ubuntu sa lakšim grafičkim sučeljem, lagan je i brz za korištelje ali koristi možda malo drugačije sučelje (nije baš Windows-like), pa ako ti Xubuntu radi dobro rađe uzmi njega.

p.s. Ako ti je bitna glazba instaliraj Amarok ili QuodLibet za audio player. imho, bogovi među bogovima za takve stvari na bilo kojem OSu...

http://xkcd.com/610/
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2009 13:22 (niki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice