Na koji način doprinosite?

poruka: 3
|
čitano: 743
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Naletim na ova 2 članka : The future of Linux and Flash explained - It's your fault i The state of the Linux community , i primjetim se u ovome (između ostalog):

" ... Bottom line, it's your fault. ... You, who feel so supreme in your ability to install operating systems and pretend to care about freedom and open-source thingies, you are the ones who stall the progress most. You run adblocks, because you want to screw the system. You run with javascript turned off, so that evil Google cannot track you. You refuse to use payware software...  Some company tries to sell their software for Linux, it's boycotted ... " {#}

Malo sam zastao nakon ovog dijela:

- "... If you really want to help your favorite sites and projects, you need to focus on money. This is the one thing that will really make it possible for the creators and owners of said sites and projects to continue their work. Because no matter how friendly the community is, neither reviews, nor bugfixes, nor kind words will finance servers, bills or anything of that sort. Here's a bold claim - the Linux community likes to take, it does not like to give. "

- "... We all think we're being fair and kind and considerate, and how the free and open-source models really thrive. We also like to take credit for making it happen, but the thing is, the community as a whole plays a very small part, and most of the burdens falls on the shoulders of the people running these project. Lots of time, they give their best for a few years, try hard, try harder, run out of steam and budget, make the inevitable conclusions, and move on."

Naravno, razmišljao sam o doniranju par € s vremena na vrijeme, ali u studentskim danima uvijek se nađe neka potreba {#}

No, kada budem imao redovite prihode definitivno ću podržavat one koji to zaslužuju.

Čisto iz znatiželje, vi koji radite (i plaćate račune etc), imate li običaj ubaciti koji €/$ ?

Under neon loneliness...Motorcycle emptiness...
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina

Marketingom... :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Na koji način doprinosite?
lazy_punk kaže...

Naletim na ova 2 članka : The future of Linux and Flash explained - It's your fault i The state of the Linux community , i primjetim se u ovome (između ostalog):

You refuse to use payware software...  Some company tries to sell their software for Linux, it's boycotted ... " {#}

Malo sam zastao nakon ovog dijela:

- "... If you really want to help your favorite sites and projects, you need to focus on money. This is the one thing that will really make it possible for the creators and owners of said sites and projects to continue their work. Because no matter how friendly the community is, neither reviews, nor bugfixes, nor kind words will finance servers, bills or anything of that sort. Here's a bold claim - the Linux community likes to take, it does not like to give. "

- "... We all think we're being fair and kind and considerate, and how the free and open-source models really thrive. We also like to take credit for making it happen, but the thing is, the community as a whole plays a very small part, and most of the burdens falls on the shoulders of the people running these project. Lots of time, they give their best for a few years, try hard, try harder, run out of steam and budget, make the inevitable conclusions, and move on."

Taj čovjek podcjenjuje snagu dobrog marketinga kojeg community stalno radi.A šta se tiče payware software-a,čovjek nikad nije čuo za indie bundle i slično(edit:pročitao sam,ipak je čuo za to i pohvalio je to).Onda opet čovjek govori o bugfixovima kao da ništa ne pridonose,a ja neznam šta je bolje za business od besplatne radne snage.

Nisam ja protiv investiranja novca,novac u Linux svijetu je uvijek dobrodošao,

Za mene ovaj prvi ćlanak jednostavno liči na nešto što opet pokušava zaboraviti FOSS prirodu Linuxa.Iskreno nije me briga za tu standardiziranu potencijalnu budućnost za koju ljudi vele da bi u tome slučaju Linux vejrojatnije prestigao windowse.Razlog za to mi je što to više nebi bio Gnu/Linux kakve danas poznajemo nego bi to onda bila više manje isproprietarizirana kopija Windowsa i MacOS-a   sa tek kojim tražićkom FOSS-a.

Sada,nisam kompletno ni protiv standardizacije.To jest ja sam protiv ekskluzivne standardizacijske politike koja bi se više ponašala kao samo reklama za određenih 4-5 distribucija.Inkluzivna starndardizacija koja bi bila rađena od neprofitne udruge i koja bi pak samo na svojoj web stranici objavila potrebne tehničke uvjete i nužne podatke oko toga npr. koliko često se mijenja standard.I koja bi radila po principu "vi samo ispunite uvjete a mi vas isti tjedan stavimo na listu".Ti uvjeti bi se uglavnom trebali vrtjeti oko toga da programi koji rade na jednoj distri rade i na svim drugima,oko toga da ne postoje neki teški bugovi i malo oko user friendliness-a.

Po meni Linux bi trebao napadati tržište tako da postane toliko tehnički dobar da to svaka budala primijeti,a ekonomska isplativost za postizanje toga nebi trebala biti cilj nego sredstvo do dolaska cilja kojeg sam spomenuo na prvom dijelu rečenice.

Jer po mom mišljenju ako Windowse zamijenimo Mac OS-om ili nekavim proprietariziranim Linuxom svijet ostaje isti samo smo promijenili par jedinica i nula na računalima.

I stišćite taj td :P jer na kraju krajeva i ja sam pomislio na pojam "borba protiv vjetrenjača" dok sam pisao ovaj post.Možda ni ja neznam što je najbolje,ali ovaj post je većinom moje mišljenje.

I inače kada počnem zarađivati planiram donirati.A možda i prije ako bude fm 2014 nešto valjao :D

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 19:10 (g12356).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice