Dijeljenje pošte WL Maila i Linux Thunderbirda

poruka: 8
|
čitano: 1.596
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle, imam u dual bootu Win7 i Linux Mint. Sad bih htio da se pošta, kontakti i ostalo dijeli između Thunderbirda na Mintu i Windows Live Maila na Windowsima. Je li nešto takvo moguće?

Ako ništa, barem da se pošta dijeli, tako da recimo stigne poruka dok sam na WLM, a da nju vidim i na Thunderbirdu ( i obratno, da stigne poruka na Thunderbirdu i da se vidi u WLM).

Lipstick junkie be funky all he wanty

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Dijeljenje pošte WL Maila i Linux Thunderbirda
lzgr kaže...

Dakle, imam u dual bootu Win7 i Linux Mint. Sad bih htio da se pošta, kontakti i ostalo dijeli između Thunderbirda na Mintu i Windows Live Maila na Windowsima. Je li nešto takvo moguće?

Ako ništa, barem da se pošta dijeli, tako da recimo stigne poruka dok sam na WLM, a da nju vidim i na Thunderbirdu ( i obratno, da stigne poruka na Thunderbirdu i da se vidi u WLM).

Ja sam to riješio na poprilično jednostavan način. Ostavljam kopiju pročitane pošte na serveru (podesiš u postavkama mail accounta) 3 dana. Ovisno o količini pošte koju primaš i veličini sandučića podesi dane. U definiranom vremenu (broju dana u kojima kopije ostaju na serveru) pokreneš sekundarni OS i e-mail klijent i riješio si problem.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
lzgr kaže...

Ja sam to riješio na poprilično jednostavan način. Ostavljam kopiju pročitane pošte na serveru (podesiš u postavkama mail accounta) 3 dana. Ovisno o količini pošte koju primaš i veličini sandučića podesi dane. U definiranom vremenu (broju dana u kojima kopije ostaju na serveru) pokreneš sekundarni OS i e-mail klijent i riješio si problem.

Stalno se mijenjaju OS-ovi :)

Uskoro nadam se više ne, moram naučit roditelje radit na Linuxu. Zato mi i treba taj sinkronizacija.

14 godina
neaktivan
lzgr kaže...

Uskoro nadam se više ne, moram naučit roditelje radit na Linuxu. Zato mi i treba taj sinkronizacija.

Nadam se da si home stavio na zasebnu particiju. To će ti puno olakšati izmjene OS-eva.

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
lzgr kaže...

Nadam se da si home stavio na zasebnu particiju. To će ti puno olakšati izmjene OS-eva.

Nisam {#}

Mogu to naknadno?

14 godina
neaktivan

Nisam isprobavao, napravi to kod iduće Linux distribucije. Postojeći home backupiraš i sve 5.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koji mail klijent koristiš?

Đubre Thunderbird neda da importam Live Mail poruke :@ 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lzgr kaže...

Koji mail klijent koristiš?

Đubre Thunderbird neda da importam Live Mail poruke :@ 

Outlook (na poslu) i Thunderbird (doma).

Probaj s ovim dodatkom.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice