Corsair Voyager 8GB problem

poruka: 6
|
čitano: 1.610
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Prije dva dana nabavio sam Corsair Vojager stick od 8 GB. Oduševljen kvalitetom gumenog kućišta i garancijom od 10 godina jedva sam čekao da ga isprobam. Međutim kad sam stigao doma neugodno sam se iznenadio. Imam Slackware 12.1 i upiknem ja USB a kad tamo ništa. Opet ja u drugi port, on zatreperi i opet ništa. Odem u windowse i tamo radi.

Sad se ja mislim da je nešto do slackware-a i počnem ja sa upikavanjem ostalih USB-ova koje imam doma i vidi čuda svi radu. Odem na stranice proizvođača i tamo nađem jednu zanimljivu raspravu (link).

Kasnije sam napravio low level format i trenutno USB radi u slacku, ali nisam imao hrabrosti Neodlučan provjeriti kada ga napunim preko 4 GB da li će prestati sa radom, a još ga nisam upiknuo u DVD, iako  mi je to bila jedna od namjena ovog sticka.

Zanima me da li netko ima ovaj stick, da li se susreo sa sličnim problemima i koji je bio postupak kod otklanjanja problema. Da li su ga vratili prodavaču, ili su ga slali direktno proizvođaču (što ne mislim da se isplati, čisto zbog omjera poštarine - vrijednosti).

P.S. Neznam je li to zbog toga što ja imam linux i ovaj problem, ali ne mogu vjerovati da korisnička služba može biti onako nastrojena (blago i preneseno rečeno) prema korisnicima.

Edit: Može netko od moderatora promijeniti u naslovu ono j, jer me bode za oči.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2008 7:31 (daseparo).

0 0 hvala 0
17 godina

Ne kužim? Preko 4GB? Ako misliš na limitacije vfat filesystema formatiraj stick u neki drugi format, npr. NTFS (ako želiš out-of-box kompatibilnost s Windowsima).

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Corsair Voyager 8GB problem
imam isti taj stik i radoi savrseno. ja ga doduse stalno rucno mountam tak da nema da ne radi:)
i nogom u guzicu je korak naprijed
16 godina
neaktivan

Možda si uguro na portove s prednje strane kučišta.npr.meni ne radi donji port.Probaj s druge strane jer ulazi direkt u matičnu.

P.S Samo sam pročito početak.

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2008 18:20 (PC Street Hacker).
17 godina

Vidim da niste pročitali post do kraja, ali nema veze, nakon low level formata, za sada radi... Dokle neznam...

0 0 hvala 0
17 godina
4ndY kaže...

Ne kužim? Preko 4GB? Ako misliš na limitacije vfat filesystema formatiraj stick u neki drugi format, npr. NTFS (ako želiš out-of-box kompatibilnost s Windowsima).

Na forumu od proizvođača je bila rasprava u kojoj su korisnici testirali ovaj stick na linuxu i bio je jedan primjer gdje je stick radio savršeno do 50 % popunjenosti, a nakon  4GB podataka linux ga više nije prepoznavao. Tako da to nema veze sa limitacijom filesystema, već je to bio problem sa nekim distribucijama linuxa i firmwerom od sticka. a na forumu se nisu uspili usuglasit (korisnici i proizvodač) da li je to do linuxa ili do sticka. Trenutno radi, i DVD ga prepoznaje, tako da za sada nema većih problema.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice