Poboljšanja u Foxconnu

poruka: 21
|
čitano: 2.396
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Poboljšanja u Foxconnu".
17 godina
Poboljšanja u Foxconnu

Da bi udovoljili zakonima?

Kaj kod njih je zakon takav da se moze radit protuzakonito?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Poboljšanja u Foxconnu
NEW_MAN kaže...

Pa i kod nas je

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
13 godina
neaktivan
Poboljšanja u Foxconnu

Sad sve zakone Foxconn prihvaca samo da im se dionice odrze na trzistu kojima prijete kazne i/ili progon pogonjene cinjenicom o losim radnim uvjetima za njihove radnike koje prvotno tjeraju radnike na suicid a zatim i dodatno terete ugled tvrtke. Pri potpisivanju radnickog ugovora, morate cak pristati da tvrtka ne odgovara u slucaju da vam se ista dogodi. Zbilja fascinantno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jizzy2007 kaže...

Sad sve zakone Foxconn prihvaca samo da im se dionice odrze na trzistu kojima prijete kazne i/ili progon pogonjene cinjenicom o losim radnim uvjetima za njihove radnike koje prvotno tjeraju radnike na suicid a zatim i dodatno terete ugled tvrtke. Pri potpisivanju radnickog ugovora, morate cak pristati da tvrtka ne odgovara u slucaju da vam se ista dogodi. Zbilja fascinantno...

Nije to ništa, kod nas će radnici uskoro sredstva za zaštitu na radu morati sami kupovati

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
Poboljšanja u Foxconnu

u Kini rade za ~1-2$ po danu a kod nas niti ne vide plaču.

s'trolo sam te ko' odojka

0 0 hvala 0
15 godina
drveni krastavac kaže...

Pisalo je  da u foxconu je stanica 1 do 2$, tj. dnevnica iznosi oko 17$.

13 godina
mac92 kaže...
drveni krastavac kaže...

Pisalo je  da u foxconu je stanica 1 do 2$, tj. dnevnica iznosi oko 17$.

Satnica za takav NKV sastavljacki posao u Foxconnu je medu visima u IT industriji u Kini i daleko najvisa kad se gledaju sve industrije, a i veca je od hrvatske NKV satnice. Glavno da se mi njima rugamo.

Sve te price o radnim uvjetima su samo antiApple propaganda. Da Foxconn ne proizvodi za Apple,  ne bi nikad culi za njih.

13 godina
neaktivan
Potpuno istinito! Da ne rade za Apple nebi ni čuli za njih. 2007 sam bio tamo i prosjek u tržnicama s elektronikom je bio 300 $ nešto lošije nego kod nas s tim da su oni dobivali plaču!
14 godina
Poboljšanja u Foxconnu

Žalosno je da ti radnici rade ili su radili u groznim uvjetima, a da proizvode komade hardwera koji se odlikuju "odličnim" karakteristikama

0 0 hvala 0
17 godina
Gale92 kaže...

Žalosno je da ti radnici rade ili su radili u groznim uvjetima, a da proizvode komade hardwera koji se odlikuju "odličnim" karakteristikama

3-4 godine od sada, prosjek plaća u Foxconnu će biti veći od prosjeka u Hrvatskoj

17 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Grozno jelda, si vidio novi note 10.1 izradjen je ko da ga je neko sa sajma sklapo!

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
15 godina
neaktivan
Poboljšanja u Foxconnu

Da al neće sve zakone prihvatit dok ne iscjede sav sok i ne ostanu ljuske od tih ljudi tamo. Super, imaju satnicu 3x veću neg na polju, al žive tamo i rade 6-7 dana tjedno po 12h dnevno zatupljujuć posao od kojeg propada ne samo um nego i tijelo jer nisu imali uvjete za normalan rad.

0 0 hvala 0
17 godina
sliver kaže...

Da al neće sve zakone prihvatit dok ne iscjede sav sok i ne ostanu ljuske od tih ljudi tamo. Super, imaju satnicu 3x veću neg na polju, al žive tamo i rade 6-7 dana tjedno po 12h dnevno zatupljujuć posao od kojeg propada ne samo um nego i tijelo jer nisu imali uvjete za normalan rad.

Ako im je loše, otići će negdje drugdje, kao što sam i ja npr otišao na manju plaću jer sam 3 godine radio ne 12 nego 16h dnevno, 7 dana u tjednu

16 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Ništa drugačije nije ni kod nas...;)

Foxconn je u svojem komentaru najnovijeg izvješća FLA izjavio kako oni žele napraviti ispravnu stvar za svojih 1 milijun zaposlenika, te žele postati uzor drugim tvrtkama.

Reče firma čiji je osnivač izjavio da mu je san da napravi firmu u kojoj će sve raditi roboti i u kojoj neće biti zaposlenih ljudi...

16 godina
neaktivan
F10EXX kaže...
Da Foxconn ne proizvodi za Apple,  ne bi nikad culi za njih.

Yode kaže...
Potpuno istinito! Da ne rade za Apple nebi ni čuli za njih.

aj ne lupetajte obojica, ne vrti se sve oko applea, foxconn je firma koja posluje preko trideset godina na ovaj ili onaj način surađuje sa svima koji nešto znače u IT-u

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
17 godina
cekpi kaže...
F10EXX kaže...
Da Foxconn ne proizvodi za Apple,  ne bi nikad culi za njih.

Yode kaže...
Potpuno istinito! Da ne rade za Apple nebi ni čuli za njih.

aj ne lupetajte obojica, ne vrti se sve oko applea, foxconn je firma koja posluje preko trideset godina na ovaj ili onaj način surađuje sa svima koji nešto znače u IT-u

Pa to njih 2 i kažu...otkad rade za Apple prosjek plaća im je skočio sa $120 na $300 i svejedno stalno prigovori, a prethodnih

25 godina kad su radili za siću, niko nije ni čuo za njih

17 godina
Neki dan sam gledal dokumentarac i bila neka cura kaj radi ko konobarica u restoranu.
Ima jedan slobodan dan na mjesec, radi ako se ne varam 12 sati na dan i zivi u sobi sa jos tri cure. To je tam prosjek i nesto cisto normalno tak da ovima u Foxu nije nist posebno lose nego su jednostavno imali bad luck kaj su se rodili u Kini. Razlika izmedu Kine i RH je kaj je Kina najbrze rastuce gospodarstvo na svijetu dok je RH vjerojatno jedno od najbrze zaduzenih, rapsrodanih i uskoro bankrot gospodastava svijeta.
Kroz godinu dvije bude kod nas banana ko kod njih samo kaj oni idu gore a mi dolje.
17 godina
Inace kaj se tice ne placanja nasih radnika i situacije u drzavi, ko vam je kriv. Je znam gnjida sam ali 99% ljudi si je samo krivo.
Prvo i osnovno knjige u ruke. Ne ucit povijest ili umjetnost nego neki bog koji je buducnost.
Ne znam nikoga ko je zavrsil fax a da je bez posla i da nema dobru placu. Nisam iz bogate obitelji i svi moji prijatelji su djeca radnicke klase, ali su uspjeli.
Isto tako svi seru kak je tesko u RH a svi redom stambeno zbrinuti i imaju nekretnine. Zato se Linic i ekipa sprema derat s porezom na nekretnine.
Kod mene u Austriji svi zivi neki podstanari, jedini koji imaju nekretnine su upper management.
Dosta OT i natrag u rudnike soli!
17 godina
neaktivan
Poboljšanja u Foxconnu
Nemoj mjesat civilizaciju (Austrija) i mafijasku tvorevinu Hrvatsku. U Hrvatskoj je bolje kupit vlastit stan jer iznajmljivanje ne funkcionira. Vani se gazda MORA brinut za stan i odrzavat ga, a kod nas sve to radi najmoprimac. Osim toga, isto ti je dal kupis stan na kredit i mjesecno placas ratu ili najamninu. U prvom slucaju nakon 20 god imas svoje!
Sto se tice Linica radi se o epskoj pljacki jer zele porez od 2%!!!!!! Dal znas tko ce u iznajmljenom stanu placat taj porez? Nekih 20000 kn godisnje?
Tko danas moze svaki mjesec izdvojit 1500kn dodatnog poreza? Sve je to pljacka kako bi ljudi jeftino poprodavali stanove/weekendice strancima i lovasima. Vjeruj mi, nece to dobro zavrsit.

1 0 hvala 0
17 godina
Drazen kaže...
Nemoj mjesat civilizaciju (Austrija) i mafijasku tvorevinu Hrvatsku. U Hrvatskoj je bolje kupit vlastit stan jer iznajmljivanje ne funkcionira. Vani se gazda MORA brinut za stan i odrzavat ga, a kod nas sve to radi najmoprimac. Osim toga, isto ti je dal kupis stan na kredit i mjesecno placas ratu ili najamninu. U prvom slucaju nakon 20 god imas svoje!
Sto se tice Linica radi se o epskoj pljacki jer zele porez od 2%!!!!!! Dal znas tko ce u iznajmljenom stanu placat taj porez? Nekih 20000 kn godisnje?
Tko danas moze svaki mjesec izdvojit 1500kn dodatnog poreza? Sve je to pljacka kako bi ljudi jeftino poprodavali stanove/weekendice strancima i lovasima. Vjeruj mi, nece to dobro zavrsit.

Prve donacije u Hrvatsku su dali Talijani i Austrijanci, odma 1992-ge smo dobili

najsuvremeniju računalnu opremu za izradu katastra i zemljišnih knjiga

14 godina
neaktivan
bistri kaže...
Gale92 kaže...

Grozno jelda, si vidio novi note 10.1 izradjen je ko da ga je neko sa sajma sklapo!

http://www.androidpolice.com/2012/08/21/samsung-galaxy-note-10-1-review-an-embarrassing-lazy-arrogant-money-grab/ kaže čoek na android stranicama da je dobio rak od notea koliko je loš :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice