Extreme Digital - iskustva

poruka: 2.398
|
čitano: 1.077.560
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Extreme Digital - iskustva
nick1991 kaže...

Pozdrav ljudi, u ED-u sam kupio mobitel prije 2 mjeseca i u ta 2 mjeseca mob je bio 4 puta na servisu zbog problema sa kamerom.

Nakon što je završio 4. put na servisu zaključak servisa je bio da je uređaj neispravan i da bi bilo najbolje da ga reklamiram. ED-u sam poslao 8 mailova, na nezz ni ja koje sve adrese, preporučenu reklamaciju i čak sam išao i osobno u Kovinsku.

Zanima me da li je još neko imao iskustva oko povrata novca i koliko dugo im treba da bi mi odg na reklamaciju ili ću ih nakon 15 dana morat prijaviti Državnom inspektoratu i kolko to sve zajedno traje.

Naime već sam se raspitao kod zaštite potrošača i kod pravnika, i imam pravnu osnovu za povrat novca i čak za podizanje privatne tužbe.

Imaš ovdje na dnu stranice pdf koji si skini isprintaj i popuni. Detaljno im navedi datume, opiši sve i pošalji im poštom, ali preporučeno s povratnicom. To ti je dokaz da si im poslao, vjerujem da će onda dati novce, ako se to ne riješi ni tada... Pišeš prijavu ministarstvu gospodarstva, priložiš im dokaz da si im slao upit, možeš isprintati i prepisku preko maila i onda opet čekaš... 

If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward then, brother, that person is a piece of sh*t
11 godina
neaktivan

2.2. sam kod njih naručio neke komponenten i dobio sam mail potvrda narudžbe i tamo piše pod kontak "zaprimljen". Što im to znaći? 
I gamad ne odgovara na emali i ne javljaju se na telefon, katastrofa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kukuriža kaže...

2.2. sam kod njih naručio neke komponenten i dobio sam mail potvrda narudžbe i tamo piše pod kontak "zaprimljen". Što im to znaći? 
I gamad ne odgovara na emali i ne javljaju se na telefon, katastrofa.

Razliku u cijeni od ostalih online shopova nadoknadiš sa gubljenjem živaca kod njih.
Neće ti se nikad javiti, isprobano podosta puta. 

Na mail će ti odgovoriti ako budeš baš uporan. Narudžba je vjerojatno zaprimljena, kad zaprime proizvod će ti ga poslati.. Držim fige da ti se ne pokvari 

13 godina

nisu oni gamad koliki su kupci "židovi"

Moj PC  
0 11 hvala 0
10 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...
limach kaže...
Pozdrav, evo i ja sam doživio jedno veoma negativno iskustvo sa ED-om pa bih volio da mi netko preloži što i kako?
Znači još početkom 1. mjeseca naručio sam SHARP LED 3d 091204940 nije bitno neki model televizora, vidim cijenu, 3.300 kn, ima 3D, 117 cm, pa reko mogao bih to uzeti (s time da susjed nikada nije imao negativnih susjeda s njima, on mi ih je i predlozio)
Tv dolazi na moju adresu za 2 radna dana, super.. I ja sad sav sretan upalim TV, stavim skidat neki random 3D film tek tolko da vidim kvalitetu, uvalim se, kad ono TV nema 3D... ED je krivo napisao na stranici specifikacije TV-a... Ja to njima napisem za 2 sata isprave to na stranici itd. vele da ce kurirska sluzba doc po tv i dobit cu novac..
Kurirska služba je došla za 2 dana to bi bilo 20.1.!!!!!! Idući dan me zovu na mobitel da im kažem broj računa IBAN itd., ja im to sve dam i vele mi da će mi uplatit novac u roku od 14 dana... E pa danas je 5.2 nitko ne odgovara na mail, na telefon, na facebook, ćak mi je i prijatelj iz mađarske i na mađarskom sastavio poruku ( 3 dana nema odgovora )... Što bih ja sad trebao, da još malo pričekam ili? Imam kod kuće račun i sve ostalo..? Hvala

napiši pismo, pozovi se na zokone te pošalji preporučeno na njihovu adresu da se očituju. Malo prouči po internetu kako se i šta piše, imaš zaštitu potrošaća i ostalo...

nick1991 kaže...

Pozdrav ljudi, u ED-u sam kupio mobitel prije 2 mjeseca i u ta 2 mjeseca mob je bio 4 puta na servisu zbog problema sa kamerom.

Nakon što je završio 4. put na servisu zaključak servisa je bio da je uređaj neispravan i da bi bilo najbolje da ga reklamiram. ED-u sam poslao 8 mailova, na nezz ni ja koje sve adrese, preporučenu reklamaciju i čak sam išao i osobno u Kovinsku.

Zanima me da li je još neko imao iskustva oko povrata novca i koliko dugo im treba da bi mi odg na reklamaciju ili ću ih nakon 15 dana morat prijaviti Državnom inspektoratu i kolko to sve zajedno traje.

Naime već sam se raspitao kod zaštite potrošača i kod pravnika, i imam pravnu osnovu za povrat novca i čak za podizanje privatne tužbe.

nemoj uopce čekati, prijavi ih odmah

I dajte ljudi, toliko negativnih iskustva, bar netko da nešto pametno napravi...svi loša iskustva, počnu nešto...dobe lovu i zaborave i onda opet isto...

Treba to u novine jer ovo stvarno više nije ok.

Futurko, smiješno je kako platiš druge trgovine, a u isto vrijeme naveliko hvališ svoju trgovinu. Forum je mjesto na kojem daješ pomoć drugim forumašima, a ne upućuješ ih u dodatne troškove privatnih tužbi

koje mogu i godinama potrajati i onda ukupni troškovi budu veći od troškova robe koja se reklamira.

Autoru pitanja:

Imao sam sličnu reklamaciju, budi uporan i dobiti ćeš novac nazad, a onaj rok 14 dana ti se odnosi na 14 radnih dana. Samo budi uporan.

Its me Mario!
11 godina
neaktivan

Mislite da je najbolje da poništim narudžbu?

edit: Napisali su da će danas dostavit, vidli bumo onda.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 13:58 (kukuriža).
10 godina
neaktivan

Nemoj preuzet pošiljku, samo ćeš imati problema i bzv ćes se živcirati i naganjat se sa njima kasnije za novce.

16 godina

Vidim da otkad su napravili redesign stranice da su digli cjene. Prije su uvijek imali više cijena od kojih je plačanje gotovinom bilo najjeftinije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
nick1991 kaže...

Nemoj preuzet pošiljku, samo ćeš imati problema i bzv ćes se živcirati i naganjat se sa njima kasnije za novce.

Krajnje nekulturno narucit nesto pa ne preuzet posiljku.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
nicky.sl kaže...
nick1991 kaže...

Sva sreća pa je ova trgovina sinonim za kulturu, poštenje i predivan odnos prema kupcima.

If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward then, brother, that person is a piece of sh*t
12 godina
partwish kaže...
nicky.sl kaže...
nick1991 kaže...

Sva sreća pa je ova trgovina sinonim za kulturu, poštenje i predivan odnos prema kupcima.

Nije stvar u tome kakvi su oni stvar je u tome kakvi smo mi.

Kad nesto obecam il narucim svejedno moja je obveza to i izvrsit il preuzet i to je stvar osobne kulture i odgoja, a ako znamo kakvi su nemojmo narucivat kod njh i to je to.

Nikako nisam za to da se naruci pa se ne preuzme posiljka.

14 godina
partwish kaže...
nicky.sl kaže...
nick1991 kaže...

To sad ne mora značiti da i mi moramo biti takvi. Ako nešto naručiš i ''kurvinski'' namjerno nećeš preuzeti pošiljku samo pokazuješ da nisi ništa bolji od dotičnog shopa.

16 godina
neaktivan

Ne vidim razloga ako se kolega predomislio da mora preuzet. Ne padaj na te fore s postenjem, nece ih to nista ostetiti,

a nemoj da oni tebe guze s reklamacijama

mojpismonosa
Moj PC  
2 6 hvala 0
16 godina

Kod njih lijepo u uvjetima poslovanja stoji da je ugovor sklopljen onog trenutka kada preuzmeš i platiš robu... Sve do tada imaš se pravo predomisliti, ali ok možeš im poslati mail, ionako ih ne čitaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

I nažalost dogodilo se ono na što ste upozoravali, matična ne radi. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
kukuriža kaže...

A sta ces dogodi se, al sad pocinju muke po reklamaciji.

Naoruzaj se strpljenjem i na servis.

13 godina
kukuriža kaže...

si siguran? koji proc i koja matična?

jer znam par frendova koji su kupili tako proc i matičnu i da nevalja matična, a zapravo je trebalo samo metnuti novi bios...

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 21:58 (FakeDeath).
11 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...
kukuriža kaže...

si siguran? koji proc i koja matična?

jer znam par frendova koji su kupili tako proc i matičnu i da nevalja matična, a zapravo je trebalo samo metnuti novi bios...

GIGABYTE GA-970A-DS3P, AM3+ i  AMD FX X6 6300 3.5Ghz

13 godina

hm... kuda bas tak sta kupovati tamo a ima u ostalim trgovinama po istoj ili jeftinijoj cijeni :S

inače...probaj drugu memoriju...ako ne šljaka ni sa drugom memorijom, pa čak i probati drugo napajanje...nažalost ploča je ili proc (što je manje moguce ali opet moguce je)

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

hm... kuda bas tak sta kupovati tamo a ima u ostalim trgovinama po istoj ili jeftinijoj cijeni :S

inače...probaj drugu memoriju...ako ne šljaka ni sa drugom memorijom, pa čak i probati drugo napajanje...nažalost ploča je ili proc (što je manje moguce ali opet moguce je)

Ma zeznuo sam se žešće, trebao sam sve u jedom dučanu uzet da mi slože i super. Ovak ću se naživcirat još.

Tu sam samo matičnu uzeo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 23:19 (kukuriža).
16 godina
neaktivan

I jos uvijek mislite da je covjek trebao preuzeti narudbu? Zalim ga, a prakticki je znao sto ga ceka i

imo je sansu misliti na svoje dupe, oni bi se snasli. A sad ce umjesto tog edigital bolit dupe za njegovu maticnu

mojpismonosa
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

Nije triba narucivat u ED-u i to je to a sto se tice preuzimanja narucene posiljke moj odgovor glasi "DA TRIBA JU PRIUZET"

Moj PC  
4 1 hvala 1
16 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Nije triba narucivat u ED-u i to je to a sto se tice preuzimanja narucene posiljke moj odgovor glasi "DA TRIBA JU PRIUZET"

Pa ti care nisi normalan. Znas li ti sta treba uradit? Treba svako odavde ko zna kakva su gamad a i ko ne zna nego se samo nacitao, da napravi jedno 5 mailova i da narucuje danonocno na neke bez veze adrese. Pa ovo stvarno nema smisla, hebu koga stignu.

16 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Ne vidim bas ta moralna nacela (ako o njima pricas).

U redu ako ne znas kakav je ducan.

U redu ako znas da je dobar.

U redu ako nemas pojma sto te ocekuje.

Ali ovo? Ovo je dopustanje da te guze i da prostis razguze.

Jednostavno ne funkcionira ovaj svijet tako da su svi posteni

do kraja, ni ne vidim ovo ko neko nepostenje, ako je jedino

sto si napravio poduzeo nesto (cime ih neces ostetiti) ne

bi li vise stao na kraj tome da te se zakopava.

mojpismonosa
12 godina

Zasto nisan normalan? Zato sta sam reka da kod njih nije triba narucivat ili zato sto smatram da ono sto narucim imam obvezu i preuzet.

Ako je zbog ovog drugog zapitaj se koliko si bolji od njih ako se spustis na tu razinu da ne preuzmes naruceno, i sta se njima cudis kad i ti i jos neki ovdje razmisljate ka i oni u ED-u.

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Dobro mogao sam nesto blaze izabrati od ''nisi normalan'' i sorry al imas krivo vidjenje svega ovoga. Nisam ja da se namjerno nekoga zahebava - daleko od toga. Mozda je neko (kao ja) narucio nesto pa otisao na bug forum da vidi ima li nekih iskustava sa edigitalom dok mu posiljka nije stigla i onda vidjeo same crnjake. Pa nije mi uopste palo na pamet da prihvatim posiljku kad sam vidio ovde iskustva. I niko nema obavezu da prihvati bilo kakvu posiljku samo da znas. I ima jedna dobra izreka koja se uklapa u tvoje pogresno vidjenje svega ovoga. ''Očekivati da ljudi budu fer prema tebi, samo zato što si ti fer prema njima, isto je kao da očekuješ da te lav ne pojede, samo zato što ti ne jedeš lavove.''

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 0:50 (esko).
16 godina
neaktivan

Kao prvo, ja nisam rekao da ti nisi normalan, cijenim tvoj stav ali se ne slazemo pa

izlazemo argumente, bez uvreda, ko civilizirani ljudi.

Ono sto smatram problemom je da se premalo zna o tom web-shopu, i sad bas krivit

ljude zasto su bas narucivali od njih je dosta mutno podrucje.

Takoder, ne bih poistovjecivao to s time kako se cini da ti to kazes, zar je toliki problem

odrzavat komunikaciju s postojecim kupcima i onim potencijalnim?

Zar je toliko tesko pa imat kakvu komunikaciju s dobavljacima u smislu povrata robe?

Nisam strucan i nisam se u zivotu bavio takvom trgovinom, ali nesto mi govori

da je sve tu mutno i prokleto, i da netko tu dobiva vece pare no sto bi trebao.

Koliko je smijesno zapravo svalit krivnju na kupca? Gledam to iz perspektive

puno skupljih proizvoda, recimo auto kad kupujes, kupis ga i saznas da

auto kuca ne posluje bas bijelo, pa vec unaprijed znas kakav bi te auto mogao

docekati. Ne bih potpisivao da zelim preuzeti auto kad znam da je ostecen,

vac zelim u najmanju ruku popricat s poslodavcem, i otkazati narudbu, koliko

god vec kasno bilo (a nije kasno, jer oni su zasticeni od toga, a kupac od ovog

ocigledno nije, pa onda bas i ne mozes rec da razmisjam "isto ko oni").

mojpismonosa
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 0:51 (Mojpismonosa).
16 godina
neaktivan

Ajmo cisto hipotetski vidjeti kako razmislja vecina, anketom

Dakle, kad bi vam se dogodilo ovo sto se dogodilo covjeku,

da prekasno saznate i sad ocekujete vec bit prevareni

(mozda je taj pogled moj subjektivan, ali sto se kolegi desilo

je cisto reprezantativno)

14 Moja krivica, preuzimam robu
20 Ne pristajem, odbijam potpisat
mojpismonosa
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Netriba od njih kupovat i to je to.

A o osobnim stavovima i poimanju morala necemo ovdje raspravljat.

Daleko od toga da ja svakom virujem al drzim se one moje ako nesto obecam to cu i ispunit pa makar bilo na moju stetu.

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Netriba od njih kupovat i to je to.

A o osobnim stavovima i poimanju morala necemo ovdje raspravljat.

Daleko od toga da ja svakom virujem al drzim se one moje ako nesto obecam to cu i ispunit pa makar bilo na moju stetu.

Ne vidim zasto ne bi raspravljali i vidjeli na koji nacin drugi razmisljaju.

U smislu koja su iskustva s obiju strana.

A opet ti ja na to kazem, placanje ravnat s obecanjem je mutno.

ili jos gore ako se radi o placanju pouzecem, tad ni nisi dao lovu nego klik na webshopu

Dode mi da usporedim s obecanjem tipa "accept license agreement",

za koje ne vjerujem da ni ti (kao ni 99.995% ljudi ovdje) nisi "cist".

No opet mozda se varam, no tu opet dolazi ono "isplati li se biti (toliko) posten",

ne zelim vjerovat da ce mi se "u nebu" vratit dobro a da ce me tu

izvozat svi zivi. Vjerujem da postoje neke stvari koje se puno vise "broje"

kad si posten ili nisi, a ne jer nisi htio da netko od tebe napravi budalu

iako si mu reko da ces uzet kilu cementa bas kod njega.

mojpismonosa
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice