IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 543.880
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

evga, pa ti imaš i dupli acc, da ti diže moral protiv zločestih ljudi popout mene

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 11:12 (karlanal).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: IPhone 7, rasprava!

TLI GODINE. 

A sada bih zamolio sve ljude zarad njihove srece i zarad toga da postanu zaljubljeni u njihov mobilni i da ga vole vise nego ijedan pre toga da pogledaju najbolju opciju u Hrtvatskoj za iPhone 7, posle da odu u Gizzmo.hr da im stave Tempered Glass i neku Spigen masku u kojoj ce iPhone zadrzati eleganciju a biti zasticen od pada. Cisto da ga pricuvaju onih prvih 6 meseci do godinu dana kada bi bilo tragedija da se nesto desi telefonu. A posle toga vec ljudi ne gledaju na svaku tackicu i svi ga ionako drze samo sa tempered glass na ekranu i samim tim mogu da ga naslone na ekran i da uzivaju u pogledu na zadnju stranu.

Vidim dosta komentara ljudi koji se grabe za iPhone 7 i verovatno ce nestati to uskoro ako vec nije pa ce stici posle opet a izmedju komentara ljudi koji skacu od srece kao Indijanci oko vatre ispustajuci krike pecinskih ljudi od radosti nailazim i na zlurade komenatare tipa Zasto niste uzeli Galaxy S6 i tako nesto... Boze, Boze, pa ti ljudi... ako ne mogu da shvate iPhone, Apple, Steve Jobs filozofiju onda bar neka shvate toliko da je ljubiteljima iPhone koji jure svoj novi uredjaj prosto smesno da slusaju tako nesto. Pogotovu onima koji imaju iPhone jos od prvih modela kada si morao da ga doneses iz USA.

Ja cim mi je postao smor da imam jak komp a smesan mobilni ja sam izabrao iPhone. I pouzdano kazem da sam profesor, student, poslovna zena, ili bilo ko koga igrice ne zanimaju NI MALO. Imao bi iMac.

Ali posto je meni kompjuter 70% zabava, 30% usluge, rad drugima itd onda meni treba PC. To ne znaci da cu i mobilni da pretvorim u zabaviste.

Ja se samo radujem kao malo dete posto sve vreme gledam klipove od iPhone 7. Ja bi bio dobar manager prodaje, kada i ovako ce sigurno 100 ljudi u svetu kupiti iPhone u narednom periodu na moju preporuku.

Sta bih dao da imam jedan iPhone 7 Plus 128GB Matte Black. Sada kada imam ovaj mali da imam i suprotan veliki iPhone 7 Plus. Jedan za napolje, jedan za unutra.

Samo taj prokleti S tj unapredjena verzija, ma uvek se nadje nesto da te tera da mislis sta da radis. Kao TSMC priprema u 10nm A10X CPU. To ce biti ludorija. Za iPad i ako zatreba verovatno za 7s.

Pazite kada je A10 nije bas mnogo jaci od A9X. Ali ce A10X biti i mozda zavrsitib u iPhone 7s.

Malo je glupo to sto iPhone 5 i iPhone 6 potpuno nestaju sa trzista dok iPhone 5s i iPhone 6s nastavljaju da se prodaju kao najbolje verzije te generacije i zato ja cvrsto stojim uz iPhone S modele i samo u njih bi investirao. Ali verujem da ljudima drugim to nije nikakav problem, to samo ljudi koji gledaju i najmanju sitnicu.

Sto ne sprecava ljude da prodaju iPhone 7 2 meseca pre pojave S verzije, da doplate 150 eura i kupe iPhone 7s. 

Cak ako su uzeli iPhone 7 mozda smatraju da bi im je potreban veci model iPhone 7s Plus, ili oni sa iPhone 7s Plus shvate da im je zgodniji manji ili sa vecim kapacitetom.

https://youtu.be/Hm-WIZEzwyc
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 11:31 (eVGA-011).
16 godina

Ovo je postalo bolesno...evga ako nisi dijete onda te zalim

A i vi koji se trudite promijeniti smjer hrcka koji trci u njegovoj glavi, uzalud vam trud sviraci

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
neaktivan
eVGA-011 kaže...
Vidim dosta komentara ljudi koji se grabe za iPhone 7 i verovatno ce nestati to uskoro ako vec nije pa ce stici posle opet a izmedju komentara ljudi koji skacu od srece kao Indijanci oko vatre ispustajuci krike pecinskih ljudi od radosti nailazim i na zlurade komenatare tipa Zasto niste uzeli Galaxy S6 i tako nesto... Boze, Boze, pa ti ljudi... ako ne mogu da shvate iPhone, Apple, Steve Jobs filozofiju onda bar neka shvate toliko da je ljubiteljima iPhone koji jure svoj novi uredjaj prosto smesno da slusaju tako nesto. Pogotovu onima koji imaju iPhone jos od prvih modela kada si morao da ga doneses iz USA.

Ajde ti nama, molim te, objasni tu "Steve Jobs" filozofiju. I svoju filozofiju također. Baš me zanima. Još uvijek mi nisi objasnio šta je to tako posebno u iPhoneu šta nema drugdje niti si mi odgovorio kad sam te pitao koje si druge telefone koristio osim iPhonea.

15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

A i vi koji se trudite promijeniti smjer hrcka koji trci u njegovoj glavi, uzalud vam trud sviraci

Ne možeš reći da ti nije zabavno čitati njegove postove. Tragikomično onako. Čak je i od ATJLučko jači za par redova veličine.

10 godina
Mirko935 kaže...
Mitch kaže...

Ne možeš reći da ti nije zabavno čitati njegove postove. Tragikomično onako. Čak je i od ATJLučko jači za par redova veličine.

istina

eVGA-011 ajd dijete drago, nemoj se vise sramotit, zbog tebe svi korisnici jabuke ispadaju retardirani

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 11:31 (digitall).
16 godina
IPhone 7, rasprava!

Ha gle, decko ima svoje misljenje.

Mi objektivno mozemo to misljenje blatit, pogotovo argumentirano, ali ima dosta nebuloza u svojim izjavama.

Dakle malo prije pise da mu je 16GB dosta i da zato ima to.

Onda kasnije napise da ako bi ikad dao 750€, da bi uzeo iPhone 256GB?!!?! 

Tu ga prestajem pratit. Bas kad sam mislio da ljudska glupost ne nailazi na vece granice od ponovnog izbora HDZ-Most, izgleda da nailazi

6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Ha gle, decko ima svoje misljenje.

Mi objektivno mozemo to misljenje blatit, pogotovo argumentirano, ali ima dosta nebuloza u svojim izjavama.

Dakle malo prije pise da mu je 16GB dosta i da zato ima to.

Onda kasnije napise da ako bi ikad dao 750€, da bi uzeo iPhone 256GB?!!?! 

Tu ga prestajem pratit. Bas kad sam mislio da ljudska glupost ne nailazi na vece granice od ponovnog izbora HDZ-Most, izgleda da nailazi

Pa meni je 16GB dovoljno, da nije prodao bi sada iPhone SE za 370 eura na crno i poslao kevu ili nekog clana familije da uzme iPhone 7 za 550e i imao vise od pola telefona placeno.

Kazem da su 750E toliko velike pare da toliko da platim bi me bolelo za sve sem za iPhone 7 Plus 256GB i to zato sto je to najskuplji model, ne zato sto ima 256GB.

I stvarno mi nije jasno kako ne provaljujete da se negde i zezam, sem naravno kod toga sto kazem sa iPhone, to stoji.

Pazite kako su mudri ovi iz Apple, iPhone SE ima samo 16GB i 64GB skuplji 110e. A kupcima bi tacno legao iPhone SE 32GB za oko 50e vise.

Dok kod iPhone 7 nude 32GB ali znaju da ce vecini to izgledati malo, i da bi uzeli 64GB, i on bi trebao da kosta isto kao 32GB, ali Apple uopste nije ponudio 64GB, bas zbog toga da bi ljudi morali da idu na bas bas skuplje tj 128GB a mnogima je to nepotrebno. Tacnije to je za vlasnike Androida koji nemaju komp i kojima je smart phone sve i komp i telefon i za igrice i za sufrovanje i za muziku.

To uopste nije zgodno za musterije ali je ispalo isplativo za Apple. Inace da ja uzimam iPhone 7/iPhone 7 Plus ili S verzije uzeo bi 32 ili 128GB. Radije 128GB da imam 100GB slobodno ali ni sa 32GB se ne bi bunio ako je razlika dosta jeftiniji. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 11:46 (eVGA-011).
16 godina
eVGA-011 kaže...

ja mislim da tebi i dalje nije jasno da Apple nije good guy, kao ni jedan veliki konglomerat. Pa njima uopće nije cilj zabilježiti se u povijesti i predstaviti nešto novo. Njima je cilj nešto prepakirati i naplatiti uz najveću moguću maržu.

Oni su rame uz rame s modnim kompanijama tipa Givenchy, gdje majice Kanye Westa koštaju i idu po 400€, a radi se o pamuku od 1€ i tisku od 2€.

Google je isto bio dobar, firma u kojoj bih htio trajno radit kao programer, ali sada se sve više premišljam kad vidim drastičnu promjenu u smjeru u kojem idu. Žele postat drugi Apple.

Apple ima padove svakih 10ak godina i to ogromne. Sada su investitori jako sretni jer idu u okej smjeru, ali počeli su drastično padat. Apple više ne dominira ni na jednom području osim kod isporuka jednog "modela" i profitnim maržama. (Galaxy S7 i S7E oko 35 mil, 6S i Plus oko 75, ali opet Samsung ima isporuke po 220 mil. uređaja u globalu)

iPhone je meni ok mob, a ja nemam razloga baš gledati na cijenu pa ne govorim iz tog kuta. Ja sam najsretniji kad dam malo manje da dobim najviše, a trenutno je to bio Nexus 6P i zbilja jesam sretniji na njemu nego na bilo kojem iPhoneu. Vidjet ćemo kad izađe AMOLED iPhone, ali će biti toliko napuhan do zime da je to strašno.

p.s. toliko pišete o Jobsu, a nemate pojma o njemu. On nije ništa izmislio, osim marketinške strategije dotične firme. Baš ništa drugo. Woz je druga priča.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 11:45 (Mitch).
13 godina
neaktivan

Nijedna kompanija takva nije good guy nego je gladna profita ali se razlikuju na koji nacin dolaze do njega.

Razlika je sto je iPhone nastao kao jedinstvena ideja, vizija sa zanimljivom istorijom i kultnim licnostima koje znaju i i poznaju ono sto ljudima treba iz necega sto pre nije postojalo dok su se Androidi razvili kao produkt Azije sa namerom da ponude bolje i jeftinije od iPhone, bez ogranicenja. I sa tom politikom idu i jedni i drugi, Apple koji se ne osvrce i ne komentarise i Androidi koji ga slede u nameri da na neke marketinske trikove ili opcije namame ljude da ne uloze u iPhone nego ono sto su oni smislili kada su ga videli. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 11:51 (eVGA-011).
15 godina
neaktivan
eVGA-011 kaže...

Pa meni je 16GB dovoljno, da nije prodao bi sada iPhone SE za 370 eura na crno i poslao kevu ili nekog clana familije da uzme iPhone 7 za 550e i imao vise od pola telefona placeno.

Kazem da su 750E toliko velike pare da toliko da platim bi me bolelo za sve sem za iPhone 7 Plus 256GB i to zato sto je to najskuplji model, ne zato sto ima 256GB.

I stvarno mi nije jasno kako ne provaljujete da se negde i zezam, sem naravno kod toga sto kazem sa iPhone, to stoji.

Pazite kako su mudri ovi iz Apple, iPhone SE ima samo 16GB i 64GB skuplji 110e. A kupcima bi tacno legao iPhone SE 32GB za oko 50e vise.

Dok kod iPhone 7 nude 32GB ali znaju da ce vecini to izgledati malo, i da bi uzeli 64GB, i on bi trebao da kosta isto kao 32GB, ali Apple uopste nije ponudio 64GB, bas zbog toga da bi ljudi morali da idu na bas bas skuplje tj 128GB a mnogima je to nepotrebno. Tacnije to je za vlasnike Androida koji nemaju komp i kojima je smart phone sve i komp i telefon i za igrice i za sufrovanje i za muziku.

To uopste nije zgodno za musterije ali je ispalo isplativo za Apple. Inace da ja uzimam iPhone 7/iPhone 7 Plus ili S verzije uzeo bi 32 ili 128GB. Radije 128GB da imam 100GB slobodno ali ni sa 32GB se ne bi bunio ako je razlika dosta jeftiniji. 

Iz ovog što kažeš da bi poslao kevu da ti uzme telefon su napokon jasne neke stvari...

No, i dalje nisi odgovorio na drugo pitanje... Koje si druge telefone koristio?

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 11:55 (Mirko935).
13 godina
neaktivan

Pa koga bi ti poslao da ti pola familije ima ugovore u MTSu cak i keva ima samo kod drugog providera.

Da necu da posaljem komsiju ili nekoga koga vidim u 2 meseca jednom. Keva zivi u svom stanu, totalno druga adresa od one gde stizu meni racuni i dali bi joj ugovor.

Telefone koje sam imao su Motorola i Samsung uglavnom pre, vise Motorola, u zadnje vreme stari Samsung S2 i pozajmljeni iPhone 4s i sada iPhone SE cim sam odlucio da uzmem neki bolji telefon.

Za to vreme sam koristio malo iPhone 5s, par dana i vidjao kako rade iPhone 6 i 6s kod drugih i znao da cu definitivno uzeti iPhone ako odlucim da platim telefon preko 300e.  Ispalo je da sam ga uzeo za 275.

Pre 10 meseci sam mislio da uzmem 5s, pa onda sam gledao 6s koji je bio skuplji i to nisam hteo da platim ali pa kada sam posle par meseci dosao na sajt MTS da vidim da li je pala cena ne da kupim odmah telefon i ugledao iPhone SE ponudu. Onda sam se bacio u traznje sta je to u stvari, sta se gubi u odnosu na iPhone 6s i 6s Plus i koliko je bolje od 5s i shvatio da cu uzeti SE. 

10 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

U ovoj temi je gotovo nemoguce nesto normalno procitati :(

Sto radi admin?! Sva sreca sto imamo opciju ignore, barem malo mozemo filtrirati temu.

3 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
IPhone 7, rasprava!

Tema bi trebala startat od nule, eventualno sacuvat neke komentare vlasnika sedmice, a Mirku osigurati izgon iz teme jer njegove postove ionako nitko ne cita, a na svakoj stranici ima bar 3 njegova komentara, uz to, mimo teme.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 12:38 (Edge).

5 0 hvala 2
14 godina
IPhone 7, rasprava!

Uglavnom se ekipa buni kada pojedini "dijelovi" počinju nedostajati u samim gadgetima, no meni se ovo čini zanimljivim, čak smatram vrlo pametnim, olakšavajućim detaljem! 

LINK; http://www.gsmarena.com/simfree_iphone_7_and_7_plus_now_available_from_apple_us-news-21063.php

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ATJLučko kaže...
Mitch kaže...
 p.s. toliko pišete o Jobsu, a nemate pojma o njemu. On nije ništa izmislio, osim marketinške strategije dotične firme. Baš ništa drugo. Woz je druga priča.

Apropos pokojnog Steve Jobs-a, danas je na RTL-u film o njemu, onaj prvi sa Ashton Kutscher-on u glavnoj ulozi! 

A sada malo o tvojem komentaru Mitch

U svijetu riječnika, postoji jedna vrlo zanimljiva i nadasve lijepa riječ, "VIZIONAR"! 

E vidiš, On je bio vizionar, a kada več spomineš njegovog kolegu/prijatelja Wozniack-a, Woz je isto bio vizionar, ali prema onome što ja znam, Jobs je bio taj koji je kreirao poslovnu politiku, pa i po design-u izgleda, i kvaliteti komponenti, svakog pojedinog gadgeta. 

Jedan micromali OT na kraju, kada bi CEO-i ostalih brendova bili Toooooliko između ostalog tirani prema svojim "podčinjenima", sigurno se nebi događali svi oni slučajevi burngate ovo ili bendgate ono, što evidentno pokazuje da "takvog kova" nije niti Timo Kuukica, jer da je, siguran sam 999% da se bendgate nikako nebi mogao dogoditi iPhone-u 6 Plus, jer bi ga SJ sigurno sam pokušao spigati, pa kada bi uočio koliko je "mekan", brzo bi ga on poslao na popravak. 

Taj film je žešće smeće i ako ti je taj film dobar onda nemaš apsolutnog pojma o Jobsu i o Appleu. Ima mali milijun grešaka. Novi je bitno bolji.

Jobs, pokoj mu duši je prema svima bio mentalni bolesnik i apsolutno nehumana osoba. Njegovi postupci se mogu opravdati jer je imao jako loše djetinstvo, ali čovjek je izbacio trudnu ženu na ulicu da može gledat bejzbol utakmicu. Imao je užasno dubok džep kojeg do kraja života ne bi potrošio i odbio je bilo što donirati, jer kao čuva kćeri. Na kraju joj nije to dao i još se odvjetnici spore oko toga. Lik je otpustio, prema glasinama, 10ak dizajnera jer su odabrali loše boje za ikone na iOSu?!

Čitao sam kako se ponašao novinarima koji su ga pitali ovakve stvari oko iPhonea da je preskup u odnosu na dijelove itd., a reagirao je zaštitarima da im prijete i ne objavljuju članke itd. Ista stvar oko 2005 i onog blogera kojem su ugasili blog jer je objavljivao glasine o Mac Booku 1.

Da bi njega zvao vizionarom ja bih morao reći da je uložio bilo što da ima u svoje projekte, od kojih mu primarni cilj nije bila financijska korist. Baš suprotno. Kroz cijelu njegovu biografiju ja ne vidim da je on imao neki drugi motiv od tog da se financijski okoristi svojim proizvodima.

Može on biti vizionar itd. ali daleko je on od jednog vizionara današnjice - Elona Muska. On nije izmislio smartphone, laptop, struju i šta ja znam. On je ostavio iza sebe iMac, Apple 2, Mac Book, iPad, iPhone itd.

Osobno ih je prilagodio svojoj mjeri, vjerujući da je ta njegova mjera - točna i da svima na svijetu treba ono što njemu treba. Vrlo velik podvig i na njegovu sreću bio je u pravu, ali samo nekoliko puta.

Naravno nisam ih poznavao osobno, ali dosta ljudi koji jesu priča ovako. Ja njega jako respektiram i dapače volim čitati o njemu jer se i ja ponašam egoistički slično. Spadam u tu najambiciozniju kategoriju i uvijek mislim da sam u pravu. Ne rijetko nisam.

Lik ima najjedinstveniju, marketinšku i kreativnu stranu, ali je ko osoba bio smeće i baš zato je tužno i brzo pao u zaborav.

Rip

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 13:24 (Mitch).

1 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
eVGA-011 kaže...

Pa daje i MTS za 55eura + ako ti je racun svaki telefon je 1 din.

Ali koliko je iPhone 7 uz neki normalan pakat, za normalne ljude.

Po mojoj proceni to su negde do 20e racuni. Kod nas najveci broj ljudi ima pakete od 300-500 minuta i placaju od 500-1500 din.

Ti sto placaju 500 din oni su uglavnom na 50% popusta koji se daje pred Novu Godinu itd ako sklapas ugovor i traje celom duzinom na koliko sklopis, najvise je moguce 3 godine ali obnovis posle i nastavi se isto.

Meni ce racun biti 750 din kada prodje 24 meseca. To je 5 evra. 300 minuta, 300 SMS, 1000MB i 3000 min u mrezi kada potrosim onih 300 minuta. Ali sve sto ne potrosis prelazi na sledeci mesec tako da ko malo prica gomila mu se. Mnogi nikada ni ne nacnu ove minute iz mreze i onda bukvalno u mrezi imaju price besplatno koliko hoce.  Ali najbitnije je kolika je cena premium telefona za normalne pakete.

MTS je sada podelio radnicima iPhone 5s i nekim sefovima kao manjim itd iPhone SE. Drugi se bune sto i oni nisu dobili SE. Ali eto da sam sacekao mogao bih imati iPhone 7 iako posle iPhone 6 > 6s razlike nikada ne bih uzeo obican, samo special. Ispalo je da je iPhone 6 i 6 Plus gori od iPhone SE u 3 veoma bitne stvari, gori procesor, samim tim i graficka, losija kamera, manje memorije.

Necu ja da placam 55 eura mobilni a pricam 300-400 minuta.

Ti veliki racuni su neograniceno sa nekim popustima za inostranstvo, internetom brzim, itd to je za poslovne ljude.

I tako znaci Otiso si Galaxy ostala je tuga...

Pa dzabe je kada pogledas cenu Galaxy S7 koji kod nas dostize i 600-700e zasto onda iPhone 7 najaci mobilni na trzistu ne bi bio povoljno za 550e pogotovu ako otplacujes 24 meseca.

Drugo je da moras da iskesiras odmah.  Pardon Galaxy S7 Edge je od 700e pa navise. Hahaahaaa zuti poludeli. Koji je to profit covece. Pljacka, sklepa M.2 I SSD za 30$ i proda za 1500$.

Pa to ni Sinaloa kartel nema toliku zaradu. Ali koji ti moras da budes mozak da platis recimo 750e za Samsung Galaxy 7 Edge. OMG. Iskreno toliko ne bi dao ni za jedan telefon na svetu ali da me neko bije da platim morao bi da bude iPhone 7 256GB.

Prvo, odakle vadis ove podatke ili onako odvališ od obale....Ti nisi mejrodavan ni za sta i koliko ti trosis je potpuno nebitan podataka za bilo sta osim za samog tebe.

Drugo koliko nesto kosta gleda se koliko kosta u prodavnici bez ikakvih ugovora i sl budalastina. AKo e lgedas tako onda kad ti telefon "spadne sa kamiona" ti bi isao porediti tu cijenu sa cijenom u prodavnici ili u teleokomu i sl. Budlaastina na kvadrat.

Trece tvoja je logika ici na vecu tarifu i ne trositi tu tarifu vec ti se gomila da bidboio telefon "povoljnije"??????????" tako da ko malo prica gomila mu se."

Cetvrto o kakvom galaxy ti pricas??????????? JA sam prodao galaxi i kupio mob u prodavnici za kes.. Neces vjerovati ima nas koji sebi to mogu priustiti a nisu kupili Iphone? Zamisli budala....

Peto cijene u srbiju su nenormalno visoke. Ali bas.... Pogledaj cijene u bih ili hr....

Sesto prestani sebe ubjedjivati da je iphone najajci na trzistu jer to nije i samo ispadas djetinjast i neozbiljan mad vi vjerujem da si dijete jer ti se svijet svodi na poredjneje iphone sa cijenom graficke ili memorije... Mama i tata ti to placaju sve?

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 14:07 (Torent).
10 godina
IPhone 7, rasprava!

Ja neznam zasto jedan dio ljudi toliko pljuje po Android uredajima a drugi po iOS uredajima i toliko se medusobno prepiru oko toga, kad na kraju krajeva od toga postici nece ni jedni ni drugi nista. Ja bi najvise volio da su firme koje proizvode te uredaje jako velika konkurencija jedni drugima (najvise po zaradi jer ce ih to najvise natjerati na promjene) da na kraju mi korisnici imamo koristi od toga, bilo to nize cijene, vise featura ili jos bolje OS-ove. Svaki uredaj ima svoje mane i svoje prednosti isto tako ima i svoju publiku (kupce). Ako mi se vise svida uredaj s iOS-om ja cu si ga priustit ako mogu, ali to ne znaci da cu pljuvati uredaje s Androidom, jer da budem iskren ( a vec sam pisao o tome) cesto se znam diviti vama koji imate neke od flagship-ova s androidom zbog featura koji bi bili bas fora imati na nekom iPhoneu, zbog necega sto vas android softver ima a iOS nema i drugih raznoraznih stvari.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 17:23 (Croshadow1234).

1 0 hvala 1
17 godina
IPhone 7, rasprava!

Malo shiny sedmice. Morao detaljno obrisat otiske prstiju prije fotkanja. 

Jel tko primjetio bug sa indikatorom za bateriju kad se prebaci iz lock screena direktno na kameru?

Bug+ili+feature? Bug+ili+feature?
Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 18:26 (SupremeCommander).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kakav je kamera circle? jel grubo napravljen kao na 6 ili bolje? na 6 sam se bojao da se leca neosteti, uzasno ostar rub je bio i dosta je bila izbocena...stavis na stol, cujes kako udari
10 godina
SupremeCommander kaže...

Jel tko primjetio bug sa indikatorom za bateriju kad se prebaci iz lock screena direktno na kameru?

Ja nemam, ali sam na 10.1 beta (probao 40-50 puta i niti jednom taj bug)

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 19:28 (Croshadow1234).
13 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Malo shiny sedmice. Morao detaljno obrisat otiske prstiju prije fotkanja. 

Da odlicna je, ali iskreno Jet Black mi je malo vise za dame, ali ne gao Gold i Roze. Uniseks ali malo vise vuce za zensko.

Zato mi je Mat Black i dobra jer nema otiska i izgleda ekstra onako stealth.  I malo mi izgleda laksi za grebanje Jet Black, mislim na Mat se ne bi videle tako ogrebotine i mozes da ga spustis lepo bilo gde. 

Tempered Glass mora odmah da se stavi, ja ne skidam fabricku foliju dok pre nego sto spremim to da stavim. 

Ko zna mozda kada se pojavi 7s i ja postanem vlasnik mada ne verujem, ne treba mi sada.

Evo i izaberite i vi vaseg drugara... 

A evo ga Geekbench Score A10X Chipa koji ce imati iPad Pro a verovatno i naredni iPhone.

3400 Single A10
4200 Single A10X

5500 Multi  A10
6500 Multi A10X

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 3:46 (eVGA-011).
9 godina
Kaj ti znaci ovo da izgleda stealth??

I kaj nisi negdje govoril da je nemoguce ga ogrebati ko npr samsunga?
13 godina
neaktivan

Kako sta znaci Stealth, jer si video kako je Stealth bombarder maskiran.... nije glossy sigurno.

Ne moze da se ogrebe ako stavite tempered glass, svaki telefon moze da se ogrebe i i da male crtice postanu vidljive ako je Glossy.

Dok na matt povrsini koja je slicna kao aluminijum na 5s i na SE to je mnogo teze uocljivo.

Samsung je isto Glossy i vidi se. Ako je brushed onda je mnogo teze uocljivo.

Taman imam vremena da prostudiram iPhone iOS 10 dok se ne pojavi Special verzija iPhone 7s.

Koji je vama lepsi, meni su oba lepa ali kada bi birao za sebe uzeo bi Matt, za devojku ili zenu ili cerku uzeo bi Glossy.

Ali Glossy nije kao Rose Gold, samo malo vise vuce na zenski.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 10:47 (eVGA-011).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
eVGA-011 kaže...

Kako sta znaci Stealth, jer si video kako je Stealth bombarder maskiran.... nije glossy sigurno.

Ne moze da se ogrebe ako stavite tempered glass, svaki telefon moze da se ogrebe i i da male crtice postanu vidljive ako je Glossy.

Dok na matt povrsini koja je slicna kao aluminijum na 5s i na SE to je mnogo teze uocljivo.

Samsung je isto Glossy i vidi se. Ako je brushed onda je mnogo teze uocljivo.

Taman imam vremena da prostudiram iPhone iOS 10 dok se ne pojavi Special verzija iPhone 7s.

Koji je vama lepsi, meni su oba lepa ali kada bi birao za sebe uzeo bi Matt, za devojku ili zenu ili cerku uzeo bi Glossy.

Ali Glossy nije kao Rose Gold, samo malo vise vuce na zenski.

Pa šta vi nemate ništa drugo za pričati o tom telefonu od izd*kavanja na boje i aluminijum? Jbt uređaj kod kojeg je boja najzanimljivija stvar. Nismo na dizajnerskom nego informatičkom forumu, koliko ja znam...

@ostatak ekipe: Pustite ovog Anđela, taj svako malo dođe, nešto malo psuje, vrijeđa, ode na hlađenje par dana i tako. Valjda ga to veseli, šta ja znam...

13 godina
neaktivan

Ko bre psuje, da li si mene nekada cuo da psujem. Ja ne psujem i ne vredjam cak i kada mene vredjaju.

Pricamo i iPhone 7, o svemu. Neka misli ko sta hoce ali najbolji je telefon.

Citam vec traze naslednika Samsungu, kao da je prestao da pravi telefone. Samsung je toliki i u takvim poslovima da jedan Note 7 ne moze da ga osteti a sve ce se vratiti na mesto za 12 meseci.

I sam preferiram Samsung ali za mnoge druge stvari, ne telefon.

Jeste gubitak veliki, mozda ce i odustati od projekta ali svi oni u problem udju zbog ocekivanja da enormno zarade na seriskim proizvodima koji svi imaju manje vise neku manu bas zbog takve proizvodnje.

Inace sve te kompanije imaju para i mogucnosti da posle godinu dana teskog rada izbace odlicne i perfektne proizvode sa mnogo manje problema ali da se odreknu velikog dela zarade.

Mozda bi to bilo i bolje, jer ovako ce svako malo, svakih par godina da gube ono sto su prethodnih 1-2 zaradili zbog gresaka nastalih iz potrebe da se sto vise ustedi.

Baterija na Galaxy Note 7 sigurno nije napravljena najbolje sto mogu i znaju nego prave u nekim okvirima sa planom i prostorom za unapredjenje.

iPhone 7 je sada najbolji i meni je drago sto sam se odlucio za iPhone, naravno prvi iPhone ne mora da bude najbolji i najskuplji. Nose isti iOS tako da cu da se naviknem na ovo a videcemo sta cu uraditi kada izbace A10X i OLED Screen jer tu ima najvise prigovora kod Apple da je malo uradio na unapredjenju ekrana. Takodje se suska od Dual Lens kameri. Recimo 2x 12MP slika bi bila verovatno upecatljivija jos.

A ovi komentari da mene veseli vredjanje nije tacno. Ja se zezam i uzivam da zacivakavam ljude ali ne da vredjam, sve je na nivou sale i zezanja.

Nadam se da ce samo veci broj shvatiti da je iPhone pravi telefon za njih. I ne Apple me nije platio da pricam iako verujem da je mnogo ljudi promenilo misljenje i uzelo iPhone bas zbog mojih saveta, ja sam govorio ljudima da ga uzmu i pre nego sto sam ga sam imao jer mi telefon nije znacio toliko, na njega sam gledao kao na bezicnu slusalicu sa brojevima za okretanje i ni na sta vise.

To kazem samo zato sto drugima zelim sto i sebi tj NAJBOLJE. Mislim da ne treba mnogo obracati paznju na telefon i buljiti u njega pola dana mada iPhone te bas tera na to.

Treba da je tu na stolu, ima dovoljno svojih free aplikacija i nepotrebno je zatrpavati telefon  piratskim kopijama filmova i muzike i praviti zabaviste od telefona.

Onda bar uzimite tablet pa se igrajte sa tablom vecom.

Inace da li ste videli telefon CAT S60... od Americke firme koja je pravila masine i buldozere.

Sa termalnom kamerom, vodootporan, smart phone prirodu i za gradiliste verovatno, kosta kao i iPhone....

Ja bi i tako nesto uzeo cak pre nego Samsung kada ne bi uzimao iPhone...

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 13:24 (eVGA-011).
15 godina
neaktivan

A jesi naporan, samo ponavljaš da je iPhone najbolji, a nisi dao jedan jedini argument za to...

Daj reci po čemu, kako, zašto je bolji od konkurenata i kojih konkurenata?

Za mene iPhone nije pravi telefon iz razloga koje mogu nabrajati do sljedeće stranice i nemam šta shvatiti. Ne pravi se pametan uprazno nego pričaj konkretno.

16 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

apgrejdao sa 6 na 7+, imao sam i 6+ ali nisam mogao izdržat veličinu pa se vratio na 6

sad cu nadam se uspjet, iako su 6+ i 7+ identičnih dimenzija, baterija i ekran će me nadam se natjerat da se prilagodim

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2016 13:56 (mamutarka).
Moj PC  
6 0 hvala 1
12 godina
Mirko935 kaže...
Syke kaže...

A ne znam što te zanima. Napisao sam svoje prve dojmove s onim što je različito od starih modela. OK IP certifikat nisam testirao, 3,5 utor me ne dira jer rijetko slušam muziku na telefonu... ostalo je isto kao na prošlim modelima pogotovo s iOS 10. Dobio sam točno ono što sam želio. Crni telefon s iOSom :)

Pa šta ja znam, dojmovi neki ovo ono, šta bi moglo pomoći ovima koji su zainteresirani da ga kupe i njihovim drugovima i familiji.  Je li bolji od onog koji si imao prije, kako, zašto, koliko itd.?

Napisao sam, onaj tko ga hoće kupiti će ga kupiti bez obzira što ja napišem.

Onaj tko je neodlučan nek sam proba i donese odluku.

15 godina
neaktivan
Syke kaže...

Napisao sam, onaj tko ga hoće kupiti će ga kupiti bez obzira što ja napišem.

Onaj tko je neodlučan nek sam proba i donese odluku.

Pa koja onda svrha od ove teme ako je tvoj jedini savjet "neka sam proba"?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice